Прах за пране и омекотител за дрехи

• 212 307
  • 767
  •   2
Отговори
# 510
Дедо има много правилни впечатления...
...Иначе за омекотяване имам много добри впечатления от Коколино/Кушелвайх/Комфорт/Кажолин/Робин/Снагъл (оня с мечето, на Юниливър), Вернел (на Хенкел) и Ленор (на Проктър).
Както винаги - професионално обяснение на моите повърхностни наблюдения и забежки.  bouquet
Ама Гес, наистина ли нямаш впечатления от омекотителите на Колгейт- Палмолив?
Страшни са в ароматите и ги ненавиждам за това. В Гръцко, например...за под, като кажат "Фабулозо" и други няма Laughing

# 511
Ама Гес, наистина ли нямаш впечатления от омекотителите на Колгейт- Палмолив?
Страшни са в ароматите и ги ненавиждам за това. В Гръцко, например...за под, като кажат "Фабулозо" и други няма Laughing

Имам само от един вид, но съвсем скоро ще имам и от още два.
Доскоро дори не знаех, че произвеждат още. Всъщност знаех, че в Австралия имат перилни препарати (Dynamo, Cold Power) и омекотител (Cuddly). За Европа знам, че в Италия са имали прахове - Dinamo и Soflan, но мислех, че са си прекратили производството. То май само омекотителите са им останали в тази ниша.

# 512
Здравейте!Чета ви с огромен интерес,защото се оказа,че и аз съм"кон с капаци"-хванала съм се за една марка прах за пране и пердаша с нея от години.Оказа се и че точно под носа ми има магазин за "бутикови перилни препарати",та от всичко изчетено и като се съобразих и с джоба си се хванах за Диксан,течен 3л -40 пранета,за 19лв.Добре ли е като цена, не знам newsm78,обаче днес като го взех видях и ПЕРСИЛ в едни интересни туби,приличат по-скоро на омекотител,от Кралството бил:1.470л 42 пранета,концентрат.Някой ползвал ли е такъв,имте ли представа дали е добър?Щото цената му е добра-20лв. и мирише готино....

# 513
Диксана 3 лтр. за 19 лева е скъпо .

# 514
ееее и аз си мислех,че го взимам на добра цена,изложих се с първата покупка Embarassed

# 515
Не де спокойно .. сравнение с Персилите дето ги продават тука и разни други "утвърдени марки " 19 лв. е пак по добре.Имах предвид като знам за какви пари се продават навън .. тука определено е по скъпо.Защото вносителите не разчитат явно на количество продаден прах .. ами гледат освен отстъпката която ползват да си сложат и надценка .. и затова.

# 516
...обаче днес като го взех видях и ПЕРСИЛ в едни интересни туби,приличат по-скоро на омекотител,от Кралството бил:1.470л 42 пранета,концентрат.Някой ползвал ли е такъв,имте ли представа дали е добър?Щото цената му е добра-20лв. и мирише готино....

Това е Pesil Small & Mighty производство на Юниливър. Много е добър - този за цветно в лилава опаковка е един от препаратите, които ползвам в момента, но съм ползвала за бяло и нямам забележки. Е, може би, че ароматът му надделява над този на омекотителя. Суперконцентриран е и се слага само 1 капачка (35 мл) на 4-5 кг сухо пране при мека и средно твърда вода.
Цената му наистина не е лоша - в Англия струва около 7 лири.

# 517
  • София
От няколко месеца ползвам един на Рекс с едни цветенца и бадеми и е страхотен  Peace

Вчера си купих , на Apta  омекотител и май са го развалили  Tired преди позлвах и бях доволна.

# 518
И аз минах на Рекс Peace

# 519
  • Варна
Персилът за цветно тоя в лилавото шаренко шише 42 пранета е феноменален просто аз го купувам от гаражите на колхозния 23лв. Няма нещо което да връща цвета на ходилата на шарените чорапи на зверчето като него.От там се снабдявам и с един суперконцентриран ариел за бяло в беличко кръгло шише с капачка тип лодка.....прилича на шампоан-пак е от кралството и няма по добър препарат за петна от него.....малко е скъпичък като че ли 18лв. ама аз и толкова пера бяло пране...ползвам го само за упорити петна.

# 520
Влизам в темата с въпрос.Какъв прах да ползвам за много варовита вода?Да поясня,че Варненската вода е цвете в сравнение с тази,която ще ползвам аз.

# 521
  • София
А някой има ли впечатления от течен Первол за цветно? Не за фини тъкани, за обикновено цветно пране.  Peace

# 522
Влизам в темата с въпрос.Какъв прах да ползвам за много варовита вода?Да поясня,че Варненската вода е цвете в сравнение с тази,която ще ползвам аз.

ner,
не се произвежда прах специален за много твърда вода.
В съвременните прахове има добавка против варовик
- да не пречи на изирането и да не се трупа по машината.
Преди 15-20 години не се обръщаше внимание толкоз.  Wink
Сега всеки прах има дози според твърдостта на водата.
Ако много те тормози варвика, добавяй препарат против него, но на рекламите не се връзвай.
Моята препоръка би била да слагаш по-голямата доза прах и периодично да почистваш машинката със специален препарат.

# 523
А някакви препоръки относно марката омекотител за вода може ли?Направих опит да сложа по-голямо количество прах,обаче изплакването беше сложна процедура.

# 524
Най-рекламираната не си заслужава парите.
Просто е лудост да я ползваш и да й плащаме тъпите реклами.
На пазара има и български и турски-тях също не препоръчвам. Имитират действие.
В Пикадили има два вида таблети - на Апта/френски/ и Антикалк/немски/.
По-ново поколение са, с функция за почистване, дозирани за твърда вода, удобни.
Както таблетите за миялна.

Но защо не помислиш за един уред, който се слага на входа на водопровода. Имаше тема за него тук...Русенско произвдство newsm78
Не съм сигурен в ефективността му, но щом проблемът ти е тежък, проучи.

Общи условия

Активация на акаунт