Отговори
# 90
Добре дошла, RandB! Hug Не мога да ти дам съвет за киселините, защото аз слава богу нямам такива все още. Но пък си ме болят яйчниците /по-различна болка от преди да ми дойде, но все пак е неприятно/, пия си Но-шпа и Утрогестан и това е! @teya, спокоино! наистина е вжано да дадеш този докумнет на шефа си възможно най-рано, за да не може да ти съкрати бройката. Не че аз съм дала такъв на моя шеф, но така или иначе съм в болнични и не знам дали има смисъл в този случай.
 j80 не се притеснявай! Така се вижда, защото ехографа е коремен, вагиналният е доста по-прецизен и с него ще се види всичко което трябва.

# 91
# 92
  • Варна
Добре доша, RandB  Hug за киселините казват бисквитки, солетки да се хапват, също и сода, но на мен лично би ми било неприятно. А за гаденето аз още не съм открила лек. Дано отминат по-бързо тези неприятни симптоми.
@teya, спокойно, няма да те уволнят, ти само си издай необходимото удостоверение.

# 93
Здравейте на всички мами много се радвам,че всеки път,когато вляза сме повече августинки.Това ме радва и се надявам през всичките месеци да бъдем заедно  bouquet

# 94
  • Варна
@teya, не се тревожи, никой няма право да уволнява или съкращава бременни жени.
j80, наистина с коремен ехограф толкова рано едва ли може да се види нещо. Аз се чудя защо лекарите при толкова ранна бременност въобще преглеждат с коремен.
RandB, добре дошла при нас! За киселините и гаденето не знам дали мога да съм много полезна, но поне мога да споделя моя опит. От няколко дни състоянието в корема ми е просто ужасно... Почна да ми се гади все повече и да имам газове и спазми. Тогава се замислих какво съм яла през тези дни и се оказа, че все неща, които хич не са препоръчителни - пържени картофи, туршия, доста солено. Освен това осъзнах, че ако ям повече на едно ядене, хем ми се гади, хем стомаха ми е подут. Сега направих ревизия на диетата си и хапвам по малки порции няколко пъти на ден - закуска, междинна закуска - плод, обяд, следобедна закуска - още един-два плода и вечеря. Гледам вечерята да не е много късно. Като ми се пригади хапвам солети, банан, ябълка или морков. Според мен има много голямо значение какво ядеш.

# 95
Благодаря на всички за отговорите. Бисквитите и солетите са ми основни в менюто напоследък. Обадих се на док и ми каза да си взема Квамател 20 мг и да вземам по най-много 2 на ден, но в листовката пише, че не се прилага при бременност и кърмене, сега се чудя да го пия ли, но май ще взема едничко, че работата отива на умирачка вече. cry

# 96
  • Burgas
Благодаря Ви момичета! Дано в понеделник всичко е наред  Hug Добре дошли на всички нови августинки  bouquet

# 97
влезте и се защитете,важно е за достойнството ни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356507.0

# 98
Здравейте и от мен, ако позволите да се присъединя към вашата весела дружинка  bowuu
Аз разбрах,ч е съм бременна на 10.12.08 и то по обасолютна случайност. Последният ми цикълбеше на 29.10 и понеже съм спо-дълъг цикъл изчаках до 6.12 , за да си направя тест за бременност, който беше отрицателен. Тъй като едно време имах проблеми с нередовен цикъл не се притесних и заподозрах. Отидох на лекар заради болки в яйчниците, които сега разбирам май са един от признаците, та тогава лекарката ми каза хубавата новина  Laughing Тогава уредът показа 6мм плоден сак и 3г.с. въпреки ,ч е според дата на последната менструация трябва да съм в 6 г.с. Аз съм съвсем нова и неука, това е първа бременност за мен и малко съм  е панирала  #Crazy
Иначе нямам особени признаци, от време на време ми лошо, но досега не съм повръщала. Но почти постоянно ми къркори стомаха, не знам дали е от това....  newsm78

Бих искала да попитам дали е възможно да се отиде на диетолог в един момент от бременността, защото имам разширена вена на крака и мн се притеснявам как да контролирам теглото си от една страна и да не лишавам най-любимото нещо от храна... Помагайте , ще съм благодарна на всякави съвети.

Моето следващо посещение при лекаря е на 9.01.09 и се надявам и аз да видя съчице. Честито на тези мами, които вече са видяли!

# 99
# 100
Честито smiley!!!
Деси, къде е тази подписка да се включа?  newsm51

# 101
днес съм на лекар,стискайте палци

# 102
Деси, стискам и чакаме отчет и да се похвалиш за сърчице  Hug

# 103
СмайлиHug добре дошла! Можеш да отидеш на диетолог по всяко време на бременността. Освен за твоите притеснения може да ти помогне да се храниш правилно през цялата бременност спрямо месеците - всеки месец има храни на които трябва да се набляга, тъй като бебчето има нужда от различни неща през различните периоди.   bouquet

Деси, стискам палци. Бързо да се похвалиш след това!  Grinning

# 104
RandB,smiley,добре дошли. Hug
Деси,имаш и мойте стиснати палци и да пишеш как е минал прегледа. Hug

Общи условия

Активация на акаунт