Дядо Коледа пристига с подаръци за Януарските дечица

• 12 261
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Мамо мече и ние сме така. Имам чувството, че никога няма да се наспя. Ставам по 100 пъти през нощта да давам биба или да я слагам да си легне, защото се изправя в спящо състояние и започва да реве, че е права... Явно е период. Т.е. сигурна съм, че  е период Simple Smile, имайки предвид, че съм минала с каката през него, но съм забравила. Ние също ненадейно вдигнахме температура. Както си беше здравичка и хоп 38.7. Съответно супер кисела и слава богу пие мляко с панадол. През нощта пак бяхме с много висока температура. Но само температура. Нищо друго. Даже снощи се наложи да се приспиваме в количката. Нещо, което с Катрин правя за първи път, но беше неутешима и не искаше да си ляга в леглото. И както се пееше в една хубава песен: "свърши вече хубавото време".
Аз също гледам да не давам температуро понижаващи под 38 градуса. Стига детето да е жизнено. Оставям я така. Даже каката я пускам с температура 37.4 на градина. Просто термометъра ни е такъв за ухо и мери по-висока, а и съм забелязала, че нейната нормална температура е по-висока от 36.6.
Аз на гърне я пробвах. Седи си и й е супер забавно, но нищо. Нищичко не прави в него. Каката се научи на гърне на преклонната възраст от 2.5 и не смятам да ми става фикс идея да я уча от рано. Ще оставя това на гледачката  Mr. Green .
Относно храните - откакто минах на детска кухня съм супер щастлива. Каквото ни донесат, такова давам. Тя е много разнообразна и знам, че има всичко, което трябва на детето, като добавям плодове.
Хубав ден ви желая, мами. При нас ще е боен, предвид на това, че каката е хремава и е вкъщи и ще има да си играя...

# 166
Мари, честит рожден ден и от мен, радвам се, че си изкарвате страхотно
Патенцето, голямо предизвикателство те чака и теб и таткото, но така е, не може да сме по 24 часа, само с децата.

За гърнето - и аз се уповавам на онзи цитат от "изкуството..."Е, слагала съм я да сяда, с дрехи, без дрехи, но тя се сърди. Само веднъж изгледа рекламите, после стана и се изпишка.....на килима
Манго въведох много отдавна в пюрето на Семпер, ананас от около месец, авокадо не съм, а днес в ДК ще има десерт с портокала и мисля да й го дам
Просо съм давала само с каша на Милупа и едно пюре на Сънвал, но то беше с кофти вкус и не повторих. В нашата детска кухня готвят много вкусен спанак,   chef просто няма нищо общо с готовите пюрета, пък били и най-скъпи. Подсетихте ме за пшеничения зародиш, ще купя една кутия. Моника напредва сравнително бавно с дъвченето на големи парченца - едва отскоро яде ХИП за 8 м, а Семпер почти не може да яде, без да се дави. В кухнята храната е с различна гъстота и големина на парчетата, понякога яде, но понякога мачкам и пасирам.

# 167
  • Пловдив
Мече, период е  Laughing Наистина е период. Аз се бях видяла в чудо с това ставане в спящо състояние  ooooh! Супер кофти е, защото се буди ядосана .. Но ще отмине  Hug
Ще ти кажа аз какво направих - незнам дали е от това, но го свързвам с кротванено и през нощта.
Затрупах я с възглавници и завивки  Laughing  Преди спеше на опънат чаршаф без възглавница и в чувал. Сега съм я затрупала и съм я наблюдавала - като тръгне да става спейки и дотежават завивките и стига само до обръщане по корем и пак заспива.
Дано при вас и при патенцето периода е кратък  Simple Smile
За температурата - да, под 38 не се дава. Някой не дават и под 39. Ако се е разболяла, по-високато Т е знак, че организма се бори с болестта сам Simple Smile
miglena.megi , може да не пие вода, но ти предлагай често. Михаела и тя не пие, но когато и дам - пие по 3-4 глътки. Друг е въпроса ако даваш сокове - тогава незнам как ще го научиш на вода Simple Smile
Стели, стискам палци да не е нещо сериозно. Аз също имам бучки и на двете гърди още от преди бременността. Много се надявам кърменето да подпомогне да се махнат .. но ... сега вече пак мога да ги напипам - там са си  Confused  Sad

# 168
Благодаря за стиснатите палци.На мамолог съм във вторник и дотогава гледам да мисля само положителни неща.
Но ме наболя доста,имам чувството,че ме изгаря отвътре.

Миглена,за водата не мога да ти дам съвет,защото Илия пие по много.Радвам се,че засега курсовете за шофьор вървят добре.
Пате,Мече надявам се при вас с неспането да е период.

Илия тези дни много се тръшка,особено вчера докато чакахме лекарката.Аз го хващам за ръчичка да ходи и като ме заболи кръста сядам,но той започва да реве с пълно гърло,да ляга на земята и аз искам не искам ставам пак да го разхождам.Така няколко пъти се повтори.И по този повод много ме ядоса коментара на една лелка,че ако това е нейното дете досега да му е ударила два шамара,че много съм му угаждала,че не трябвало така #2gunfire

Честити месечинки на родените на 12.01

# 169
Добро утро Hug
Мече, наистина е период, И Нели спеше многохубаво нощем, а сега е ужас....Има нощи, в които имам чувството, че задремва за 10-20 минути и се буди..като тази нощ Confused И аз давам биба, гушкам я, защото спи при мен на спалнята,давам и да суче....А за Т, и аз нам, че под 38, не се дава нищо, организмът сам се бори. Стискам палци да не е нещо сериозно и бързо да отмине Praynig Нели лятото така вдигна Т над 38, без да и има нищо друго. Три дни беше така, давах Панадол, Нурофен, свещички Ефералган, Т спадаше за малко и после пак се вдигаше. И на третия ден, педиатърката, за да се презастрахова ни изписа АБ, от който след втория прием, Нели се изби и аз спрях да го давам. Така или иначе, Т падна, не се разбра от какво беше и се надявам скоро да не ми се случва пак Praynig
Стелли, стискам палци да не е нещо сериозно Praynig
Невенска, бих я удушила свеки #2gunfire Да съсипе хубавата косица на Мона.... Ама не се ядосвай, ще порастне!
Меги, не мога да ти дам съвет, Нели пие поне по 200 мл., че и повече на ден. Не съм я учила, предлагам и често и тя на отказва. Пък и профилактично и капвам в шишето по 1-2 капки клеева тинктура и много държа да я изпива.
Кажете ми, има ли други дечица, които стъпват на пръсти? Много се притеснявам, Нели ходи само на пръсти. Като се спре на едно място, стъпва на лявото краче, а дясното пак е свито в пръстите. Сякаш цялата и тежест отива в ляво.... Не знам дали го обясних правилно, но ми е притеснено Rolling Eyes

# 170
Да са ви живи и здрави дечицата и да ви радват и да ви пълнят душицата! Това е за всички малки рожденници и месечковци които съм пропуснала!   ura
Честит Рожден Ден и на теб Илияна (малко позакъсняло, ама ...   bouquet) Мри честито и на теб    bouquet
И сега да се похваля на 09.12.08 и аз пораснах със една годинка отгоре  Mr. Green , обаче изобщо не се почувствах рожденник, ми те всички купили подаръци за Митака, а на мен...нищо само Милото се сети да ме поглези и  какво стана Митачето превзе празника на мама Joy Heart Eyes
айде да отивам да се ровя в старите теми да ви поизчета. Хубав ден на всички  perko

Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 11:59 от millenita_g

# 171
  • София
Стели дано не е нищо сериозно,а защот оне отидеш още сега на мамолог а трябва да чакаш и да се притесняваш до вторник?

За сапането какво да кажа(да чукна на дърво) мойте деца напоследък спят много добре.Вечер лягаме сутрин се събуждаме наспани и отпочинали Simple Smile

Гери мисля,че няма за какво да се притесняваш,но все пак може да споделиш с педиатърката.Според мен е от проходилката и ще отмине и ще започне да стъпва на цели крачета Peace

# 172
  • София
Ханна, жива да си, че ме подсети за завивките - дано подейства. Жоро нощем спи с чувал и отгоре олекотено юрганче, защото тук е доста хладно и не може да се надигне. През деня, обаче е само с олекотеното и от вчера почва да ми прави номера - след 30-40 минути става и почва да се дере като прасе на заколение (точно така квичи).

millenita да си жива и здрава и много, много щастлива   bouquet
Разбирам те за изземането на празника. Аз съм родена на Гергьовден и това беше една от причините да не исках да кръщаваме Георги детето. Ама като свеки настоя, казах добре, но на моя РД аз следващите 10 години няма да посрещам нежелани гости, да им принасям и слугувам  Twisted Evil

Стелли, нали уж лошите неща не болели - дано  Praynig Аз с Ева имах болки в едната гърда, когато беше на тази възраст, бях сигурна че усещам и някаква бучка.  Тичах в онкологията - опипаха ме и ми казаха "нищо ти няма". От там във Вита: мамограф, ехограф, преглед при двама лекари - нищо. Предположиха, че са ми се натъртили гърдите, защото Ева много се разхождаше по мен като я гушна и ми забиваше лакти и колена където свари. Та това да си знаеш, че има и такива съвсем невинни неща, а много ме болеше.

# 173
аз днес разбрах, че Емо е захранен с белтък Rolling Eyes окъсняхме бая за кухнята и хванах една лелка да я питам дали застройват супите, а тя каза, че не, направо настъргват яйцата отгоре, целите яйца... аз съм виждала нещо бяло, ама мислех, че е сирене... по принцип беше нарочен за след годинка белтъка, ама хубавото е, че няма реакция Simple Smile
да не говорим, че добавям жълтък в супите, щото обикновено те са постни.
също така и кисело мляко слагат в супите, а аз не съм давала кисело мялко на Емо. има ли значение, че е топлинно обработено или се води, че е захранен с кисело мляко и да почвам да му давам?
хм, толкова педантична бях в захранването, а сега давам квото дадат от кухнята...

за водата като сте подхванали темата - има ли някакви осреднени количества, които се смята, че трябва да поемат децата на тази възраст?
иначе Меги, и Емо не пиеше вода, не че сега много пие, ама пийва нещо. почнах да му давам сокове, прясно изцедени, разредени с вода. постепенно намалих количеството на соковете (за около седмица) и почнах да му предлагам само вода. купих му и чаша със сламка, щото не се сеща да си надигне чашата с накрайник да пие. сега му оставям чашата на земята и той като минава покрай нея от време на време си пийва. пие по около 100-тина мл на ден. струва ми се малко.
сутрин е най-жаден, като дърт алкохолик Mr. Green

Стели, защо трябва до вторник да чакаш? много е гадно чакането. дано всичко е наред! и аз мисля да отида на профилактичен преглед, ама четох, че трябва най-малко 6 месеца след спиране на кърменето.

# 174
Привет!

Стелли, дано се окаже нещо безобидно.Аз имах фиброаденом, болеше доста, махнах го Преси като стана на 6 месеца, за това и се наложи да го отбия Confused
Мия е права, че лошите неща не болят.

Сега пак съм изправена пред подобна дилема...защо, да му се не види, не мога аз да реша кога да спра с кърменето, а независещи фактори да ме принуждават.
Нали ходих на зъболекар днес, обзавела съм се с пародонтит, засегнати са 3 зъба, на единия направиха трепанация и източваха гной, предстоят другите.
И трябва да пия АБ...някакъв силен.Не знам, още не съм решила какво ще направя точно.

# 175
фил, нурофен е съвместим с кърменето. до 3 на 24 часа. консултация от хедра. Hug

# 176
здравейтеееее!
Мари Честит Рожден Ден!малко на патерица,нобъди много щастлива и обичана и все така лъчезарна!
Стели дано е нещо безобидно!
Фил , много кофти,но пък без АБ дали ще се оправят зъбите?
аз от 3 дни спя в друга стая и Радито е оставена на татко си,е оказа се,че така спи много по-спосойно!а да не говорим аз пък как се наспивам Simple Smile
жълтък не и давам,но яде неща правени с яйца,на гърне не я слагам,но пък си мием зъбите заедно Wink,тя по-скоро си дъвче четката

# 177
  • Карлово
Фил, аз съм вече 10 години с пародонтит, но до гной не съм стигала. Гадна работа.

Мимозе, Ангел пък дъвче пръстта ми, че ползвам ненедентския накрайник, затова оставих зъбомиенето за след годинката.

# 178
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МАРИ  HugЖЕЛАЯТИ МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И МНОГООО ЛЮБОВ   bouquet

Искам да изкажа специални благодарности на Гадината и Клои,че споделиха с мен масажа на оченцето, много съм доволна, този път се справихме без антибиотик!
Моля ви, дайте ми инфо и на мен, на моята приятелка детенцето е със същия проблем, какво ли не дава, масажи и още си влачат проблема  Hug

Невенски - ох, пусти свекърви, много им е луда главата  ooooh! Бързо ще и порасне косицата, а ти вярно скрий всички ножици  Peace
Стели - дано всичко е наред и да е безобидно. Аз от както спрях кърменето само се опипвам  Embarassed и мъжо е назначен, експерт го раздава  hahaha
Фил  Hug С антибиотик най-бързо се тушират нещата , но дано може и някой по слаб  Hug

И аз съм заплес на тема яйца, не давам така, а каквото си вземе от другите продукт.
Трябва и аз да започна зъбомиенето, ама нещо все забравям  Embarassed

# 179
Привет и от мен!
Мърко спи сладко, след като беше навън и го пообули вятъра, аз съм на компа с чаша кафе и разни други хранички Joyлюбимия ми момент, може би трябва да почна да сменям храничките с упражненийца....ще видим.
Стелли, дано не се окаже сериозно.
Фил, за кърменето, не знам какво да ти кажа, ние сме на финала, особено откакто вечер изпива на един дъх цяло шише Нан, и си го стиска сам и не го дава, само нощем не знам какво да го правя, аз нали съм си мързел и не ми се става да люшкам, биба не позлва, а само с гушкане не минава. Мисля, че си си изпълнила дълга, а и проблема ти е сериозен, майка ми е същата от нерви и напрежение.
Отивам да разглеждам за торти, ще ми се нещо специално, друг е въпроса дали ще ми го изпълнят тук. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт