ЮНСКИ мами 2009; Тема №12

• 13 557
  • 281
  •   1
Отговори
# 180
Колко много сте изписали...браво Simple Smile
Една мама(ще ме извините за името, но не помня) беше писала, че бебчето и не се въртяло  по време на прегледа - като ходих миналата седмица и моето беше така - лежеше си спокойно - докторката ми обясни, че е нормално и движенията са на периоди - период на активност, последван от период на покой..така че спокойно Simple SmileВажното е сърчицето да тупа Heart
За БХС - на мен ми предстои в началото на 2009 - ще ми струва около 40 лв с транспортните разходи от Бургас до София и обратно.
Момичета, забелязвам, че корема ми започва да расте вече, много е забавно..

# 181
... Днес личната ми лекарка ми потърси 2,20 лв. за това, че ми написа някакъв документ, отидох настинала, а тя дори и не ме прегледа. ...

А не бива!  Naughty Бременните НЕ заплащат потребителска такса!
"Потребителска такса не заплащат: децата до 18-годишна възраст; бременните; безработните, регистрирани в бюрото по труда; военнослужещите на наборна военна служба; пострадалите при/или по време на отбраната на страната; ветераните от войните и военноинвалидите, задържаните под стража или лишените от свобода, социалнослабите, получаващи помощи по Правилника за социално подпомагане; лицата без доходи, настанени в домове за деца и юноши и в домове за социални грижи, страдащите от заболявания с тежка степен на намалена работоспособност; онкологично болните; медицинските специалисти и страдащите от някои заболявания, определени със списък в Националния рамков договор."

# 182
tаnka80, аз споделих, че моето бебче лежеше мирно днес. Но сърчицето му туптеше, което, както казваш ти, е най-важното. Аз и по корема си го усещам, когато е спокойно - няма болки, няма придърпване. При нас май вечер е активно, тогава чувствам придърпванията в корема. Моят корем точно миналата седмица изведнъж порасна, отначало се стреснах, но пък сега така му се кефя....

Amorevole, на мен личната ми лекарка ми поиска 2 лв. за направлението за ЖК. Също ли не е трябвало да плащам или това е друго? Хич не съм наясно с тия неща.

# 183
Не, не е трябвало да плащаш Gydelichkova.
Бременните са освободени от потребителска такса.
Заплащат само по 2 лв. за вземане на биологичен материал в лабораториите.

# 184
Здравейте момичета!
Току - що се връщам от преглед и съм ужасно притеснена, от 1 месец пия Магнерот и но шпа, защото док. при който ходя на преглед ми каза че съм с контракции и ниска плацента.
Днес имах час при доктора при който съм се регистрирала по здравна каса, който ме вижда за първи път, казах му, че пия тези лекарства и по какви причини ги пия и той каза (след като ме видя на ехо), че изобщо няма такова нещо, че плацентата си е добре, че нямам контракции и да спра лекарствата. Незнам защо той ме изкарва 16 г.с. и твърди, че плода е по-малък от колкото трябва, утре ме праща на БХС в Майчин дом, а аз мисля че не съм 16 г.с., май съм по-малко около 14 (не съм правила ранния бхс).
Доктора който ми изписа лекарствата и който ме наблюдава досега е познат на наша позната в същата болница, той ме вика др. седмица и когато му се обадих да му кажа, че съм ходила на редовната си консултация по здравна каса и той ми е казал да спра лекарствата той каза - не в никакъв случай, ще си ги пиеш и ще лежиш.
Много съм объркана, незнам кой е прав, мисля да отида на трети лекар и да чуя още едно мнение, незнам на кой да вярвам.
Обадих  се в токуда имат час за утре при д-р Кръстанова някой ходил ли е при нея? Ако можете препоръчайте ми някой лекар при кой да отида и по възможност да ме прегледа утре или вдругиден. Предварително ви благодаря

# 185
Франческа, изпревари ме   bouquet

# 186
Amorevole, права си, така е, но в обирджийската държава, в която живеем, и всеки гледа от където може да те изцока, мислиш ли ,че някой ги спазва, тези разпоредби/разбира се, има сигурно и такива, но са изключение/

На мен единствено във ВМА, като отидох с направление да си пусна изследванията за Хив, хепатит и Васерман не ми взеха потребителска такса и ми казаха, вие не дължите такава newsm74! Но другите изследвания по ЗК, които пуснах в една друга лаборатория си платих 2.20лв! #Cussing out

# 187
Tzveti , не се шашкай излишно.
Първо, два въпроса: Кога ти беше последният цикъл? Това за да си определиш термина сама.
И, имаш ли болки и придърпвания ниско долу в коремната област, както и стягане на корема?
Контракциите не са безболезнени и не може просто да не ги усещаш.

# 188
  • София
Уф, с тези пари.... На мен пък личният за направление за ЖК ми взе 5 лв. А пък днес в лабораторията, ото която си взех кръвните изследвания ми взеха и 8лв допълнително, защото кръвната ми група била А1, та за единичката..... Сега влязох в сайта на Рамус и видях, че се доплаща 6лв.
Абе всеки гледа да ни прецака!!! Аман вече!!! Аз в повечето случаи се дразня не заради сумата, а заради принципа.
Е, в един хотел във Варна оставих прилична сума за престоя си там. Имах скромно ресто от 2,50лв. Чаках си го, но така и не си го получих. Аз докато работех на каса по заместване тичах по паркинга след клиентите като някаква кукувица да им връщам рестото.  Абе върни ресто пък те ако искат ще си го вземат!
Та така, да сме здрави и щастливи, пък тези няма да забогатеят много!
petia_tag, вие с edno_momiche много се бодете бре, направо настръхвам като ви чета....

# 189
Цвети, доколкото знам в Токуда, д-р Кръстанова е най-непрепоръчвания лекар или единствения лекар, за който няма хубави отзиви никъде! Аз ти препоръчвам моята лекарка д-р Герганова, д-р Димитров, д-р Диков, Колева, Лазарова, Данаил Илиев, все отлични специалести!Който и да избереш няма да сгрешиш!Това са доктори само от Токуда!

# 190
Ама може ли такова нещо. Цоцат ни за всичко. Тая овца, личната ми лекарка, не стига, че ми дава направление за регистриране на бременност, а ми взима и 2 лв., при положение, че, както казвате вие, ми се полага такова безплатно. Нямам думи. Да струваше 10 лв, да ме мине, ама за някакви си смешни 2 левчета...Тя тая, като бях настинала, ми каза и да пия едни неща, а на листовките им пише, че не трябва да се взимат от бременни, особено в първия триместър. Ето затова досега не съм ходила да ме преглеждат в държавно заведение.  

Tzveti, няколко мами тук се преглеждат в Токуда и ще те насочат. За там знам, че всички лекари са добри. Успех утре, мисля, че ще ти дадат най-компетентно мнение.

# 191
somebody, за съжаление, и ти си много права - за обирджийската държава. А сега, като съм бременна - още повече се убеждавам в това! Вярно е, че не е задължително да ходим често нито на прегледи, нито на ехограф, нито да си пускаме всички изследвания, ОБАЧЕ ... ОБАЧЕ, всяка бъдеща майка иска да даде максималното, което зависи от нея, за да е спокойна, че ще роди живо и здраво детенце и е склонна да даде много повече пари от това, което би отделила да други разходи. Ако ти кажат, че трябва (или е желателно) да си направиш еди-кое си изследване, или да отидеш еди-къде си на преглед, ще си платиш и ще отидеш, нали? Иначе как ще спиш, като те гложди съвестта, че са ти се посвидели някакви си пари за твоето и на детето ти здраве? И ето тук, според мен е спекулацията - възползват се от това, че през бременността сме склонни да даваме/плащаме много повече и го правим! При този отрицателен прираст и демографски баланс, това насърчаване на раждаемостта ли е? Насърчаване да се раждат здрави българчета ли е? Или вид "нежен рекет" на бременните жени? Дали е достатъчно това, което се полага по здравна каса? Не е ли и в това смисълът да се плащат осигуровки - когато се наложи, да имаш право на повече безплатни изследвания/прегледи? ...
Спирам, че се разфилософствах пак ...

# 192
Франческа последната редовна менструация ми беше на 07.09.08г. А болки в момента нямам, само когато се преуморя малко и започва да ме боли ниско долу в ляво, стягания на корема също нямам, но може и да е от магнерота.
Somebody, благодаря ще си запиша час при някой от тях. Ти при кой ходиш?

# 193
Цвети, моята е д-р Герганова- тя преглежда само в петък, доколкото знам!

д-р Бойчо Димитров е гинеколога, който изражда близначките на Ники Кънчев, той също ме  е гледал, но по принцип е страшно зает откъм пациентки- водят го един от най-добрите в Токуда

д-р Данаил Илев Heart Eyes - най-сладкия, хубав  и мил доктор, който някога съм срещала, обяснява подробно, всичко което те интересува, колега на д-р Марков/спеца по ФМ/

За тези само имам лични впечатления, защото са ме гледали и се триумях много кой точно да избера! newsm78

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 16:56 от somebody

# 194
Петя, хващаш горната част на крака разделяш я мислено и в горната третина(откъм тебе).Пробвай, не винаги ми се получават синки, но трябва да се редува иначе няма как.

viper така е няма начин. Някои с контракции, някои с други проблеми, ние с бодежи Joy

Ей голям кеф от както спрях утрогестана съм като нов човек,вече не ми се спи постоянно и имам желание да върша разни работи.

Гледам да не се ядосвам допълнително с тези нередности със здравеопазването.Решила съм проблема по следния начин.Още преди 2 години.Избрала съм си частна клиника в която знам че плащам но знам и за какво плащам и съм много доволна, нито ми се налага да чакам пред кабинета по 100 часа,нито ме дразни доктора, всичко е чисто,свежо усмихнато,няма нерви.Приела съм факта да излизам от джобовете за всичко което ми поискат,знам че не злоупотребяват,знам че виждам положителните резултати.А иначе си плаащам осигуровките като поп. 1 път ми се наложи да отида до лич.лекарка.-загубих 2 часа пред кабинета с кихащи около мен хора в студения смръдлив на болница коридор(как не настинах), лекарката ме гледаше изумено и не знаеше какъв код да напише на направлението,абе зле.
Нервите са ми по-важни от парите..

Общи условия

Активация на акаунт