Любители на кучета - 4

• 36 994
  • 420
  •   1
Отговори
# 345
Jarrita, страхотен черньо Heart Eyes
Вчера голям смях падна с нашите кучета зад блока. Съседката ми излязла да ги храни, и едно й откраднало връзката с ключовете и побягнало Mr. Green Отидох аз за подкрепление с едно парче луканка, уж да пусне ключовете, ама то не ще луканка, иска си ключовете и бяга Joy Така сме се смяли Laughing След половин час гонене и смях, ключофържателя се скъса и остана в устата му, а ключовете паднаха, та успяхме да ги вземем. Ама добре ни разигра това куче, де Joy Това, ако не го бях видяла нямаше да повярвам.
Nightwish и на мен ми е много съвестно. Сега, като бяха големите студове не съм я извеждала на разходки. Мъжът ми я извежда сутрин и вечер по 5 мин. колкото да си свърши работата. Вчера беше по-меко времето та я изведох малко с нас, но ме ядоса, защото съм се приготвила с детето на вратата, обути, облечени и я викам, а тя като види каишката и се крие Laughing И така ме разиграваше доста време та за малко щях да я зарежа в нас и да си изляза без нея.
mamahrisi, вие как загубихте Чара? Без каишка ли я пускате. Питам, защото около блока и нашата я извеждам без каишка, в парковете също я пускам и понякога ме е много страх.

# 346
Jarrita, момиче или момче е ? Как се казва?От кога го имате?Красиво куче!
Твоето детенце на колко е?И на колко беше , когато се "лепна" за вас? Embarassed Embarassed Embarassed
Много въпроси задавам, ама...такава съм си  Mr. Green  bouquet

# 347
Ането, много странно, че така се крие  newsm78 Чудно е, че не иска да излиза...Джеси само като си видеше повода и веднага първа писта  Laughing Laughing Laughing LaughingНо тя беше малко друг случай, страдаше от страх от изоставяне, ходеше по петите ми от стая в стая, и ме гледаше едно тревожно...
Не знам какъв й е бил живота преди това, но определено имаше лек психически проблем, също така беше много страхлива, напикаваше се от страх... Rolling Eyes

# 348
Jarrita, с този миловиден поглед и мек нос и аз не бих го оставила навън. Много е сладък Heart Eyes и едно голямо браво за вас, че сте се го осиновили Simple Smile   bouquet

# 349
  • София
Здравейте, аз скоро не съм писала тук, но ви следя редовно Simple Smile
Mamahrisi, много се радвам, че сте си намерили кученцето! Изтръпвам, като чета през какви перипетии сте минали, за да я откриете!
Jarrita, твоето наистина е от най-най-превъзходните! Прекрасен сладур е!

Да ви разкажа как разглезихме нашия Мечок по празниците. Навремето, когато той беше единственото “дете” вкъщи Simple Smile преди да се народят баш децата Simple Smile той имаше много играчки - гумени, плюшени, всякакви, понеже е много глезат и игрив. Но като се народиха децата му ги скрихме, защото той мислеше, че всички играчки в къщата са само негови, не правеше разлика между неговите и детските и така го отучихме вкъщи да играе. И по Коледа реших да си поиграя с него като преди, реших, че е пораснал и поумнял и че се е превъзпитал покрай децата и няма да нарушава правилата след това. Да, да, ама не! Simple Smile Сега постоянно рови в кошовете с играчки на децата и ги разнася из къщата, вдетинил се е : ))))) И взима играчките от ръцете на децата : )))) сега се чудиме как да го отучиме да рови в кошовете с играчките Simple Smile

Ето и малко снимки да ви го покажа с новата прическа- нула номер Simple Smile че май само космат съм ви го показвала:
Мечок 1, Мечок 2, Мечок 3, 4, 5, 6 и в ролята на заек Simple Smile

# 350
lo80, страхотен е!И какъв е голям!!!Нежен ли е към децата?Каква порода е ?

# 351
lo80Мерси  Hug Много е хубав тоя Мечо  Hug Наистина каква порода е, много е интересен  Hug

# 352
lo80, страхотен е Simple Smile И нашата се опитва да краде играчки, вече се примирих за едно плюшено пате, какво да я правя. като го скрия започва да скимти пред шкафа и да драска на вратичката, и аз й го дадох, сега го разнася навсякъде и отвреме-навреме се бори с него Simple Smile
Nightwish, ами може би Джеси не познава друг начин на извеждане и затова така, а нашата е по-често без каишка навън, затова като види че ще й слагам и започва да се крие, не че не иска да излиза, като кажа "Хайде на разходка" и е първа писта, започва да скимти и да обикаля ту около мен, ту около вратата. Но извадя ли каишката и побягва веднага да се крие newsm43.

# 353
  • София
Благодаря ви момичета!
Ането, той ако играеше само с една- хубаво, ще си е само негова, но е подхванал всички играчки и ги краде от ръцете на децата, рови и в кошовете и си ги вади сам и нали е голям отваря си врати, стига до всичко : ) Ще възвърнеме някак дисциплината, но сигурно трябва време Simple Smile
Nightwish, той е кротък, не е агресивен, но е малко грубоват в игрите, като се завърти с дупето си помита всичко, пък и лапата му е тежка, за това го отучихме навремето да играе вкъщи, че разтърсва цялата кооперация Simple Smile Иначе е голям добряк и още по-голям глезан.
Породата му е бобтейл, но така подстриган никой не може да го разгадае какъв е Simple Smile Много време изисква поддържането на козината му и за това го стрижеме два- три пъти годишно, пък и все му е топло.

Ето го и космат: Рош 1, Рош 2, Рош 3, тук вече е сплъстен и мърляв.
А тука е полукосмат Simple Smile подстригван с поотраснала козина: муцуна, клюкарства на терасата, жаден, гуш, в игра и последна.

Тези май съм ги пускала преди, но пак да ви го покажа, да видите разликата : )))) огроооомна е, сякаш не е едно и също куче : ))))) Някои снимки са с много лошо качество, че са стари, сканирани, от преди 6-7 години, когато беше млад и космат Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 12:24 от lo80

# 354
  • София
Jarrita, момиче или момче е ? Как се казва?От кога го имате?Красиво куче!
Твоето детенце на колко е?И на колко беше , когато се "лепна" за вас? Embarassed Embarassed Embarassed
Много въпроси задавам, ама...такава съм си  Mr. Green  bouquet

Няма лошо, аз обичам да отговарям на въпроси, а и се усещам, че леко съм се вманиачила на тема куче, само той ми е на устата  Embarassed

Кучето го кръстихме Чарли, а по-късно намерихме различни хора, които са го познавали в различни периоди от живота му, от тях научихме, че първо се е казвал Рекси - бил е бебе, и едно момченце му е сложило кашонче и го е хранело. След това бабата го е наричала Джеки, а когато са го изхвърлили за последно, местните кучкари са го наричали Данчо  Simple Smile
Бил е кастриран от Екоравновесие, добре са си свършили работата, няма никакви усложнения и не проявява абсолютно никакъв интерес към разгонени женски.

Когато ни се лепна, дъщеря ми беше почти на 8 години, сега е на 10, по онова време Чарли е бил на около 2,5-3 години, така че условно приехме, че е роден на 6 ноември (когато дойде при нас) и този ноември празнувахме петия му рожден ден  Simple Smile

В началото имаше ужасяващ страх от изоставяне, няколко месеца не можехме да го оставим сам дори за минутка, а ако се налагаше да излезна с детето, мъжа ми се прибираше по-рано от работа, за да стои с него. Все още ходи навсякъде след мене, даже до тоалетна не мога да отида сама, но започна да седи спокойно сам вкъщи, защото знае, че винаги се прибираме.

Голям дзвер е, тежи 40 кг и в началото успя да наплаши няколко съседа - облая трима от тях (ревнуваше ме от чужди мъже, особено ако ме заприказват), а един съсед, който по принцип обича кучета, заяви, че го бил гледал "странно"  Laughing

# 355
  • София
Миличкия, много е препатил докато ви срещне. Имал е късмет с вас..... и вие с него Simple Smile Много е красив и е доста едър и нашия Мечо е към 40-43 кг, а зимата трупва и още килца.

# 356
lo80, наистина така постриган е трудно разпознаваем  Grinning Значи е като Капитана от "101 далматинци", те се славят като "детегледачки"...Страхотен е ! А защо го стрижете?Сигурно трудно се поддържа такава козина ... ooooh!
Jarrita, прекрасно е това, което сте направили  Hug Да ви радва още дълги години Чарли! Hug
Моя мъж продължава да мрънка за Хайди всеки ден  #Cussing out Вече просто не знам какво да правя!Как да го убедя!Много е лошо така...
Между другото, мислех дали да не й сменя името -какво ли не мина през главата - Лора , Риса, Сахара, Мери...Обаче  все пак реших  да я оставя Хайди, отива й повече  Heart Eyes Между другото, Хайди в превод означава "от кралски, аристократичен род" Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Така съм се смяла като разбрах, аз не знаех...

# 357
Здравейте и от мен! Едва сега откривам темичката и бързам да ви представя моя глезльо - тук! и отново тук!. Съжалявам, но за момента няма как да ви покажа повече снимки, защото съм на работа... Казва се Марк и април месец ще стане на 5 годинки.

# 358
  • СОФИЯ
Доста време не бях влизала във форума и ето днес ............. разкошни снимки сте сложили и какви добри новини прочетох  Crazy
mamahrisi  , щастлива съм че откри Чара  Hug
Nightwish , явно си се справила перфектно с беба , щом вече се репчи  Wink

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 14:34 от shushi7777

# 359
Здравейте и от мен! Едва сега откривам темичката и бързам да ви представя моя глезльо - тук! и отново тук!. Съжалявам, но за момента няма как да ви покажа повече снимки, защото съм на работа... Казва се Марк и април месец ще стане на 5 годинки.
Многооо е красив, същата глезла е приятелка на моята глезла, ще я снимам някоя сутрин като сме на разходка, Ая се казва, бяла е със сиво гръбче
shushi7777   Hug

Общи условия

Активация на акаунт