ЮНСКИ мами 2009; Тема №12

• 13 564
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
И аз се дразня на тези неща със Здравната каса. От първия ми работен ден преди 6 години досега съм била здравно осигурявана без нито ден прекъсване. Допреди 1 месец не бях ходила никога при личния си лекар, а винаги съм се преглеждала на частно. И сега, когато най-накрая реших да се възползвам от правата си, се оказа, че почти нищо безплатно не ми се полага.  Плащам си като поп и това е. Когато се записах на ЖК в Майчин дом, лекарят ме прегледа на ехографа, което ми се полага безплатно, но ме накара да си платя 5 лв. за снимките, без да ме е питал дали ги искам. Разбира се, че исках да си ги взема и за 5 лв. не съм и и помисляла да се стискам, но въпросът е принципен. Така и не разбрах какво още ще ми покрие Здравната каса до края на бременността.

albena35, нищо не разбирам от тромбоцити. Все пак не си фрапантно далече от долната граница 150, така че най-вероятно не е място за паника. Сигурно докторът ще ти предпише нещо за пиене, като види и останалите резултати.

# 166
Somebody може ли снимки на дънките? Blush  newsm76

# 167
Edno momiche довечера ще се снимам и ще ти пратя,  сега няма как да ги снимам,аз си тръгнах направо с тях от магазина, а моите си ги прибрах в пликчето, че много ми стягаха!  Crazy Единственото, което не ми харесва е платката отпред, на като си с малко по-дълга блуза или блузон, това не е проблем и най-важното, е че не  са груби, мразя дебели груби дънки!

Аз си взех S размер,пак са ми леко широчки, но важното е, че са прави и малко ми виси отпред платката т.е трябва още да ми порасти корема за да я изпълня, но пак казвам с по-длъжка блузка този-проблем не се забелязва, имаше и XS, които ми стояха по-добре, но не посмях да ги взема по-малките, защото знам, че ще раста занапред още!

# 168
Момичета, ето това е ПРОГРАМА "МАЙЧИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ"
Може да видите кои са безплатните изследвания, които ви се полагат през бременността и в кои месеци се правят те.

ПРОГРАМА "МАЙЧИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ"

# 169
Франческа не се отваря страницата

# 170
# 171
Здравейте, мами!!!
Пожеавам на всички ви много хубава и топла седмица ( въпреки неприятното време на вън ) Grinning Hug

# 172
вече е идеално Peace

# 173
  • София
аз се върнах от втория си БХС, не знам защо се прави на два пъти. Това са си много пари, два пъти по 40, ФМ 80 и на лекаря като платиш. Никой не ми е казвал, че се поема от ЗК, а лекаря ми е близък. А и доста мои приятелки родиха и нито една не е отишла с направление. Аз само за лекарства давам над 200лв на месец. Фраксипарина ми е по 6лв едната инжекция. Аз също го слагам всеки ден и ми е категорично забранено да пропускам. Аз си го слагам и в ръцете, но този път напраих алергия и се издувам на мястото и много ме сърби. Но никога не съм ставала синя, нали го правите под ъгъл от 90 градуса, а не от 30?
За сауната, не мисля, че трябва. Горещите душове, вани и т.н са категорично забранени при бременни.

# 174
БХС, ФМ, амниоцентезата са изследвания, които се правят по желание, не са задължителни  и не се заплащат от НЗОК.
Имаше предложение от страна на Масларова БХС и ФМ да станат задължителни за всяка бременна и да се заплащат от касата.
Целта беше да се намали % на родените с увреждане деца.
Задължителни са тези изследвания, които влизат в програмата "Майчино здравеопазване", но винаги бременната може да се откаже и от тях.

# 175
Аз утре сутринта ще ходя на БХС. Но една моя приятелка, която е ходила преди две седмици ми каза, че са и взели 17 лв. ( в Майчин дом ). Но моят лекар също ме предупреди за 40-50 лв.

# 176
petia_tag,аз доколкото знам фраксипарина е подкожна инцекция,а те се слагат под ъгъл 45 градуса,независимо дали в ръката или в корема

# 177
Франческа, това е страшно полезно и ще предотврати голяма част от бъдещите ми въпроси, а и не само мои  Simple Smile   Благодаря за което.

# 178
Да 90 градуса пише в упътването пък и ме обучаваха мед.сестри.Аз слагам в ръце крака и корем.На краката ми стават бая големи синки.И аз се подувам и боли и сърби, но не ме интересува.
Знаех си че това със сауната не е добра идея, но едва ли 7 мин ще окажат пагубно влияние, тя и не беше гореща.

# 179
  • София
petia_tag,аз доколкото знам фраксипарина е подкожна инцекция,а те се слагат под ъгъл 45 градуса,независимо дали в ръката или в корема
, да но поради спецификата на самото лекарство, си има определени изисквания, които са различни от тези на другите инжекции- ъгъл от 90 гр., да не се изгонва въздуха от инжекцията, да не се пуска кожната гънка по време на инжектирането и да не се разтрива мястото.

edno momiche, къде точно в краката ги правиш подкожно? Като ми стане по-голям корема, не мога да хващам кожна гънка и ми остават само ръцете, а само на тях няма да мога да изкарам.

Общи условия

Активация на акаунт