Празниците наближават,АПРИЛските подаръчета шават и топлина и радост ни раздават

• 19 356
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
# 121
maimunka07, ЧРД на половинката, пожелавам ти много да ти помага и подкрепя и заслужено да получи най-хубавия подарък от теб  newsm30
Попаднах на една тема, която даваше статистика кой кога е родил – много повече бяха ражданията преди термин. То верно с тези ровичкания из нета и притеснения сами си докарваме контракции. Мисля, че ако всяка от нас можеше да вярва 100% на док, нещата щяха да са по-спокойни. Но нали все някой наоколо е препатил от лекарска грешка или недоглеждане…
Жабче, аз мисля, че ти колкото си изчела и препатила, споко можеш да заместиш половината от някои от нашите лекари  bowuu. Аз сега се чувствам прекрасно; до следващия преглед на 23-ти просто няма за какво да се притеснявам. А как ми се иска да си обещая и след това да бъде така!
Принцеса Рая ти си питай док за всичко, което те притеснява и вълнува. Той/тя трябва да е наясно, че като не ти обяснява на достъпен език, те тласка да се ровиш и самоинфирмориш, понякога и грешно, и да се самонавиваш излишно.
Момичета, ако погледнете отпред на темата по таблицата от НЗОК, можете ли да кажете, че са ви били направени всички полагащи се до сега изследвания (ето, половината бременност мина вече!).
Sashimama, сина ми е с 2 г. по-голям от дъщеря ми. Преди да се роди, беше такава възбуда и нетърпение. Скоро след това явно осъзна, че се занимаваме много повече с бебето и се държеше по същия начин като твоя Сашко, просто си търсеше внимание, детето. Твоя хитрушко да не би просто да е по-прозролив от по-рано  newsm53?
За контракциите да ви кажа личен опит на жена, бременна за шести път – ако си ангажиран с разни задължения, нямаш време да усетиш контракциите. Просто не си даваш сметка за тях, не чи ги няма. Усещаш само някоя по-силна и поспираш да щъкаш за малко. Като лежиш повечко, как да не ги броиш! Но умната!  всяка жена с оглед състоянието си трябва да реши дали да пази леглото или да препуска като кон. Че нали знаете, това което сам си направиш...
Аз пожелавам на всички ни да се чувстваме добре и да имаме мярка във всичко!  Hug

# 122
Привет и от мен.   bouquet

Arvven,  wavey.
maimunka07, да ти е жив и здрав мъжа! На ръце да ви носи!  newsm59
rea1, радвам се, че Марков ти е дал професионално обяснение за мехурчето. 

Върнах се от прегледа. Малко ми се наложи да почакам, че докторката имаше да помага в първите стъпки на едни братче и сестриче да покорят света. Много приятно изживяване е, даже и само като напълно непознат страничен наблюдател.  Heart Eyes
Моите контракции се покриха някъде снощи. Удоволствието от това е изцяло мое, разбира се. Но лекарката огледа шийката - добри размери поддържа. После ми показа едно ходило. Човечето има хубав свод - няма да ни е дюстабанлийче.  Heart Eyes Обаче явно щото собственика му не беше хранен от снощи, много нервно тактуваше нещо. Пък може и някое хорце да разучаваше. Възползвах се и да ми вземат отново секрет, защото покрай разболяването ми ...

До после.

# 123
  • Някъде там...
Рони, браво на теб и човечето. Да чукна на дърво, и аз като че ли съм по-добре днес, чувствам си от време на време по-неспокоен корема, но по-силни контракции почти няма, регистрирах само 2 от нощес досега. Продължавам с Гинипрала днес и утре и после ще звъня на Док за съвет дали да го спирам. Днес даже си сготвих сама леща, че само на сухоежбина не се живее с двете чавета в корема пък нали няма кой да го направи вместо мен.

Аз лично предпочитам да съм информирана и да знам от какво трябва да се притеснявам. Съзнавам, че имам изкривяване вече, но то се дължи на борбата със стерилитета, където ако сам не си помогнеш с информация, просто няма как да стане. Ходила съм при лекарка, която буквално избухна нервно като взех да я разпитвам и си пролича, че съм чела - едва ли не й нямам доверие, а то трябвало да й се доверявам сляпо, нали тя е компетентната в случая... Ми в крайна сметка големи хора сме, имаме достъп до информация, що да не се възползваме. Вярно е и че психясването така е много повече, но пък аз съм от онези луди, които ги безпокои повече липсата на информация, отколкото изобилието от такава.  Crazy А страхът си е неизбежен, няколко години чаках да видя 2те черти на теста, минах през какви ли не процедури, за отражението на цялата тази ситуация върху психиката ми не ми се говори. А и се оказа, че ин витрото не е много подходящо за моя организъм - правила съм две процедури и при двете животът ми е висял на косъм. Трета не знам дали ще се реша да направя, а това е единственият вариант да имам дете от мъжа ми, затова просто ситуацията е "сега или никога"... Съжалявам ако с писанията си психирам някои момичета, не съм имала такива намерения.  Hug

rea1 , навремето исках да кандидатствам медицина, ама нямаше как да стане в смутните безпарични времена тогава. Та явно закъсняла реакция.  Joy  При мен не са направени всичките що се отнася до ЖК по ЗК. Но някои съм ги правила на частно още преди ин витрото, други след установяване на бременността. Микробиология например още не са ми пуснали от ЖК. Вече ме гледаха 2 пъти на ехограф, да видим следващите пъти как ще е. Макар че и аз като теб съм в рисковата група и имам право на повече ехографии.

# 124
atlantica,Desi D,,благодаря за успокоението Hug.Дано сте прави Grinning

Sashimama, сина ми е с 2 г. по-голям от дъщеря ми. Преди да се роди, беше такава възбуда и нетърпение. Скоро след това явно осъзна, че се занимаваме много повече с бебето и се държеше по същия начин като твоя Сашко, просто си търсеше внимание, детето. Твоя хитрушко да не би просто да е по-прозролив от по-рано  newsm53?
И това ми мина през акъла,но пък от друга страна си мисля че наистина е прекалено малък и не разбира точно какво ще се случи(докато не се случи наистина Rolling Eyes).Ние му говорим за бебето,разказваме му за него от смешната страна на нещата-как няма да може нищо да прави,ще се напишва и нааква,ще плаче,ще се храни само когато някой му помага,а Сашко ще го гушка и ще го учи на всичко защото е батко и може всичко Mr. Green.Гледаме да не го обсебваме обаче баткото с много такива приказки,само от време на време...Дали пък да не спрем... Thinking?!?

рони,радвам се че контракциите са вече минали,и всичко е наред с теб и бебчо Hug

# 125
Здравейте сладуранки!

И аз да се похваля, че откакто спрях да си милвам коремчето маи гадните контракции понамаляха но не са изчезнали напълно и аз в понеделник съм на жк и ще видим доки какво ще ни прави досега само едни изследвания са ми правили на кръв и урина нищо повече каза също че може всеки път да има видеозон но това струвало 10лв извън зк така ,че пак ще си видя принцесата

Лек ден на всички и без никакви контракции

# 126
  • Там където има любов
maimunka07- честит ти рожденник. Да ти е жив и здрав и да помага много  Grinning

# 127
pystroo4ka, щастливка! На мен виодеозонът при всеки преглед извън полагаемите два по ЗК ми струва по 30лв.

Искам да попитам има ли момичета, които още като мен не са усетили контракции?
Ритничета си усещам, но контракции все още или нямам, или са неусетими.  Thinking

# 128
sisely, радвай се, че нямаш.
Жабче, Рони, радвам се, че вече сте по-добре.
Аз май ще пробвам Магнерот или пък нищо Thinking. От 5дни някъде ми е свършил Магнерич-а и съм си пак както преди, даже краката ми не се схващат. Ще си купя за всеки случай, но няма да пия засега.
На мен засега ми правят видеозон всеки път на ЖК, без да доплащам допълнително.

# 129
  • Някъде там...
Магнерота го водят по-добре усвояем от Магнерича. Но предполагам, че е и по-скъп. На моята опаковка пише 23,86 лв за 100 таблетки.

Сега прегледах покупките - много красоти сте накупили, момичета.  Grinning

# 130
  • София/Люлин
Здравейте момичета.
Сега се връщам от лекар УНГ и много се радвам да споделя, че трябва да спра АБ/който пия вече 9 ден/. Ангината ми била гъбична или нещо такова, Доки каза че е нещо като херпес и да не се притеснявам, защото не било много сериозно състоянието ми.
За контракциите> и аз си ги имам макар да пия магнерич, но дозата явно е малка 2х1 ама няма как повече защото до сега пиех и АБ и пия още и желязо.
Мен моята АГ по ЖК ме гледа доста често на ехограф и не ми е казвала да плащам, но не ми е правила никакви изследвания освен пълна кръвна картина в началото и след това ми взе секрет. Какви още изследвания ми се полагат?

# 131
Жабче не мисля ,че психясваш някой тук ставаше дума,че ние сами понякога прекаляваме с притесненията без причина това имаше предвид и докторката ми.Бих се радвала ако с поздравите и пожеланията успяваме поне малко да те успокоим ,че всичко ще е наред.Разбирам те напълно какво имаш предвид моята майка се справя сама с тежко заболяване чете интересува се и си назначава лечение и след като лекарката и видя ,че е човек с повече инфо по въпроса(става дума за рядко срещан проблем)я питаше "какво следваше сега в схемата".Възхищавам се на силата на хора ,като вас успяващи да се справят.Радвам се ,че днес се чувстваш по-добре и вярвам ,че все ще е така.

# 132
Здравейте момичета!!!
Минавам да ви поздравя!!! Hug
Отдавно не съм влизала, гледам много изписани интересни неща, обаче нямам засега време да ги прочета. Embarassed Все още не сме се определили с почивка на Нова година, разглеждаме оферти, бързаме, карами се , направо веселба!!! Отгоре на всичко на  януари започвам сесия, и все пак трябва да се подготвя  Crazy
Засега, ттт, нямам оплакваня, освен киселини, които излизат по моята вина- обичам да похапвам сладичко...
Каката има празднество във вторник, и всичко се върти покрай нея. Бабушка изпрати й страхотна рокля на принцеса, която уши сама, и сега сме в очакването на дядо Коледа!
Это и снимката:

# 133
Здравейте и от мен  Simple Smile
Не съм писала отдавна, но доста работа ми се посъбра и само успявам да ви прочета.
При мен уж всичко си е постарому, но от 2-3 дни бебчо е много активен-просто не знам какво му става, усещам го много често, а и в коремчето ми стават разни странни за мен неща-...даже малко се притеснявам, тъй като това ми е първа бременност и не знам бебето ли усещам, контракции ли имам...абе УЖАС Embarassed Дано всичко ми е наред  baby_neutral-как ще дочакам понеделника за ФМ просто не знам....

Усмивки на всички Heart Eyes

# 134
Здравейте,
днес бях на ЖК, доки каза, че сме добре и аз и точицата. Така го нарича мъжа ми, защото на първата снимка, която му показах се виждаше само една точица Joyи от тогава все така го назовава. Обаче каза, че го вижда момиче. А на 3Д-то преди, другия доктор каза момче. newsm78 Ха, сега на кой да вярвам newsm78 От самото начало съм се настроила за синичко, а мъжа ми иска момиче...
 Препоръча ми да си купя Центрум Матерна.
 И мен всеки път ме гледа на ехограф и не ме кара да плащам нищо.
 Спокойна вечер на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт