Отговори
# 240
Здравейте момичета,

Ей много писане, много нещо ...
Ефросина, ти със сигурност си взела вече мерки, но моят съвет е пълна кръвна картина и стерилна урина да се вземе на детенце. Давид след като близо два месеца се измъчи от Т и видимо нямаше нищо единствено след тези изследвания се разбра какво му е. А още повече, че при вас има и обрив, който не се скрива.
Кас дано вече дъщеричката ти няма никакви оплаквания след лечението.
Наденце голям кеф е нали  Hug. Да отпаднем от тази класация достойно Simple Smile.
Давид от вчера изведнъж започна да казва освен мама, тата и баба и айде. Шегуваме се, че така някоя сутрин ще го намерим прав в креватчето.
Снощи реших да му намажа с Дентинокс венците, че пробива и другото зъбче и е ужас, ама той си го хапна доволно и се захили.
Каттт и ние имаме същия проблем с мухъл и влага след смяна на дограмата. Направо е ужас. Влажността е около 80 %. Сутрин по прозорците се стичат вадички вода. Взехме си влагоуловител на Церезит, но не забелязвам голяма разлика. Не съм много сигурна, но май е по-добре детето да спи в стая с цветя. Или направо премести цветята в тази стая. Така не им трябва и поливане Simple Smile.

# 241
ЕфросинкаHug Hug Hug! Заведи детето на друг лекар задължително и наистина пусни едни изследвания. Пробвай да й даваш по някоя лъжичка от любимите й неща, дано по-скоро й мине, каквото и да е! На мен алергията не ми се връзва с температура. Да не е розеола? Тя е с висока температура, никакви други признаци, после температурата спада и избива подобен на алергия обрив. Блажко я е карал, тогава много се бях ошашкала.
Кат, браво на прадядото!  bouquet Моят е на 91, но напоследък не е добре  Cry.
Мери, откъде такъв ентусиазъм за всичко, пък и здрави нерви?!  Hug

Ние сме добре. Тези дни почти всеки ден имахме по някой ангажимент, пък събота и неделя бяхме и с двете деца.
В събота ходихме до Пловдив на един детски рожден ден - момиченцето на наши добри приятели направи 1 годинка. Децата много се забавляваха, Благун не спря да щурее, много си игра и накрая си тръгнахме към 7-8 часа от Пловдив, а той беше каталясал. Маги беше във вихъра си, в детския център не спря да яде и да пълзи, после разтреби цялата къща на нашите приятели и много си игра с дечицата. Иначе децата спаха през цялото време в колата, но навръщане шофирах аз, че Митко ми вдигна кръвното на магистралата. Сега вече никога няма да съм спокойна като пътува, защото кара като бесен, чак ми стана лошо от високата скорост  Twisted Evil.
Вчера бяхме на сватба, а майка и татко бяха кумове. Благовест беше във възторг, Маги обаче я оставихме на свекърва ми, че нямаше да издържи. Блажко заспа в ресторанта, а ние с татко му потанцувахме.
Днес и двамата диваци спаха до 10, явно много им дойдоха емоциите и вълненията през последните дни.
Утре съм решила да водя Маги на консултация, че покрай моите изпити не съм я водила 2 месеца.
Отивам да си поиграя с Блажката, че иска да му рисувам кран.  Crazy

# 242
  • София
И аз да кажа, барабар.....Тръгвам отново по болниците......бебето......Лили, 39Т.....това е. Не знам дали ще имам сили вече да пиша, каквото и да било..... Sad Tired

# 243
ЕФРОСИНКА,ГОЛДЪНЧЕ....само мога да се помоля  за вашите бебчета да се оправят по-бързо и да не е сериозно..Вече стига с тези болести,много ми е кофти като прочетох...Искренно се надявам всичко да отмине ... Praynig

ДЕЗ...честити ходещи краченца..Да е зив и здрав Емо и брат ти ..на патерица..ЧРД
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ...ЗДРАВИ И СЛЪНЧЕВИ ДЕЧИЦА ДА РАСТАТ.. Hug

# 244
Три дни не мога да седна да драсна някой ред. То почивните дни в нас  си е лудница, но и днес определено не ми е ден . Първо точно три пъти изгорих на Ици филиите за сухар. / Правя си го сама , не купувам , защото в готовите слагат маргарин/. Накрая се примирих , че днес попара няма да се  яде и му дадох кърма. Сега в кухнята ни чакат 6 почернели филии  . Те ще са ни за обяд , щото друг хляб   нямам.Вали и не мога да излязя с детето до магазина.
  После си викам като няма да се храним, да взема поне на изчистя.Оставих мъника в проходилката в хола и отидох да пусна прахосмукачка в спалнята.Като се върнах гледам един стикер от проходилката на земят. Викам си - отчоплила го е маймунката . И в същия миг виждам повърнато на мокета . Едно петно , две , три , поглеждам детето - мокро. Явно е сдъвкал стикера , докато му се повдигнало . Та и кърмата отиде зян. Отказах се от всичко и седнах да ви чета.
  Преди малко си дойде каката от училище. Уж тя ще гледа Ици , пък аз ще пиша.И след минута чувам пронизителен рев. Поглеждам мъника и виждам , че  от устата му тече кръв . Паднал и си ударил устничката в масата. Едва го успокоих...Така ми е гузно . Как ще се храни сега душица.Е гадно ми почна седмицата
  Ефросинка, дано е нещо безобидно и притесненията ти да се разсеят след прегледа Дано нищо да не я боли мъничката кукла.
 [b]Виви[/b] ,[/size] и вие се оправйте час по - скоро.
  Кас,  моля се това да  е макият дявол и  забравите всичко след операцията.
 На всички с празници и поводи ЧЕСТИТО.
  Ставам да не дадем още някоя жертва.

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 21:17 от Камчи

# 245
GoldynEyeful, дано и при вас скоро да се подредят нещата  Hug.
Камчи писали сме заедно. Дано не го боли милото  Hug.
Момичета, извинявайте, но понеже темите за майчинството са много и просто не успявам да пиша навсякъде  Embarassed
Промените са факт, гласуваха ги в петък
Разпоредбите остават същите:
1) ако не са ви изтекли 315 дни, удължава ви се отуска за бременност и раждане до 410 дни без преизчисляване на дохода
2)  ако са ви изтекли 315 дни, но не са ви изтекли 410 дни, ползвате остатъка до 410 дни без преизчисляване на дохода
3) за тези, които излязат в болничен за бременност и раждане 45 преди термин след 01.01.2009г. това означава че ще ползват 410 дни, но на база 12 месеца осигурителен стаж като не се изисква той да е да непосредствено преди излизането в болничен и въобще да имаш 12 месеца и също така се гледа дохода 12 месеца назад.
 newsm78. Съвсем се обърках. Последно сигурно ли е, че ще ни удължат платеното майчинство 90 % до февруари или пак аз нещо не съм в час.

# 246
  • София
Голдънче, не изпадай в дупка. И ние се върнахме преди малко от преглед- Камен е със сополи и кашлица, Георги- гнойна ангина. Не знам откъде- снощи ги разхождахме до късно в МОЛ-а, е чакахме да свърши базара да си вземем една маса, гума пукахме, висяхме по бензиностанции, не знам дали не ги простудихме. Пуснахме им днес изследвания, но чак в петък резултати. Иначе ми е много хубаво с двамата у нас, ама да не е такъв повода.

Ефросина, дано бързо разберете от какво е този обрив. Кошмарни преживявания сте имали. Целувки на Анна от нас.

На Маги честито зъбче- бяло и здраво да е Grinning

Дез, честит ти пешеходец Grinning Да е жив и здрав брат ти!

Евелинка, лекичко ти позавидях за разходката до Пловдив.

После пак-отивам да бърша сополи, да слагам капки и да давам сиропи.

# 247
Ефросина,ужасни преживявания   Confused Скоро Алекс на Роси нали изкара нещо подобно,с обриви и висока температура.Някоя от шарките беше,но името не си спомням,Розеола май.Ще те чакаме да се разпишеш после след прегледа,и дано Ани да е по-добре вече  Praynig

Голдънче ами с вас какво стана толкова набързо.Вчера бяха добре и двечките  Confused Няма ли Край вече на тези болести и температури....  Confused Вдигам ръце и аз ... и аз като Бубето искрено се надявам всичко бързо да отмине,но наистина ни идва малко в повечко  вече  Tired

Виви,и на вас искам да пожелая да отминава вече,каквото е.Да е здравичък Стефко  Hug

Дездемонка,честити ходещи крачета на Емо   bouquet
Наденце,честито зъбче на Маги   bouquet

# 248
ГолдънчеHug Hug Hug! Толкова много ви се насъбра!
За майчинството - аз само не знам влезнал ли е в сила закона - нали първо трябва да се обнародва в Държавен вестник.  Confused От това, което аз разбирам е, че от влизането на сила на закона до 415 дни ще получаваме 90% майчинство. А разликата от 315 дни до момента на влизането в сила на закона губи ли се?  Ако може някой да ми го обясни като на блондинка  Praynig.
Чара, и аз си позавидях за Пловдив. Пак ми се ходи, ама кога ще ни скимне - не знам. Напролет мисля да водя децата нагоре от Асеновград - има много хубави местенца за барбекю  Heart Eyes. Мъжете ни много ги бива в това отношение.  Wink

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 14:06 от evelinar

# 249
Много Ви благодаря за отговорите за кисела. Днес, ако не ме домързи ще се пробвам и ще Ви споделя резултата.
Голдън, Ефросина, стискам Ви палци да се оправят децата скоро. Виви, Чара, Кас, и на Вас!
Деница също е със сополи от няколко дни, днес педиатърката каза да й взема капки виброцил.
Това за майчинството, ако е прието дали ще трябва да се попълват пак някакви декларации  newsm78
Честито на всички новопроходили крачета!
Драгон, стискам ти палци да се оправят и при Вас нещата.
честити месечинки днес!

# 250
  • София
За майчинството - аз само не знам влезнал ли е в сила закона - нали първо трябва да се обнародва в Държавен вестник.  Confused От това, което аз разбирам е, че от влизането на сила на закона до 415 дни ще получаваме 90% майчинство. А разликата от 315 дни до момента на влизането в сила на закона губи ли се?  Ако може някой да ми го обясни като на блондинка  Praynig.

Аз мисля, че се губи. Едва ли някой ще ни даде пари със задна дата. Освен това тези които са ги хванали промените предния път, не са им изплатили нищо назад, а само оставащото време до 315 дни.

# 251
Голди,Ефро,Чара,Виви дано бързо оздравянате Praynig Praynig Praynig Praynig
Момичета утре ще меся питка-вече се престраши и си тръгна съвсем сигурно да ходи newsm44 newsm68

# 252
КАС...Честитооо...........И внимавай с питката - да не стане като със пиците..  hahaha

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 15:47 от бубето 29

# 253
Здравейте всички
Да почерпя за месечинката на Гого

Честито и на другит емесечинки.
Честито на проходил Емчо.
Честито зъбче на Маги на Наденцето.
Е ха честито и на всички с нови придобивки ии други подобни без да изброяввам извинете ме.
Драгонче много съжалявам за неприятната ситуация в която си изпаднала. Да но бързо и щадящо отмине.
За боолничките ми е жално дано оздравяват дечицата.
Виви сега се сетих, че и на една приятелка бебето се обриваше от Бюбхен. Тези петна обаче дето беше снимала ми се видяха много познати: Мъжо се зачервяваше така всеки път след баня(както го описваш-10-15минути и изчезват)...така и не разбрахме от какво...продължи може би 1-2 години и отмина както си беше дошло. Само че про него беше по ръцете  newsm78 Едва ли ще е от праха: аз пера със Сано максима - концентрат е и се разтваря много добре. Отначало пусках и допълнително изплакване. Дано разберете на какво се дължи. За Високата Температура без други признаци: Гого беше вдигнал 38.и нещо(забравих вече) и педи каза че имало такова вирусче и нищо не може да се направи - сваляш, сваляш и минава за 4-5 дни (при нас за 1-2 дни мина)
Ефро, и на мен вашето на шарка ми напомня  newsm78 Е аз не разбирам ама пусни и едни изследвания, да си спокойна.
Сега и за нас да ви кажа: оказа се че сме били контактни със скарлатина  Sad сега ще се  ровя да прочета повече. Дано не ни хване че сега по празниците...Щяхме за коледа да се събираме със една бременна и няколко деца ама може и тримата само да си останем  Confused
Дано не съм изпуснала нещо или някой.
Хайде целувки от нас
П.П.: Честито и на Кас малко ходещо човече

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 15:58 от galiv

# 254
Пак много болнички има Cry,мъчно ми е като ви чета Sad
Голдънче,Чара,Ефросинка,Виви,Денил,оздравявайте бързо Hug Hug Hug
Джой ,как е Давид след АБ,оправи ли се вече?
Изабелка,а Евичка има ли подобрение?
Камчи,не ти е ден днес  Confused

Честити месечинки на Любомир, Георги, Симона, Александър и Мартин!!!
Честито зъбче на Маги!!!
newsm47
Честити ходещи крачета на Ани!!!

Общи условия

Активация на акаунт