ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 211
  • 795
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
Има сектори и тук, но не са на пари и познати и там какво още беше, а да кажем - на бащата, на майката, на най-малката дъщеря;... И разни други неща, които за съжаление ми се губят вече  Embarassed, май трябва да си опресня малко знанията!

Ясно. Разбрах и аз най-накрая.  Laughing

# 556
  • Русе
 И така - реших все пак да използвам секторите от новия фън шуй. Но има разминаване между осмоъгълника, който е дала Жени, Ба Гуа и още няколко осмоъгълника, които срещнах из интернет.  Crazy Не знам сега кой да налагам.  newsm78
 А центъра на жилището как да определя, при положение, че живея в къща с много неправилна форма. Допълвам до правоъгълник, пускам двата диагонала и пресечната точка е центъра?

# 557
  • София
Аз така направих. Simple Smile Или пък изрязваш от картон фигура с формата на жилището и търсиш къде ́и е центъра на тежестта (стана ли ясно? newsm78)

# 558
  • Русе
 Това с картонената фигура го прочетох в помощния блог и май го разбрах, но предпочитам да си направя чертеж. Не трябва да има разминаване в резултатите, нали?

# 559
Здравейте, след много неуспешни опити най накрая направих скица на апартамента, но сега проблема е , че не мога да я кача, може ли за ми кажете как става това. Някъде във форума попаднах на един сайт, който прави изчисления на Ба Гуа, намерих си мойто число и числото на съпруга, но сега какво ги правя тези номера, защото чета, че има и някъв компас с който се наглася къщата според Ба Гуа, некви отрицателни направления, некви положителни аз какво трябва да правя с отрицателните и положителните? От 5 часа съм във форума чета, ровя се и главата ми ще се пръсне  Wink но решение на проблемя с числата не намерих, затова реших да се обърна към по знаещите те да ми обяснят. А да исках да питам след, като направих схема на апартамента след това как да го разделя на сектори, както е скицата да я разделя на девет квадрата, които да обхващат целия апартамент ли? Благодаря ви предварително за отделеното внимание и сори за въпросчето, което може да се стори смешно на някой, но уви истината е че аз зациклих  Embarassed  и не мога да си обясня нищо. Затова ви благодаря за проявеното тъпрение  Simple Smile

# 560
  • София
А да исках да питам след, като направих схема на апартамента след това как да го разделя на сектори, както е скицата да я разделя на девет квадрата, които да обхващат целия апартамент ли?

Да, така се разделя на сектори.
И защо всички се хванахте за тези направления? Това, че спиш в хубавото си направление не значи, че имаш хубав фън шуй в жилището. Има много по-важни неща. В основата на всичко са петте елемента и основните взаимодействия между тях - цикъла на пораждане, на отслабване и на контрол. Следват осемте триграми и техните атрибути. Това са нещата, на които се основават всички анализи във фън шуй. Изучете ги внимателно и ползвайки напътствията в статията за годишните звезди се опитайте да анализирате дома си. Направете корекциите, които сметнете за необходимо и след това наблюдавайте. Това са най-динамичните енергии и най-бързо можете да забележите резултатите.

# 561
  • Русе
юг – S- огън – късмет и признание
югозапад – SW – земя – отношения и семейно щастие, ъгъла на майката
запад – W- метал – здраве
северозапад – NW – метал – покровителство и власт, ъгъла на бащата.
север – N – вода – професинален успех и кариера
североизток – NE – земя – интелектуално развитие и образование
изток – E – дърво – децата и синовете, късмета на потомството
югоизток – SE- дърво – пари и благосъстояние, благополучие

До колкото разбирам това са секторите според класическия фън шуй (така пише и в статията, от която съм ги копирала), но един вид изтълкувани и преименувани, така че да са пригодими за съвременния живот. Страхотно, ще мога да си следвам класическото учение  Party .
 За да разбера дали входните врати са в неблагоприятно направление, трябва да разбера кое е Гуа числото на жилището, нали? Ако да, как да направя това? Имам причина да мисля, че са в едно от четирите лоши направления (в смисъл, че има проблем) и искам да направя корекции, ако е така.

# 562
  • София
Танче, не искам да те разочаровам, но си в грешка. Това не е класически фън шуй.
триграма ли - юг, 9, огън, средна дъщеря, жена от 15 до 30г. гуа 9, весели хора, сърце, очи.
триграма кун - югозапад, 2, земя, майка, гуа 2, най-старата женя в семейството, корем, стомах, храносмилателна система.
И т.н.

# 563
  • Русе
 Шоши, благодаря ти за отговора!
 Но не ми е ясно как да си служа с триграмите за това, което ме интересува. Не съм навлязла до там във Фън Шуй дебрите Simple Smile . Всъщност аз се притеснявам, че посоката, в която гледа входната врата, е неблагоприятна за дъщеря ми. Това мога да проверя според нейното Гуа число, а с Гуа числото на жилището мога да разбера дали е в благоприятно местоположение по принцип, нали?
 Органите към различните триграми какво означават - че това е силното или слабото място на човека с такава триграма?

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 18:04 от Танче

# 564
  • София
  Но не ми е ясно как да си служа с триграмите за това, което ме интересува.

А всъщност какво те интересува? Щом не разбираш триграмите и не можеш да ги ползваш, тогава не разбираш и фън шуй.
Мога да те успокоя, че няма защо да се притесняваш за входната врата. Дори и да е в благоприятно направление за дъщеря ти, това не означава, че имаш хубав фън шуй, или че всичките ти проблеми са разрешени. В същото време неблагоприятното направление, което си установила не е болка за умиране.

# 565
  • Русе
 Явно не съм се изразила правилно.  Peace Далеч нямах в предвид, че изобщо не разбирам и не мога да използвам триграмите. Просто не знаех как да изчислчя числото Гуа на жилището... А за входната врата наистина имам причини да искам да направя корекции, ако е в неблагоприятно направление.
 Та как се изчислява числото на Жилището?
 За органите се сетих, че съм чела някъде, че на всеки сектор отговаря различен орган. Но искам да те помоля да дадеш същото инфо и за останалите шест триграми, защото в нета намерих само посоките, елементите и числата към триграмите. Явно ще се четат книжки... Simple Smile
 Благодаря, Шоши, за отделеното време!   bouquet

# 566
  • София
Явно не съм се изразила правилно.  Peace Далеч нямах в предвид, че изобщо не разбирам и не мога да използвам триграмите.
Щом така смяташ... заповядай
запад - 7, метал, момиче до 15г., език, уста, гърло
СЗ - 6, метал, баща, шеф, глава, мозък, нерви
север - 1, вода, мъж от 15-30г., уши, бъбреци, пикочен мехур
СИ - 8, земя, мъж до 15г. пръсти на ръцете, гръбначен стълб
изток - 3, дърво, мъж от 30-45г. крака, черен дроб
ЮИ - 4, дърво, жена от 30-45г., бедра, таз

Органите към различните триграми какво означават - че това е силното или слабото място на човека с такава триграма?

Не, не е така. Темата е много обширна за обяснение във форума.
Триграмата на дома се определя спрямо тила.

# 567
  • Русе
 Благодаря.

# 568
Триграмата на дома се определя спрямо тила.

А това по коя методика е?

В блога към форума се обяснява определяне на фасадата, защото така е по класическия фъншуй, ако правилно съм разбрал.

# 569
  • София
В блога към форума се обяснява определяне на фасадата, защото така е по класическия фъншуй, ако правилно съм разбрал.

Просто не съм го обяснила стъпка по стъпка. Дала съм линкове към подробни обяснения, който иска да чете.

Общи условия

Активация на акаунт