Отговори
# 105
Някой знае ли дали е прието за 15-те дни платен отпуск след раждането на бащата прието ли е и за чия с метка ще е на раб-ля или НОИ?Моля ако някой знае нещ пишете!

# 106
За да им стане по-леко на тези които още ходят на работа ще кажа, че аз ще ходя докато започна да раждам А днес дори и с настинка, подсмърчаща с насълзени очи пак ще ходя. Хавата е такава, че няма начин. Да живее Америка....Алелуя  Crazy

Ооо да! И забравих да кажа, че след раждането ще съм най-много 3 седмици вкъщи. Бог да ми е на помощ  ooooh!

# 107
krassina77 ама и ти не си за завиждане ooooh! Имам позната,която живее в САЩ и тя трябваше да се върне, мисля newsm78, на втория месец след раждането,което си е както и да го мислим... гадно... А пък ти с тия 3 седмици направо ме разби Shocked

# 108
Фокси мила, не ми се мисли.Дано раждането мине леко, иначе майка ми ще помага с гледане на бебето докато аз съм на работа.
Няма да е лесно, но ще се оправя някак си. Иначе нестига, че ако не отида на работа и няма да получа и 1 стотинка, ами и направо ще си изгубя работата. И после оправия няма  Tired

# 109
  • Пловдив
Това е развитието по отношение на 12 месеца високо обезщетение

Момичета, днес на заседание на Комисията по бюджет и финанси бяха приети промените на 2-ро четене.
ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ВКЛЮЧЕНО 

Това означава и тези, на които не са им изтекли 315 дни и тези, на които са им изтекли, но не са изтекли 410 дни ще ползват отпуск 410дни 
Няма изричен текст за дохода, но от НОИ ме увериха, че няма да се преизчисляват обезщетенията 

Това, което не ни удовлетворява са 12-те месеца, които се изискват да имаш като осигурителен стаж.
Имайте предвид, че промените ще станат окончателни другата седмица, когато се гласува в зала, така че ще се опитаме и там да запазим 6-те месеца, но шансовете не са големи.

Това е от мен, моля ви стискайте палци, защото утре ще се гледа предложението ни за близнаците   

Цитат на Клеопатра

# 110
# 111
Здравейте момичета   bouquet  
Честита ни нова темичка Фокси- отново е бомбастична

Елисана  newsm59  newsm18  newsm18  newsm18 желая ти най голямото щастие февруари   bouquet

Тони много се радвам за добрите новини около малкия голям мъж Криско а за тези от болницата просто нямам думи- това е направо далече от хмано отнишение тцтц  #Crazy

Елфита благодарско че ни държиш в течение на нещата   bouquet аз направо се побърквам като мисля за тези майчински.. като си помисля че нямам 12 месеца стаж, пък си плащах високи осигуровки последните месеци.. направо ми се реве....каво ли ще се прави в случаи като моя? И въобще ние от тези съз завареното положение ли се водим, след като излизаме декември в болничен  newsm78

# 112
  • Пловдив
vivi_mm ,който излиза в 45 дневен през декември ще се води заварено положение,защото вече ще си почнала да ползваш 315 те дни.Поне така излиза от дадената информация.
За теб е добре да си в заварено,защото няма да ти се преизчислява обезщетението,а ще си ползваш 410 дни.Най-добрия вариант за теб.

# 113
Леле Елфита жива да си, за миг щях да си докарам някоя беля, цялата взе да ме тресе от напрежение ..... наистина много бях се шашнала!!! Много, ама адски много ти благодаря че ме успокои  Hug  Hug  Hug

А инъче следва да изляза болничен от 23 декември

# 114
  • Пловдив
vivi_mm ,стига бе,чак толкова не се вълнувай.Ще си докараш някоя беля.Здраве да има,пък другото ще се нареди.Защото и всичките пари на земята да имаме,здраве не се купува.

На 23 декември отпрашваш в 45 дневен болничен и си гледаш спокойствието. Mr. Green

# 115
Привет,привет!
Много интересни темички обсъдихте в предната и тази теми newsm10
Първо да се похваля,днес направихме още малко покупки-дрешки за малката карасавица в коремчето!
Бях освен това на изпит и го взех!Остава ми още един,държавен и ще се дипломирам newsm44Нямам търпение вече,че ме е срам! EmbarassedСтудентка съм от 2000 година и все се мотая и не завършвам.
А сега да почна поред:
Тони,мила,най-важното ,че всичко е наред с малкото съкровище!А такива хора-навсякъде,направо незнам,защо са толкова криви и нацупени!
Моя док също не е от-най разговорливите или може би се дразни,че съм по-информирана и само го разпитвам за бебката,тегло,размери,наред ли е всичко,а ой само сумти под носа"Абе наред е всичко,какво само се притесняваш!Сякаш искаш да имаш проблеми!"Ами не,не искам,но питам защото ме интересува и мисля ,че е нормално.Ама какво да ги правиш!С мисълта съм,че няма цял живот да се занимавам с него,важното да си разбира от работата и да изроди бебечето ми живо и здраво!
Гея,Това което написа в поста си в предната тема,много ме трогна!Много е красиво!Наистина всичко,през което минаваме през тези 9 месеца,а и преди това,за да имаме щастието да станем майки ще си е заслужавало!
А сега,до всички момичета с контракции,следете си ги!По принцип от всичко,което изчетох за контракциите/подготвителните/ и от отва което док ми каза е,че не трябва да ги има в 7 месец.Предварителните би трябвало да почнат към 8-9 месец и да не превишават 3-4 на ден без болки.Ако нямате засилване и учестяване-не се шашкайте,но ако се засилват или зачестяват по-добре се посъветвайте с вашият лекар.Понеже дори такива леки,но чести могат да доведат до разкритие.Аз бях почнала да имам по 10 на ден,особено вечер и с придърпваща болка понякога,затова влязох в болницата.И май помогна или от само себе си спряха-незнам.Така,че се пазете и почивайте повече,защото движенията малко или много натоварват матката особено ако е по-чувствителна като нашите Winkтрябва по-полека да го караме!

Десика,не се притеснявай,че бебето ти е по-малко.И ние сме така!От самото начало почти по размери вървим с 2 седмици назад  за разлика от термина,но всичко е наред,беба си расте и се развива,просто е по-малък плод.Пък и ние с таткото сме малко...джуджета Laughing,така че няма как да върви чак напред!
Мартеничка,напълно те разбирам за излизането и купоните.Аз по принцип обожавам да излизам да си пийвам винце или водка със сокче с приятели и шумна компания,но сега съм далеч от това!Даже умишлено ги избягвам,дори не отидох на РД на един приятел Cry
Сега бебката е всичко,за което мисля!

Ами това е,момичета пожелавам ви лека вечер,без притеснения,без безсънни нощи,без контракции,без кошмари Wink Wink Wink
 Hug Hug Hug

# 116
Добър вечер и от мен,

Тони надявам се скоро да свърши този кошмар , през който преминаваш и да си приберете Криско в къщи  Praynig

bori 1 наскоро четох някъде из форума, че бил приет 15-дневния отпуск за раждане на дете /това за бащите/ В случай, че го ползват те ще получат само 90% от заплатата си за този период. Май нещо като болничен  newsm78
Не мога да кажа доколко е достоверна тази информация.

Elfita аз както мисля да изляза в болничен от 5 Януари, няма да се водя заварено положение нали.
Аз вече незнам кое е по-зигодно за мен. Защото досега стисках заради тази 13-та заплата, на която се надявам. Но това преизчисление на дохода 1 година назаднезнам как ще ми се отраз.
Защото при нас увеличението се правят Януари, но юни пак ми вдигнаха заплтата.

Момичета аз напоследък съм много зле с настроенията. С моя мъж се караме да не е всяка вечер, то поне през вечер. По-скоро аз се сърдя. В момента имам нужда от много внимание и да ми показва, че ме обича. А някак си не го получава. Супер вглъбен е в работата си и в себе си напоследък и не мога да си го обясня по никакъв начин.
Така искам да прочета в очите му онова, за което Geia разказваше, но уви няма как да стане. Понякога си мисля, че за да мисли един човек по този начин трябва да е достатъчно зрял и с достатъчно житейски опит.
И може би точно тук 5-10 години оказват голямо влияние.

Толкова самотна се чувствам на моменти, а и най-близките ми хора не са в страната. Родителите ми и сестра ми живеят в чужбина.
Съжалявам за тъжния пост.

Лека вечер от мен  Heart Eyes

# 117
Дарима  честито за изпита   bouquet пожелавам ти и успешно дипломиране  Heart Eyes

Елфита много си права, живота и здравето на малките съкровища скрити в нас са най- важни. Никога не съм предполагала какво е всъщност да си бременна! Мога с чисто сърце да кажа че бебка е най- хубавото, което ми се е случвало! Няма по-върховно изживяване от това да расте живот във теб, сърцето ми се разтупква всеки път когато усетя някое ритниче или движение, а когато напипам краченце .... направо ми се доплаква от омиление  Crazy НАистина бебоците са ни божи дар  Hug

Извинявам се за поста, но...... някак си исках да го напиша  

Десита нормално е да ни спохождат такива черни мисли .... и естествено е да си го изкараме на най близките...и аз прилагам същото на моето мило! И не си сама, имаш своя любим, своето бебе, и естествено имаш нас ...

# 118
  • Пловдив
^desika^ ,още за теб не може да се каже кое е по-добре.Нека да изяснят как ще се смята обезщетението за тези излезли от 01.01.2009 г.Като излезе тази информация,ще смятаме за коя какво е по-изгодно и така.

Имаш още време да края на декември.

# 119
Тъкмо щях да си лягам,когато видях поста на ^desika^ и просто нямаше как да го порпусна...
^desika^ мила Hug,според мен "отчуждаването" е по-скоро притеснение,продиктувано от това,че идва нещо ново в живота ви,намесва се друг човек,когото според мъжа ти /сигурна съм/ ти ще обичаш повече...Дори и да не ти го каже,почти съм убедена в това.Вече няма да е той на първо място,от него ще се изискват повече усилия да бъде глава на семейството,ще се наложи да те "дели" с друго същество,което ще поглъща цялото ти време и любов.Според мен мъжете винаги си мислят такива неща,но никога няма да ни кажат,че се чувстват застрашени от "другия човек в къщата"... Оттам идва и лошото настроение...и от напрежение в работата,и от притеснение дали всичко ще е наред ..с теб,с бебето,с вас като семейство...Сигурна съм,че не го прави нарочно...идеята ми е,че ако той /моя,твоя,нейния.. мъж/ е в кофти настроение не е нужно допълнително да го натоварваме с неща,които той така или иначе не разбира така,както ги разбираме ние.Понякога е нужен поглед или съвсем обикновен жест,за да видиш че някой държи на тебе.Само че в ежедневието си забравяме да се вглеждаме в тези неща и това ни кара да бъдем безчувствени понякога.Той те обича и държи както на теб,така и на ВАШЕТО дете,плода на вашата любов,на вашата лична история...Иначе каква е била файдата на всички прекарани години с този човек? СТрува ли си заради дребни недоразумения да прецакваме една връзка,градена толкова време...
Извинявай за дългия пост...може би малко се отплеснах,ама и още неща исках да кажа,но хиляди мисли ми прехвърчат в главата и се чудя кое по-напред да напиша...но и аз съм се чувствала така понякога и в един момент като се позамисля и си казвам:"брей,каква съм патка ooooh!" Просто няма смисъл от безсмислени караници и спорове...
Сега не бъди тъжна Hug ...Иди при човека,когото обичаш и си обичала още от началото на връзката ви и му удари една звучна целувка...спомни си всички хубави моменти с него,особено в началото,с онези погледчета,пърхането на пеперуди в корема и всички първоначални вълнения,които сте изпитвали...Всичко това може да се върне,стига вие да го искате...

Общи условия

Активация на акаунт