Отговори
# 60
Добро утро и от мен!
viper  честита ти девойка stork-girl
Вчера ходих на преглед при Николов от Свети Лазар, каза ми, че всичко е наред с бебока, относно плацентата каза, че за този период от бременността е нормално разположена, малко била по-ниско, но каза, че още е рано да се говори. Каза, че плацентата се гледа около 25 - 26г.с. основно. И според него засега няма проблем.
За контракциите и Магнерота, който пия, каза, че ако нямам болки, може да пробвам да го спра. А но-шпато да го пия само при болки.
Той ме определи, че съм 15г.с. и каза, че е рано да ходя на БХС  каза,че другата седмица е най - добре да отида.
Гледа ме на 2Д.
Незнам но на тръгване като попитах какво дължа и ми взеха 140.00 лева. Видяха ми се множко да ви кажа за преглед на обикновен ултразвук, при положение, че като се обадих да си запиша час казаха че преглед с обикновен ултразвук е 30.00лв. Къде са 30 къде са 140 нещо не разбрах какво стана???
Като си тръгнах и погледнах един лист, който ми даде от прегледа и той ми е направил ФМ май, защото пише Морфологично изследване на плода и са изброени:
Мозъчен череп, Лицев череп, Нухеална гънка, Коремни органи, Гръбначен стълб, Мозъчни структури, Шия, Гръден кош, Сърце, Бъбреци, Крайници и той ги е попълнил. Всичко е в норма, слава богу!
Това ли се гледа при ФМ, аз понеже не съм била на ранната, а моя лекар ми каза да си запиша час между 15 и 30 януари, мислех тогава да я направя.
Единственото, което не е попълнил е за пола на бебо. А така ми се искаше вече да разбера...

# 61
Това е ФМ, Цвети, но сумата е направо   #Crazy
Обикновено цената е най-много 80 лв.

# 62
Да Франческа аз като излязох от клиниката все едно някой ме беше ударил с мокър парцал, стоях известно време неподвижна и се гледахме тъпо с мъжа ми, но.........това е, по- важно е , че всичко е наред Hug  Парите ги преглътнах някакси, но се учудих как дори не ми обясни какво прави??? Аз през цялото време задавах въпроси дали всичко е наред и такива подобни... и той само ми отговаряше да, да няма проблем всичко е наред. Дори не ме попита дали искам да я направи. Струва ми се малко  некоректно да не те попитат дали да я правят при положение че си бях записала час за преглед и консултация.

# 63
  • София
Прегледа ми при Марков струваше 80лв.
Тези 140лв са направо обир при положение, че не са ти казали кой знае колко много.
Аз бях засипана с информация

# 64
Tzveti , това наистина е страшно висока сума и на всичкото отгоре не е коректно да ти правят преглед, който е толкова скъп, без да ти обяснят какво правят и без да те предупредят както за него, така и за цената. Ами ако нямахте пари в себе си? Ужас, нямам думи. Също ми е странно как така те е определил, че си 15-та г.с., като ти си в 14-та, не че разликата е голяма, но като ти взимат толкова парички, поне да са точни. да не говорим, че БХС може да се направи и в 15-та седмица, пък той ти е казал да не го правиш. Така или иначе, за да направиш БХС, пак трябва да отидеш на лекар, за да ти направят снимка на ехографа.
Ох, нямам думи за тия лекари.

# 65
И преди няколко дни говорехме за това, че следенето на бременност и самото раждане са се превърнали в страшно доходоносен бизнес.
Лекарите, повечето от които бизнесмени, знаят, че бременните не скъпят пари и дават без да се замислят и постоянно ни буквално ни "доят".

# 66
Цвети, обирджийство си е в Св. Лазар, затова обаче доцентката ме предопреди понеже и тя гледа и в Св. Лазар и Св. София, и аз избрах да отида при нея в частния и кабинет в Св. София срещу 80 или 90лв вече не си спомням точната сума, вместо да дам 140лв в Св. Лазар. Ако беше споменала, къде ще правиш ФМ щях да те предопредя за цената!

P.S  Всъщност сега прочетох по-добре, че ти си отишла за обикновен преглед, пък те без да ти кажат са ти направили ФМ! Shocked

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 10:34 от somebody

# 67
  • Пловдив
Здравейте!

Цвети, важното е, че всичко е наред! Лошото е ,че малко лекари останаха и ХОРА и не гледат на пациентите си като на възможност да изкарат колкото може повече пари от тях! Аз платих за прегледа 55лв., но тук явно цените са различни.

Честито на viper   за госпожицата. На мен не ми казаха пола - бебето така се въртеше и все заставаше с гръб, че едва му измериха носа, а пък за пола да не говорим. Дори през голяма част от времето си държеше носа с ръка, сякаш нарочно  Simple Smile. Дъщеря ми обаче още щом го видя каза:"Уффф, момче е " и мен ме напуши един смях - явно е очаквала рокля и дълга коса за момиче  Laughing.

Значи, на мен лекаря ми каза, че гънката трябва да е под 0.2, а над 0.3 вече не е добре. Аз нищо не разбирам, нека някой по-запознат да пише. В крайна сметка са ти казали, че всичко е ОК, мисли позитивно и се наслаждавай на бременността си!!!

Slavena, аз точно така съм се настроила, но на моменти ми минават разни мисли в главата. Успокоявам се и от това, че доктора, който ме гледа е един от най-добрите ехографисти в града.

# 68
Аз изобщо нямах намерение да правя ФМ тъй като моя лекар който ме следи ми каза да се запиша за ФМ между 15 и 30 януари, или да се пада между 19 и 21 седмица, че това е най подходящият период за правене на това изследване.
Наистина си е доходоносен бизнес, за наша сметка за съжаление.
Гледам че моят лекар ми е дал телефона на Медицински център "Сърце и здраве" за ФМ. Някоя от вас ходила ли е там? Доколкото разбирам за Марков май няма да мога да се доредя за януари.

# 69
Viper, честита ти мома!  Hug Преживях заедно с теб прегледа, така хубаво си го разказала! Искам да ти споделя, че и на мен асоциацията ми при 4Д беше за извънземно, ама ме досрамя да го кажа на глас  Embarassed После като разглеждах снимките (докторът ни ги качи на диск), пак същото си мислех и се чудех за това "нещо триъгълно на главичката", но не попитах (бяхме си в къщи вече). Така че ти ме зарадва с обяснението си   bouquet
Tzveti, какви са тези 140лв.? Вече не мога и "нежен рекет" да го нарека, ами споделям като другите момичета, че си е направо обир! Поне да ти бяха обяснили за какво точно ги даваш! По тази логика - ако мине, другият път я пак толкова, я повече ... Как може така? Трябва да си има правила някакви, точен ценоразпис и да се спазва! А дали всеки път се дава документ за сумата, която взимат?

# 70
  • София
Радвам се, че сте прочели дългия ми пост за прегледа и че сте се забавлявали Laughing

Относно обирджийството: преди години на нашата маса в една селска кръчма беше седнал един гинеколог от Плевен. Та човека разказваше на братовчед ми за неговите "клиентки", което мен много ме издразни. Започнах да водя с него един безмислен спор (после ме беше яд на мен си), защото умишлено не ги наричаше пациентки и дори доста арогантно наблягаше на думата клиентки. Тогава той съвсем ми се изсмя и ми разясни, че щом му изплащат ехографа и другата апаратура значи са клиентки.
От тогава насам мина дълго време докато попадна на моя гинеколог.

# 71
И аз да се запиша в новата тема...Честито на viper  девойката. Най-накрая станахме две Grinning чакаме следващите.
Относно това, че бременноста се е превърнала в доходоносен бизнес вече не ми се говори. Незнам защо въобще я има тази здравна каса, която на всичкото отгоре е и задължителна.
Аз съм отново на преглед на 29.12, когато би трябвало да ми излязат резултатите от БХС.
Вече нищо от старите дрехи не ми става и съм качила повече от 5 кг. Дори ме хваща страх да се меря, но като знам, че и с предишните две бременности качих по над 30 кг. и се успокоявам Confused.

# 72
В медицински център "Сърце и здраве" май няма гинеколог  newsm78.
Майка ми ходи там на профилактични прегледи при офталмолог, гастроентеролог и алерголог и искаше да си направи и гинекологичен преглед, но и обясниха, че нямат такъв специалист.

# 73
Здравейте и от мен днес си занесох иследванията и докторката ме зарадва че всичко е наред и дори ми каза да не правя ФМ и че ако е забелязала нещо нередно щяла да ми каже
Приятен ден на всички  Hug

# 74
  • До моста на реката
Buzanka,ти къде ходи на ФМ и при кой лекар?

Общи условия

Активация на акаунт