Майчинството - счетоводно - 13

• 72 381
  • 1 074
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Интересувам се какво е най-добре да се направи в следния случай. Бременна на трудов договор и се налага да излезе в болнични по препоръка на лекаря. Работодателят иска тя да премине на граждански договор, и  ако тя не е съгласна- закрива фирмата и тя отива на трудовата  борса. Ако отиде на борсата, обезщетението което ще получава ще участва ли в определяне на бъдещето майчинство.

Нито гражданския,нито борсата ще й помогнат.За граждански договор не се плащат осигуровки за болничен и майчинство,а на борсата ще се води безработна-без никакви осигуровки,освен здравни.
Варианта е да започне фиктивно във фирма на приятел.

# 706
Момичета, днес на заседание на Комисията по бюджет и финанси бяха приети промените на 2-ро четене.
ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ВКЛЮЧЕНО  newsm44

Това означава и тези, на които не са им изтекли 315 дни и тези, на които са им изтекли, но не са изтекли 410 дни ще ползват отпуск 410дни  Peace
Няма изричен текст за дохода, но от НОИ ме увериха, че няма да се преизчисляват обезщетенията  Grinning

Това, което не ни удовлетворява са 12-те месеца, които се изискват да имаш като осигурителен стаж.
Имайте предвид, че промените ще станат окончателни другата седмица, когато се гласува в зала, така че ще се опитаме и там да запазим 6-те месеца, но шансовете не са големи.

Това е от мен, моля ви стискайте палци, защото утре ще се гледа предложението ни за близнаците  Praynig

# 707
  • В полите на Пирин планина
Момичета, днес на заседание на Комисията по бюджет и финанси бяха приети промените на 2-ро четене.
ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ВКЛЮЧЕНО  newsm44

Това означава и тези, на които не са им изтекли 315 дни и тези, на които са им изтекли, но не са изтекли 410 дни ще ползват отпуск 410дни  Peace
Няма изричен текст за дохода, но от НОИ ме увериха, че няма да се преизчисляват обезщетенията  Grinning

Това, което не ни удовлетворява са 12-те месеца, които се изискват да имаш като осигурителен стаж.
Имайте предвид, че промените ще станат окончателни другата седмица, когато се гласува в зала, така че ще се опитаме и там да запазим 6-те месеца, но шансовете не са големи.

Това е от мен, моля ви стискайте палци, защото утре ще се гледа предложението ни за близнаците  Praynig

Клео - стискаме палци !!!  Hug

# 708

Крайно време е да се направи нещо за тях (освен разбира се еднократната помощ при раждане)!
Успех!  Peace

# 709
  • София
А ще има ли право на избор или не? Т.е. или по старому, или 12 месеца с база 12 месеца?

# 710
Виж в тази тема
майчинство 2009

# 711
  • София
Уви, и там не разбрах дали има право на избор...

# 712
  • Пловдив

Според мен няма да има право на избор.Всичко зависи кога ще излезеш в 45 дневен.Ако е преди 01.01.2009 г ще бъдеш заварено положение,защото вече си почнала да ползваш 315 те дни.
Ако е след 01.01.2009 г ще те третират по ново му.
Преценяваш кое е по-изгодно за теб и излизаш в съответното време в 45 дневен.

# 713
здравейте! интересува ме какво мога да направя ако работодателят не плаща осигуровки на фирмата и аз не получавам майчинство вече7 месеца. ходя в ной . в нап - повдигат рамене и нищо не могли да направят. той ако искал може и 2 год. да не плати после щяли някаква лихва да му удържат само. това било- нямало закони срещу такива. а ние вече едва издържаме и не знаем как ще се справяме с 2 дечица само на 1 заплата. извинявам се за правописа-просто бързам малката да не се събуди

# 714
  • София

Според мен няма да има право на избор.Всичко зависи кога ще излезеш в 45 дневен.Ако е преди 01.01.2009 г ще бъдеш заварено положение,защото вече си почнала да ползваш 315 те дни.

WOW, аз за малко да изляза преди 01.01.2009! Даже убеждавах акушерката да ми смени термина! Но не... 45-те ми дни почват от 05.01.2009. Mr. Green Ще вземе да се окаже, че неучтивостта и неуслужливостта на тези акушерки са ми от полза!
Аз прецених, че въпреки че ми пада базата с 200 лв., все е по-добре да взимам 3 месеца повече заплата... Grinning

# 715
Това е от мен, моля ви стискайте палци, защото утре ще се гледа предложението ни за близнаците   newsm10

# 716

WOW, аз за малко да изляза преди 01.01.2009! Даже убеждавах акушерката да ми смени термина! Но не... 45-те ми дни почват от 05.01.2009. Mr. Green Ще вземе да се окаже, че неучтивостта и неуслужливостта на тези акушерки са ми от полза!
Аз прецених, че въпреки че ми пада базата с 200 лв., все е по-добре да взимам 3 месеца повече заплата... Grinning

ами ако приемат промените във вчерашния им вид ще си по на далавера да те пишат в болничен от 31.12 да ти кажа честно, пак ще ги вземаш 410 дни 90% процента  Peace

# 717
  • София
Не разбирам... Значи, ако съм от 31.12 ще взема 12 месеца на 90% с база колко месеца? И ако съм от 05.01 колко ще взема?... newsm78 Crazy

Стискам палци за близнаците!!! Praynig Peace

# 718
преди 01.01.09 ще се изчисли на база последните 6 месеца преди настъпване на осигурителния риск, след това на база 12, поне това е предложението  Peace

# 719
Здравейте!В майчинство съм и съм бременна.Отивам и връчвам на счет. болнични без да се връщам на работа и ден.Какво става?Получавам половин майчинство + болничния,така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт