Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - IV

• 39 666
  • 831
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Включвам се само да кажа, че идеята ми харесва...

# 301

Е, да, ама биолозите са убедени, че импулсите в мозъка се предават само по един начин. Може ли да има двоична логика, различна от Булевата? Не съм изучавала особено формална логика, може и да има нещо друго, дето да не го знам изобщо... все пак.
Но пък ако има ще ми е много интересно да науча. Без друго съм затворник, скоро речникът ми ще достигне до този на 2 годишно... и така, какво изпускам? На каква друга логика могат да се подчиняват многомерни, евентуално припокриващи се, но двоични импулси?

Кати, алгебрата на Бул не разглежда само нули и единици, а оценката на формулите й може да бъде само истина (1) или лъжа (0). Например, ако разглеждате една променлива от множеството от естествените числа: 1,2 и 3. Можете да напишете: (х=1) или (х=2) или (х=3) = 1. Също така паралелните процеси могат еквивалентно да се представят с последователни, т.е. с други думи, не виждам как това което описвате се различава от класическата логика, може би изпускам нещо важно. Причината мат. логика да се използва, като теоретична база на програмирането е не двоичната бройна система!!!, а предвидимостта на резултата. При хората има прекалено много може би ... Иначе за различните видове логики можете да видите в уикипедия.

# 302
... Не си представям да платя за компютър с убеждения:))...

А представяш ли си го със свободна воля?Simple Smile))

Силви_, аз щях да напиша за свободната воля, но се сетих, че моят лаптоп работи когато си поиска и аз платих за него Laughing ... добре, че е в гаранция.

# 303
Интелектът и любопитството били свързани генетично.

Учени за първи път намерили връзката между тези свойства на молекулярно ниво.
Те изследвали взаимодействието на два белтъка в неголям участък на мозъка - назъбената извивка на хипокампа, която участва в механизмите на оформяне на емоциите и в прехода на кратковременната памет в дълговременна. Колкото до самата назъбена извивка, то учените дълго време не са успявали да разберат за какво служи, докато установят, че този участък на мозъка отговаря за съхранението на отделните епизоди, състоящи се от различни усещания, а също - за разпознаването на обектите (а доколкото си спомням от други публикации - и за производството на нови нервни клетки)

Естествено, Силви, тази молекулярна връзка "отваря възможности за бъдещо лечение" на разни нарушения, свързани с паметта, вниманието, говора, мисленето, ориентацията...
При опитите с мишки учените успели да накарат горките животни да станат по-любопитни с лекарства, бърникащи по гена им NCS-1 като едновременно с това те станали и по-умни.

Така някои още отсега обобщават, че в бъдеще ще бъде възможно за родителите да предизвикат любов към учението у децата си само с едно хапче, вместо по Макаренко или друга система.

# 304

Аааайде още един ген, подчертан дебело и с удивителна в личната ни ДНК-листа  Laughing

Хапче за дълготрайна памет викаш, ще раздават.

А за обратното?...  Thinking

# 305
Пускат ускорителя - средата на октомври, ноември, декември или февруари догодина:

Ускорителят година по късно

# 306
Засега запис Simple Smile

# 307
Индийски космонавти откриха вода на Луната/24 септември 2009

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=403822

Да дочакаме и пресконференцията с официалното съобщение, че да видим какво точно е открито?

# 308
  • Galaxy 13197853088
очакват че на полюсите има вода (то там било и най-студеното място) но да видим ...
а иначе заглавите с тези "космонавти" направо избива рибата.

# 309
Имат предвид "индийски работници по Космоса", те биват и наземни  Laughing

Аз по си мисля, че трябва някак си и едно оправдание да има за предсрочната (от година и нещо) издънка с кораба.

# 310
Нали съм ви разправяла, че на борда на Чандраян има българска техника.
Ама, какво са загазили преди година, нещо не съм разбрала? А може и да съм забравила.

Споменах ли че всеки път с излизането на тази тема с всичките Х-та в нея ми светва лампичка - като на онова опитното куче на Павлов. Ако мога да се изразя така, по научному  Laughing

# 311
Загазили са го с това, че трябваше да бачка 2 години, а се скапа за десет месеца.

И сега пак са узрели, че трябва "да работят в сътрудничество с Русия", понеже това (с далия фира кораб) беше строго индивидуален проект  Laughing.

# 312
  • Galaxy 13197853088
доказали че еволюцията е еднопосочна
http://lenta.ru/news/2009/09/24/evolution/

от тук насетне следва въпроса до колко.

# 313
доказали че еволюцията е еднопосочна
http://lenta.ru/news/2009/09/24/evolution/

...

Няма връщане назад, значи  Laughing

Влизам да кажа, че в 22.30 часа по БНТ1 ще има предаване за новооткритата вода на Луната.

# 314
... „Под вода на луната, ние не разбираме океани, езера или дори локви.
Това означава, че на луната има молекули вода и хидроксилни молекули
,
които взаимодействат с повърхността на скалите и праха, в слой от няколко  милиметра”, казва екипът, който изследва данни от мисията на индийската космическа сонда "Чандраян-1".
Учените откриват спектрографски доказателства за наличие на вода.

Те използват инфрачервеното картографиране от Космическия кораб Deep Impact, за да покажат, че има вода по цялата Луна, а друг екип използва спектрометър, който разгражда светлинните вълни и анализира елементите.

Възможно е в райони, от които не са взети проби, да има дори и повече вода.
Изглежда, че има повече вода на полюсите, отколкото по другите части на луната, казват учените...
"
http://www.ecomedia.bg/news/world-news/article/2407

Във връзка с последното, гледам едно съобщение от преди 2 седмици:

[11-September-2009]  От НАСА са избрали кратер на Луната за търсене на вода
От НАСА са съобщили за избора на кратер на южният полюс на Луната за търсене на вода от спътника LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite).

През октомври в този кратер ще падне LCROSS и последната степен от ракетата която го изведе на орбита. Апарата ще пада примерно с изоставане 270 сек след ракетния блок и по време на падането подробно ще изучи материалите вдигнати от първия сблъск.
По рано бе планирано в този експеримент да участва и индийския апарат 'Чандраян-1' , но през август връзката с апарата бе прекатена и той бе обявен за изгубен.

LCROSS беше изведен на орбита къмЛуната на 18 юни 2009г.
http://www.spacenewsbg.com/news/11/September/2009/1636

Горното пък е свързано с обнадеждаващите съобщения пак от последните дни, че

Луната се оказва най-студеното известно място в Слънчевата система
Това е добра новина за тези, които се надяват да намерят на земния спътник вода под формата на дълбоко замръзнал лед. Стените на кратерите спират слънчевите лъчи, които никога на достигат до центъра им, подобно на високи сгради, които хвърлят плътна сянка зад себе си. Вечната тъмнина е причината в дъното на кратерите температурите да са се установили на -240 градуса Целзий.

...Новите измервания засилиха надеждите да бъде намерена замръзнала вода в мрачните скални джобове на южните кратери. Досегашните проучвания достигнаха до извода, че водата и всички летящи газове биха се разпръснали в космоса, ако температурите на Луната са над -220 градуса. “Дълбоко замразените” на - 240 градуса кратери на Южния полюс можа да са задържали ценното вещество...
http://www.ekipnews.com/?p=20643

Общи условия

Активация на акаунт