Отговори
# 420
  • София
И аз мога да напиша множество думички от рода "мила, стискам ти палци, мисля за теб и те прегръщам",но смятам, че точно тази плява не помага /да ме извинят всички - лично мое мнение/.

Алфа_бета
, аз също имам мнение по въпроса на Ива.Можем до безкрай да разсъждаваме и да си чешем езиците по темата, но какво от това.Не решаваме ние.Момичетата и дадоха съвет, и изказаха мнение.От тук нататък Ива ще си прецени какво, и кой да го направи.Какъв е смисъла всеки ден да се пускат по един-два поста със съвети и стряскащи описания на бъдещия и живот....Тя е образована и интелигентна жена.Мисля, че както всички нас, е наясно в кой случай какво следва.Стига вече да чоплим раната, и да и дадем духовна подкрепа.
 Полемиките са абсолютно излишни.

Разбира се!

Ива ще реши сама, но е по-добре да е напълно запозната какво я очаква,

за да вземе правилното решение.

И темата не е само за Ива, а и за всички останали, които не са застраховани и може да се

окажат в ситуацията на Ива
.

Затова се коментира, за да се информираме взаимно - а не защото искаме да чоплим раната на Ива!

Всички ние сме тук и споделяме доброволно. 

Ако Ива не иска да и се чопли раната - няма да пише тук.

И дори самата Ива не протестира, а вживели се като нейни адвокати.

Честно казано ме удивяват някои от Вас,

но това не ме притеснява и не бих спряла да черпя и да давам знания тук.

А който пък няма нужда от знания, а от думички и емотиконки като "гуш" и т.н., пак ще ги получи, няма лошо!  Laughing

# 421
 Нека не ме разбирате погрешно.Рзбира се, че сме тук за да си помагаме, да получаваме и да даваме информация, и ако се налага, да се гушкаме с глупави емотикони.Но в случая исках да кажа друго.
 Няколко пъти се повтори на Ива, да се интересува, защо се налага пълната хистеректомия, при положение, че яйчниците и са здрави.Тя какво ни отговори-че има сто процента доверие на лекарите си, че я е страх втори път да не се наложи операция...Та тя дори не ни е искала съвет....
 Иначе въпроса защо при здрави яйчници, лекарите настояват да се отстранят и мен живо ме интересува отговора.
 Това е все едно, ако е заболяла едната гърда, да отрежат и двете, та да се избегне повторно заболяване....Абсолютно нереално и просташко звучи....

# 422
И темата не е само за Ива, а и за всички останали, които не са застраховани и може да се

.

Затова се коментира, за да се информираме взаимно - а не защото искаме да чоплим раната на Ива!

Точно за това става дума. И "адвокати" или не, писна ми... Честно...
Който иска да мълчи за слона в стаята, аз смятам да говоря... Просто сега се отвори дума по темата заради конкретния случай на Ива, но никой не е казал, че дискусията се ограничава с този случай.
Интересен е факта на какво основание е взето решението, затова и подканихме Ива да попита лекарите от комисиите за по-подробно обяснение, което ще е от полза на всички.

Ама хайде стига вече, че наистина ми писна от извъртане на намерения.

# 423
хей,ама нали  затова е този сайт да се питаме всичко тук и да си пишем за всичко,та никоя от нас не е застрахована от подобно нещо и  затова е най добре да се знае причината за решението за яйчниците на ИВА. Аз следа спора ви от 2 дена и понеже не сьм компетентна не се вкл. само споделих какво са ми казали на мен за една цялостна  х.....я....обаче не се сдьржах сега и затова  ви моля,нека всички тук си пишем за всичко и по този начин да сме си полезни,а не на лични.СИгорна сьм ,че ИВА  е взела решението за операц. не под влияние на нашите питания и сьвети,но просто вс.  сме заинтересовани  от това да знаем как стоят нещата .А за това ,кой по какьв начин иска да я успокои ,не конкретизирам,всеки си намира думите и нямаме право да се критикуваме за това....хайде малко по  широкоскроени да бьдем  и да сме си в полза една на друга както  винги.  bouquet
Сега за мен лично ,тоя моя секс ,дето  вече мога го правя ме е старх и затова спирам,докато не ми стане цитоназката,ебаси секса ,аз  се страхувам от него вече все едно сьм девствена Embarassed

# 424
Сега за мен лично ,тоя моя секс ,дето  вече мога го правя ме е старх и затова спирам,докато не ми стане цитоназката,ебаси секса ,аз  се страхувам от него вече все едно сьм девствена Embarassed
  Колко познато ми звучи... Споко, Боби, цитото ще е добро. Кога ще имаш резултат?

# 425
ми на края на седмицата....омрьзна ми от некви очаквания и притеснения,само питам,само чета  и кво от това,жовота си тече и единствено и само времето поставя всичко по местата си

# 426
Боби, така е. Напоследък като вляза в интернет, влизам несъзнателно първо в други теми. И това ме радва, защото успявам да мисля малко по-малко за нашите проблеми. Но и тук не пропускам. Не мога. Но имаше време, когато стоях само тук и четях с часове...

# 427
  • София

.

Точно за това става дума. И "адвокати" или не, писна ми... Честно...
Който иска да мълчи за слона в стаята, аз смятам да говоря... Просто сега се отвори дума по темата заради конкретния случай на Ива, но никой не е казал, че дискусията се ограничава с този случай.
Интересен е факта на какво основание е взето решението, затова и подканихме Ива да попита лекарите от комисиите за по-подробно обяснение, което ще е от полза на всички.

Ама хайде стига вече, че наистина ми писна от извъртане на намерения.

Кюбит, благодаря ти, че поне ти ме разбираш и подкрепяш, защото имам усещането, че съм "сама", за слона в стаята и главата в пясъка, защото се опитвам да помогна, а ме изкарват че тормозя.
Но няма да се откажа, Кюбит - и преди съм писала - винаги има смисъл - в знанието е силата.
Лично аз искам да съм информирана и то дори повече от лекаря, който смята нещо да ми реже - някога или никога!

Хайде много здраве на всички иииии .... гуш, мляс, и всички емотикони - който има нужда!

# 428
 Искам да ви разкажа съвсем пресен случай, с моя близка съседка.В края на лятото, след редица от гинекологични проблеми, тя отива на лекар тук във Варна.Преглежда я едно от светилата в областта на гинекологията.Правят всички необходими изследвания.На 15-ти септември м.г. тя трябваше да постъпи в болница за хистеректомия.Диагнозата беше страшна-точно като на Ива.Рак.Без разсейки по други органи.Жената(на 37 години) се предаде.Обаче майка и не.Не се съгласи, детето и току-така да бъде оперирано.Идва в къщи и ме моли да се обадя на приятели в София, за да и уредя прием в Токуда, за да искат второ мнение.В същото време си записват час и в клиниката в Плевен, за още един консулт и там.Заедно пътувахме към София.Резултата-повече от шокиращ.Никакъв рак, никакви пет лева.....Отиват в Плевен.Професор Горчев потвърждава-рак няма.Изписаха и някакво лечение за проблемите.Дори конизация не се наложи...Ходи още няколко пъти на прегледи, и сега е жива и здрава.
 Моето мнение, е че при такъв проблем, човек трябва да вземе поне две-три мнения, и то от доказани специалисти.Тук не говорим за изрязване на нокът....Говорим за това, че в такъв случай се променя целия бъдещ живот на жената....Аз лично съм възмутена от случая на Ива.Абсолютно несериозна ми се видя цялата работа.Отива в София, и за пет-шест дни решават, че рак има, разсейки няма, и давай да режем.Явно обаче, тя се е доверила на сляпо и...Имам чувството, че каквото и да и кажем, тя вече е взела решението.За това се и  включих по темата.
 Нито съм имала намерение да засегна и обидя някого, нито да се опитвам да прекратя дискусията по темата.

Алфа_бета, аз също те подкрепям, че искаш да знаеш.На същото мнение като теб съм.Страхотно много ценна информация съм черпила от твоите постове.Просто мисля, че Ива се е предала.Това исках да ти кажа днес, но не в прав текст.А слона е огромен, и се вижда от всички.
 Апропо-случаят със съседката ми ме накара да си пусна цитонамазка.Вие знаете какво последва.И за това отидох в София.Прецених, че там ще взема мнения от най-добрите специалисти.

# 429
ajfa beta...усещането, че съм "сама", за слона в стаята и главата в пясъка, защото се-----ама как бре жена ,нали аз се напьнах да напиша нещо в защита на оня слон в стаята,разбира се че не си сама и  точно това  помолих всички тук....сега аз ли да се оплача че не сьм разбрана #Crazy
и от мен -мляс ,пляс и подобни,само  стискайте палци да сьм с пап2,ако е така,ще правя банкет bowuu  chef
хей момичета ,оценявам всеки ден колко  е ценен този сайт и от ква полза сме си вси4ки тук,да не го забравяме... Hug/не мога да разбера как да си оцветявам буквите,голема смотанячка сьм/ Embarassed

# 430
Здравейте момичета,
Аз съм нова тук и не съм си и помисляла, че ще търся инфо в такъв форум до преди няколко дни. Аз съм почти на 40 години и от известно време имам проблем с цилъла си - идва по-рано, закъснява, одва навреме, изобщо прави каквото си иска. Мислех си, че това са бабешки работи, предвид възрастта ми, но реших да отида на лекар, все пак. До сега никога не ми беше правена цитонамазка, а за последен път бях ходила на гинеколог преди година и половина, но тогава бях 1 месец неразположена, та и прегледа ми беше в тази връзка.
Взеха ми цитонамазка в събота и резултата се оказа PAP 3а-б и описание от много думички, които не разбирам поради почерка на докторката и поради моята некомпетентност "Слуз с ..., цилиндр кл, лека и умерена дисплазия от метанил тип, голи ядра с лека и умерене дискариоза, атипични репилар. кл. PAP IIIа-б - за биопсия" това го цитирах доколкото го разчетох. Като се върнах при гинеколога, та отново ме прегледа вече с калпоскопа и ми каза, че съм за конизация на матката и не трябва да отлагам. Моля ви внесете ми малко яснота.
Какво е конизация вече разбрах и какво горе-долу ми предстои разбирам. Ясно ми е че по време на операцията ще ми направят биопсия и тя ще изясни обстановката. Но какви са тези описания - не знам.
Благодаря ви предварително!

# 431
Jana_dobreva, доста неща си разчела правилно. Хубаво е, че лекарката ти препоръчва биопсия преди конизацията. Някои правят и колпоскопия, но далеч не всички.
Кликай на линковете горе и на следващия, за да прочетеш малко обяснения, ако искаш.
Конизация

Още не ми е минало за "слона" за това отлагам да дискутирам.

# 432
  • София
volna peperudkа, и аз мога да разкажа аналогичен случай.
Младо момиче, неомъжена, нераждала. Има проблеми с цикъла, отива на преглед в една болница /ще спестя името/ и от там и казват - тумора е огромен, ще ти махнем всичко иначе умираш.
Намира връзки, отива за второ мнение в друга болница, там и казват - да, тумора е голям, но ще го изрежем, ще ти запазим част от яйчника или поне един.
В момента момичето е млада майка, а случката е от преди 3 години.

Затова съм наясно как някои хирурзи доста лесно режат /защото така е най-лесно - няма орган, няма проблем/, а други се борят да последно.

Боби, обичам те, кураж, твоя стил на писане ме зарежда и ме кара да се усмихвам!  Laughing

Jana_dobreva  - вече правиш каквото трябва, сгрешила си, че не си правила цитонамазки редовно.
Успех при конизацията!

# 433
мацки,
сега ви пиша ,за да ви покажа че мога да оцветявам вече....аааааааааа,някой да не ме е забелязал?
оф,днес Крлов,доцента като ми брькна,като в буркан,изстьрга ме едно хубаво,та още ме боли лекичко/не си вьобрьзявам/ #Crazy
alfa beta-az se стремя да преврьщам лошото в комично,за да ни е по лесно и ми е добре ако на всички им е добре от това/колко сьм добричка нали/хахахааааааааааа,ох,сега да оцветя още нещо,ама няма кво newsm78
кюбит,
харесва ли ти какьв цвят ти избрах а?само да ти кажа ,че днес разказах на един лекар за яйчниците на ИВА и за това как после ще и се отрази това,а той ми каза,че вече има мн. добра хормонална терапия и всичко ще е наред...ама аз не сьм конкретизирала с имена ,само го разпитах  принципно ...../да не дава Господ /
еми това е от мен,спете спойно, Laughing

# 434
Писах, писах и всичко замина...  #Cussing out

На кратко:

Боби, браво за цветовете!  Wink Видя ли, че можеш.  Hug

Тоя лекар е прав за хормоналните терапии.

Цитат
Боби, обичам те, кураж, твоя стил на писане ме зарежда и ме кара да се усмихвам!
Подписвам се и аз тук.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт