ЮНСКИ мами 2009; Тема №12

• 13 551
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
Франческа последната редовна менструация ми беше на 07.09.08г. А болки в момента нямам, само когато се преуморя малко и започва да ме боли ниско долу в ляво, стягания на корема също нямам, но може и да е от магнерота.
Somebody, благодаря ще си запиша час при някой от тях. Ти при кой ходиш?

Термин 14.06.09 г. или сега си в 14 г.с. и 1 ден.
http://www.baby2see.com/timeline.html

За да си в 16 г.с. цикълът ти трябва да е бил в края на август.

Щом нямаш болки е чудесно, но наистина това може да се дължи наистина на Магнерота.
Определено иди при друг лекар. Може да се запишеш и в някой от медицинските центрове.
Препоръчвам ти "Фемина". Там лекарите са наистина добри специалисти, всичките работят в Майчин дом.

# 196
Здравейте и от мен! И на мен ми зеха такса за направлението,но най-смешното днес беше,че ми взеха пари в лабораторията за две взимания на кръв а ме дупчиха само веднъж и ми сложиха кръвта в две шишенца за второто шишенце платих още 2лв навсякъде е така и това няма да се оправи, но това е че понякога с алчноста си могат да погубят живот като се сетя че един цветущ доктор ме стресна че карам извънматочна и искаше да ме оперирва ми става лошо защото ако се бях доверила заради един алчен човек сега нямаше да си чакам бебчето затова винаги трябва да има втори и трити мнения

# 197
  • Плевен
Повечето знаете как и мен в началото една доцентка ме уплаши с моята киста и искаше първо да ми направи аборт, после да ми маха и кистата, само и само да си правят операциики и за парички. Онзи ден на прегледа се видя, че прословутата огромна киста, вече е изчезнала и добре, че не направих глупостта да я послушам онази  #Cussing out
Имам роднина лекар гастро-ентеролог и той ми каза, че отдавна гинекологията е много доходен бизнес. Вика защо не специализират нещо друго а ще се избият всички да специализират гинекология ? Защото там са паричките.

# 198
Франческа и аз така го смятам, няма как да съм 16 седмица, но се притеснявам за изследването на което ме пращат утре за биохимичен скрининг на което  пише, че не се прави преди 15 седмица, а те са ми дали направление на което пише 16г.с. незнам дали да ходя....

# 199
Ранен БХС се прави между 11 и 14 г.с.
Така че, не виждам защо се притесняваш.

http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 48&Itemid=103

# 200
Tzveti не се притеснявай излишно, много ясно, че бебето няма да отговаря на 16 седмици, щом като си в 14 и 1д., явно тоя лекар нещо се е объркал в пресмятането. Аз съм точно на 14 седм. с ПРМ 08.09.
Като чуеш и трето мнение ще се успокоиш.

# 201
Цвети, аз бих изчакала до 15-16-та седмица за БХС. Съветът ми е отиди утре на прегледа и ако ти кажат, че трябва да го направиш сега, го направи. Мисля, че разлика от 1 ден няма да е фатална.

# 202
Благодаря ви момичета поуспокоих се малко, ще ида на трети лекар, за да знам какво да правя с лекарствата дали да ги спирам вече. Ще направя и изследването утре или вдруги ден като отида на преглед дано всичко да е наред Praynig
Лека вечер на всички Hug
Едно голямооо благодаря на всички Hug
Утре ще пиша!

# 203
За парите и доходоносният бизнес наречен акушерство и гинекология съм напълно съгласна.
Постоянно трябва да има изваждане и през 9-те месеца бременност и за самото раждане.
А там вече се оливат.
1500 лв. избор на екип, 2350 лв. за нормално раждане.... цени в частни болници за здравно-осигурени и то за 3-4 дни престой:ooooh:
Кое е толкова скъпо- консумативите ли или невероятните им лекарски умения. О.к. това са частни болници и могат да си сложат каквито искат цени.....
Същото е положението и в държавните болници 900 лв. избор на екип, 300 лв. епидурална анестезия, 60 лв. на вечер ВИП стая.
А раждането у нас е безплатно.
Но ние ги даваме тези пари, защото знаем, че ако не платим никой няма да ни обръне внимание или шансът да получим такова е 1 на 1000.

# 204
А никоя майка не иска да рискува..

# 205
Мили момичета,
напълно съм съгласна с всичко, което пишете тук относно "безплатното ни здравеопазване", лекарска компетенция, внимание, грижи и прочие.....
Аз имах страхотен късмет, защото попаднах съвсем случайно на доктора, който пое наблюдението над мен. А се оказа невероятен!
Наистина! Не бях попадала на такъв доктор - добър специалист и невероятен човек. Толкова грижовен, мил, всеотдаен и....... всичко минава през здравната каса ( без БХС и МФ естествено ). До този момент не ми е поискал и стотинка, а до преди две седмици се виждахме доста често, понеже бях с кървене. До сега ми е направил поне 6 ехографа - и нито стотинка не съм му платила....
Наистина извадих голям късмет с него!

# 206
  • Варна
Момичета, отпишете ме и мен. Сега се връщам от ФМ и откриха много тежка аномалия - тънкото черво на бебето е извън коремната кухина и има деформация на гръбначния стълб, но незнам каква. Знам, че сте писали много по тази тема, но ще ви помоля пак резюмирано да ми кажете какво ме чака сега - аборта, лежане в болница, изследвания, какво поема здравна каса и т.н. Говорих с доктора си сега и той каза да отида в сряда сутринта да обсъдим кое как ще става и спомена по телефона, че понеже съм в 16 седмица, трябвало аборта по някакъв друг начин да стане, но аз изобщо нямах сили да попитам нищо. Тази нощ за първи път сънувах, че си имам момченце и го кърмех и после му се радвах и му правех някакви муцунки. Не ми е толкова гадно за бебенцето, колкото ме е страх да не се повтори.
Желая ви много лека бременност и всичко да е наред. Дано да съм последната от тази темичка с лоши новини.  Hug

# 207
Galia_5, неееееееееееееееееее.
Наистина се разплаках.
 Cry
Нямам думи, защо така.
Иди при втори специалист...............Може да бърка този.
 Cry Cry Cry

# 208
Galia_5 искрено съжалявам за това което са ти казали днес и все се ядосвам защо все се случва на жени които толкова много искат бебе надявам се да се възтановиш бързо и скоро да ни зарадваш с  EFP  Hug Hug

# 209
Галееееееееее, как може бе, отиди задължително на още една ФМ при друг специалист, ако наистина е толкова тежка аномалия, би трябвало да се види и на обикновен ехограф! Sad

И мен сега ме хвана паниката, заради прегледа в четвъртък  ФМ!! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт