подсъзнанието може всичко 5

• 41 507
  • 450
  •   1
Отговори
# 285
Atalanta , здравей! Hug И аз благодарих на такива хора, които ми показаха, че няма смисъл да си губя време и енергия с тях! Това е чудесно и за двете страни!

svetlina_8, ще чакам сканирането! Много биха ми улеснили работата по тибетците избраните от теб страници! Grinning

ЧервеноВинце и аз усещах такъв вкус, явно е нормално.  Wink

# 286
ЧервеноВинце и аз усещах по-различен вкус на водата, но свикнах. Сега даже ми харесва. Но не я пия много гореща, защото знам, че е вредно за зъбите Confused.

# 287
Бях чела преди време първите три книги от поредицата на Крион. Първата много ме беше впечатлила. Във втората и третата ми се стори, че нещата започнаха да се повтарят...  Rolling Eyes
Ще хвърля едно око на Притчите. Мисля, че ги има в Спиралата. Може би пък сега да ми е дошло времето да ги прочета.
Между другото в първите три книги имаше и притчи доколкото си спомням...

И аз ще очаквам с нетърпение сканираното от svetlina_8    bouquet

# 288
svetlina_8, ще бъде чудесно да сканираш точно тази част  bouquet Аз ги обичам тибетците и ги правя от известно време.

# 289
Здравейте, момичета!
Идвам за малко, само да ви  Hug Hug Hug Днес приключвам със служебната дандания и после ще имам време да чета и пиша. Не съм забравила обещанието си, ще ви постна едни цитатчета. Добре дошла при нас ria  bouquet, добре дошли на всички новоприсъединили се  bouquet!
Колко е уютничко при нас! Да сте ми живи и здрави! И аз се присъединявам към колективната ни молитва утре, присъединих и всичките си приятелки Praynig
Целувки!!! Hug Hug Hug

# 290
# 291
svetlina_8 кое те кара да мислиш,че тъпчем на едно място?  Grinning

# 292
  • София
EASpirit, може би не всички тъпчат на едно място, но принцип обсъждането "кой какво ни е направил" ........ в един момент би трябвало да отпадне - с осъзнаването, че "всичко е уместно", т.е. щом се случва, значи има за какво, въпросът по-скоро е "какво в мен провокира определена реакция в хората" или "тази реакция на какво ме учи, какво ми показва" ........ Това е моето мнение, не го налагам, но все някакси ми идва отвътре да ви подбутна Simple Smile))))) Извинявайте, ако прекалявам  ooooh!

Купихме нов скенер току що (старият сдаде багажа) и сега го разучаваме, после ще сканирам за вас.     bouquet

# 293
svetlina_8 честита ти покупка.Да си я ползваш със здраве.  bouquet

# 294

Мили МАМИ, помръднете     bouquet , прочетете Крион и ще разберет кое защо се случва и как предварително сме си написали кой каква роля ще играе в живота на другите. Разбира се, че с най-близките е най-трудно Но защо  Wink???????? Книжката "Притчите на Крион" е малка и е като приказки. Много ви обичам и уважавам за осъзнаването, което постигате, не тъпчете на едно място, моля!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Купих я  Grinning.Довечера я почвам.Аз наистина чувствам ,че тъпча на едно място.
svetlina_8 Благодаря за стимола. Hug Hug Hug

# 295
  • София
sladkish4e, благодаря! elena, моля, пак заповядай  Joy
Успех в упражненията! Това е същината им:

"Петимата тибетци"

В повечето книжки не е показан пълният вариант на "Петте тибетски ритуала". Само в една книга - "Скъпоценност в лотоса" има мудрите, дишането и медитацията. Това са сканира страниците от тази книга. Започва се с 3, 5, или 7 броя на всяко упражнение. И се достига до колкото иска човек. Аз ги правя по 7 пъти.

http://www.fengshuibg.com/images/forum/1-2.jpg
http://www.fengshuibg.com/images/forum/3-4.jpg
http://www.fengshuibg.com/images/forum/5-6.jpg
http://www.fengshuibg.com/images/forum/7-8.jpg
http://www.fengshuibg.com/images/forum/9-10.jpg

# 296
Ееех най-после да се докопам до компютъра и аз  ooooh!  Здравейте слънчица... Hug

Аха, значи това усещане на вкуса за водата е нормално... да знам.  Sunglasses

Светлина ..много ми хареса нещо което си писала...
Цитат
.в един момент би трябвало да отпадне - с осъзнаването, че "всичко е уместно", т.е. щом се случва, значи има за какво, въпросът по-скоро е "какво в мен провокира определена реакция в хората" или "тази реакция на какво ме учи, какво ми показва" ........

Абсолютно съм съгласна с теб.  Хич не прекаляваш, "малките ритничета по дупето" дават стимул!  Laughing  Добре е да се НАУЧИМ да имаме реален поглед върху дадена ситуация...макар и много трудно да я преценим правилно в момента.

Иначе аз разсъждавам така...има хора които винят другите за това , че другите им сторили еди какво си...но не могат да простят,и се чудят защо така се отнасят с тях, тоест те не разбират ситуацията !Затова и се чудят...  За мен  те тъпчат на едно място...или както аз обичам да казвам - въртят се в кръг.   Laughing  Докато не започнем , както ти каза, да си задаваме такива въпроси като , "какво в мен провокира определена реакция в хората" и  "тази реакция на какво ме учи, какво ми показва"   просто няма как да напреднем и наистина тъпчем. Но има други хора, които въпреки изсипаната помия, са успели да простят, тоест те са успели да се    издигнат над Егото и много напредват.  Защото понякога помията ни се изсипва, не защото" ние сме провокирали" отсрещния, а за да се изпита  търпението ни, егото...и т.н.

Ще дам като пресен пример : ситуацията на Atalanta и това  как е реагирала на помията изсипана по нея.  /Аталанта, извинявай, че давам твоя пример,просто е много показателен!  Sunglasses/   И отговора на  Atalanta  много ми хареса... Simple Smile
Цитат
В същото време пък хора, които смятах за близки решиха да си покажат истинското лице и да хвърлят помия както им падне. Да са живи и здрави!!! И на тях съм благодарна за стореното  - вместо вреда ми направиха услуга Simple Smile
Това според мене е един научен урок и много мъдра постъпка.От ситуацията, тя е разбрала, че е имала грешна представа за тези хора, които сега са  показали другата част от себе си, която тя не  е виждала преди. И тя вместо да ги съди, им прощава, благодари им  за стореното  зло... и върви напред. Според мен такъв човек не тъпче...а израства, защото е научил нещо от тази реакция на другия, което всъщност отговаря на това, което ти си писала..."тази реакция на какво ме учи, какво ми показва" ...... Simple Smile
И пак съм съгласна с тебе, че всичко което ни се случва не  е никак  случайно.То трябва да ни се случи, точно така и по този начин, както ни се случва,дали понеже сме провокирали някого, или просто е трябвало да преминем през това изпитание или урок, то се случва,понеже "трябва" да се случи.

Не знам,  може и да греша...просто си разсъждавам... newsm78

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 22:47 от ЧервеноВинце

# 297
Темичката живна преди празниците! Grinning

ЧервеноВинце , благодаря ти за споделените мисли! Помогна ми да определя своето място! Hug Hug

svetlina_8    , не се притеснявай в желанието си да ни стимулираш! Не винаги всички са съгласни с нечие мнение, но това поне в тази тема не пречи да се споделя! Благодаря ти за страниците! Hug Hug                                                                                 

# 298
tonimar...Чудесно!  Hug

mimina...и ти да си жива и здрава!   bouquet

Светлина...честит ти нов скенер и с мерак да си го ползваш! Hug  И се надявам  да ни сканираш от време навреме разни интересни работи! Wink

И аз благодаря за Тибетците! Наистина са много подробно обяснени... Hug И ще почна да чета"Притчите на Крион" още тази вечер..още сега  Laughing

Момичета...нали не сте забравили за утре какво ще правим  в 14.00-14.10/ а за западно европейките е в 13.00-13.10/   Wink  Медитация или молитвичка към нашата Земята!   bouquet

Приятна вечер на всички! Hug

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 22:48 от ЧервеноВинце

# 299
  • София
Добре, не ме "изхвърлихте"  Joy Тогава продължавам "да ви меля сол на главата". Предупреждавам само, че аз също вървя по тоя път, не съм нещо по-различно.
Когато изпадаме в ниски емоции (страх, гняв, осъждане, неприемане, недоволство ....... - виж всичките емоции в Свияш), ние сме в "катранената яма" - вижте тази притча на Крион. И никакво зареждане  с прана или с каквото и да било няма да е трайно, все едно ще си ходим с "ниски вибрации". Обаче измъкнем ли се от там, ставаме леки и чисти. Това не остава незабелязано, и другите искат така Simple Smile. Затова действаме възможно по-бързо и решително, като се подкрепяме заимно, включителнои чрез този форум  Laughing - за да помагаме и на другите - предимно чрез собственото очистване от катрана и без да им "оправяме живота". ВСЕКИ ДА СИ ОПРАВЯ СОБСТВЕНИЯ ЖИВОТ! В новите измерения, които ни чакат няма да може да се оцелее с ниски емоции, там всичко се сътворява на момента. Ако искаш храна - появява се храна, ако те е страх от чудовище - появява се чудовище .....

Човек си живее безхаберно и небрежно докато не му се случи някоя неприятност ....... естествено от близките или приятелите. Защо именно от тях - ами защото от другите "не ни пука", "не ни боли", ще го подминем. И каква е целта на този урок - ами да ни накара да се поспрем и да помислим какво правим, кои земни ценности сме идеализирали, къде сме зациклили ......... Боли, но е ефективно. Човек обикновено се взема в ръце и излиза друг от ситуацията - по-мъдър, по-добър, научава се да внимава какво говори и какво си иска.........  Ако не разбере, урокът се повтаря и съм забелязала, че "шамарите от съдбата" се повтарят като се приближават и стават по-силни. Докато разберем. После има проверки. Една приятелка казва "Е, стига де, тоя филм вече съм го гледала няколко пъти Simple Smile". Каква е ролята на близките и приятелите - ами те са приели да направят това за нас  Joy когато сме си писали заедно какво ще правим заедно в това прераждане. Затова се старая да нямам упрек към никого, а само въпроси. И постоянно самонаблюдение - да не изпадна продължително време в негативна емоция.

Много по-лесно ми е да кажа кой къде цикли като гледам нумерологията на човека. Там се вижда кой е по-емоционален и склонен да приема всичко лично, кой е толкова отговорен, че постоянно има желание да оправя живота на другите и да дава съвети, кой оптимист, кой песимист, кой има много късмет и нещата които си пожелае стават бързо и т.н. Никой не си дава рождената дата (може на ЛС), затова говоря по принцип, но човек обикновено не може да прецени сам какво става, трябва някой отстрани да му подскаже - защото отстрани се вижда по-добре.

Да не забравя - утре може да си кажете преди молитвата "Аз съм Божествено защитена и нищо не може да ми навреди". Ако някой си има друга защита - може да си я направи. Имам нещо предвид, но няма да го споделя сега.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА ПО ПЪТЯ ВИ!

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 22:54 от svetlina_8

Общи условия

Активация на акаунт