ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 195
  • 795
  •   1
Отговори
# 570
# 571
  • София
zlati22, разчисти си кутията, че не мога да ти изпратя съобщение.

# 572
zlati22, разчисти си кутията, че не мога да ти изпратя съобщение.

Изчистих я  Embarassed готова съм  Hug

# 573
  • Русе
 Момичета, чудя се нещо - имам външен килер, има обща стена с къщата, но си се влиза през отделна външна врата. Трябва ли да го включа в чертежа на къщата? Направих чертежа, разделих на сектори и от две седмици умувам над тази схема. И чак вчера се сетих, че може би трябва да включа и килера.  ooooh!  Добре, че още не съм размествала мебелите.

# 574
Според мен килерът е друга къща и не трябва да се включва към основната.

# 575
      Момичета, откъде мога да изтегля и разпечатам фън шуй символи?

# 576
  • Русе
 Благодаря за мнението, Red Fenix! И аз до този извод стигам, колкото повече мисля. 
 А някой знае ли дали има някакъв начин да намалим влиянието на Черната 2 ? Или поне да каже какви предмети е добре да се разположат в североизточния сектор?

# 577
  • София
За защита от 2 се използва метал. Също така ако не можеш да се преместиш да спиш в друга стая, постарай се леглото да не е в СИ част на СИ стая.
С разместването на мебелите много внимавай, защото това се явява силен активатор. По принцип всякакви размествания се правят в края на годината, така че дори и да засегнеш някои негативни енергии няма да е толкова опасно. Освен с годишните звезди, отчитай и месечните. През месец май се получава дублиране на годишните звезди.

# 578
Здравейте!В  СЗ сектор имаме готварска печка без възможност за преместване оттам.Четох че може да се постави глинен съд със земя в него. Има ли значение формата и цвета на съда и в кой ден е най-благоприятно поставянето му? Благодаря ви предварително!

# 579
  • София
valkka, най-опасно е ако печката се намира в СЗ част на СЗ сектор. Глинен съд можеш да сложиш с цвят и форма на земята. Универсална дата няма. Дори да се избере дата подходяща по принцип, ако това е ден с личния ти разрушител няма да е добра идея да я ползваш.

# 580
  • Русе
 Благодаря, Shoshi!

# 581
А как стои въпроса със закачане на картини на СИ? Че вчера мъжът ми закачи 2 малки в кухнята, в СИ част(самата кухня в СИ и малко С)

# 582
  • Русе
 Имам още едно въпросче. Имам голямо огледало в антрето, точно срещу входната врата. Естествено мислех да го преместя. През това антре се влиза за две стаи - моята и една, която използаме като склад за разни неща. Вратите за стаите са от едната страна на входната врата, а срещу тях, от другата страна, има голям гардероб. Та мислех да сложа огледалото на вратата на гардероба, точно срещу вратата на моята стая. Но се замислям дали ще е правилно. Антрето попада в югозападния и западния сектор на къщата, като входната врата е в югозападния. А освен, че на ЮЗ е жълтата 5, това е най-неблагоприятния сектор според триграмата на дома. Хубавото е, че поне вратата гледа на юг, а това е моята най-благоприятна посока. Въпросът ми е какво да го правя това огледало - да го преместя ли, да го махна ли или да си го оставя така?
 Като цяло зле стои въпросът с триграмата на дома. Най-благоприятният сектор почти липсва, а това, което е 'на лице' попада в стаята-склад, която споменах по-горе. Още един благоприятен сектор се намира в тази стая, а друг - почти го няма. Североизточния е неблагоприятен, У Гуй. В моята стая е центърът на къщата, така че попада малка част от него, но спалнята на майка ми е почти изцяло в този сектор. Като вземем в предвид и годишната звезда...  ooooh! Трябва да я убедя да направим нещо. Ще и подаря голяма метална статоя специално за СИ част на стаята. Simple Smile
 Другата входна врата попада в северозападния сектор, Ло Ша за дома. А от нея се влиза направо в кухнята, в смисъл няма антре или коридор, направо си влизаш в кухнята. Какво мога да направя?
 Май станаха много въпросите, за което се извинявам. Но сега погледнах посоките за триграмата на дома и не останах очарована. Crossing Arms Моля ви за помощ!  Praynig

# 583
  • София
JeniB, много пъти съм питала на курсовете за картините. Общо взето всички се обединяват около тезата, че в спалнята не трябва да се слагат прекалено големи картини с ярки цветове и особено изобразяващи вода. За другите помещения няма кой знае какви изисквания. Разбира се ако имаш голяма картина с огнени цветове и попада в сектора на 5 е ясно, че би било добре да я преместиш.
В твоя случай повече ме притеснява факта, че картините са закачени в СИ сектор с годишна 2 и месечна 5. За комбинацията 5-2 предполагам всички са чували. Ако просто ги е окачил на вече пригодено за това място - ок, но ако е забивал пирони....

Танче, честно казано нищо не разбрах. Вратата през която се влиза направо в кухнята е добре да не я използвате.

# 584
  • Русе
 За съжаление не може да не се използва тази врата. Аз използвам дргата, но ако всички го правят, трябва да минават през моята стая, когато искат да влязат или излязат от къщата.
 Ще се опитам да обясня по-разбрано за огледалото в антрето. Входната врата е в ЮЗ сектор на къщата, а ЮЗ е най-неблагоприятната посока за дома според триграмата му. От друга страна входната врата гледа на Юг, а това е моята най-благоприятна посока. Имам огледало точно срещу входната врата. Да го преместя ли така, че да отразява вратата на спалнята ми или не е добра идея да насочвам влизащата Ци към нея?

Общи условия

Активация на акаунт