Дядо Коледа пристига с подаръци за Януарските дечица

• 12 243
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Ле-лее . изчетох  Crazy
Забравих половината, та ще се включа само поняколко точки  Simple Smile
МИА, много се смях за Жоро и радиатора  hahaha
Пипи, браво на Емо! Осъзнал и какво да прави с фигурките. Да, подобна играчка имах предвид Simple Smile
Трендафилке  Laughing , по твоите въпроси - Не, неможе да се изправи без опора. Тя още неможе да клекне и да вземе нещо от пода, без да падне. Взима го, пропълзява до нещо, изправя се и продължава.
Относно дали ми помога при обличането - Незнам, уж да помага, но събличането е къде-къде по-лесно Simple Smile
За спането - На моето дете са му много къси дрямките през деня  ooooh! Та не два, а три пъти спи през деня. Гледам третото спане да и го спестявам, защото най-често към 18ч като легне и заспива дълбок сън. После се чудя как да я поразбуждам, че да спи пак  Rolling Eyes Поне да яде, да не заспива гладна.

За гърнето - Чета тук, че имате успехи Simple Smile При нас няма да стане тази работа. Не сяда и за секунди. Хлътва дупето, тя започва да се извива, да опъва крака и става.

Ние все още прекарваме целия ден навън. Слънце, вятър, дъжд - 17ч. приключва работния ден на майките в парка и се прибираме  Laughing

Dega, аз съм давала манго като пюре. Отскоро от забранените плодове давам киви.
Мисля към нова година да и дам и мандарина малко. То просто вече няма подходящи плодове ...

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 19:39 от Ханна

# 76
...И накрая Embarassed - момичета, давали ли сте авокадо, или манго? И как - в суров вид ли? newsm78

Че авокадото в какъв друг вид може ???  newsm78
Иначе - не, не съм давала много от екзотичните плодове....
Киви май само съм давала и това е...  Thinking
Мандарините моят син ги иска с кората...  Mr. Green Без нея не ги ще....  hahaha
Обича и банани, и ябълки, че и праскова пробва самоинициативно, ама за гроздеее......лелееее, казвам ви това дете направо пощурява като види грозде....  ooooh!
Награбва цялата чепка и ако някое зърно му се опъне и не може да се откъсне, направо го отхапва от чепката....
Много е смешен как си ги отгризва сам...
  hahaha

# 77
Привет отново!
Днес беше слънчево и ние направихме едно продължително гости на едно приятелче чак в другия край на София.
Никол се изправя само със опора, а когато се навежда се държи за нещо, иначе пада на колене.
Като я обличам не ми помага, но и не ми пречи.
Спи по 2 пъти на ден - сутрин от 10 до 12 и следобяд от 2-3 до 4-5 часа. Става сутрин в 7.30 и ляга вечер в 20.30.
За гърнето- до преди 2-3 месеца почти нямше наакан памперс, а сега изобщо не мога да я хвана кога върши работата.
Ето и моята бандитка: http://qnuarki.multiply.com/video/item/17/09122008.mp4

# 78
За гърнето - Чета тук, че имате успехи Simple Smile При нас няма да стане тази работа. Не сяда и за секунди. Хлътва дупето, тя започва да се извива, да опъва крака и става.

Малкия го слагам на гърне от десетина дни, преди това го издържах над легенче... Излъгах го да седне като го държах под крачетата все едно го издържам, а като започна да си върши работата го пуснах да седи сам, естествено клеча зад него и помагам да напъва...  Mr. Green  Опитай така да я излъжеш...  Peace

# 79
Айде пак здравейте!
Почвам по ред, Silvipl, ние си излизахме , е седяхме през повечето време в Мола, но все пак бяхме навън. И наистина беше по-студеничко от вчера.
За спането, ние от около 1 месец сме все с едно спане, много рядко се случва да спи по 2 пъти, почти вече не се случва даже. педи ми каза, че уж е рано, но е индивидуално при всяко дете, аз поне се опитвам да го държа по-дългичко след обяд, че поне да си наваксва така. Започна като при Tedsan , сурешното спане се изтегли в 12, после започна да заспива чак към 1-2, но така ме устройва повече, вечер се предава в 20.30, и то заспива много лесно, пък и на обяд вече съм свършила всичко и спокойно мога да легна и аз с него аз нали само за това си мисля. Mr. Green
Да ви кажа Мърко днес сам се измъкна от проходилката, не знам как го направи, нито е викал, нито е падал, аз прахосмучех и отидох да сменя накрайника, че да чистя диваните, баща му и той излязъл от стаята за малко, нашия беше в проходилката, до масата, връщам се той седнал в основата й от вътре и си седи и си чопли нещо, викам на моя ти ли го измъкна, той казва не. Shocked
Айде, че ме викат за вечеря, днеска съм на пълно обслужване. Heart Eyes

# 80
  • Варна
Днес голямо писане  Whistling И аз ще се включа по актуалните теми  Grinning
Вит.Д давам по 2 капки когато не забравя, фонтанелата още не е затворена.
Гърнето - пробвах я вчера само да видя дали й е пораснало дупето, вече не пропада вътре, но пък й стана много интересно как така е без памперс, и ръцете й бяха все между краката  Embarassed
Спи два пъти на ден - между 10 и 11, и после 14-16ч. И аз чакам времето, когато ще мине на едно спане, че да са двете заедно.
Храненията са май даже 6 :5-6ч мляко; 8,30-закуска попара, кускус, ов.ядки, юфка; 12,30 основното от кухнята+малко от кремчето; 16ч кремчето; 18,30ч. половината супа; и 20ч АМ. Не се притеснявам за млякото, колкото-толкова, радвам се че вече яде храна, макар и още пасирана. Дама, аз понякога правя преди лягане каша на Слънчо, също и събота-неделя когато не взимам кухня
Мандарини и портокали й давам да ближе, засега не проявява интерес да ги яде.

Патенце, желая ти успех!

# 81
Яни яде сутрин в 9,30 попара, юфка, кус-кус или каша, в 13 основното и десерта от кухнята, в 18 супата сгъстена с филия хляб, в 19,30 мляко.... помежду вечерята и обяда гризе бисквити, солети, ябълки.. Нощес може да се поиска още мляко, но от седмица спи без будене.
Манго е яла в пюре на Семпер. Отдавна беше. Сега е на банани, лиже мандарини, днес и малко грозде хапна.

# 82
Да се допълня за храненията...ядем по 4 пъти и половина, сутрин към 9-9.30 закуска - попара или каша или овесени ядки с плод или кислео мляко с бисквити, на обед 12.30-13.00 - основното от кухнята, част от кремчето и понякога банан,17.00 закуска - остананалата част от кремчето, за вечеря към 19.00-19.30 - супата на дробена с 1 и 1/2 сухар, преди лягане, към 20.30-21.00 - почти цяло голямо шише мляко.
Нощем цока по 2-3 пъти, сутрин също цока доста, преди не го правеше.

# 83
Привет!
Ох, изчетох ви на почивки!
По дискутираните теми:
Хранене: Сутрин 8-8,30-попара, кус-кус, Обяд 12-13-второто от кухнята и нещо за десерт, 16-17ч-кисел, крем, грис или каквото приготвят от кухнята, 20ч супата със сухар и към 21ч 150-200мл АМ. И аз си мисля че млечните храни му идват малко, но незнам на къде да ги увеличавам.
С обличнето: Обличам го седнал и вече ми помага със ръчичките и краченцата, само памперса и закопчаването на бодито е голям ужас, изпотявам се и се изнервям.
Гърне ползваме от 3 месеца, сяда си и почти винаги свършва по нещо. Ама и аз го слягам само след сън или ако ще му сменям памперса, или ако го хвана да се напъва, за по често слагане още мисля че е рано.
За екзотичните плодове: давала съм от всички видове на Семпер със екзотични плодове вкл. и манго, няма реакция. Давам му ссъщо така, портокал и мандарина по малко, киви не харесва натурално, само в пюре.
Спането: все още сме на 2 бр през деня, едното към 10 а другото към 15-16часа. Само приспиването е кошмар. На всичко отгоре и от един месец спи при нас на голямото легло, само да усети, че е в кошарата и почва да реве.
Витамин Д не съм давала никога, а фонтанелата отдавна вече е затворена. Зъби има 4 засега, 3 отдолу и един горе.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВАСКО!!! Пожелавам му да има щастливо и безгрижно детство и да радва всички!!!

Честито и на всички месечинки и месечинковци!  bouquet

Ами друго и да има да казвам, вече го забравих, като се сетя пак ще пиша.
Спокойна нощ на всички

# 84
  • София
Преди време много коментирахме книгата "Изкуството да бъдеш родител", е аз я имам и седнах да чета и стигнах до...това.
Не слагайте бебето си на гърне
От време на време срещам майки, които са се опитвали да слагат бебето си на гърне още през първата му година. Това е рядка, но монументална грешка. Една майка, извършила тази грешка, веднъж ми доведе седемгодишното си момиченце да го лекувам.
Детето имаше някои психологически проблеми, между които ужасен страх от училището, трудности в сприятеляването, крайна привързаност към майка си и неспособност да установява отношения с другите деца. Към всичко това се прибавяше и редовно напикаване.
Когато едно дете на повече от пет години се напишква, можем да се обзаложим почти със сигурност, че то по някакъв начин е било неправилно гледано. Най-често детето си отмъщава на родителите за тормоза, на който са го подлагали, опитвайки се да го приучат към чистота, като това става подсъзнателно, тоест не е нито съзнателно, нито нарочно.
Майката, за която споменах, започнала да приучва бебето си, когато било на осем месеца. Попитах я защо толкова рано. Отговори ми; „Всъщност нямаше сама да се сетя. Това бе първото ми дете и не бях много опитна. Една съседка ми каза, че сега е моментът и че когато навършил годинка, нейният син вече не се напишквал. Много добре се справих. Слагах я на гърнето веднага след ядене и тя се изчакваше като па часовник."
Бе ужасена, когато й казах, че всъщност е приучвала себе си, а не детето, което съвсем не е регулирало собствените си нужди. То просто пасивно е откликвало на майка си, а тя си бе създала навик да се занимава р нуждите на дъщеря си. Попитах я какво е станало с „обучението" й, откакто детето й отново се напишква. Отговори ми засрамено: „Ами не
мога да разбера. Щом проходи, и отвикна от гърнето. Започнах от нулата и точно тогава взе всяка нощ да се ." Обясних й, че момиченцето не е отвикнало от гърнето, защото всъщност никога не е свиквало с него.
За да се научи да не се изпуска, детето трябва да е овладяло известен брой сложни дейности, включително нервно-мускулния контрол върху сфинктерите си. Този нервно-мус-куленконтрол е абсолютно непостижим за дете, незавършило две години. Тогава е моментът да се започне привикването, а не докато е бебе. Не че не можете да обучите и дете, което няма годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка. Аз лично не мисля, че си струва.

Вероятно на някои няма да им хареса, че го изтъквам това, (а и точно в момента коментираме тази тема и затова го цитирам) но мисля и аз, че е абсолютно погрешно опитите в тази възраст да се приучва детето. Казвам го и от личен, горчив опит с баткото. Така по настояване на родители и кой ли не към 9м. възраст започнах да го приучваме. Е, имахме голям успех докато не тръгна на ясла, не го хвана едно дълго разстройство и се наложи да върнем памперса. Следващия опит за отучване почна на 2,5г. Е свалихме го но честно казано и до ден днешен се приучваме.  Embarassed Алекс ми се изпуска нощем понякога, и не са инцидентни случаи определено. Дали има връзка с ранното приучване или е от друго естество - не знам но..... Naughty определено с Косето не бих опитвала точно това приучване сега в никакъв случай.
Е, хайде Лека нощ.  Hug И...извинявайте ако има нещо. Laughing

# 85
Добра Ви вечер,
ние въпреки студа бяхме навън около час, на Сашко му замръзна нослето и ръчичките. Слънцето ме подлъга и не му взех ръкавици. Но после щуря и игра чак до 20ч.

Микки Нв ни е 107, с право съм се притеснила, другите показатели са ок. Добре, че започнах да му давам дробче на детето. Подцених жълтъка и не съм много старателна с него, ама ще трябва да се стегна. Педито, обясни че кърмата е бедна на желязо, то моя Нв е нисък и припадам тия дни, и веднага и при детето, ама то от къде да си го вземе като аз нямам. Аз нямах проблеми, защо така след раждането? Уж балансирам с храната ама нещо лоша работа ... няма резултат. Дано го овладея при малечко, че много се притеснявам. Замислям се дали да не започна да давам АМ поне едното от храненията. Само кърма не е достатъчна. А и не наддаваме.  Sad
За съня от няколко дни отказва да спи след обяд. Режима е става към 7. В 8ч. закусваме. Към 10-11 заспива и става към един. Обядва, преди между 14-15 до към 16-17ч. спеше, но сега не ... будува до 19.30ч. когато заспива.
Относно храненето, като се добавят кърменето в 19.30ч., поне два пъти през ноща и сутрин преди да стане май още сме си на 5-6 хранения.
Езотични плодове, изсмукваме по няколко парченца мандаринка, и сме пробвали киви. Реакция не е имело хареса ги.
На гърне   още не съм слагала Саши, и аз не знам защо, нещо все си променя режима и до гърнето не сме стигнали.

tedsan Отпуските и обезщетението нямат нищо общо, то не се изчислява на ден. Провери дали си подала всички декларации който се подават в НОЙ. Счетито не е в час, нещо не сте се разбрали.  

Гр. дог. може да се сключи по време на майчинството. Той се декларира в ГДД до 30.04, при него като условия не се предполага фиксирано работно време и място, което само по себе си показва че не се прекратяват правата за отглеждане на дете и, че не измества майчинството.

Миленита Само смело и не се давай на разни мъжаги дето се карат докато правиш грешки. Ако има с кой да караш докато си на курсове тренирай. Аз един ден след взимането на книжката, малко да ми улегне емоцията, се качих на колата сама и слязох в центъра на София. Паркирах се баш на "Графа" после до Цум да взема майка ми тогава от работа. Тя като разбра че съм сама щеше да получи инфаркт. Това ми беше кръщението, от отгава не слизам от колата. Даже с корема си карах до последно. Като се роди детето мъжо, каза че намерил куповач и седмица след изписването ме закара при нотариус. После 7месеца ме държа без кола. че съм щяла да карам с бебето, а трябвало да си го гледам. Издивях, но кво да праиш "мъже", но си изпълни обещанието и сега си имам ... и пак не слизаме сега вече със Сашко. За мен шофирането е самостоятелност, независимост и ефективност ... спирам по тая тема, че ще опукам всичките страници.  Grinning

Nikitali Тази твоята малчуганка, голама хитрушка, и тя как се закача, много е сладка.

И да Ви се оплача малко  ooooh!
Гледам една обява в Капитал и си коментирам на глас, че позицията е интересна и освен това компанията е с централа в Грац - Австрия, там е икономическата и финансова столица на Австрия, и е голяма школа, та ми се струва съблазнителна и дали да не се пробвам. И без това не знам ще се връщам ли на работа във старата фирма. И мъжлето ми какво каза:
- Ааа ти си имаш сега работа ... да си се грижиш за детето вобще не гледай обявите.
Егати деспотизма, май много съм го отпуснала, доста се засегнах .. поне мога да си мечтая ... ама трябва да ми резне крилцата та съвсем да се сг - ясам. (тази е нецензурна Wink) Големи гадинчовци са половинчовците, като решат хич не се усещат, само те имат право да бачкат да правят кариери. Сега ми го връща ... знае, че няма да скоча заради малечко и се кефи ... Нека, че не гарантирам какво ще намисля  Wink

Пак голям пост заформих, ама с тези интересни теми ...  Sunglasses !  Crazy

П.С. tedsan отиват ти някак си да са повече, виж и katenok вобще не се е усъмнила в бройката  Wink

П.С. Аз устисках снощи до към 23ч. засрамих се с объркването на децата на tedsan и реших да се наспя  Rolling Eyes
- хубава работа Laughing Аз пък като те четох тогава, помислих че и половинчо на tedsan го броиш към децата и хич не ми направи впечатление Thinking Даже се учудих, когато те опровергаха newsm78.
tedsan, как са децата? Crazy Hug[/size]
Вижте в Laredute каква рокличка има за момиченцата: http://www.laredoute.fr/vente-robe-bebe-fille-smockee-cyrillus.a … tegoryid=54198990

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 23:02 от Ane

# 86
  • Пловдив
stelt77 , недава да я издържам. Изпъва ми се в ръцете също както на гърнето Simple Smile
Ще отложа тази процедури за по нататък като започне да разбира.

Хайде и аз за храненията - 6.30 - кърма, 9 - закуска, 13 - обяд, 17 - вечеря, 20 - кърма
Плод давам или сутринта или следобяд .. в зависимост кога спи по-малко  Rolling Eyes

Имам чувството, че и омръзват стандартните храни ... Днес за закуска и направих филии като моите - намазани с масло и сирене и запечени на скара. Чупя залъци, тя държи коричките на филията, аз бутам някоя друга лъжица кисело мляко.
Да питам Микки и други ако сте давали просо. Веднъж и направих, но не съм сигурна дали беше както трябва. Много време май му трябва да се свари  newsm78 С масло и сирене. Но определено си има гаден вкус  Sick горчиво ... Хапна малко и се отказа. На мен пък ми беше толкова гадно, че го изхвърлих веднага .. Дали съм го оставила недосварено? Или масло и сирене не е достатъчно за овкусяване  newsm78
Елда на зърна също сварих веднъж. Пак - отврат! Готовите елдени каши нямат нищо общо с този вкус  Rolling Eyes
Ewito, аз дори се учудвам, че стои в проходилка, щом вече може да ходи Simple Smile Дава ти знак момчето, че вече не му е нужна  Heart Eyes
Като ви чета -  Доста деца имат продължителен сън от 2 часа през деня.
Това като (ако) се случи при нас ще дам банкет  Rolling Eyes
Знам, че се наваксва съня през нощта, но пък аз много се изморявам с това неспане през деня ...  Tired
Ето, тази вечер направи същия номер - заспа в 18ч. В 21.30 я преоблякох, смених памперс, накърмих я и пак заспа. И пак ще се събуди в 6.30ч да яде. Това дете когато и да го сложа да спи все в 6.30 ще се събуди  #Crazy

п.с. dama и аз го четох това  Simple Smile

# 87
dama, в тази тема обсъждахме въпросният цитат...  Peace  Тук не смятам да се включвам, защото там достатъчно се включих...   Joy 

# 88
Ханна просото си е гадно на вкус, никой не иска да го яде. За ядките от елда от личен опит, като ги сварих директно не ми харесаха. После четох някъде,че било добре да се изкисват  и пробвах пак и сега много ми харесват, даже на мъжа ми, който е голям каприз/храна за птички не яде/ му харесаха. слагам около сантиметър в една халба и пълня догоре с вода. На сутринта хвърлям водата и ги варя.
Много благодаря за отговорите за гражданския договор. Имам да плащам данъци за едни смешни пари, които някой си присвои малко след като родих и бях се ядосала,че може и проблем да стане и за майчинството.
Тази вечер много се смяхме, бащата на бебо излезе от стаята и той отиде до вратата и взе да удря с юмручета по нея и да вика татеееееее. Като разбра,че така е забавен взе постоянно да се провиква така.
Относно гърнето, голямо значение имат наследствените фактори по мой личен опит. Аз също не мисля да пробвам преди 18м.
За спането-веднъж на ден доста дълго 2-3 часа.
За хапването 3 пъти дневно твърда храна и много закусчици на гърдата
катенок, аз имах предвид, че аз ще изплагиатствам от теб идеята , а не че ти си я взела от някъде

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 23:33 от Духче

# 89
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
И а з да се включа по темите  Simple Smile
Хранене
7 -8 кърма
9.30 -10.00 закуска малко попара или кус-кус и задължително около половин филия с кашкавал или сирене и масло
13.00 -13.30 второто от кухнята или супата , ако основното не й хареса , около половината количество и кърма
16.30 -17.00 малко от десерта и плодово пюре , банан или солети, понякога кърма
19.30 - половината супа , някакъв плод
21.30 - кърма
през нощта суче само веднъж , около 2.00 -3.00
 Ива все още спи по 2 пъти на ден , обикновено следобедния сън е около 2 часа , но за сметка на това заспива към 22.00 ч . Но мен този режим ме устройва   Simple Smile
елда и аз съм купила , но все не мога да се наканя да сваря , но след като Ханна казва , че е гадно , то май няма смисъл . То моето и без това е толкова капризно ..
На гърне не слагам .В подкрепа на думите на Дама ще дам пример с моя близка приятелка , която слагаше дъщеря си о т 7- месечна на гърне . На 1 година " уж " се беше научила , но сега е на 2.5 год и ходи с памперс . Казва си след като е свършила работата . От инат .
Манго и авокадо не съм давала , но Ива обожава мандарини . знам , че е малко рано за тях , но май това е единствената течност, която приема през деня . Вече изкупих всички възможни видове чаши , шишета , не и не .Пие около 20-30 мл. на ден .

П.С. Не зная защо всички пишете за Миленита за шофьорските курсове . Тя miglena.megi ще ги кара  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт