Празниците наближават,АПРИЛските подаръчета шават и топлина и радост ни раздават

• 19 331
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро!
Найстина ако не можехме да четем  Crazy колко главоболия бихме си спестили!От интернета малко се психясва,аз първия път като бях бременна нямах компютър и каквото пишеше в списанията това беше и не съм се тревожила цяла а бременност а сега  ooooh!!А тука доста информация има и за съжаление тя не винаги е положителна!Аз снощи се събуждам и кореме ми твърд ама на топка се събрал ама под пъпа,някои получава ли там контракции нали уж матката е по нагоре  Thinking,някои да не ми се смее на глупавия въпрос ама аз такова чудо контракция не съм имала първия път толкова рано,и тогава ми хващаше целия корем а той не беше никак малък!Мислих си дали не е и бебчо че то така има навика да се изпъва ама доста време не ме отпусна  Thinking
И да попитам този магнерот има ли значение дали се пие преди хранене или след или няма значение?

# 106
Добро утро и от нас с малката Бо! Simple Smile вече си я наричам по име и имам чуството,че има отговор при всяко споменаване на името,по едно ритничне (за сега сравнително деликатно)  Heart Eyes  много ми е забавно.... за контракциите и аз искам да се включа... и на мен не ми е много ясно точно това ли е ..в смисъл,че корема ме понаболява и втвърдявя винаги преди някаква нужда WC или съм пълна с газове  Embarassed  последното по няколко пъти на ден а на последната ЖК при прегледа на УЗ доки каза,че съм имала контракции  долу в ляво, е аз нищо не усещах тогава но започнахме с диаспорал,сутрин и вечер....вечерта много по-спокойно спя ако съм пила диаспорал  но когато ставам през ноща за работа пропускам преди лягане и го пия по нощите,че иначе много малка разлика в часовете на приема имало... Така като ви чета все повече се замислям за Магнерот-а ...всепак имам още бая работни дни и часове по никое време а от друга страна това,че съм в движение е добре,защото нямам време  да мисля и да се притеснявам за всякакви неща свързани с бременността ми ( а ми е 1-ва бременност,успешна за сега пу-пу-пу ... макар и на 30-ет, слава  богу,че след толкова години чакане и лична драма имам шанс)  Praynig   Hug    На всички ви хубав и успешен ден!  smile3525

# 107
desi054224, и на мен ми става корема като като топка в ляво от пъпа. Като сме гледали бебето на видеозон все там му е дупето. Явно се дупи и затова изпъква Laughing
И аз мисля, че контракциите са опасни когато са болезнени, затова не се и притеснявам за моите втвърдявания.
Abrikotin, не можах да те разбера за Диаспорала и за Магнерота, каква е разликата според теб и какво общо има с ходенето на работа. Първото да няма сънотворен ефект, че аз и сега заспивам по обяд на работа, едва си държа очите отворени, ако ще ме успива въобще да не го вземам.

# 108
desi054224, и на мен ми става корема като като топка в ляво от пъпа. Като сме гледали бебето на видеозон все там му е дупето. Явно се дупи и затова изпъква Laughing
И аз мисля, че контракциите са опасни когато са болезнени, затова не се и притеснявам за моите втвърдявания.
................
Peaceи аз мисля точно като very nice относно малката топка (я главичка, я дупе, но не и контракция - при нея би трябвало целия корем дасе втвърди) и също смятам, че няма място за безпокойство, когато контракциите не са болезнени Peace все пак има и подготвителни контракции в 6-я месец.

За бебето - и аз го усещам ниско долу, но АГ-то ми каза, че не е нищо страшно, а бебето било застанало с крачетата надолу, та затова Wink

Не се шашкайте, наистина колкото по-малко инфо имаме, като че ли толкова по-добре (донякъде де  Wink)

# 109
Abrikotin, не можах да те разбера за Диаспорала и за Магнерота, каква е разликата според теб и какво общо има с ходенето на работа. Първото да няма сънотворен ефект, че аз и сега заспивам по обяд на работа, едва си държа очите отворени, ако ще ме успива въобще да не го вземам.
ами има разлика в концетрацията на магнезия,магнерота следва да е по-силен и съответно изписвайки го при контракции, магнерота ще е по-добър сякаш. Ами наистина преди лягане много добре действа на съня,поне за сега...  Wink аз пък въобще не мога да спя,блазе ти..

# 110
  • Бургас
Здравейте и от мен в новата темичка, докато се включа и вие сте я изписали половината Simple Smile Браво, много ни е хубава Simple Smile
Все забравям да кажа за болничните, може би практиката е различна на различните места. Аз вече съм 2ри месец болничен, без да съм лежала в болница (дано и не се налага де).
Първо бях за една седмица, след това за един месец и след това за още един. За периодите от 30 дни се иска комисия, но тук не е имало никакъв проблем да я получа, комисията не съм я виждала, гинеколожката си ги оправя тези неща.
renka79, бях ти пуснала малко инфо за изследването дето питаше, но е останало в старата тема, ето линк: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=353092.285. Седмиците имат значение.
Откакто пия магнерот малко ми се поуспокои коремче, иначе ме болеше почти непрекъснато, чак ми беше странно какви са тези контракции нонстоп  Sad Покрай контракциите, бебка се кротна, преди беше много по-активна, сега само от време на време се обажда... и ми липсва, а откакто ми забраниха да си пипам коремчето ми е още по-кривичко  Confused
Още мъничко и е време за срещата, ще се радвам да се видим Simple Smile
Лек и усмихнат ден на всички мами и коремчетата им.

# 111
  • Някъде там...
Добро утро!

Деси, магнерота няма значение кога се пие. Единственото изискване е да има интервал от около 3 часа ако приемаш желязосъдържащи препарати или храни, богати на калций. Трите минерала са антагонисти и си пречат на усвояването. А матката е под пъпа предимно, просто горната й част вече е няколко пръста над пъпа.  При мен контракциите са точно това - матката става на кълбо твърдо, чак пъпа ми хлътва навътре някак. И седи 20-30 секунди така. Ако има болка, то е горе от двете страни на матката, другите усещания са като изтръпване и опъване. Това са така наречените безболезнени Бракстън-Хикс контракции. Появяват се около 20 г.с., при близнаци и по-рано. По принцип са нормални, стига да не се случва прекалено често.

Ето инфо: http://fema-bg.com/index.php?m=1233 Като цяло подготвителните конракции не са опасни, стига да не са начесто и силни. Мен обаче ме наплаши моя лекар, че могат да ми скъсят шийката, защото можело да са ефективни и без да има болка, все пак нося двойна тежест...

Принцеса Рая, не мисля че те претупват.  Peace Просто някои от нас са с проблемни бременности, имали са вече спонтанен аборт, аз пък съм с бременност след ин витро, затова ни следят по-изкъсо. Отделно съм и хипохондрик...  Tired
Скъсяването на шийката представлява опасност от спонтанен аборт или преждевременно раждане - нормално дължината на шийката рябва да е над 3 см, но понякога от тежестта на бебето, от контракциите или просто физиологично, шийката постепенно омеква и се скъсява и може да се отвори цервикалния канал и да настъпи родова дейност. При мен шийката я мерят с ехографа, само веднъж са ме гледали на магарето - когато се преценяваше има ли нужда от серклаж в 12 г.с.
Чувствителната матка пък контрахира при всякакви дразнители - пипане на корема, газове, движения на бебето.

dena_klv , такива лекари много ги "обичам"  Close Ами в крайна сметка това е моето тяло, моето здраве и моето дете, защо да не се информирам?!

ани4ka, на мен ми намериха 2 опаковки за зор-заман, да си имам. Благодаря за предложението!  Hug

rea1
, радвам се за добрите новини!  Hug И при мен Марков започна с пола, вика: първото бебе е момиче, а второто... и аз добавих смеейки се: пак момиче.  Laughing Но и той като чу, че ме наблюдава д-р Сигридов и му беше ясно, че нищо ново няма да ми каже, аз бях отишла просто за второ мнение дали всичко е наред с бебките.

Моите бебки сега и двете ритат ниско долу, усещам ги на сгъвките на краката и понякога едни такива особени мехурчести усещания вътре долу, явно като ритат по пикочния мехур и доланат част на матката.

Магнерот, Магнерич, Диаспорал, Магне Б6 са все различни наименования на магнезий съдържащи лекарства. Различен производтел - различно наименование.  Laughing И мен ме успива магнезия, спя като пън.

# 112
  • Лудогорието
Добро утро   bouquet
Влизам да почерпя за 30-тия рожден ден на съпруга ми
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.flowersdelivery … gbv%3D2%26hl%3Dbg
Да ми е жив и здрав  Heart Eyes  Hug  Heart Eyes
Добре дошла Arvven , и аз съм с термин 20.04.2009  Grinning

Картинката не се получи май  newsm78

# 113
Добро утро!
maimunka07   да ти е жив и здав мъжа и април най-хубавия подарък да му подариш.
Жабче аз също се информирам и лекарката ми никога не ми е отказвала информация,но е на мнение ,че не ми е необходимо да се притеснявам за неща само защото съм ги чула ,прочела.А си признавам ,че доста пъти ми се е случвало да се замисля или да си въобразя "дали и с мен не се случва така" .
Гледам навън пак напече слйнчице пожелавам ви хубаво настроение и усмивки!!!

# 114
maimunka07nbirthday да ти е жив и здрав мъжа и много да те слуша Mr. Green
Племенникът ми е роден днес. Много стрелци, много нещо Crazy

Abrikotin, аз не, че мога да спя, просто ми се спи постоянно Twisted Evil

# 115
Здравейте,момичета!

Ние снощи пак имахме същите изпълнения като по-предната вечер...Сашко отново заспа към полунощ и към 3 часа сутринта стана да се мести от легло в легло,да се разхожда,да пие вода и на финала се напишка в гащите.... ooooh!.Незнам какво му става на това дете,тези му действия започнаха съвсем скоро,допреди месец си заспиваше в 21.30h и спеше непробудно до 7.30-8.00h.very nice,ако наистина това продължи до 3 годинки,както при вас... Tired,незнам,и бебето ако не е от поспаливите,съвсем ще се зомбираме с таткото Rolling Eyes.Живи и здрави да са децата,пък ще преживеем и това Mr. Green.оl4e,дай Боже да ти се падне пак такава кротка бебка,какъвто е бил батко и Hug. И аз тайничко се надявам дъщеричката ни да е кротичка,а не като Сашко(той направо ни беше спрял тока първите няколко месеца след като се роди Whistling)

За усещането на бебето ниско долу-и аз съм в отбора Wink.Много рядко ритничетата са около пъпа,повечето пъти са чак към срамната кост,както го е описала chockolina.

Стягане на корема имам от време на време,съвсем безболезнено и краткотрайно.Нищо не пия-нито магнезий,нито но-шпа,лекарката ми каза че няма нужда.

maimunka07,да ти е жив и здрав мъжа  bouquet.

dena_klv,съгласна съм и аз,че колкото повече четем,толкова повече се шашкаме....И аз първият път бях толкова спокойна,само една книжка имах за бременността,и едно бебешко списание си купувах.А сега с тоя интернет току изтърся нещо ''страшно'' на мъжа ми което съм прочела,той даже започна да ми се кара напоследък че сама си търся за какво да се тревожа Crossing Arms

На всички мами с контракции пожелавам да си почиват повече,да се пазят,за да са спокойни те и малките съкровища.Дано отшумят всички болежки и се наслаждават по-скоро на по-лека бременност Hug

# 116
Здравейте момичета, 

qnika дано всичко отмине безболезнено и долницата се размине, че срещата ни се проточи май. Стискам палци.

ssillvvi и nanny страхотни предложения в този ЛаРедут, ще взема и аз да се развихря там.

Дея и аз съм с болки ниско долу, даже и болезнени понякога, което не е добре май.

Sashimama, явно детенцето е в някакъв неспокоен период, ще отмине не се безпокой.

maimunka07,много здраве и щастие на мъжа ти и много да ти помага и слуша.

# 117
Здравейте милички!

И  аз като повечето от вас усещам бебчо ниско долу,като рита то усещам под пъпа и отстрани,а корема ми не е никак малък,мислех си че трябва вече да се е качило по-нагоре и движенията да са по-нависоко...Иначи от тази нощ имам някакви странни болки отстрани,нещо като тежест и се притеснявам.С всеки изминал ден се чувствам все по тромава и тежка,Стефанче ми вика:Мамо ,ти приличаш на кит.Даже днес ми се изключи кабела на факса и аз неможах да се напъхам под бюрото да си го включа,обаждах се на мъжът ми да дойде до офиса да ми го опрви...Но въпреки всичко си заслужават всичките ни усилия и болки които имаме,да сме живи и здрави а на пролет ще се вталяваме .Снощи Стефан ми брулна още един бисер,попита ме дали може като родя бебето да стана като адреналинките,че русичката му била любима. Joyи много искал да изглеждам като тях. Joy

Сашимама,сестра ми се оплаква от племенницата ми точно като тебе,и тя нощно време ставала,плачела и бушувала в креватчето.Днес били на консултация,та е на 1г.8м.и казала на докторката.Успокоили я че е период и ще отмине,не се притеснявай.

Може и да сме писали и коментирали,но не помня,някой знае ли и взима ли от тези сокчета на Хип за бреминни.Казаха ми че били хубави и не надували като витамините,та ако има някой с опит да сподели.

Безкоттракционнен ден ви пожелавам и много настроение! Heart Eyes

# 118
  • София
Аз като попитах докторката защо усещам бебчето толкова ниско и тя каза че вторите бебета се носели по-ниско и не е нищо тревожно!Така ,че спокойно и без притеснения!

Това въобще не важи за мен, първата бременност носех дребчо супер ниско, накрая направо не можех да ходя, имах чувството, че ще го изтърся... Като прибавим и контракциите и лежането накрая - картинката беше невероятна... Crazy
Сега нося бебка много високо, за което се радвам, защото не ми пречи на обичайното малоумно препускане по цял ден и като цяло се чувствам като не-бременна. Praynig
И на мен ми се втвърдява корема от време на време, но беше започнало преди жк като болка, като издуване+стягане на целия корем и заради това лекарката ми се притесни и ми изписа 4х1 магнерот и 3х1 но-шпа. Които си пия и като че ли има ефект... Praynig
Чета, че са МАСОВИ тия контракции, наистина си е тревожно, защото доста още не сме влезли в 6 - тия месец. Какво да се прави, ще стискаме докрая и няма да се плашим една друга (много). Laughing

За Ларедут - отскоро съм им фенка, с тенденция да стана дългосрочна такава. Очарована съм от качеството на дрехите.

маймунка, да ти е жив и здрав юбиляра и на ръце да ви носи с бебчо! Hug

Оставям ви с пожелание за лек ден, без грам зачатъци на контракции Laughing и други притеснения!

# 119
Здравейте и от мен!
И аз чета за масовите контракции и започвам да си задавам хиляди въпроси и най- лощо ,което правя е ,че си внушвам ,че имам такива.
Всъщност и аз като мамите с 1ва бременност не съм сигурна ,какво точно представляват контракциите ,ама мисля ,да не се концетрирам много на тов,освен ,ако не регистирам нещо притеснително..
В понеделник съм на ЖК и разпитам най-подробно какво е притеснително и какво не.
Иначе , и аз ще се включа в оплакванията - боли ме гърбът напоследък ,но подозирам ,че е от стоенето на бюро.....

Лек и усмихнат ден и по-малко поводи за притеснения!

Общи условия

Активация на акаунт