Празниците наближават,АПРИЛските подаръчета шават и топлина и радост ни раздават

• 19 365
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте ,влизам набързо да ви кажа че днес цял ден съм в леглото и като стана имам контракции и лека болка и тежест ниско долу.Доктора ми каза да пия Гинипрала на 6 часа + останалите лекарства и ако продължи така май пак ще вляза Sad Praynig
Извинявам се ,че ви развалям настроението  HugПриятна вечер ви желая   love001

# 136
Добър вечер,
днес и аз ходих на жк всичко е малко е ок Peaceсамо дето спеше и не можах да го разгледам по-добре Sad

Искам да ви попитам нещо.Аз съм 25седмица и от 27 започвам да ходя на запис на тоновете.Не е малко рано за това.Аз си мислех че започват чак към 7мес?Ако някой има представа за това,ще съм му благодарна да ми отговори.Ако е рано,дали няма проблем с бебешора?Док каза че сие добре,ама знам ли ooooh!

Благодаря предварително на всички за отгорите!

Приятна вечер,повече ритничета и по-малко проблеми.

# 137
  • Някъде там...
Яника, стискам палци да престанат проклетите контракции.  Praynig И при мен много често контрахира матката при ставане от седнало или легнало положение. Докторът каза, че е често явление и ме посъветва да го правя много плавно. Ако се налага, влизай пак в болница да си под наблюдение.  Hug

rrivanova, определено ми се струва рано.  newsm78 Мислех си, че тонове се слушат в трети триместър. Като съм лежала в болница си спомням, че там тонове мереха на бременните след 27-28 г.с. в патологията.

Мамочка, много ти е хубава принцесата.

sharlot, прочети линка, който дадох за контракциите. Иначе може да усещаш бебето или газове, не е задължително да са контракции. Моите госпойци все ме изненадват с нов репертоар - днес цял ден се дупят или нещо подобно, защото току ми се опъне корема от едната страна и се появи една голяма топка.  Crazy

Все забравям да се похваля, че вече окончателно се разделих със сутрешното повръщане. От цяла седмица не сме били интимни с тоалетната чиния. Крайно време беше.  Laughing

Рони, като каза за първите стъпки в живота на двата бебока, се сетих колко обичах да гледам "Такъв е животът по БТВ". Сега сигурно няма да имам нерви да го гледам, но преди с умиление следях всяка серия, че си и поревавах.  Crazy

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 20:38 от Жабче

# 138
Момичета, днес ходих на ФМ при д-р Янкова, и всичко с бебето е добре.Вече е 405 г. и е точно в седмицата и деня. Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesКаза ни че е момиченце и аз поне 5 пъти я питах дали е сигурна.А мъжа ми веднага каза: Аз си знаех, че е момиче! Моя док ни беше казал- момче в 17 г.с..Не че имаме предпочитания - бебчето си е наше и си го обичаме много, но бяхме почнали да му говорим "моето момченце" и т.н.Та сега ми е малко странно да се пренастроя. newsm03 babydust7 А първата покупка за бебо е една сладка синя шапчица........е, тогава знаехме че е момченце.  rotfImboМного сме щастливи! newsm51
Жабче мисля че може да ми смениш щъркелчето.Все пак д-р Янкова ме увери че грешка няма- 100 % момиче.

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 20:40 от suny78

# 139
  • Под Сините камъни
Здравейте  момичета Hug
Последно време   повече ви чета, че  не  ми се пише.
Яника  дано да спрат  вече тези контракции.
Жабче  и  при  теб  дано  всичко е наред.
Аз   засега контракции  нямам    и   дано   да не получавам.
Момичета  доста сте напреднали с пазаруването,аз  още  нищичко  не съм  взела  ,но  мисля   след Нова година   най- сериозно да се захвана  .
Моето   бебче   през деня  почти  не го   усещам   става  по- активно  обикновено   вечер   като  си  легна и  започва  едно   ритане.
Как  сте със   съня?На мене последно време  хич  не ми се спи  вечер   ,гледам  до 2-3 часа  ТВ,сутрин се събуждам в 7 .
Хайде  лека  и  спокойна  вечер  на  всички.

# 140
 Здравейте момичета  Hug
 Влизам само да се разпиша в новата темичка. Бебчо не е много ритлив и май обича да си поспива повечко. За сметка на това на мен не ми се отдава да спя по много и ходя една зомбясала. И аз като пом„вечето момичета тук напоследък забелязвам , че коремът ми се втвърдява без причина. Преди това се случваше само след като сме правили кекс с половинката  Blush, но от няколко дена сутрин се будя така. Не ме боли нищо, затова и не съм вдигнала тревога. Но и много пътувах тези дни. За два дена минах 700км, а сега от понеделник отново се налага да пътувам...този път още по надалече и съвсем без почивки...дано не навреди на бебчето. Най- ме е яд , че заради пътуването се наложи да отменя ЖК от 8-ми за 17-ти, а сега се налага и тази на 17-ти да отменя, а няма други часове ... и не знам какво да правя  Thinking Утре пак ще говоря с гинеколожката...но тя казва че януари е  прекалено късно, а няма как да не пътувам...и въобще неприятна ситуация  Thinking
 Днес бебока се сдоби и с едно бяло одеалце...беше към списанието Дете в семейството и вече си има шапчица, шишенце и одеалце...все кирийки от някъде  Crazy  Не знам защо нищичко не съм му купила.
 Да се оплача...три дена пропускам да  Sick и после наново с пълна сила една седмица здраво  Sick, вече съм отчаяна, че до края ще е все така. до преди малко пак висях във WC-то  Sad 
 Тумбачето ми имам чувството , че расте с часове...вече е съмнително голям  newsm78 А килограмите...онзи ден се теглих...вече съм +7кг., което е мнооогооо тъжно и съм много неоволна от себе си, но като имам чувството че ламя се е вселила в мен и съм безсилна пред апетита й  ooooh! И все към шоколадени историйки се ореантирам...а като видя рекламата по ТВ на Линд и ... изпадам в предистерично състояние и половинката...беж до магазина  Crazy Онзи ден нещо се гевезях и мрънкосвах по телефона и като се прибра...преди ми носеше нукое саксийно цветенце за мир, този път извада шоколадова изненада от джоба и ... определено имаше мигновен успех...и после за награда кекс  Blush Каза , че пак ще ми купи  Mr. Green
 Обзел ме  е такъв лешперлък, че ... не мога да се позная. Не чистя, със зор мия чиниите, скоро усещам, че ще спра и да готвя... не би ли трябвало да е обратното, все пак бебе ще имам, такава негрижовна ако бъда как ще се справям  newsm78
 Стига вече съм писала ... желая ви лека и усмихната вечер  Hug

# 141
Здравейте и от мен, мили априлки бремнлинки!!! Hug  bouquet
И аз като poem нещо съм много влюбена в сладки неща, особено шоколадовите и аз си мрънкам на зайчето ми/мъжо/ нон стоп за какво ли не, абе много си се глезя!Засега и аз съм +6 от началото на бременността, всъщност на 1.12 бях +6, а сега нищо чудно и +106 да съм! Embarassed И аз имам чувството, че с всеки час раста неимуверно много!Чувстам се като мечка още от сега, ох как ли ще е в 9-ти месец ЖЗ! ooooh!
Момичета, вие как сте със секса, аз направо не мога да се позная, нагона е страшен  Embarassed, чак започвам да се притеснявам!Сега разбирам какво им е на мъжете всеки божи ден! Embarassed Даже взе да ми писва вече, ама то е посилно от мен!Ужас, срам и позор! Embarassed
Жабче, напълно те разбирам за отношението ти към лекарите, баща ми съсщо се бори със ужасно заболяване, и лекарите все бяха безсилни и т.н. и дрън дрън, нямало лек и т.н., но мама винаги е вярвала че стига човек да иска и да търси, винаги има начин, и така и стана, какви ли не алтернативи не търсиха на лечение, какво ли не опитаха, че даже и за 1 месец заминаха за Китай, и сега всеки ден жънат плодовете на надеждата и вярата!!!Вярвай в себе си и в доброто, не се поддавай на невежеството и тъпотията на хората, бъди силна и уверена в успеха винаги!И впрочем искам да кажа тези неща на всички ви, не само на жабчето!Просто твоите думи за преживяното ме подтикнаха към тези словоизлияния! Hug
Много ми се иска всички да сме по-уверени в светлото бъдеще и да знаем, че винаги ще има лек, щом го търсим!
 Hug Hug Hug
Ох, пак се разчувствах, отивам пак да се нарева....
хормони Embarassed Embarassed Embarassed

# 142
Жабче, всички много те подкрепяме-теб и твоите бебки! А ако имаш нерви-"Такъв е животът" започва отново  Laughing ,мен също много ми харесва.

Какво ли става с Kenga и нейните бебки-не е писала скоро...

# 143
hi, мамчета! Simple Smile))
Аз да ви се похваля - днес се сдобих с одеалце и хавлийка за моя бебок на супер добра цена, но най-яката покупка беше комплект от 7 бодита - супер сладурски за 5 ? само! Simple Smile)))
А една приятелка, която имам детенце на година и половина ми даде цяла торба с дрешки и до сега си ги разглееееждах и подреждах с голям кеф! Simple Smile
Ох, контракции определено имам. Целия ми корем се втърдява супер здраво! Но смятам, че щом не ме боли не е голям проблем. Днес цял ден съм много заета и определено по не ги забелязвам! Обаче започва доста силно да ме боли кръста. Направо сега не мога да се навеждам и да ходя добре изправена.... лоооошо!
А за секса, също лошо.... от 2 седмици ме е споходил някакъв застой.Милото се връща уморен и доста бързо се отнася и заспива, а сутрин така ми се спи, че не давам да ме пипне човек!  Twisted Evil А в неделя - Ден за любов Simple Smile))) дето се вика - взех, че се поразболях....  ама със всичките тези болежки... не знам1
И даааа - ужасни киселини имам!!!!!!!!!!!!  #2gunfire
Искам и аз да защитя правото на информираност на пациентите! Аз ако не бях започнала да се ровя в нета, сигурно още нямаше да съм бременна! Форумите ме насочиха към правилните доктори и към правилното лечение, което никой преди това не се сети да проведе.... И аз като Жабче, доста съм изстрадала и чакала моя бебок (макар и не в такава степен), така че сега чета много. На сегашните си доктори се доверявам, но и проверявам, срвнявам!
Желая на всички колкото може по-малко неприятни контракции, повече положителни емоции, усмивки и ведри мисли!!!! И всичко ще е наред! Simple Smile)))

# 144
Аз май много се впрегнах с това какво ни се полага по НЗОК, та научих таблицата наизуст  Heart Eyes
Аз съм 25седмица и от 27 започвам да ходя на запис на тоновете.Не е малко рано за това.Аз си мислех че започват чак към 7мес?
rrivanova, ето и цитат от въпросната таблица (за нормална бременност):
Сърдечна дейност на плода (ДСТ)
 - От V лунарен месец – по един път във всеки лунарен месец; -  ІХ и Х – по два пъти

Момичета, май всички сме в 5 лунарен месец (поне!), а никой друг не е дал досега отчет за запис на тонове  newsm78

# 145
Добро утро мами Grinning,
Аз съм добре откакто паднах бебоците станаха по акнивни Mr. Green, получавам ритници всякакви Crazy отнасно кекса нямам желание а и ме е страх да не стане нещо на мишките
нали съм и със серклаж имам малко контракций от безболезнените ама си пия магнерода
Мислех да почна с покупките за бебоците ама снаха ми ме разубеди ,имам племенница
на 3 месеца и каза че ми е приготвила чувал и полвина дрешки за бебчевците .
Имали и други мами от Плевен утре ще ходя на учелище с 9 месеца темата е за новароденото
а лекцията ще води неонатолога който ЖЗ ще се грижи за мойте бебоци
Приятен и успешен ден с много ритничета от малките човечета Mr. Green

# 146
Добро утро и от мен!Аз днес съм с компания,моята госпожица малко е настинала,че днес ще сме си двете  ooooh!,ще ме побърка ма какво да се прави  Crazy!Аз вчера бях много щастлива след като една приятелка ми донесе така чаканата възглавница за кърмене и то на най страхотната цена,ще си я снимам и ще я пусна при покупките!
За лунарните месеци дори мисля че сме в 6-я лунарен,аз дори другата седмица ще вляза в 7-я лунарен!
И аз си мислих за Kenga дано да е добре  Praynig,между другото доста момичета отдавна не са писали,но най вероятно са заети,не като мен да си лежа в къщи без да работя  Embarassed Rolling Eyes
Това е от мен ,желая на всички лек и спокоен ден изпълнен само с ритничета на бебчовците и без контракции!

# 147
  • Някъде там...
Добро утро!
Благодаря за милите думи!  Hug

И аз за Кенга се бях сетила тези дни, видях, че е влизала във форума, но явно само чете. Дано са добре!  Praynig Има много момичета, които само четат, засичам им аватарите над темата.  Mr. Green Явно нямат време да пишат, все пак много от тях ходят и на работа или си имат и друго детенце.

Яника, ти как си днес?

В момента сме в 6ти лунарен месец, те са по 4 седмици и затова бременността е 10 лунарни месеца. Иначе според гестационните седмици, в 6ти се влиза в 22 г.с. и 2 дни. Аз от днес съм в 6ия.  Blush Нашият татко каза, че ни е купил подарък по този повод и го чакам с нетърпение довечера да видя какво ще ни донесе.

Аз с покупките ще се заема сериозно след НГ, да минат празниците, че сега навсякъде сигурно е лудница. И без това едва ходя, ще го карам бавно и славно - посещение в един магазин на седмица и това е. Иначе аз се сдобих с музикална въртележка за креватчето. Самите креватчета се чудим кога да ги взимаме, сигурно февруари ще ги вземем, януари ми се вижда много рано и предполагам, че тогава ще пазарим само дребните работи. Дрешки и аз ще имам една камара от племенницата и само ще допълвам - мисля януари да се престраша да ги поискам, че етърва ми е малко суеверна и сигурно ще се притесни, че ги искам преди раждането. А количката мисля да я оставя последна. Много ми е приятно да си правя такива планове и само потривам ръчички да пристъпя към действие.

# 148
Добро утро на всички-хубав и усмихнат петъчен ден  Simple Smile

Жабче, много ти благодаря за инфото относно контракциите.  Hug Дано и с теб всичко да е все по-добре  Praynig Аз от вечра доста се порових да попрочета за тях и твоята статийка ме поуспокои окончателно. Със сигурност това, което усещам в най-лошия случай са бракстън-хикс контракции, защото не усещам стягане на стомаха, а по-скоро някакво "движение на въздух", не мога да го опиша точно...а вчера като не знам какво ми е си се наревах вечерта, та ми поолекна, само дето стресирах половинката  Blush

Хайде до скоро и повече спокойствие и ритничета на всички  Heart Eyes

# 149
Добро утро мили дами.
И аз напоследък се чувствам доста мързелива, но вчера като ме подхванаха на работа едни проблеми, едно напрежение, много бързо се активизирах, та чак снощи не съм съм спала.
Olimpias онлайн ли напазарува тези дрешки, за 5 ЕUR? И аз напоследък имам ужасни киселини, но се въздържам да пия каквото и да било.
qnika хайде да спират тези контракции най-накрая. Praynig

Лек и приятен ден от мен

Общи условия

Активация на акаунт