ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 031
  • 795
  •   1
Отговори
# 285
Всъщност се изразих малко буквално Embarassed До стената е хладилника и след това започва термоплота и отдолу има шкаф с чекмеджета от ПДЧ и МДФ - някъде около 40 см. и след това термоплота продължава и е вградения котлон, а отдолу е вградената фурна. Това предполагам се брои за дърво между вода и огън. След котлона и фурната има още шкафове и термоплот до комина и оттам още 1 шкаф с термоплот и мивката и след това още един шкаф.
Малко тромаво го описах:)
ясно Simple Smile значи трябва да е ок Peace

# 286
Силно се надявам да е ок с новата подредба:)

# 287
Не успявам да се справя с разделянето и определянето на секторите.
Къде може да продават компаси? newsm78

# 288
  • Варна
Не успявам да се справя с разделянето и определянето на секторите.

Разделяне жилището на сектори

Ако пак не се справиш, пусни схемата тук. Sunglasses

# 289
А кое разделяне на сектори е по-вярно и точно?Това като торта или това с прагоъгълниците/квадрати?Питам,защото искам да си разделя двора,а там вече има значение заради по-големите мащаби.Примерно с правоъгълниците автомобилния вход се пада изцяло в южния сектор и там трябва да садя само "огнени" цветя,а със секторите само оопределена зона и така мога да направя цветна градация в градината.

# 290
  • Варна
Ами този спор е открай време, но засега няма победител. Всеки си избира този вариант, който смята за по-удачен.
Не се вживявай в точните граници, по-важно е да усетиш какъв акценте нужен. Wink

# 291
  • София
Действително различните школи имат различно мнение по въпроса, но това, което аз съм учила е, че за външни пространства се използва метода на тортата.

# 292
Така, да докладвам до къде стигнах с активизирането на сектора на Покровителите.

Търсих няколко дни, но така и не открих черно-бяла рамка за картина или каквато и да е друга черно-бяла рамка. Черни панделки също не намерих. Накрая реших да импровизирам. Отпечатах обявата за продажбата на апартамента на един лист хартия и го сложих на фона на изправената черна тава от фурната, която не ползвам. Залепих го за тавата с бяло хартиено тиксо в краищата и го надписах със зелен пастел с големи букви Продадено.  Crazy

Все още търся фигурка на кон. В магазина за сувенири имаше фигурки, но главно на Пегас с криле, а и цветовете на останалите коне - червени - не ми се сториха подходящи, но ако греша кажете.  newsm78

Имам и още един въпрос относно цветята. Къде е най-добре да се постави Драцена?

# 293
  • Варна
Действително различните школи имат различно мнение по въпроса, но това, което аз съм учила е, че за външни пространства се използва метода на тортата.

Щом Шоши казва... Wink

# 294
Избираме между два варианта на една маса - бял плот и стъклен плот - сетих се да питам и тук - кой според вас?

# 295

бял  Peace

стъкления плот за маса е нестабилност........ или нещо такова,
ама не си е за плот стъклото

# 296
  • Габрово
Ако масата ще се използва за хранене стъклото не е подходящо Peace

# 297
Благодаря ви, това е маса за хранене с размер 100 см диаметър. И ние се спряхме след днешното обмисляне на бялото обработено дърво. Аз много харесвам стъклена, у родителите ми е стъклена масата за хранене, но имах някакъв спомен, че от ФШ гледна точка не е подходящо и явно се потвърди.

# 298
Тази маса е лошо конструирана и е нестабилна - ще се обръща лесно, защото основата е с 2 пъти по-малък диаметър от плота. От такава гледна точка стъклото не е за препоръчване.

Иначе не виждам никакъв проблем в стъклените плотове, освен че не трябва да се удрят и върху тях не трябва да се слагат горещи предмети. Предимството е, че са равни, гладки и не се променят с течение на времето.

Обикновено всеки мята една покривка и тогава отдолу не се знае какво има. Трябва да се гледа функционалността.

# 299
W
Тази маса е лошо конструирана и е нестабилна - ще се обръща лесно, защото основата е с 2 пъти по-малък диаметър от плота. От такава гледна точка стъклото не е за препоръчване.
Иначе не виждам никакъв проблем в стъклените плотове, освен че не трябва да се удрят и върху тях не трябва да се слагат горещи предмети. Предимството е, че са равни, гладки и не се променят с течение на времето.
Обикновено всеки мята една покривка и тогава отдолу не се знае какво има. Трябва да се гледа функционалността.

У нас не се ползват покривки. А нищо топло или студено не слагаме директно върху никоя повърхност. Имаме си коркови подложки за тази цел. За мен най-важни в настоящото решение са естетиката  и качеството Laughing. Иначе на подобни маси съм седяла и няма проблем със стабилността, тъй като този производител работи добри неща.

Общи условия

Активация на акаунт