Всъщност, това е доста разпространена история, случва се често на места с катастрофи. Неспокойни духове си бродят на мястото. Това момиче явно не може още да разбере какво и се е случило и че е мъртва, опитва се да търси помощ. Аз съм чувала много подобни истории.
Ако жената с дънковата рокля която търсела телефон да се обади е същата, това се връзва. Явно духът и не подозира че тя всъщност е мъртва и просто опитва да намери помощ. Не е зле да се разбере кое е това момиче и да се освети мястото. Такива неспокойни духове могат да предизвикват и други катастрофи.
xenia, на мен не ми се връзва ако е призрак, да си сменя облеклото
Намерих инфо за катастрофа с починало момиче от Вършец, на 18 г., но на 45 км. от мястото което се описва, били са компания от 4 човека и колата е паднала в дере, другите са успяли да скочат в движение и се спасили.
Имам усещането, че става дума за нещо като остатъчна проекция или силна негативна емоция. Защото на това място е станала катастрофа преди година и нещо /предполагам, че са паднали в дере, защото не пише другата кола еди-какво си/, но е загинало момче, а спътницата /20 г. момиче от София/ му, се е отървала с контузии на главата, без опасност за живота.
Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=150834
Питам се дали е възможно, момичето да травмирано до такава степен, че като заспи, да се "пренася" там - останах с впечатлението, че всички описани случки, са късно вечерта. Контузиите на главата, не са шега-работа, а тя може и да не осъзнава, че се "връща" и преживява наново всичко.
ПП. Баба почина на 06.02 /на 88 г./. До 40-то, постоянно се открехваха външните прозорци и врати /с райбери са!/ - събуждах се скована от студ. 3 дни преди 40-то /на 17 март/, малкият ме събуди, мяташе се, плачеше на сън и какво да видя - ДВД-то се включва и изключва само през минута, а балконската врата отново открехната... Не ме е страх, надявам се да е намерила покой, ако не, поне да я сънувам какво иска.