ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 223
  • 795
  •   1
Отговори
# 660
*Glitter_witch* , благодаря за отговора.

# 661
Наистина ли купи тази?И аз нея взех!Отидох за втората,но тази повече ме впечатли!Мислех да пиша,ама ти ме из предвари.Започнах я,но съм още в началото.. Peace

Да, точно нея си купих, втората на Гюнтер Сатор я нямаше в наличност, пък и тази на Саймън Браун направо ме грабна. Вече я прочетох и не разбрах само часта с  благоприятните и неблагоприятните премествания и промените в дома newsm78.

# 662

Mojito - острите ъгли се коригират като пред тях сложиш някакво растение, щом е за спалня растението не трябва да е със заострени листа.
Огледалата може да ги покриеш с каквото искаш или да им сложиш някакви завески, важно е да са покрити през нощта.
Готварската печка на югоизток или изток са най-благоприятните разположения. На изток е идеално, но на югоизток също е много добре, там дървесната чи хармонизира с енергиите на огъня и водата.
Аз пък съм чела, че в спалнята не е добре да има растения. А растения със заострени листа не само в спалнята, но и в целия апартамент не е добре да има.
Може да пробваш да запалниш с нещо пространството около ръба. Примерно ние сме сложили гардероб и по този начин станата на ръба и гардероба стават една стена. Може някакъв параван да сложиш. Не съм сигурна дали може и някакъв вятърен чан, но ако да, то трябва да съобразиш с посоката и съответния елемент.

# 663
Накъде трябва да бъде главата, когато човек лежи в леглото? Все си мисля, че на изток или на север е най-добре. Някъде бях чела това преди.

# 664
  • София
Няма север или изток, зависи от рождената дата.

# 665
Съжалявам,че така се натрапвам в темата,но се сетих веднъж гледах по телевизията някакво предаване за фън шуй.Събраха 4-ма експерти по фън шуй и ги накараха да разместят мебелите в една всекидневна по най-добрия начин.Еми всеки си ги намести както му харесва... Laughing И на всичкото отгоре тарифата им е колосална... ooooh! За по-горния въпрос..мисля,че главата трябва да е на изток. Mr. GreenИначе аз съм леко скептична,но имам малки изключения...например не държа сухи или изкуствени цветя в дома ми,въпреки това имам голямо огледало в спалнята,но като легнем не се виждаме в него,целия ни апартамент е в ръбове,всичко ни е или квадратно или правоъгълно,нямаме кръгли неща,но пък цветовете са в кафеникавата гама... Mr. Greenизобщооооо голям фън шуй...

# 666
Посоката на главата зависи от датата ти на раждане. Изчисляваш си Куа числото и виждаш кои са 4-те щастливи и 4-те нещастни посоки.

# 667
radhika може да провериш подходящите посоки в този сайт - http://www.yellowbridge.com/mysticism/fengshui-wiz1.php
beep_one гледала си "Глупостите на Пен и Телър" (Penn & Teller: Bullshit!) с онези двама комедианти които по принцип правят някой много добри епизоди, но специално за Фън Шуй не могат да докажат, че са "глупости" само защото някакви си шарлатани подреждаха мебелите по различен начин, впрочем мебелите наистина могат да се подреждат по различни начини в зависимост от школата и т.н. Бяха прави само в това да не даваме луди пари по някакви си фън шуй аксесоарчета.

# 668
Дайте предложения за корекция на 3 врати една срещу друга - входна,  междинна и тази на спалнята.
За корекции на ъгли в офис, освен с растения друго какво е подходящо?

# 669
  • София
След всички неуспешни опити да ви обясня как работи фън шуй реших, че е безсмислено да продължавам. От доста време обаче ми се иска да споделя конкретен случай от практиката си, не за друго, а защото наистина се разви като по учебник.
Преди няколко месеца свекърва ми я оперираха и й махнаха миома на матката. След изследванията се оказа, че е злокачествена и й направиха втора операция - махнаха и й матката. По това време ние с мъжът ми бяхме в Киев и всичко ни дойде като гръм от ясно небе. Реших да проверя чрез фън шуй, защо се стигна до тези операции. Какво се оказа? Преди две години свекърва ми се премества да спи в съседната стая. Леглото й попада в две седмици - "два ножа". Освен това нейното гуа е 3 (дърво), а метала разрушава дървото. 2010г. в този сектор идва годишна 7.
Няма да изброявам всички хора, на които 7 оказва влияние, ще напиша само двата признака, на които отговаря свекърва ми - вдовица, жена работеща в сферата на образованието и културата. (дори само по един признак да влиза в рисковата група вече има опасност)
В какво се изразява влиянието на 7:
- скандали между млади и по-възрастни жени
- раняване
- операции в областта на таза, гениталиите, бедрата. Женски болести
- грабеж, нападение с хладно оръжие
-съд
Сами виждате как точно й е повлияло преместването на леглото на неподходящо място.
Фън шуй не е просто подреждане на мебели, а подреждане с цел да се избегнат конкретни събития.

# 670
  • София
След това проверих как е било разположено леглото й в предишната стая. Оказа се, че позицията му е била просто прекрасна - 1-4. Освен, че 1 е вода и е най-благоприятното за нея (водата поражда дървото) самата комбинация предполага печелене на пари чрез интелектуален труд (има частна занималня). В тази стая се е чувствала прекрасно със здравето и имаше много добри доходи. Отначало не искаше да се мести, но като я накарах да анализира живота си и сама да определи къде се е чувствала най-добре, стигна до извода, че мястото й е в тази стая.

# 671
Запис  Hug

# 672
На колко см от прозореца е подходящо да бъде леглото? Срещам, че не бива да бъде близо до прозорец, за да не излиза енергията навън. И аз така го чувствам. Но 40-50см достатъчно ли е?

# 673
  • София
Чудя се с какво да неутрализирам Г-образния трегер, под който ни е спалнята.
Правихме ремонт и това остана, като крайно положение, разместване не е възможно.
Разположението на спалнята е север/глави/-юг.
А трегера я "цепи" по средата.
Ето и снимки.
Трегера:http://dilianavk.snimka.bg/architecture/remont.518960.19743763
Спалнята:http://dilianavk.snimka.bg/architecture/remont.518960.19743761

# 674
  • София
Срещам, че не бива да бъде близо до прозорец, за да не излиза енергията навън.

В литературата се среща често, че леглото не трябва да се разполага под прозорец. Има обаче изключения от правилото.

Общи условия

Активация на акаунт