Отговори
# 195
  • пак там
PIS74f, не мисля, че трябва да се чувстваш зле от това, че си избрала секциото. Като ти гледам купчината лекари, които ти предстои да посетиш, може би е по-малкото зло. Най-малкото миомата - при теб не зная къде е, но при мен е точно на пътя на бебо, като тръгне да излиза. А и дори да ги нямаше - всеки има право сам да си избира начина на раждане, не смятам, че естественото раждане е по-добро - и двата варианта си имат и добри, и лоши страни.

# 196
  • София
yanast, аз съм малко объркана към кого да се обърна, ако имам проблеми. Аз съм от София, и бях на една среща на ЛЛЛ, но доколкото разбрах hedra се е отказала. Бях и на срещата в Майчин дом, но не взех ничии координати. Към кого препоръчваш да се обърна, ако имам проблеми?

PIS74f, какво трябва да се прави, ако ти изтекат водите?

# 197
Тичаш към родилния дом, душка Grinning На мен с Рая първо ми падна цервикалната тапа, а водите ми ги спукаха в родилния, но аз отидох с голямо разкритие и нямаше кога да ги чакаме да изтекат Rolling Eyes

# 198
  • пак там
Тичаш към родилния дом, душка Grinning На мен с Рая първо ми падна цервикалната тапа, а водите ми ги спукаха в родилния, но аз отидох с голямо разкритие и нямаше кога да ги чакаме да изтекат Rolling Eyes

Хайде сега малко по-подробно:

Първо, що е то цервикална тапа и как да я разпозная, ако падне?

Второ, какво горе-долу количество води трябва да изтече, за да знам, че са ми изтекли?

И трето: трябва ли изтичането на водите да се съпровожда с контракции?

Извинявам се за тъпите въпроси, но досега никъде не видях точни отговори и започвам рязко да се притеснявам да не изпусна момента. Предварително благодаря за отговора.

# 199
autumnsphere Еми ти го е казала при паднала тапа се наблюдаваш за контракции, акушерката ми обясни на колко минути да вече за родилен дом ама аз така и не си направих труда да я чуя защото няма намерение да стигам до контракции. А ако се наложи ще си тичам до болницата няма да разчитам на моята преценка.
 А при изтекли води няма две мнения - тичаш в родилното това е наи-сигурния признак за почнало раждане  Wink
 Рися Хич не се чувствам гузна за това, че искам секцио. То аз съм си такова едно дебелокожо, че рядко имам угризения, а в случая прекрасно знам, че няма нужда да давам отчет на никой. Решението си е само мое. Но знам и какво го диктува това решение - страха. И то не толкоз от болката колкото от неприятните изненади и усложнения. Така че сега като един виден " Андрешко" ще видя дали няма да мога да мина по-тънко, ако не стане ще си плащам като поп но ще направя всичко възможно да съм секцио  Wink
 Хаиде хуквам за стещата с евентуално бъдещата ме израждаща докторка Simple Smile после пак отчет  hahaha
 А и тапата е една такава леко кървава слуз по-гъстичка от течение. Но доколкото знам може да падне и цялата и тогава я виждаш и усещаш, а може и на части и тогава май никой не разбира. А за количеството води - ми не знам. Акушерката каза ако забележа да ми тече нещо по-обилно, бистро и без мирис това са води. Но не каза количество. Едва ли ще плисне в краката ни, а може и да....знам ли. Но съм убедена че няма как да испуснем момента то тръгне ли няма да има връщане, наи-много да пристигнем в последния момент но така поне ще сиспестим чакането с часове. Предполагам, че няма да стигнем до там да раждаме по тамвай и тролей , каквито случай имаше наскоро.  Joy

# 200
Само да вметна, че първото ми раждане беше точно за два часа - в 20.00 ме приеха в 22 часа родих. Иначе у дома имах някакви болки още от 18.00 часа. Запомнила съм една - единствена много силна. Не ми е падала нито тапа, нито са ми изтекли водите. Отидох в болницата по настояване на съпруга ми и на майка ми. Добре, че ги послушах де. Приеха ме със 7 см разкритие и почти без болки. После болеше, но не чак толкова.
Накрая взех, че родих! Rolling Eyes

# 201
autumnsphere, хедра се обучаваше едновременно по 2 програми-едната е тази, към Консултативния Кабинет по Кърмене към Майчин Дом (където го води дактор Анета Попиванова) а другата е програмата за обучение на Ла Лече Лидери - ЛЛЛ е международна организация, подкрепяща кърменето. В момента в БГ има един единствен акредитиран ЛЛЛ лидер - Бу (Таня Русева). Та Хедра е решила да продължи само по едната програма-тази към Кабинета, тъй като времето и не стига и за двете неща. Но тя продължава да си помага на майките.
Иначе, за всички останали ще изредя възможностите Simple Smile
Тук има списък на тези майки от форума, които са преминали обучение (по някоя от 2-те програми или по програмата на Уницеф "Майки помагат на майки"):
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205725.0
Ето телефона на Кабинета към МД-вдига се от Хедра или някоя от другите обучени майки:    0896 418 488    
Ето координатите на Бу (освен дето може да и пишете ЛС):
С местната Ви Ла Лече Лига Лидерка можете да се свържете:
Таня Русева-Кръстева,
e-mail: t_ruseva@yahoo.com,
gsm: 0887 975 763
За повече информация: info@lalechebg.com

Можете също така да ми пишете и на мен или да ми се обаждате-аз НЕ СЪМ ОБУЧЕНА!!!! но съм се разбрала с Бу да поддържаме контакт и почти всеки ден си пишем в скайпа, така че ще мога да питам. Аз също имам намерение да мина през такова обучение, едно от условията е да се дават съвети много внимателно, за да не се месим там, където само лекар може да преценява. Та може да разчитате че ще внимавам на кого и какво казвам Simple Smile

Рися, За тапата-то е едно лигаво нещо, като прозрачно желе, може да има и маалки жилки кръв. Ще го познаеш, дано да не ти пада скоро.
За околоплодните води-ако усещаш че нещо ти тече-тичай на лекар. Лекаря трябва да ти каже какво ти тече и дали количеството е обезпокоително, не ние  Hug
За изтичането на водите и контракциите-възможни са всякакви комбинации-може да ти изтекат водите и контракциите да започнат няколко часа по-късно, може да стане горе-долу едновременно, а може (както бях аз) да си имаш контракции, да стигнеш до пълно разкритие и водите ти още да не са изтекли.

Точни отговори няма-затова всяка от нас си има лекар, на който трябва да звъни при всяко необичайно нещо, което и се случва Simple Smile Но не се притеснявай-няма как да изпуснеш момента на раждането-ще разбереш Hug

# 202
Рися, цервикалната тапа е слузесто нещо по-гъсто от нормалното течение с леко кървав оттенък, усеща се като пада, но не е задължително да ти падне.
За количеството води не мога да ти кажа колко точно трябва да ти изтекат, но те като изтекат ще разбереш, то е все едно се напишкваш. И тук не е задължително да изтекат, може като на мен да ти ги спукат като започне раждането. Моите ми се сториха, че са много, защото като ги спукаха чак ми опръскаха краката Confused Изтичането може да не е съпроводено с контракции, явно при всеки е различно, при мен имаше контракции, но нямаше изтичане на води, ето дида_п дори не я боляло, а пък аз си омах контрации от сутринта, които се развиха като по книга- започнаха по-слаби, след това се усилиха.Когато станат през 3-4минути с дължина 10-20секунди си е време за раждане Grinning

# 203
Момичета на вас не ви ли става горещо.Мен понякога ми е много топло, а по-принцип преди не беше така.
От третия месец насам все ми е горещо, а принципно съм много зиморничева.
Четох, че това било нормално. Simple Smile

# 204
Влизам само да ви кажа здрасти!!!!!Вчера и днес бях на зъболекар,така че вече имам красива усмивка  LaughingСега ходих и до КАТ да си взема новата лична карта - оказа се,че са ми объркали фамилията #2gunfire Така,че сега ще ми правят нова.Утре съм на хематолог и аз,че нещо май имам проблем с тромбоцитите - от време на време показват ниски стойностти в ПКК,а док каза че е опасно при раждането от по-силно и непредвидено кървене.Предполагам,че тези резултати са от аспирина който пия и на своя глава сега го спрях за малко.Утре ще питам док,че се притеснявам нещо.

# 205
  • София
yanast Благодарности за информацията с кой можем да се съветваме при нужда!
Аз имам този сайт на МД: http://karmene.wordpress.com/

# 206
  • пак там
Е, сега вече ме хвана паниката! Особено, като се има предвид, че в последната седмица нещо си ми изтича отдолу, и то май има леко розови оттенъци понякога... И че си ме боли ниско долу от време на време, все едно бебо раздава шутове на серии... А дори си нямам представа как се чувстват контракциите и как да ги разпозная!

# 207
Рися, да не би да ти се поти дупето или между краката от килограмите  newsm78 защо не звъннеш на докито за една бърза консултация  Simple Smile

Момичета, моля ви обяснете вашето течение какво е на цвят. Моето стана едно малко по-жълтеникаво от известно време!

# 208
  • пак там
Рися, да не би да ти се поти дупето или между краката от килограмите  newsm78 защо не звъннеш на докито за една бърза консултация  Simple Smile

А, това е със сигурност Simple Smile Особено като се има предвид, че вкъщи сме на парно плюс духалка, и температурите са летни Simple Smile Всяка сутрин одеалото е мокро, все едно съм се напишкала по цялото тяло Simple Smile  Embarassed

# 209

Момичета, моля ви обяснете вашето течение какво е на цвят. Моето стана едно малко по-жълтеникаво от известно време!

Ахам и моето така, от около седмица някъде. Но не е много обилно и няма миризма, което мисля, че е добре.

Общи условия

Активация на акаунт