Отговори
# 150
  • в сърцето на един мъж...
Дарима, какво да ти кажа, живота ми никак не е бил лек, не всичко е цветя и рози между нас с мъжа ми, но просто се замислям, че има и по-лоши неща, а аз все пак имам мъж, който ме обича. Всеки си има трески за дялане, аз също не съм цвете Mr. Green Важното е да се говори много. Пък аз си имам и професионална деформация, та понякога прекалявам с разсъжденията и изводите Grinning
Аз понякога усещам, че съм ужасно уморена, изнервена и просто нямам сили за нищо, но като гушна Алекс, като го помириша, като ми каже - Мамо, гуши и умората ми си отива. Това е много хубаво и невероятно чувство. Grinning

# 151
Момичета,

ние в моя мъж не минава през някаква криза или каквото и да е било.
Просто напоследък имам нужда от повече внимание, искам да ми показва постоянно обичта си и загрижеността си.
За мен фактът, че ще имаме дете и това , че аз нося нашето дете променя много нещата. Искам да ми показва, че за него това означава много. Исками се повече да ме глези, да ми говори, да ме изслушва, а не ядосано да ми махва с ръка и да ми казва,че си въобразявам.
А точно тази реплика ме изкарва извън нерви.

Все пак аз работя наравно с него. Когато се върна от работа влизам в кухнята да направя нещо за хапване, и при мен почивката започва към 9-10 часа. Накрая на деня, съм вече тотално изморена и гърба и кръста много започват да ме болят. Има вечери, в които въобще не мога да се наспя, схванати крайници, неудобни пози, най-различни неразположения.
И все си мисля, че на цялото това положение заслужавам малко повече внимание и по-специално отношение.
 Определено не се мисля за герой, просто искам съвсем мъничко, а не го получавам и това много ме натъжава.

# 152
Момичета,

ние в моя мъж не минава през някаква криза или каквото и да е било.
Просто напоследък имам нужда от повече внимание, искам да ми показва постоянно обичта си и загрижеността си.
За мен фактът, че ще имаме дете и това , че аз нося нашето дете променя много нещата. Искам да ми показва, че за него това означава много. Исками се повече да ме глези, да ми говори, да ме изслушва, а не ядосано да ми махва с ръка и да ми казва,че си въобразявам.
А точно тази реплика ме изкарва извън нерви.

Все пак аз работя наравно с него. Когато се върна от работа влизам в кухнята да направя нещо за хапване, и при мен почивката започва към 9-10 часа. Накрая на деня, съм вече тотално изморена и гърба и кръста много започват да ме болят. Има вечери, в които въобще не мога да се наспя, схванати крайници, неудобни пози, най-различни неразположения.
И все си мисля, че на цялото това положение заслужавам малко повече внимание и по-специално отношение.
 Определено не се мисля за герой, просто искам съвсем мъничко, а не го получавам и това много ме натъжава.

hug Разбирам те душицо.  Не искаш много.  Мъжете са друга стока, не го чувстват като нас.  Не се напрягай и не се ядосвай.  Не си сама в тези чувства, много от нас имат същите проблеми.

# 153
Десика,мила ние сега всички имаме нужда от много повече разбиране и любов,а за мъжете всичко започва откакто бебето се роди.На моят мъж това ще му е трети син живот и здраве на мен първи...но първият път май никак не е бил в час за какво става въпрос,сега се старае...но понякога се караме,аз му казвам че не разбира какво ми е и как се чувствам.Мисля си мъжете ни ни обичат но и те се страхуват от новата ситуация,как всичко ще се промени как живота ни ще се завърти около малките бебки и те ще останат на заден план.Може би този страх ги прави по не емоционални..по сдържани..не знам така си мисля.
Но моля те не се натъжавай...а говори с него за чувствата си..за усещанията си..помага казвам го от личен опит....

# 154
Съгласна съм, че и те изпитвам някакъв емоционален  дискомофрт, че се притесняват какво ще стане, всичко ще мине ли добре, после как ще се оправяме и т.н. Но замислете се, че ние изпитваме същите страхове.

А относно приказките вече се уморих и да говоря. Понякога имам чувствот, че съм станала като латерна, която намиля едно и също -внимание, нежност, малки жестове и т.н.
Когато му обяснявам как се е отдаличил от мен, че не ми обръща нужното внимание, че е по-студен напоследък, той ми отговаря, че не е така и си въобразявам. Кажете аз какво да кажа повече.

Просто от вчера съм оставила нещата на произвола. Дори не разговарям с него. И така ми е по-добре, отколкото да се ядосвам и страдам.Просто в този момент си мисля затова, че трябва да съм силна заради бебо и той ме крепи единствено.
И да , някак си успявам, но незнам докога.
Не искам това, че ще имаме дете да променя отношенията му. Не искам в мен да вижда единствено майката на сина му и нищо повече. Да не вижда партньор, жена, човека когото обича.
Да, аз наистина ще съм майка на детето му, но не само това.

# 155
Mила Тони, много се радвам, че малкият Кристиян е вече в по-добро състояние, стискам палци и се моля бързо да наддаде, всичко да е наред с него и да си го прибереш най-после в къщи, а не да ти се налага да се разправяш с някакви тъпи лелки - сестри, акушерки или каквито ще да са. Хората правилно са казали "Простотията не ходела по гората, а по хората", така че бъди над тези неща. Тази заслужава другия път да не и мълчиш, а да я поставиш на мястото и, хубаво да я подредиш и да и кажеш всичко , което си мислиш за нея в момента, защото те такива като нея от друго не разбират. Като се скараш с тях едва тогава омекват, може даже да ти се извини в крайна сметка, глупачката с глупачка. Много се ядосах, като прочетох как се е отнесла към теб.  #Cussing out
Днес все се ядосвам, защото и мен тук на работа една такава "умница" се опитва да ме прецака с осигуровките и дохода ми, но съм се заклела, че номера и няма да мине, защото леля ми работи в НОИ и я разконспирирахме. Тя се мисли за много хитра, защото е жена на един от шефовете, а всъщност е много проста жена и я е яд, че управителя на предприятието ме подкрепя в случая - той се съгласи веднага да ми вдигнат осигуровките и и нареди да ми изготви нов договор, за да е всичко както трябва, а тя нарочно се мота сума време и ми изгуби един месец. Сега разбирам, че ми е подавала в НОИ информация за дохода, която направо ме съсипва - писала ми много по-нисък доход, от този, който трябва да бъде. И представете си на тази жена дъщеря и роди преди месец! Как не проявява малко съвест и съпричастност в случая, като те са в същата ситуация в момента!!!  Twisted Evil Обаче ако не ми коригира нещата и в крайна сметка съм по нейна вина ощетена ще им пратя проверка във фирмата и ще видим тогава кой ще се смее последен.  Close Те направо си го просят!
Elfita, какво означава това заварено положение? Значи ли, че ако изляза в 45-дневния отпуск в края на декември, майчинството ще ми се изчисли върху предходните 6 месеца, но ще ми се изплаща съответната сума в продължение на 12 месеца? Питам защото ми се пада да изляза в майчинство точно първите дни на януари, но мога да се разбера с д-рката да изляза в края на декември. Та се чудя кое е по-изгодно в случая. newsm78
Мартеничка, много ми хареса това за дребните душици, напълно споделям мнението ти!!!
zabche, може ли да те питам кой лекар ти следи бременността и къде си се насочила да раждаш. Аз все още не съм я решила тази дилема и започвам да се притеснявам, че времето намалява. Аз ходя при Бузалов, но той май не води раждания в АГ-то, а много ми се иска да съм при него.

# 156
 Добър ден мами   bouquet

^desika^ Като чета......все едно пишеш за отношенията между мен и мъжа ми.С тази разлика, че ние имаме едно дете и това ще ни е второто.Абе казвам му аз, че нещо от три месеца не е същия , променен е, че се отдръпнал...а той , а не е вярно...Ето и вчера имах рожден ден и той се държа малко хм...как да го кажа странно.Не му го показах, но пък ми беше толкова криво.Вярно и той се попреумори последните месеци.Много работи, ходи допълнително , правихме ремонт....аз също работя все още.
А иначе ми помага  в домакинството -мие чинии, готви , когато се прибере по-рано, пазарува...но понякога ми се иска маалко повече внимание от негова страна.Да съпреживява моите болежки и тревоги.И да го показва.Сигурно някоя жена, като прочете това ще каже : тази е луда , какво още иска от мъжа си...
И както казваш - не искам да съм само майка на детето / децата / му....а да вижда и жената, и приятеля в мое лице.

Или пък аз нещо съм се променила...незнам вече.....или съм луднала.....

# 157
Гледам за мъже си говорите, та да се включа и аз.
Няма много да ви успокоя - но ще видите пък за какво иде реч, като дойде малкото човече. Тогава все ни се струва, че не ни помагат достатъчно, че не са достатъчно съпричастни, достатъчно грижовни и т.н. Аз бях луднала. Представяте ли си - докато аз съм се пънала да раждам, той огладнял и предствяте ли си - не само, че огладнял, ами си купил и нещо за хапване! Ужас! После, като разбрах - скандал! Къде си мисли, че се намира той! ooooh!И други такива случки имаше. Но да ви успокоя, че в повечето случаи всичко е само в главите ни... и в хормоните де! Пстепенно нещата се оправят!

# 158
  • Пловдив

Elfita, какво означава това заварено положение? Значи ли, че ако изляза в 45-дневния отпуск в края на декември, майчинството ще ми се изчисли върху предходните 6 месеца, но ще ми се изплаща съответната сума в продължение на 12 месеца? Питам защото ми се пада да изляза в майчинство точно първите дни на януари, но мога да се разбера с д-рката да изляза в края на декември. Та се чудя кое е по-изгодно в случая. newsm78

От изнесената информация до момента означава точно това,което си написала.Но черно на бяло го няма никъде.Още трябва да се изчака,за да го видим в ДВ.

# 159
  • София

А, ДЕ?! И аз това се питам... newsm78 newsm78 newsm78

# 160
Elfita,  аз също се чудех какво ще значи заварено положение, но все ми се струва че заварено по-оскоро значава - на старото положение - 6 месеца осигурителни назад и 9 месеца обезщетения и едва ли ще правят компромис за  някои на половина, то иначе става някак смесено положение, и не става ясно как така ще се отчитат 6 месеца а ще се ползват 12  newsm78

всички се чудим , но още малко ще почакаме пък ще видим .... какво ли ще измислят тия "умници" които приемат решенията ooooh!
и за тяхните аргументи че се опитват да въведат повече спазване за пълни осигуровки, мисля че изобщо не е това най-ефективното а по-скоро може би да увеличат минималните осигуритени прагове за професиите, защото докато ги имате тези минимални прагове, рабоотодателите все ще се възползват от тях... #2gunfire

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 14:47 от nejno_cvete

# 161
  • София
Момичета януарките си имат още едно бебче!

# 162
  • София
Здравейте, момичета   bouquet
Доста одавна не съм писала, но ви чета редовно  Simple Smile

Виждам, че обсъждате полагаемия отпуска на бащата при раждане - ето на какво попаднах току що http://dnes.dir.bg/2008/12/11/news3724564.html

Искам да честитя и първото ни бебче - Тони, да ти е жив и здрав малкия Кристиан и скоро да се гушкате в къщи  newsm07

# 163

А, ДЕ?! И аз това се питам... newsm78 newsm78 newsm78

Вече имам чувството, че каквото и да решат все сме прецакани, може би нарочно дори се бавят с решението, за да нямаме време да реагираме в своя полза. Аман от тия наши управници и "законодатели" - все едно не трябва да действат в наша полза, а в наша вреда.

# 164
Здравейте,момичета!!!!От обяд се опитвам да ви прочета Grinning и сега забравих какво исках да пиша newsm78 Радвам се,че  Криско се въстановява бързо!Малкият ни борец!Чакаме пресни,пресни новини от мама Тони!
^desika^ ,моля се и вашата кукла скоро да бъде изписана от болницата  Hug
Гея,теб те прегръщам силно  Hug Hug Hug
Благодаря за записките от училище 9 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт