Отговори
# 180
Здравейте и от мен момичета! Моето малко човече заспа и седнах да ви поизчета.
Много се радвам за всички които си знаят пола на бебочковците и му се радват. Аз самата нямам претенции какво ще е второто стига да е живо и здраво, а и не ми се иска да знам предварително, ще ми се да разбера в родилното.
Миналата година през бременността напълнях извънредно много, бях добре до 3-я месец, когато покрай амниоцентезата и притесненията здраво се успокоявах с храна. Аз за съжаление не ги свалих и сега изходната ми позиция е доста по-сериозна от предишния път. Дано се окажет прави,че ако си пълна в началото не се качват чак толкова много. А и миналия път си мързелувах у дома, доколкото сега си имам едно човече да ме раздвижва постоянно и най-вече никаква помощ от никъда.е, по цял ден сме си само двамата и всичко си правя сама.
Стрии за съжаление имим много- мазах се по 2 пъти на ден и пак се нацепих ужасно. Явно наистина си е до кожа. Но и този път ще се мажа, че си представям как щях да съм ако не се бях мазала. Ползвах Мустела и само да кажа, че крема на Дева е за стрии, но не е за бременни и това трябва да се има предвид. Не че трябва да изпадаме в крайности, но е хубаво през бременността да се ползват продукти за бременни.
Стискам палци петицията да даде резултати!
Хубав ден на всички с приятни емоции и усещания от бебоците във вас!

# 181
Somebody да ти кажа според мен сега изглеждаш по-добре от преди  Simple Smile
Не се разтройвайте допълнително с тези килограми радвайте се че във вас тупти нов живот  Hug
Пожелавам лек и спокоен ден на всички  Hug
Mindi и аз подкрепих петицията дано това помогне с нещо Simple Smile
[/quote]

smile3521 newsm10

# 182
Едно момиче , не си единствена , и на мен все още не ми личи , имам съвсем леко забележим корем , но не съм качила нито един килограм . Hug

Гъделичкова аз бях на диета преди да забременея , бях на режима на Дюкан , от доста неща се лишавах , а от както разбрах че съм бременна започнах да се храня както преди , но нямам покачване на килограми . Може би се дължи на това че не ми се яде месо .  Peace

Моят док каза че грешно се изхожда от това като си бременна да ядеш за двама , важното е храните които ядем да са полезни и да съдържат нужните витамини .  Peace

Още един път ви благодаря за съпричастността с нашата петиция

# 183
Аз съм качила 3кг. досега,но се чувствам много надебеляла.В интерес на истината килограмите са само на коремчето ми.Но не съм сигурна дали трябва да го наричам коремче,тъй като докато гледах снимки на други бременлийки,моят корем отговатя на такъв в средата на пети месец.ОГРОМЕН Е!

# 184
  • София
Покрай петицията и бума във фирмата с моите e-mail-и започнаха колегите да ми задават разни въпроси извън моята компетенция и много ме е яд, че не съм подробно запозната с някои детайли. Ами така де, сутрин излизам от къщи в 06,45 и се прибирам към 19,30, дори заспивам в началото на новините. Например кой ще плаща заплатите на хората, които ще управляват този фонд, щото нямало да са малко на брой. Според мен хората са загубили тотално доверие в управляващите и всеки си мисли, че пари потъватпо един или друг начин. Аз пък подкрепям каузата без подобни условности.

somebody, и на мен ми се струва, че сега се без забележки!!!

Качила съм 3 кг и според колегите съм подпухнала

# 185
Здравейте момичета! По горепосочения калкулатор засега съм точно по средната норма за 14-15 седмица - 60.6кг, но се съмнявам, че до края ще се спра на 73кг., преди бях стигнала до 78 и нагоре. При мен беше обратно отначало до 4-5 мес. нищо не ми личеше, а в последните мес. имах чувството, че повече от кг качвах на седмица и задържах много течности, имах отоци и никакви обувки не ми ставаха. Хранех се по-малко отколкото преди да забременея, но явно всичко си зависи от организма.
За щастие нямах нито една стрия на корема, започнах да се мажа в 6 мес. когато забелязах няколко стрии по долната част на гърдите.
А сега гледам, че вече са се появили няколко по горната част на гърдите, но мазането ще го оставя за след НГ, че още непонасям миризми.
Somebody не се притеснявай за кг-те, моите наблюдения са, че момичетата, които са били много слабички, след бременността доста бързо си връщат предишните кг., а някои стават по-слаби и от преди.
А  гледам в албумчето, че  почти всички сте доста слаби. Трудностите са повече при склонните към пълнеене мами.

# 186
viper, леле, ти в колко ставаш, за да излезеш толкова рано? Аз става в 7 без 15 и ми се струва нечовешко направо. Тези дни е голяма лудница в работата и вече съм на ръба на силите си, чувствам се като удряна не с парцал, а направо като газена с валяк.

В пубертета бях 80 кила, а станах студентка 49 кг./168 см. Оттогава насам съм качвала максимум 3-4 килограма (най-вече покрай Коледа и Нова година), а през последната година не съм била над 52 кг. Така че знам какво е да си и в двете крайности и вече нищо, свързано с теглото, не ме плаши. Още повече,ч е никога не съм очаквала като съм бременна, да изглеждам като манекенка  Laughing

# 187
  • София
вчера не съм писала, че цял ден украсявам коледни сладки, сега едвам ви прочетох.
За стриите, не се мажете с олио, то не хидратира кожата. Но си е и до кожа има жени, които се мажат с най-скъпите продукти и после се нацепват зверски.
Относно гърдите, не съм съгласна, че увисват. Аз вече почти 2 години си кърмя детето и не са ми увиснали.
за килограмите, един диетолог ми каза, че е нормално да се качат до 15, но за много слаби жени може и малко повече. Аз последните години съм много слаба, въпреки, че добре се храня. 166см и 45 кг. Миналата бременност качих 10 кила и ги свалих са 40 дена. Диети никога не съм спазвала. От кърменето свалих и още 2 килограма, които си ги възстанових, чак сега като забременях. На мен изобщо не ми дреме дали ще кача този път много повече, това са килограми и после се свалят от грижите покрай детето. Коремчето ми миналия път отговаряше точно на представите за момче. Все едно имах една топка отпред, а отзад като ме погледнеш, няма да разбереш, че съм бременна.
Сега ще подпиша и аз петицията.

# 188
Подписах петицията още вчера и милото я подписа и сумати приятели я подписаха!Честито на всички узнали пола на бебоците!

# 189
Mindi, подкрепям ви момичета, не мисля, че мамчетата тук са безразлични, никой не е застрахован от такива проблеми, срамно е ,че дори в Македония, която от скоро е държава си имат такава програма. А за тоя депутат предложил метода in vivo нямам думи-типичен простак и със сигурност ще остане безнаказан. Ако живееехме в нормална държава щеше да е осъден за милиони заради арогантността си.

# 190
  • София
Здравейте, момичета!
Аз пък съм от тези мами, които трябва да качат максимум 7 кг. Embarassed Точно толкова съм си дала да кача. Е, дано не са повече от 10кг. до края. Засега съм доволна, защото съм качила само 300 грама от началото!
И вчера за първи път ми се подуха пръстите на ръцете. А в края на работния ден пък едвам си обух обувките. Sad
Притеснявам се, че ми е още рано за подобни подпухвания, ама пък и килограмките нали са ми множко.....
При някои от вас съществува ли вече подобен проблем?

# 191
  • Бургас
Здравейте момичета.
Mindi, подкрепям ви и подписах петицията. Изпратих я на мои приятелки и те да се подпишат.
Аз от началото до сега не съм качила килограми. Дори отслабнах с 1 килограм. Но това е защото много повръщах. Сега като се премерих съм отново същите килограми 54.

# 192
Депутатът с in vivo-то сутринта беше включен по телефона в студиото на БТВ, държеше се супер нагло и познайте какво каза - не си спомнял да е изричал такова нещо. Не се извини изобщо (според него нямало защо). Също спомена, че по време на заседания често си правели шеги с колегите. Що за безочие да си правиш шега с такова нещо  #2gunfire

# 193
vodica, на няколко пъти и на мен ми се подуваха пръстите и ми застягаха ботушите, но беше предимно от топлината в стаята. В момента пак леко са ми се подули пръстите и пак е направо горещо в офиса. Да не би и при теб да е от топлината? И пиеш ли повечко течности? Аз гледам поне 2 литра на ден вода да изпивам, за да не задържам течности и да не подпухвам.

# 194
Някой ще ми обяснили какво е казал този...in-vivo? Аз не зная  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт