"Колко е студено вече - Март не е далече"

• 14 051
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Толкова сте изписали,отивам да чета.
Честит имен ден на празнуващите!

# 151
# 152
  • София
 Леле, колко сте изписали! Не помня кой какво питаше, затова отговарям, каквото се сетя.
 За раждането- каквото и да е, за един ден минава. При мен и двете бебета бяха големи и особено щерката хич не излезе лесно, ама излязоха. Тъпата клизма не е болезнена, но и не бих казала, че кой знае колко помага, така че аз бих предпочела нещо по-ефективно. Това, което помня от второто раждане, защото то беше по-трудно е, че не трябва да се гънеш настрани като те боли, а както някой вече описа, трябва да се повдигнеш нагоре, с брадичка към гърдите и така бебето се избутва по-лесно. Абе, слушайте акушерките просто. Те си казват кога какво да се прави. И, Цветке-Кокетке, вЕрвай ми, няма да умреш от срам, каквото и да ти се случи. Просто боли достатъчно, за да ти е абсолютно все едно. Laughing Laughing
 На девойката с басейна не бих и препоръчала да се топи в него, ако е много топъл. В хладка вода става, но не и в много топла, защото, както обясниха докторите, има опасност от отлепване на плацентата. Що се отнася до гъбите, те са много повече около басейните, а не в тях. Аз продължавам да си плувам два пъти седмично и абсолютно никакви гъби не са ме гонили.
 Какво друго... не помня.
 Аз си прехвърлих колата. Да е живо и здраво едно момче, дето ми даде номерче, че бяха свършили като отидох, а той си беше взел две, та... И застраховката си оправих и всичко. А сега колко бачкане ме чака, че два дни не съм работила и колежката е луднала. Та, така.
 Честито на именничките, добре дошли  на новите мами и живи и здрави да сте всички! Simple Smile

# 153
Момичета, сладки мами, здравейте, за първи път пиша. Пожелавам на всички лека бременност и лесно раждане.

Как приехте новия закон за 12-те месеца, май сме доста прецакани, а?

# 154
Айде сега "прецакани"! Не е важно това-важното е ,че за дУпетатите 13-а заплата ще има!

# 155
Момичета, сладки мами, здравейте, за първи път пиша. Пожелавам на всички лека бременност и лесно раждане.

Как приехте новия закон за 12-те месеца, май сме доста прецакани, а?

Е защо?
Ти да не би да се радваш?

# 156
абе то и при мен как стана  newsm78 хич не ми е ясно,ама писах до НОИ пък дано ми обяснят,кви 12 месеца,като аз тая година завърших и даже учих допълнително  Thinking

# 157
  • София
veroniki , четох за тази книга в някое от бебешките списания. Къде я продават - по книжарниците има ли я? Или някъде специално се търси?
Elwing, аз си я взех от Booktrading на Графа - цената е 10лв. Купих си и тези две пъзелчета с бебешори
  Все по-трудно им устоявам напоследък.

# 158
абе то и при мен как стана  newsm78 хич не ми е ясно,ама писах до НОИ пък дано ми обяснят,кви 12 месеца,като аз тая година завърших и даже учих допълнително  Thinking
аз тия от НОИ хич не ги мисля, не им дреме. Ти осигурява ли се докато учи?

# 159
  • Варна
Момичета тъй като сте нови и може би от скоро ни четете,да ви предупредя че темата за майчинството и т.н не е желателно да се обсъжда тук. Последния път в който се обсъжда тази тема имаше много обидени и наранени мамччета,че даже и такива които спряха да пишат тук. Единодушно мился че решихме да спрем да го обсъждаме това майчинство тук,защото има хора на много различни мнения. Така че преди да се е заформил нов спор по-добре да не го обсъждаме..... Тук си споделяме само неща за бебчетата.....   Hug

# 160
  • Стара Загора
Темата за майчинството и болничните, която нова мама я интересува да се върне тук 1-2 теми назад и ще прочете какво сме написали.Абсолютно съм съгласна с Десито. Стига вече с тези пари

# 161
момичета здравейте!!!сега се връщам от докито и малко ми е притеснено!!вървим доста добре за моята седмица дори доста едро беб4е-1086кг.всичко е ок и се развива нормално,единственото което ме притесни доста беше , че докито каза че бебка и белеели тънките черва-което значело че има газове??????? newsm78 много странно,някоя от вас знае ли за нещо такова???каза , че не е опасно,просто като се роди ще трябва по обстоен преглед newsm12.ако някои има подобен проблем или е чувал нещо нека сподели newsm17

# 162
Veroniki,аз прочетох книгата на Василена още пролета,чета се много леко и е много приятна,освен това аз лично намерих някои неща които много ме интересуваха и незнаех от къде да почерпя инфо.От книгата се запалих за многократните памперси(казват, че са особенно подходящи за момченца) и за слинговете.Дори пробвах и носих бебчето на една приятелка,много е удобно и майката и бебето се чувстват страхотно.Също много ми хареса и темата за кърмене на поискване,вместо това прословуто хранене на определен час,сякаш мъничките бебенца са войници и трябва да изпълняват заповеди и правила.

Elwing,бях в първата стая на следродилното,точно до интензивното,беше малък ад,но това изобщо не ме притеснява,все пак не съм отишла на курорт,пък и си мисля че и в пет звездна болница да вляза пак няма да ми хареса.Надявам се този път да не ме боли глава и всичко с бебчо да е ок,пък другото се забравя.
Не съм ви погледнала линийките,може този път да се засечем и тогава си мисля че голям купон ще падне Joy

# 163
Здравейте отново.
Нашия татко пък е страхлив и не иска да ме гледа как се мъча. Аз му вярвам, защото знам как изглеждаше като ме вкараха в шокова зала в Пирогов веднъж. Него го е страх като види бебка да мърда корема ми, пък за раждането....не мога да му причиня това  Laughing
Та..бях на докито по ЗК. Забавлявам се там. Не ме е докоснала поне от  месеца. Влизам, тя си е на бюрцето и акушерката, която е голямо сладурче, ме мери, преслушва, пита има ли движения и т.н. А ако имам въпроси и оплаквания докторката отговаря. Хихихи, човек ще рече, че ходя при някаква залухава, а тя е доста натоварена и доста хора ходят при нея. Та казвам и аз, че не сме гледали бебка от 18-та седмица/ а аз съм си я гледала при друг лекар де/ и тя ми отговаря " Ами....от ЗК са решили, че те трябва да си гледате бебетата през цялата бременност" Смоталевих нещо на шега и така. А, да..каза ми че съм 28-ма седмица...нищо не разбирам вече. Уж им бях хванала цаката, а сега пак нещо не разбирам. Аз си мислех, че съм 27-ма.
Лека вечер на всички ви и до утре. Да спите сладко Hug

# 164
  • София
 poli+, аз още преди да забременея бях решила, че задължително ще си купя слинг, а после след доста четене из форума взех решение да пробвам да отглеждам бебчо с пелени. Между другото точно от темите за пеленките разбрах за тази книга и сега като я намерих веднага си я взех.

Не съм ви погледнала линийките,може този път да се засечем и тогава си мисля че голям купон ще падне Joy
На Elwing термина и е на 3 март и понеже ще е секцио, много вероятно е по-раничко да влезе в болница. Моя термин по ПРМ е 18, но като ходих на ФМ при Марков той каза, че по размерите на бебока термина ми е 10 (най-вероятно съм с по-ранна овулация). Неговото мнение е, че е по-добре да вляза в болница по-рано (около 5-ти), защото ми е рязана матката и не е хубаво да се преразтяга. Но както добре знаем никога не е сигурно кога бебчовците ще решат да ни изненадат, та току виж сме се сбрали  Wink

Дайте да ударим едно рамо на мамите с репродуктивни проблеми - да подпишем петицията им

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 22:12 от veroniki

Общи условия

Активация на акаунт