Коледното настроение ни завладява, а АПРИЛчето от радост пощурява

• 14 584
  • 339
  •   1
Отговори
# 240
Раче, хващам последния влак, за да ти честитя, че днес на няколко пъти се опитвам да седна пред компютъра, ама моите дяволчета имат други планове...

Честит рожден ден, мила Larsen! Най - сърдечни пожелания за здраве, реализирани мечти и много любов и уважение!

# 241
Larsen Честит Рожден Ден! още поне 3 пъти по толкова РД да посрещнеш Simple Smile Много здраве, късмет, любов и усмивки!

di_p много щастие да изпълва новиятви дом!

Linofrina голям късмет е имала Рая и вие! дано никога не ви изненадва така повече!

Пате, горе главата и смело напред. НАйстина , разговори са разковничето. С теб сме!И аз се присъединявам към Ара, дано до празниците, тези мисли да са забравени!  Hug 
Мое мнение, не съвет - ако все пак се е стигнало до там - заедно или разделени, важно е ти да си щастлива и Алекс да живее в спокойна среда, с двама обичащи го родители, честни един към друг, пък било то и разделени . Със сигурност няма да е лесно, ако си сама (имам приятелка , която сама гледа детенцето си от както беше на 3 години), но  ако сте заедно от задължение, мъката след време ще е много по-голяма и за Алекс  и за теб.

Като сте отворили дума за кухни.....голям помощник си имам в кухнята. Мие и плакне чинии с мен, бърка кексове и подобни, сипва нарязаните зеленчуци в тенджерата......но той и на прощъпулника след питката тръгна,и до друго не стигна....... Joy

Тия дни имаме много работа, аз най-вече от тук, на ПЦто, а иначе съм майчиство, хе хе. Но е само тази седмица де. Днес беше Коледното състезание за най-малките, голяма е веселба, утре свършва и клубното на големите,и във вторник по нощите тръгваме , за да хванем самолет...номер 5, но за София. Багаж още не сме започнали даже да събираме.......а като се приберем, не знам дали ще стигна до нета, за да пиша (но се ще провершвам, да не би да има промени). Със софянки, Све и neci ще се видим на партито . Ей, забравих, Благодаря на Стайл, поръчаното изглежда супер!.Та,  искам да ви/ни пожелая от сега:

Весела Коледа, Щастлива Нова Година, очите ви да пеят с много топлина, лицата ви да греят от усмивки, а  сърцата ви да са пълни с любов и щастие!

Нацелувайте малчовците и палечките от мен!

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 00:34 от Алекси

# 242
larsen, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  newsm59 МНОГО ЩАСТИЕ,ЛЮБОВ И КРАСОТА В ЖИВОТА ТИ   bouquet
Пате,не знам какво да те посъветвам, но ти пожелавам Новата година да ви донесе повече мъдрост и спокойствие и нека вземете най-правилното решение.Винаги можеш да разчиташ на нашата подкрепа, кураж  Hug
Линофрина, направо ми настръхна косата като четох за приключението на Рая.Вече направо са непредвидими, не се знае какво може да им хрумне в главиците.Ама умницата знае обратния път към къщи  Laughing
Алекси ,лек път и бързо завръщане на родна земя  Hug
 Благодаря ви за милите пожелания,момичета   bouquet

# 243
Алекси -лек път и от мен!!!!! Praynig Grinning

п.п. Момичета, за яслата където мисля да кандидатствам ми искат молба в свободен текст..някой има ли представа какво трябва да напиша в нея????Може и на лични,ще ви бъда благодарна! Hug
и въпрос към Стайл-знаеш ли къде в квартала има ясли, защото аз знам само нашата на Елисавета Багряна.

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 01:38 от emily_ska

# 244
Emi, във Варна общината е изработила Заявление (а не Молба, нали министър Василев каза, че бълг.гражданин повече няма да се "моли" на държавните служители, а ще изисква  Laughing) за кандидатстване в детските ясли. Ако при Вас няма подобен образец, ще ти го пусна на лични или на мейл (в .doc формат е и можеш директно да си го попълниш).

Di_p, много ми хареса Вашата къща Hug! Изглежда уютна и просторна. А местенцето много приятно и живописно (село ли е?). Ние от две години оглеждаме близките села около Варна за терен или готова къща, но сега с финансовата криза малко ще се поотложат нещата, защото си имаме определен бюджет, но за половината мислехме да теглим банков кредит. Сега ни остава само малко да почакаме или да инвестираме в празен терен, докато са ниски цените (за толкова паричките ще стигнат), а по - нататък да строим (ама хамалогията със строежите е голяма и затова искахме нещо готовичко...жалко!). Важно е мечтите да се сбъдват, сега или малко по - късно.

Алекси, желая Ви лек път! Нямам търпение да се запознаем. Твоите постове винаги са много мъдри и положителни. Заставам на 100% зад това, което си написала на Патето.

Патенце, мила моя  Heart Eyes, много ми е жал да чета такива неща. Ти и Алекс не заслужавате да сте самички. НО, ако ... съм сигурна, че ти ще се справиш и ще дадеш най - доброто и максимума от себе си за възпитанието и израстването на Алекс. Tevolere, сигурна съм, че и ти ще избереш най - вярното решение  Hug.

Линофрина, голям тайфун е Рая! Добре, че всичко се е разминало само с "разходката", а мама си е сложила обицата на ухото. Боян също си отваря сам вратите в къщи, но, Слава Богу, досега е ходил само до баба си, която живее в апартамента срещу нашия на същия етаж. Кога ли ще забегне по - надалече  #Crazy?

Ларсен, как отпразнувахте радостното събитие? Каква изненада ти направиха домашните?

Ивалекс, голяма романтика струи от твоите разкази. Много ми става носталгично и в същото време идилично ... Настройвам се вече за предстоящите празници, макар и затворени в бетонните стени на големия град.

И за последно да споделя, че Лина ме запали по коледните лакомства и вчера цял ден бърках до несвяст. Резултатът е страхотен (е, поне на външен вид) английски коледен кекс с шоколадова глазура, три тави меденки, две тави джинджифилови сладки със сушени плодове и цитрусови корички и болен кръст от висене пред печката.

# 245
  • Варна
И за последно да споделя, че Лина ме запали по коледните лакомства и вчера цял ден бърках до несвяст. Резултатът е страхотен (е, поне на външен вид) английски коледен кекс с шоколадова глазура, три тави меденки, две тави джинджифилови сладки със сушени плодове и цитрусови корички и болен кръст от висене пред печката.

Браво Светле! А къщичка? А снимки? Чакаме, че да се пооблизваме малко  Mr. Green

# 246
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Све заинтригува ме с тези лакомства, от къде взе рецептата?

# 247
Меденките са ми от Лина, а джинджифиловите сладки и коледния кекс - от Готварския подфорум (рецептите са на Зори). Ей сега ще издиря рецептите и ще ти ги пусна. Къщичка се отказах да правя, защото нямам път към Метро да си купя готова глазура, а тази за меденките не ми се получи... и се отказах. Догодина. Снимки няма как да направя, защото фотоапаратът ни е развален (и без това сладките ги преполовихме и до Коледа със сигурност няма да има; дано поне опазя кекса).

Намерих ги:
Джинджифиловите сладки: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231610.msg5580751#msg5580751
Коледният кекс: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231610.msg5241478#msg5241478

Меденките на Лина:
2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 каф. ч. мед
1 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
1 канела
брашно колкото поеме. Замесва се тесто и се изрязват фигурки с формичките за сладки. След изпичането се слепват две по две с мармалад от шипки.

Според мен, много е важно сладките (и двата вида) да се извадят от фурната една идея недопечени, т.е. преди да покафенеят ръбчетата им, защото иначе стават сухи и твърди.

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 12:58 от Sve_dim

# 248
Пате, стискам ти палци! искам само да ти кажа, че животът е пълен с обрати и общо взето винаги важи принципът "Всяко зло за добро". Може в някакъв момент да ти се струва, че ситуацията е без изход! но после винаги се нареждан нещата!
СТИСКАМ ПАЛЦИ!!!

# 249
ЗДравейте момичета,
  Честит празник на Ларсен,с малко закъснение,с пожелание за много здраве,любов и късмет!!!
Пате-и аз съм изпадала в подобни размисли..моят съвет е не решавай когато си ядосана,сложи нещата на кантар,хубаво помисли! И все пак това е последния и краен вариант,но дори и да стане животът продължава-Гледай напред смело!!!!
Лимофрина-и ние живеем на втори етаж от къща,и всеки път треперя да не тръгне Теди сама по стълбите,че та са доста височки ,мраморни с остри върхове и не ми се мисли-доста се изплаших като прочетох какви ги върши твоята кукла!Наистина вече са абсолютно непридвидими малките,за секунди им щъкват идеи за бели!
Спирам,че ще стане много дълго!
Приятен ден-тук е грейнало едно хубаво слънце-сутринта направихме дълга разходка!

# 250
Линофрина, току що разказвах на свеки какви ги върши твоята мома! Голям късмет, че онзи човек е разпознал детето и го е върнал!

На всички трябва да ни е за урок! Аз се стремя Мията изобщо да не я оставям дълго време без надзор - защото винаги досега е ставала някаква беля.

Вчера тя беше с температура, днес е малко по-добре, но татко Лам се разболя. Егати вирозите! пазете се!!!

На коя дата ни е срещата? какъвто съм шемет днес се бях засилила на фирмено парти, а то се оказа, че ще бъде на 29-ти newsm78

# 251
Здравейте, момичета!
Видях, че пуснахте линкове за вкусотийки и реших да пусна и аз един, сайта е руски, но можете да "откраднете" идейки, като например тази http://gotovim-doma.ru/view.php?r=840-recept-Salat-S-novym-godom!&ftop=1 . Задължително ще я направя за нас Grinning

Ларсен, честит рожден ден ! Всички най-добри и най-прекрасни пожелания от нас!

# 252
Календара - момичета, искам да се извиня, че е станал малък гаф...  ooooh! Понеже нагласях на 19-ти последните снимки и корекции и като съм оправила снимките забравих да преместя и оранжевите и жълтите полумесеци, става дума за най-горния ред. Та сега тези полумесеци минават през лицето на Василенка, Вяра на Деница, Владимир на Альона и Валентин на Танчето... Надявам се Поли да не го е пуснала за печат, но е малко вероятно, моля ви, някой ако и има телефона да ми го даде на лични. Много се извинявам за станалото, но явно много ми се е спяло Tired  ooooh!

# 253
Larsen, с малко закъснение, но от все сърце - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Надявам се, че вчерашният ден е бил първият от поредица прекрасни и изпълнени с щастие и любов дни!
Моето ергенско приключение завърши и съм леко носталгично настроена към отминалите безгрижни дни! Наистина е хубаво от време на време да се случват подобни разтоварващи дни, за да се сети човек, че все пак е имало и друг живот преди мъжа и детето и той никак не е бил лош! Лирично отколонение, но пък имах нужда да споделя! Confused
Естествено, като се прибрах и гушнах малкия и си помислих, че няма по-хубаво и успокояващо усещане!
Линофрина, наистина страховито изпълнение на малката палавница! Вече ще внимава таткото като излиза от къщи! Страхотен късмет сте извадили! Peace
Пате, и аз като всички се надявам, че с таткото ще стигнете до най-доброто решение и ти желая да се справиш възможно най-безболезнено с тази нелека ситуация!  Hug
Ламичке, партито е на 27.12. от 10ч.!  Laughing
Све, големи чудесии си спретнала, направо завидях на мъжете ти!
Алекси, лек път и ви чакаме на родна земя! Hug

# 254
  • София
Ларсен, честит рожден ден. Бъди здрава, щастлива, много обичана и все така усмихната  newsm59

Пате, и аз ти пожелавам да вземеш най-вярното решение. И на мен ми минават подобни мисли, осъзнавам, че безумно ще ми е трудно без мъжа ми, а и двамата с Бобо страхотно се разбират, но сме влезли в някакъв много труден и критичен период, който продължава твърде дълго и не знам какво ще стане накрая. Прегръщам те  Hug

Аз не пиша много, трудно ви и чета, че нещо не смогвам с времето - то не е готвене за Коледа, то не са болести, а и някаква депресийка ме е треснала предколедно, та нямам хъс за нищо.

Бобо пак е болен, този път не се размина АБ Sad Сега и таткото е болен, но той е инат и щял да кара само на Тайлол. Дано до оставащите няколко дена до Коледа да оздравет всички и да имаме една прекрасна Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт