Дядо Коледа пристига с подаръци за Януарските дечица

• 12 241
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
  • София
DesiT, страхотна новина!!!
А дано да стане работата!
А пък те тези 410 дни нали се смятат на база термина за раждане, а не датата на раждане, така че всички би трябвало да ни хване.
Фил дано не е нещо сериозно със зъбите. То и аз го закъсах. Даже днес пак съм на зъбар. 3 зъба си оправях миналата седмица, сега коронка ми падна.... Кофтито е че уж я прибрах, а сега не мога да я намеря. Та ще трябва нова да се прави

# 136
  • Карлово
Що ще търпите болките, за тази цел си има сайт, където да проверите лекарствата, листовките определено не са най-достоверния източник относно кърменето. Изследването дали са съвместими струва пари, а надписа "Не се препоръчва при кърмене" е безплатен.

# 137
само за дниете от 01.01.2009 до навършване на годинката.

Това е моето мнение - така поне ми звучи логично...   Rolling Eyes

# 138
Фил, дано бързо се оправи  Peace
Мирка76, ти си я скрила от себе си  Laughing
А за обезщетенията - както и да стоят нещата, пак е радостна новина  Grinning

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 14:22 от DesiT

# 139
  • до една звездичка
Хелоу Sunglasses Днес за кратко се разходихме и хоп - вкъщи. Нещо нямам ентусиазъм за повече.
ЧРД на Мари  bouquet Честити месечинки Heart Eyes
Аз нещо не го разбрах това със завареното положение Rolling Eyes Честно казано, много не съм оптимистична, ама...да видим Crossing Arms Дано имаме къЗмет (както казва Памбос  Laughing Praynig
Фил, какво става с теб? Не те оставят болестите Sad Дано помогне зъбаря утре, и браво на мъжа ти! bowuu Иначе, с мнението на Микки съм напълно съгласна. Само дето ако бях по-безстрашна да го приложа, докато бях бременна, щях да си спестя сума ти и страдания Stop А пък аз само обикалях доктрите и после ме беше страх да пия каквото ми предпишат, видя ли надпис "Не се препоръчва при кърмене", или "Няма информация за...." ooooh!

# 140
Привет!!

Ние направихме една едночасова разходка, хапнахме, сега Нели спи, а аз наваксвам с четенето Crazy

ЧРД, Мари! Много здраве и любов!
Честити месечинки!

410-те дни се броят от датата на термина и предполагам, че за нас се отнасят дните от 01,01,2009 г. до изтичане на 410-те дни.

При нас нищо ново.
ТрендаФИЛа, дано утре се отървеш от болките Hug

# 141
Честит рожден ден, Мари!Пожелавам ти много здраве, щастие и късмет, вълшебни мигове със семейството и скоро да подарите на Даная едно братче или сестриче! Wink

А за майчинството не се надявайте и нас да ни хване.Вчера казаха,че е само за тези след 01.01.09

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 18:20 от Стелли

# 142
Ewito - яйцата са от баба ми, а млякото е от много близък комшия, който го познаваме добре. А, ти какво имаш в предвид? Rolling Eyes

Усмивка! - не ни прехвърляй топката Naughty Ние не сме те забравили, но ти нас да Rolling Eyes Дано поне да е за хубаво. От доста време не знаем нищо нито за теб, нито за Мими Sad Хубаво е, че чат пат се включваш за запис, но напиши как сте, как я карате, как мина рождения ден на Мими Wink

# 143
Момичета - чухте ли, че и повечето от нас щe ни хване платено майчинство на 90% до 1 година.

Момичета, днес на заседание на Комисията по бюджет и финанси бяха приети промените на 2-ро четене.
ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ВКЛЮЧЕНО  newsm44

Това означава и тези, на които не са им изтекли 315 дни и тези, на които са им изтекли, но не са изтекли 410 дни ще ползват отпуск 410дни  Peace
Няма изричен текст за дохода, но от НОИ ме увериха, че няма да се преизчисляват обезщетенията  Grinning

Това, което не ни удовлетворява са 12-те месеца, които се изискват да имаш като осигурителен стаж.
Имайте предвид, че промените ще станат окончателни другата седмица, когато се гласува в зала, така че ще се опитаме и там да запазим 6-те месеца, но шансовете не са големи.

Това е от мен, моля ви стискайте палци, защото утре ще се гледа предложението ни за близнаците  Praynig
да мн добре стана може би тези от нас ,които са получили вече по 220 лв ще им се доплати като се приеме това окончателно и влезне в сила, свекито ми понеже е счетоводителка и утре ще ходи до ной та и заръчах да попита и да и разяснят как ще става цялата процедура

за жълтъкътаз давам когато се сетя по половин жълтък ,но не е през ден във всички случаи

за гърнетослагала съм го мнокократно, но без резултат изпада в див рев и докато не го махна не спира ,после крия гърнето за няколко дни за да го забрави и пак така ,но без резултат ,пробвала съм също и да му го дам да си поиграе с него известно време за да свикне ,но настъпи ли момента със слагането и пак същата история рев,рев и пак рев

ами това е като се сетя нещо друго пак ще се включа Hugи целувки от нас

# 144
Момичета, дано наистина ни хване тази разпоредба, та да получаваме малко повечко парички, ако ли не здраве да е.... newsm17
Относно жълтъка аз почнах в 5 месец през ден да му давам по 1/4, после по 1/2 полезен е защото има много желязо, а аз съм анемична и знам коклко е зле. За щастие Тео е добре с хемоглобина.  newsm44
Откак почнах да давам от ДК само събота и неделя яде жълтък, че манджите са винаги с месо. Да не му товаря бъбреците на детето от сега.  newsm12
Лек ден на всички отивам на шофьорския курс ! Hug

# 145
да мн добре стана може би тези от нас ,които са получили вече по 220 лв ще им се доплати като се приеме това окончателно и влезне в сила

Мисля, че няма да се доплаща... Промените ще влязат в сила от 01.01.2009, което означава, че ще важат от тогава, а не със задна дата... Иначе тия дето ходим на работа какво ще ни правят...   Thinking  Обаче сега се чудя, дали ако не искам да се възползвам имам това право и полага ли ми се нещо допълнително през този допълнителен месец (все пак сега взимам половината на майчинството - 110 лв.)???  newsm78

# 146
И аз се затрих, но мисля за вас!

Честито на патерици на Васко!!! Да е жив и здрав!!!!

Мари, честито и на теб   bouquet Остаряваме бавно, неустно дори ..... Важното е духът да е млад, пък и ти каквато си хубавица, не ти се отразяват рождените дни като при нас .... сори, ама съм депресирана от наближаването на моя РД

Аз съм много заета покрай крайните срокове покрай моето кандидатстване, защото нали пътуваме другата седмица, и няма да мога да действам по документите .... Незнам дали ви се пуфалих, ама свеки ще се появи за коледа  и ние ще щипнем до Ню Йорк без дечурлигата  Wink там, по Коледа някъде .... голям кеф!!!

Ewito - яйцата са от баба ми, а млякото е от много близък комшия, който го познаваме добре. А, ти какво имаш в предвид? Rolling Eyes

Бико, разсмя ме рано сутринта, яйцата от бабата, млякото от съседа .... прозвуча ми като ранен канибализъм  Joy Joy Joy

Айде чао от мен и ще гледам поне още веднъж да се включа преди коледата.

# 147
Честит рожден ден Мари!Бъди все така усмихната и чаровна и много, много щастлива и обичана!
Честити месечинки на всички, които навършват 11 месеца днес!
Жълтък в чист вид още не съм давала, защото го карам много несериозно - само в супичките, в баница, където яйцето е цяло, но няма реакция. Отдавна се каня, ама на, до ден днешен моето не е яло. Яла е манго, ананас, много и харесва. Мандарини не съм и давала, но тя ги гризе цели с корите като Мърко. Добре че нама зъби и нищо неможе да гризне, само си играе. Свекърва ми вчера и с портокал я е захранила, кой знае и с какво още без да разбера.
mirenceto, много са сладки снимките в подписа ти.
Момичета бясна съм Mr. Green. Вчера докато бях на работа, свекрва ми е отрязала бритона на Мони, при това накриво. Ето защо и нямам доверие, всеки път си прави каквото си иска. Забранила съм и да пипа косите на децата, защото това не и е първата изцепка, ама дебела глава, никога неслуша, вече незнам какво да направя и как да и обесня. Всеки път почва да се вайка и да ми се извинява след свършен факт, а продължава да го прави. Направо ми окалпазани детето, много ме е яд иде ми да я #2gunfire Ама тези свекърви голямо зло, една услуга ще ти свършат и 100 бели.

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 18:02 от nevenska

# 148
  • В полите на Пирин планина
Ewito: не съм много наясно, но е логично и за декември да ни изплатят по-високата сума, тъй като за декември не са ни изплатени обезщетенията . Моля Incadescent да ни помогне? Hug
Но при всички положения другата седмица нещата ще се изяснят !

Ето ме! То още нищо не е ясно, но промените ще влязат в сила от 01.01.2009 година, така че няма много какво да чакаме от тях. Аз например, евентуално, ще взема по-високо обезщетение само за 15 дни / от 01.01.2009 -15.01.2009/, защото Иван е роден на 15.01.2009 и така ....
Ама ще поживеем, ще видим ...

nevenska, много гадно. Съчувствам ти искрено, защото живея с моята и на моменти истински издивявам. Моята също, все гледа да мушне нещо в устата на Иван, независимо, че съм заявила, че захранването е моя работа. ОХ!!!

# 149
Biko, как даваш пшеничния зародиш?

Общи условия

Активация на акаунт