Случи ми се нещо странно.. IV part

• 109 622
  • 774
  •   1
Отговори
# 255
Ходили ли сте в църквата в Добърско (по пътя от Банско за Велинград)? Смята се че има данни да е най-старата на Балканите, но сега се правят изследвания от иконите. Много е впечатляваща! И тамошните икони не са по канона, но са много топли и различни. От тях сякаш наистина стуи светлина. Като имате предвид, че в черква 4 на 6 м са събрани към 400 икони (главно портрети, т.е. само лицата на светиите) и то към 20 са на жени (по канон е разрешено до 10). Изрисуван е Свети Георги, но не на кон. Иконите са оригинални, не са реставрирани (само почистени от саждите), има уникална система за вентилция с 6 боиници до земята и поддържа постоянна температура цялата година (5-10 градуса). Интересни са и стенописите с ореола на Исус Христос приличащ на ракета (Преображението) и капсулата му при Възкресението, описани още във филма на Деникен за изчезналите цивилизации. До църквата има и лековит извор, а в нея е започнал монашеството си и Иван Рилски. Местността е невероятна, виждат се 3 планини наведнъж.
http://www.4coolpics.com/article.php?id=24

# 256
Наистина иконите в манастира са много красиви.Аз в извънземни не вярвам, колкото да ме убеждава Ксения, тъй че изобщо да не се опитва.Темата бая се разводни, това не е тема за екстрасенси и гледачки, спазвайте заглавието.Който иска тема за Ванга да пусне такава.

# 257
Ето и някои легенди за Побитите камъни до Варна, където наистина мястото е толкова силно заредено с енергия, че моб. телефони засичат. Освен хипотезите за образуване на камъните от гейзери, коралови рифове и вкаменени дървета, защо не помислим за разположението им, в групи симетрично разположени и с център определена група колони? Дали това не са точно следи от изчезнала свръхцивилизация или извънземна такава... подобно на хипотезата за колосите на Великденските острови!?
http://www.dnevnik.bg/morski/via_pontica/2006/11/16/294356_legen … lskite_grobishta/
Притеснително е, че такъв природен феномен не се радва на популярност и масово се краде от тези "природни" образования с цел - оформяне на ландшафта на еди-кой си.  Twisted Evil Направо се шашвам от безхаберието на нашето правителство, защото ако Побитите камъни (и много други обекти) бяха в други страни, интереса към тях щеше да води туристи и да носи пари на държавата ни. (което не ме притеснява толкова) колкото че тези уникални забележителности просто изчезват... Губи се история, природа и връзка с миналото...

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 15:56 от M_Nik

# 258
Miriel - погледнах сайта с иконите на С.Русев - наистина са ужасяващи  Sick  а се канех да ходя някога на рупите!

# 259
Наистина иконите в манастира са много красиви.Аз в извънземни не вярвам, колкото да ме убеждава Ксения, тъй че изобщо да не се опитва.Темата бая се разводни, това не е тема за екстрасенси и гледачки, спазвайте заглавието.Който иска тема за Ванга да пусне такава.

АЗ ли да те убеждавам? Laughing Ама моля ти се, аз не съм се наемала за попълване на интелектуални дупки сред такива които нямат обща култура. Или се самообразоваш или си ходиш и се излагаш, друг вариант няма.
Те такива като теб които не вярват, са най-активни писачки в подобни теми. Защо ли?

# 260
Ей момичета,не спорете Simple Smile Аз вярвам в много неща,но не мога да накарам никой друг да го прави,а и не трябва. нека това да не се превръща в повод за нападки. Да ви разкажа сънят си и какво се случи след това. Преди около 2 седмици,сънувах,че получих кръвоизлив и усетих на сън остра болка ниско в корема. Предстоеше ми да ходя на консултация при нова докторка,защото имам два спонтанни аборта,но няма установена причина. В един момент се бях отказала от доктори и бях решила да не ходя при никого,но след съня ми,разбрах,че има нещо и отидох. Резултата беше-дисплазия на шийката на матката и сега ми предстои операция. Между другото,сънувала съм и двата ми аборта,ясно видях как губя бебетата и точно така стана в последствие. Аз вярвам на сънищата си и как да не го правя.

# 261
  • София
Здравейте!
Момичета, вчера се зачетох в една от предните ви теми, брррр, достраша ме от призраци и полтъргайсти ....  newsm43
Но не мога да изчета всички 4 теми. Направо ще пиша.
Случвало ли ви се е нещо подобно? - Будна съм , или в състояние на дрямка, но не и сън. Започвам да се нося из въздуха, но е страшно, не мога да управлявам накъде, все едно някой те дърпа/ води, но няма никой, не мога да помръдна, искам да викам, опитвам се, но нищо ...
Най-накрая се отзовавам в леглото си. Ужасно гадно е това преживяване.  Tired Face  Случвало ми се е около 3-4 пъти ...

П.С Зорка80 , и аз вярвам в сънищата, че човек може да сънува нещо,което ще стане, понеже ми се е случвало 2 пъти и то ставаше въпрос за животи на хора ...

# 262
Здравейте!
Момичета, вчера се зачетох в една от предните ви теми, брррр, достраша ме от призраци и полтъргайсти ....  newsm43
Но не мога да изчета всички 4 теми. Направо ще пиша.
Случвало ли ви се е нещо подобно? - Будна съм , или в състояние на дрямка, но не и сън. Започвам да се нося из въздуха, но е страшно, не мога да управлявам накъде, все едно някой те дърпа/ води, но няма никой, не мога да помръдна, искам да викам, опитвам се, но нищо ...
Най-накрая се отзовавам в леглото си. Ужасно гадно е това преживяване.  Tired Face  Случвало ми се е около 3-4 пъти ...

П.С Зорка80 , и аз вярвам в сънищата, че човек може да сънува нещо,което ще стане, понеже ми се е случвало 2 пъти и то ставаше въпрос за животи на хора ...

Уау!  Shocked Как ще е гадно бе жена? Ти знаеш ли колко народ си мечтае за това? Това са т. нар. астрални пътешествия. Някои хора съзнателно излизат в астралното и съзнателно се отправят на пътешествие в различни точки на света. Докато си в това състояние може да пропътуваш и обиколиш земното кълбо в реално време и да видиш това което иначе никога не би могла. Щом неосъзнато можеш да излизаш, значи може да пробваш осъзнто да контролираш накъде да летиш. Опитай и не се страхувай!
Аз съм излизала само веднъж и то насън. Мечтая за още, но няма. Много пъти се връщах в спомените и мога да се обзаложа, че ме чакаха 2-ма души-ангели. Един възрастен и един млад. Поведе ме и ме учи да летя младия. Помня че ме успокоиха че не съм умряла. Казаха да се обърна и да се погледна че дишам. Laughing Защо ли решиха да ме разходят още не мога да си обясня. Знам че бях в онзи период в страшен стрес, може да са ме съжалили и решили да ме успокоят. newsm78

# 263
  • София
Абе просто самото чувство не беше хубаво, по-скоро ужасяващо и негативно ...

# 264
Абе просто самото чувство не беше хубаво, по-скоро ужасяващо и негативно ...

Така е само в момента в който излизаш от тялото си. Много силен страх. Аз изпитах още по-голям ужас когато се видях отстрани и разбирах, че тялото ми е някъде си отделно от мен. Тогава помислих че съм умряла. После онези двамата ме успокоиха, а когато ме научиха да летя беше вече страхотно. Едва ли някой може да се похвали че е виждал града от там, от където го видях аз. Grinning Нощния мегаполис със светещи небостъргачи и аз летях над него. Беше невъобразимо вълшебно.

# 265
Баща ми ми е разкалзвал няколко пъти тази история..
Братовчед му.. ляга си да спи човека и се събужда от адска тежест на гърдите, все едно че котка подскачала отгоре му, ама било доста по-тежко и силно от котка, нищо не можел да различи освен черна сянка. Явно от страх се вцепенява и не може нито да мръдне, нито да извика или да каже нещо. Това продължава няколко минути и въпросното "нещо" като носено от вятър изчезва, не мога да се сетя през прозореца или вратата.
На следващата вечер всичко се повтаря - същия сценарий. На по-следващата пак. Не споделял с никой да не го вземат за луд. Но се възползвал като се събрали близки роднини и започнал да раказва.. обаче баба ми, лека и пръст, го прекъсва.. и довършва разказа.  Shocked Всичко това се е случвало и с нея по същото време..  #Crazy

В Ирландия този феномен е известен като "вещицата" или "Старата вещица".

# 266

Така е само в момента в който излизаш от тялото си. Много силен страх. Аз изпитах още по-голям ужас когато се видях отстрани и разбирах, че тялото ми е някъде си отделно от мен. Тогава помислих че съм умряла. После онези двамата ме успокоиха, а когато ме научиха да летя беше вече страхотно. Едва ли някой може да се похвали че е виждал града от там, от където го видях аз. Grinning Нощния мегаполис със светещи небостъргачи и аз летях над него. Беше невъобразимо вълшебно.

Това обяснява всичко.

# 267
Но лично аз мисля, че около нас бъка с всевъзможни същества, които за щастие не виждаме, не ни се показват  по една или друга причина. Но на децата се показват защото те по лесно ги приемат. И тук виждам че случката е свързана със спящо или току що събудило се дете. Може би в полусънено състояние се отварят някои от сетивата ни и тогава можем да усетим присъствието на тези същества. Според православната религия това са духове и трябва да се борим да се отървем от тях. Един вид който ги вижда е обладан, Бог го е допуснал по една или друга причина, обикновено обремененост с много грехове, като при децата е ясно, че обремеността е наследствена, не може дете да е толкова грешно. Ама има и много други обяснения, по малко страховити.

Да, наистина бъка от всевъзможни твари, но те не са духове. Според мен те са толкова чужди на нас, че самото ни съзнание ги вижда като хора или животни - т.нар. "духове"

# 268
Не оставяйте такива глупави филми да ви създават погрешни представи и най-вече да всяват страх и ужас. Това са просто измислици,които са създадени да печелят пари,нямат никаква стойност. Ако искате да придобиете по-реална представа,гледайте Дискавъри,Хистори,каналите,в които предаванията от този тип са почерпили информация от действителни случки. Един много поучителен филм,но и доста страшничък,е "Дяволът в Емили Роуз",твърди се,че е по действителен случаи.  мен лично този филм ме накара да се замисля доста и въпреки потресаващия сюжет и сценарии,открих доста неща за вярата,доброто и злото. Пълен е със силни моменти и е на абсолютно религиозна тематика.

Ето затова не го гледах ("Дяволът") - защото е на религиозна тематика. Писнало ми е от религия, от разни "врачки", "феномени" и т.н.
Има много неща, които не можем да обясним, но да си измиваме ръцете с това, че Бог или Дяволът ги е създал, е недопустимо. Това е нашият свят, нашата планета - всичко около нас е било и ще продължава да бъде такова, каквото е. Споменатите "действителни" случки са пълен фалш (като "Амитивил", например.) Има защо да се страхуваме от непознатото. Не вярвам в Бог или Сатана, не вярвам в духове (защото съществата, които наричаме с това име никога не са били хора), но ВЯРВАМ, че има нещо там, в мрака, което ни чака. ВЯРВАМ, че Съдбата съществува, но също така ВЯРВАМ, че ние сами изковаваме тази Съдба. Който иска да вярва в Злото и Доброто - няма лошо в това. Но тази вяра служи просто за да ни успокоява. Няма Добро, няма Лошо - всичко е Сиво - т.е. доброто за един е лошо за друг - всичко е субективно.
Като, примерно, с животните - когато човек убие тигър за забавление, наричаме това спорт. Когато обаче тигърът убие човек - наричаме това кръвожадност. Просто не е правилно.

# 269
Този път да попитам Ксения сериозно, какво означават тези неща с летенето, защото и аз съм сънувала такова нещо.Също така, че скачам от доста високо и накрая се приземявам на земята без нищо да ми има, а човек определено от такава височина би се утрепал, и това ли е излизане от астралното тяло?Моля, без никаква ирония , въпросът ми е напълно сериозен.

Общи условия

Активация на акаунт