Австрия 26 - На партито ела и ти и Дядо Коледа посрещни

• 21 942
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета, преди да ме обхване пуешкия бяс, черпя по едно уиски, че то най - добре ми отива на днешното настроение.

Рени, специално за теб моята рецепта за пуйчо на немски:

* Man kaufe einen Truthahn von fünf Kilogramm (für 6 Personen) und eine Flasche Wiskey. Dazu Salz, Pfeffer, Olivenöl und Speckstreifen.

* Truthahn salzen, Pfeffern, mit Speckstreifen belegen, schnüren und etwas Olivenöl hinzugeben. Ofen auf 200 ° Grad einstellen. Dann ein Glas Wiskey auf gutes Gelingen trinken.
Anschließend den Truthahn auf einem Backblech in den Ofen schieben.
Nun schenke man sich zwei schnelle Gläser Wiskey ein und trinke nochmals auf gutes Gelingen.

* Nach 20 Minuten das Thermostat auf 250 ° Grad stellen, damit es ordentlich brummt.
Danach schenkt man sich drei Wiskey ein.

* Nach ner halm Schdunde öffnen, wenden un den Braten überwachn, Die Fisskieflasche nehm unn sich einn hinner de Bindse kippn.

* Nach 'ner albernen Schdunnnde langsam zzum Ofen hinschlenderen unn die Trute rumwnden.
Drauf achtn, mer sich nich die Hand verbrenn an der Schaiss-Ohfndür. Sich waidere ffpnff odda siebn Wixki innem Glas sich unn dann unn so.

* D'Drute drrai Sinn'nt (iss auch egal!) waiderbraan unn all zehn Minud'n pinkeln.
Wenn üerntwi möchlisch, zumm Trathuhn hinkrieschn unn den Ohwn aus'm Viech ziehn.

* Nochmal n Schlugg geneeming unn anschliessn wida fäsuchn, das Biest raussugrieng.
Den fedammt'n Vorel vom Bodn aufflesen un auff'ner Bladde hinrichtn.

* Auffbasse, dass d nich ausrutschn auff'm schaißfettichn Küchnbodn.
Wenn s sich droßdem nich fameidn läss, fesuhn wida aufßuschichtnodersohahaidallesjaeeehscheißeg aal!!!!

Bissnschlafn.

* Am nächsten Tag den Truthahn mit Mayonaise und Aspirin kalt essen.

Я кажи сега за кризата в България, че достигат до мен разни слухове, че българите чакали вече война да стане  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Усмивка, продаден е да, но за нас не се променя нищо, има една голяма и дебела тема в клюкарника.

Аз съм в момента болногледачка, мъжът ми е с фарингит и все мрънка, че не може да преглъща.
Двете деца само като ми видят бяса в погледа, гледат да не са ми насреща а аз украсявам елхи, мия пуйки, опаковам подаръци, режа панделки и разплитам оплетени лампички.

Айде наздраве от мен и до утре!

# 181
Да попи6а днес, 4е оставихме па3аруване, готвене, вси4ко 3а утре, та не3нам как 6те успеем Rolling Eyes
Да докладвам   ruporuu днес в детския кът на Лайнера бяхме само ние  lalalala голям кеф
По повод продажбата на форума и а3 не мисля, 4е 6е си по3волят да променят не6то
3а кри3ата, със сигурност я има в Америка, мои по3нати в Англия ка3аха, 4е я усе6тат. А3  тук ли4но ни6то не усе6там. В Бг се вдигат спекулативно цени, но се па3арува като 3а последно, особено сега по пра3ниците, работа има, не ми прили4а на кри3а в американския й вид.
Дол4е, добра рецепта си подбрала  Drunk
А3 отивам  Bissnschlafn  Joy
Приятно готвене утре
лека но6

# 182
Добър ве4ер и от нас  Hug
4ак сега успях да се вмъкна и да ви про4ета. Много се радвам 4е се 3апо3нахме с пове4ето от вас Hug.Де4ицата са ни големи бомбони Heart Eyes.Супер парти стана.Поне на нас ни хареса  Mr. Green 
В4ера посрещнахме Баба от БГ и сега е малка лудница - пазарене, готвене , разходки, опаковане на подаръци и т.н.  ooooh!
И ние имаме няколко снимки, но 6те ги ка4а по късно. Един тати ни направи една сем. снимка с неговия апарат, ама аз май забравих на коя Мама бе6е  Embarassed но не съм я видяла досега.
На следва6тата среща ще сме на линия  Peace
лека ве4ер               

# 183
И а3 да благодаря, с zакъснение, zа добрата органиzация на партито. На нас съЩо много ни хареса, видях се с маиките и децата, които по3навам, видях и много нови лица, но уви не успях да нау4а пове4е zа тях.
И наШите снимки са доста ра3маzани, Ще ги ра3гледам по-подробно и ако си zаслужава Ще ги ка4ав нета.
Я да питам смесените семеиства какво се готви и как се договарвате zа пра3ниците.

Ето ние сме на 2 лагера, майка иска бг-оби4аите, а моят си иска католи4еските. И кой носи подаръците, Кристкинд или дядо Коледа/дядо Мраz?

И тъй като утре рано рано Ще хукна по магаzините, а после Ще готвя,  да пожелая на вси4ки весели Бъдни ве4ер и Коледа.

# 184
  • Виена
Свити, ние със съпруга ми се разбрахме едната година да е по българските обичаи в България, а като празнуваме тук да е по техните... ще ги редуваме. Утре идва мама свекърва да готви, че аз съм маааааалко смотаничка в кухнята и едвам удържам фронта с ежедневните манджички, а какво остава за австрийска коледна вечеря  ooooh! Даже не знам какво ще е менюто Simple Smile Предполагам, че единствения проблем ще бъде след три-четири години да обясним кой всъщност носи подаръците... но пък като се замисля важното е подаръци да има  smile3508 Сигурно ще минаваме на обяснения, че в БГ ги носи дядо Коледа, а тук Крискинд  newsm78

Аз оставих купуването на подаръците за 23-ти и мисля да не правя тази грешка повече Simple Smile Едвам намерихме паркинг и в Донау център, и на Мариахилфенщрасе  #Crazy

Весели празници   bouquet

# 185
Свити и аз дълго време се чудех на кой да угодя и как да празнувам Коледа. И от много мислене преди 10 години сключих със себе си следното споразумение - празнуваме по собствена традиция и със собствени обичаи, които си важат само в нашето семейство. 
Менюто не е риба, защото мъжът ми не яде риба (а и дъщеря ми също), но не и постно, защото пък на мен точно на Коледа постното ми е скучно  Embarassed.  Аз общо взето гледам да надскоча себе си на Коледа и ми е много , ама много приятно да приготвям истински елегантни вечери с шампанско, предястия, разните му там Zwischengänge и т.н. След пуйката / гъската / патицата каквото се случи,  идват подаръците, който иска пее, който иска свири на пиано (дъщеря ми ходи една година на пиано, плащах сума ти пари и сега с повод и без повод свири на пианото 5 песнички та и композира понякога собствени произведения  Mr. Green), след това докато децата се борят с опаковките на подаръците, ние възрастните сядаме на масата, за да си хапнем на спокойствие  Mr. Green.

У нас винаги е идвал Вайнахстман, защото лично на мен ми е по-симпатичен от Кристкинд. Ходи обяснявай на детето кой е Кристкинд без да станеш за смях и на кокошките - хем Христово дете, хем лети, хем елха украсява та и подаръци носи и със звънчета дрънчи, то бива бива всестранно надарено, ама чак толкова  Rolling Eyes Хайде докато детето е малко става, но като тръгне на детска градина и започне да пита...  hahaha

Та така сме у нас.

# 186
Явно при нас смесените винаги ще се чудим как да празнуваме. Confused
И аз като elitsa77 - вкарах правилото "миналата година по български, а таз по австрийски". Миналата година около месец дояждах от фризера питката, баницата, постните ястия - беше ми втръснало. Утре готвя ей тва /че гостите са австрийци/
http://www.wdr.de/themen/freizeit/essen_und_trinken/aks_kochschu … /rezepte/51.jhtml   с предястие от лакс с гратин от копър и сметана, тиквена супа, една торта и коледни сладки, но ще направя и постна питка с пара по български обичай.
  Това с Кристкинд-а не го разбирам. при нас идва Дядо Коледа или Вайнахтсманн-а - аз така ще го уча

Знае ли някой до кога е Кристкиндлмаркт-а на Ратхаус-а? -до края на декември, ..януари..???
и следващото отваряне на магазините в събота 27.12. ли ще е? или..???

# 187
при нас идва...и аз не знам кой. мъжа ми иска да уча децата, че кристкинд носи подаръците, че дядо коледа бил американец. аз май не се справих със задачата. дядо мраз не съществува за мен вече, това беше комуниста, дето идва на нова година, ние празнуваме коледа Crossing Arms
с яденето не мисля да се пресилваме, аз самата не съм никаква готвачка, мъжа ми каза калте плате, най лесно, преди това за децата супа.
и аз съм болногледачка, мъжа ми има възпаление на ушите и взима антибиотик. което не го спира да търчи цял ден по магазините.

на всички желая весела и спокойна коледа и много, много подаръци
който и да ги носи Wink
santa2

# 188
Отивам да вадя пуйчо от солената вода и да го видя на какво мяза.

Усмивка, много добре звучи тази рецепта!

Ние се канихме да купуваме гъска. Речено сторено, влизаме ние в Меркур и право при гъските, патиците и другите пернати. Гледам мъжа ми в състояние малко пред Херцщилщанд, вторачил очи в гъските и чак въздух не му стига. Казвам си какво пък чак толкова ги зяпа. Гледам цената - 12,00 Евро - нормална за една гъска. И тогава чак видях  Shocked 12-те Евро са на килограм! Гъската в действителност струва 56 Евро Shocked! Та ние се отказахме от гъска и взехме пуйчо за 25 Евро.

Ако преборя пуйката, ще пиша пак, ако не ви пожелавам от сега

Весела Коледа в кръга на обичаните хора, много подаръци и много усмивки и по едно малко Коледно чудо за всеки!

# 189
  • Виена, Австрия
Добро утро!   food010

Да пийнем по кафе, че като знам колко работа ме чака  ooooh!, направо не ми се става от компа.

Да ви почерпя, макар и виртуално, че днес съм именичка!

Coffee Wine Glass beer cook Misc Baby Bottle

Ние сме напазарували, но за днес остана готвенето и опаковането на подаръците.
Ще спазим традицията и ще сме на постни манджи, а утре идва ред на месото, но още не съм решила какво ще приготвям.

На мацките със смесените бракове хич не им е лесно, но е добре, че все пак успяват да постигнат консенсус със половинката си.

Съни, някъде из между снимките видях въпросната семейна снимка за която говориш. Обстойно я разгледах, че нали не успях да се запозная с теб  Sad

Долче, така ми хареса описанието на изисканата вечеря, че ми се прииска да ти дойда на гости  Wink

Джиджи, липсваше ни на партито, но добре, че успяхме да видим сладката Мимка!
Станала си е направо мадама!
Ти да се оправяш по-бързо!   bouquet

deiana, скорошно оздравяване и на вашия татко!
Малеее, ако знаеш колко внимателно ти писах името  Wink

За продажбата на бг мама знам отдавна, но от друг форум. Да си призная тук много рядко влизам в други теми освен нашата  Blush

При нас нощес ще идва дядо Коледа да остави подаръците, за да може като се събудим да ги намерим под елхата  Wink

Весели празници и от мен!
Бъдете живи и здрави!

# 190
днес само до 12ч ли работят магазинит?
знаете ли откьде може да се купи бенгалски огьн?
весела коледа!

# 191
Мен ме е яд че не можах да дойда вчера на срещата,ама онзи ден си купихме нова маса за компа и вчера падна разглабяне, сглабяне, рязане, разплитане и  оплитане на кабели, та и инета чак вечерта пуснах пак. Но пък съм много доволна , някак си се разшири хола с един метър Mr. Green
 Обаче такова чудо в икеа до сега не бях виждала и то понеделник сутринта (още нямаше и десет часа) пълна лудница, там по принцип няма каде да се паркира ама сега беше брутално. На всичкото отгоре виждаме някакви си товарят колата с пазара Явно приключили и се нареждаме да чакаме да излязат ама нъцки - натовари заключи колата и отпраши след малко още едни същия номер ooooh! НакраЯ изчакахме едно място и аз слязла от колата отивам да го пазя докато Иво мръдне от мястото за изчакване и някаква фрас се набута аз и обяснявам че сме чакали сума време за това място и че ше паркираме и не мърдам , тая обаче ръга напред с колата , щеше да мине през мен #2gunfire и нали съм на правилото " По-умния отстъпва" Twisted Evil й теглих една наум и се качих пак да обикаляме, за късмет се ръгнахме почти веднага на едно място дето не беше баш място ама  пък кой ще ни вдигнв от покрива  на гаража Rolling Eyes Направо ми се отщя да пазаря  в икеа.
Съни снимката нашия татко я прави , качила съм я в  албум avstria на снимка бг. от 56 нататък са от нашия фотоапарат

# 192
От сутринта съм на печката,сърми,фасул,чушки,пити,зеле със свинско,всички котлони на веднъж съм включила и ми кефффффффффффф,Мими си играе с баба не мрънка,не ме дърпа,а аз си готвя.
 Аз да ви пожелая приятно посрещане на празниците с любимите ви хора!!!!!!!
Май магазините са до 13ч днес.

Роси честита ви маса,с кеф да се съберете тази вечер около нея!

Жени,и мен ми тъжно,че не дойдох не съм те виждала теб и Тали от много време Hug

# 193
Завиждам ви за ентусиазма!!! Нито ми се готви, нито ми се празнува. Дори пуйка не ми се яде. Не знам какво ме е налегнало, мързел ли , умора ли, но ми се иска час по скоро да минават всички празници и да идва новата година. Весело изкарване! Добре, че ние довечера сме канени на гости, че ако трябваше да готвя съвсем щях да оклюмам.

# 194
  • Vienna
Аз моля искам награда за нетрадиционна Коледа. Обичаите при нас ги няма, защото докато не забременях много държах да съм на нощно дежирство този ден. Голям кеф! От Две години обаче вече не става тоя номер и вече си имаме традиция.
Значи голяма вечеря. На гости идват големия син на Клаус, майка му и нейния нов мъжр един техен приятел ,който няма с кои друг да празнува, брат ми и две мои дългогодишни приятелки, без семейства и компания.
Яденето е също нетрадиционно, зощото всичките по нещо не ядат, но затова пък всеки се включва в подготовката. Много весело става накрая.
Сега отивам да координирам помощниците
Решихме, че в къщи ще идва Кристкинд, а при баба дядо Мраз. При бабата сме на 25.

На вас весели празници, не забравяйте, че най важното е да сме радостни и спокойни на този ден, така че не прекалявайте с чистенето и готвенето.

Общи условия

Активация на акаунт