Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - IV

• 39 692
  • 831
  •   1
Отговори
# 750
  • Galaxy 13197853088
Религията може да е една, но войни ще има.
Изпълнението е лесно с огън, меч ... голяма сеч и остават правоверни.
Но те, помежду си ще имат свои дразги да оправят и пак ще се сбият.

# 751
  • На дивана, под юргана
И мен един въпрос ме гложди. Чувал съм и чел (вкл. тук в Бг мамма), че религиите са една от най-големите злини за човечеството. Заради тях започвали много войни. Много хора били избити... От там някой предлагат, или направо да се забранят, за да няма за какво да се карат хората и да започват война, или да се обединят всички религии в една световна и така да се реши въпросът с религиозните войни.
Та въпросът ми е - как виждате едни такива хипотенузи? Как ви се струват и възможно ли е някой да ги приложи? Какви биха били механизмите за едно подобно изпълнение и би ли могло да съществува подобно общество, в което всички вярват в едно и също/Един и същи Бог?

Мисля, че това е виждането и на Бахайската религия.

# 752
Няма да крия, че моето мнение се препокрива с това на Лабрадор, но ми беше интересно дали само аз мисля така. Бахайството не го познавам добре, но явно много други са клъвнали по малко от него, защото на много подобни мнения попадам. Интересното е, че дори по времето на такива османски владетели като Селим Явуз и Сюлейман Великолепни християните не са подложени на подобен погром. Нещо повече Селим получава прозвището Явуз, защото избива 40 000 шиити (според занимаващите се с проблематиката и доста сунити са били избити най-вероятно поради разчистване на лични сметки), а не християни. Те са му били по-необходими като раи, а шиитите са имали пари, които са попълнили хазната.
Смятам, че хората сме твърде индивидуални и дори двама души от една и съща църква/джамия/храм, които се молят един до друг не са абсолютно съгласни един с друг. Нещо повече - един и същ човек днес може да смята нещо за правилно, а само след малко да е променил мнението си (всъщност според мен по-лошото е, когато нищо не променя - тогава вероятно нещо не му е наред.)
Интересно ми е на кого би било най-полезно едно обединение на религиите. Кой ще се възползва най-много от него и дали това би довело до по-голяма полза за обикновения човек или би се превърнало в по-голям хомот. Свобода или робство е това?

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 20:36 от БориСе

# 753
  • Galaxy 13197853088
искам да помислим над ето това http://www.membrana.ru/lenta/?10804
установили са синхрон при изригванията на вулканите на определена цикличност  ...

# 754

искам да помислим над ето това http://www.membrana.ru/lenta/?10804
установили са синхрон при изригванията на вулканите на определена цикличност  ...

Един процесор с различни периферни устройства. Според мен влияние може да се търси дори и в небесните тела преминаващи в близост като астероиди и комети поради влияние на масите.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 21:00 от БориСе

# 755
  • Galaxy 13197853088
на всеки кажи речи 5 мил. години  ...
дали не е възможно ако се промени интензитета на магнитното поле на слънцето да повлияе на земята?
или някаква гравитационна вълна?

# 756
На мой познат беше направило впечатление, че след преминаване на комета в близост до Земята следва земетресение. Не съм проверявал, но според мен оказват влияние.

Като се замисля обаче влиянието на Луната е с пъти повече, така че ако от кометите следваше земетресения вероятно трябваше всеки ден да има с пъти по-големи под влияние на Луната.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 22:21 от БориСе

# 757
  • Galaxy 13197853088
именно, затова изключвам минаване на обект наблизо и си мисля за слънцето и магнитното поле.
ако вземем за пример Курска магнитна аномалия, една промяна на магнитното поле породено в недрата на земята би следвало да рефлектира на района на който се намира тази аномалия и или да го надигне или да го придърпа ...

# 758
... че религиите са една от най-големите злини за човечеството. Заради тях започвали много войни...
Нито една война не е започнала "заради религия".

Цитат
Авторы работы проанализировали данные о частоте и силе извержений во всех основных горячих точках...
...Так обнаружились синхронизированные в масштабе глобуса пики извержений на отметках 10, 22, 30, 40, 49 и 60 миллионов лет назад. Также выявлена серия вторичных всплесков активности на 4, 15, 34, 45 и 65 млн. лет назад. Получилось, что у вулканов в этих районах есть часы с главным периодом примерно в 10 млн. лет и дополнительным, примерно в 5 миллионов лет.

Как пък си събраха данните за толкова миллионов лет назад?!

# 759
  • Galaxy 13197853088
може би по дебелината на пепелта ...

# 760
на всеки кажи речи 5 мил. години  ...
дали не е възможно ако се промени интензитета на магнитното поле на слънцето да повлияе на земята?
...

Топло, топло...  Laughing

Аз залагам на циклични промени в магнитното поле на Земята.

Виж тук (стр. 41-45):
http://image.nauka.bg/magazine/bg-science29.pdf

Генериране на геомагнитното поле от ядрен геореактор
От 1939 година се счита, че геомагнитното поле произлиза механизъм динамо, но не в течното ядро на Земята, както дълго се е смятало, а в генерирания от атомно делене подслой на геореактора, естествено произлязъл реактор за атомно делене, за който се смята, че съществува в центъра на Земята.

"... геореактора като състоящ се от ураново подядро, обградено от подслой, съставен от продукти на атомно делене и радиоактивен разпад, които е възможно да са „каша или течност“...

... През 2007 г. Херндън представя доказателства в подкрепа на идеята си, че подслоят е каша или течност, и че магнитното поле на Земята бива произвеждано от механизъм динамо, действащ в подслоя на геореактора. Забележително е, че в него няма пречка за дългосрочна, устойчива конвекция; топлината, генерирана от атомното делене в подядрото прави течността на дъното на подслоя по-лек, с по-голяма плаваемост и я кара да се издигне до върха на подслоя, където влиза в контакт с вътрешното ядро, относително добър проводник на топлина.
То от своя страна се допира до друг такъв - течното ядро на Земята. Така няма пречка за дългосрочна, стабилна конвекция в по-добвивката на геореактора. Очаква се конвективните движения в електропроводимото течна (или кашеста) подобвивка ще взаимодействат със силите
на Кориолис, произвеждани от въртенето на планетата около оста си, и ще действат като динамо, магнитен усилвател. И, за разлика от течното ядро на Земята, подобвивката на геореактора съдържа големи количества богати на неутрони елементи, получени от деленето. Те претърпяват бета разпад и дават електрони за генерирането на малки магнитни полета за усилване. По този начин геореакторът
действа и като енергиен източник, и като функционална течност за генерирането чрез действието на динамото на земното магнитно поле.
Концепцията за геомагнитно поле, произведено от ядрен геореактор във вида описан по-горе, се отнася за Земята. Същата концепция и
принципи са приложими към генериране на планетарно магнитно поле като цяло."

# 761
... че религиите са една от най-големите злини за човечеството. Заради тях започвали много войни...
Нито една война не е започнала "заради религия".

Холо, мерси! Споделям мнението ти. За съжаление и за в бъдеще вероятно те ще бъдат използвани като претекст, за да се прикрият други подбуди.

# 762
  • Linz
Получих това на скайпа: 

ООН назначи астрофизичка от Малайзия за главен преговарящ с извънземните, макар и да не очаква скоро контакт с други разумни същества. 58-годишната проф. Мазлан Отман досега беше шеф на Службата на ООН за извънземни дела. Новият пост се създава заради откриването на много планети извън Слънчевата система и вероятността на някои от тях да има живот.
Имаме парламентьор Laughing

# 763
А защо на твоя скайп, РЕНИ?! Нали отговаряла за извънземните  Laughing

# 764
  • Linz
Заради цензурата тук.
надявам се, че се разбира какво искам да кажа... макар, че едва ли

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 13:46 от РЕНИ

Общи условия

Активация на акаунт