Отговори
# 180
Иве, защо въобще ги пиеш тези лекарства щом се чувстваш добре? Не знам, на мен също хич не ми харесват тези противопоказания. Щом си решила да ги пиеш, пий си по половин наистина, но на мен ми се струва, че и без тях ще си си добре. В крайна сметка ти не си имала някакви оплаквания, поради които специално да отидеш на кардиолог.
Аз съм доста недоверчива към всяко лечение, което ми предписват (може би защото все пака аз самата съм ветеринарен лекар и в много от случаите съм компетентна, че даже и обикновенно се лекувам сама). Не дочетох всички страници, но ти ходи ли на контролен преглед и какво ти казах?

hetera , аз от известно време също се будя с болки в ръцете и изтръпване, дори и през деня ме болят вече. От бременността е. За съжаление при при мен този проблем е по-силно изразен, защото преди години ходих да бера ягоди в Англия и от там се повредих явно. Като се претоваря с някаква ръчна работа и започват да ми изтръпват ръцете и да ме болят, а сега се случва без да се натоварвам - просто от бременността. Някъде четох, че поради оток се стеснявал китковия канал (мисля, че така пишеше), през който минават нерви и съдове, изхранващи китката -  те се притискат и в резултат на това можело да чувстваш изтръпване.

autumnshere, то би било добре, ако по-високата цена гарантираше по-високо качество на продукта, но за съжаление у нас не може да се разчита на това. Убедила съм се, че може да ти измъкнат парите за абсолютен боклук, макар и вносен. Foxy е права, че нас едно време не са ни отгледали с вносни пюрета и козметики, но пак сме си израстнали живи и здрави. Вярно, че е много важно с какво ще си храниш децата, важно е и ние с какво се храним, но в крайна сметка всичко се стича до това какъв е изборът на пазара, а той е - български продукти и някакви вносни, които не винаги са най-добрите (особенно щом са за Източна Европа). Казваш, че пюрето на Ганчев не ти е харесало, но от къде си сигурна, че пюре на Хип или Нестле ще ти хареса? Мен ако питаш бебешките храни по принцип не са много вкусни за възрастните  Joy

За килограмите на бебетата наистина това е много относително на този етап и няма особенно значение, на мен д-ра обикновенно не ми казва килограми, освен ако аз не полюбопитствам. Определено има и отклонения от действителното тегло.

Фокси, честит ви нов дом - да цари мир, любов и много щастие в него!!! Hug

# 181
А ние относно името мислим да е Жанина или само Жани , ако неизмислим нещо друго  Grinning,

# 182
Мечи,относно борсата..ето ти линк за самата борса Вис Виталис , а ето и карта .Дано да съм ти помогнала поне малко...

# 183
Здравейте маминки,
извинявам се че не съм писала тези дни, но след ходенето до Майчин дом с милото започвахме обикаляне по магазините и пазаруване за малкия човек  Grinning . Взехме легълце и матрак от Дибо, количката поръчахме от Кенгуру и доста дрешки накупихме. Кристиянчо е добре, махнали са му всички системи и само папка - по 20мл на ядене. Вчера пак го видях, ама този път си казах че не ми е ден за свиждане и се помолих да ме пуснат, беше едно много мило момиче и каза че няма проблем за малко  Heart Eyes
И така сега се оправям пак да тръгвам натам, а после ще ходим до общината да видим дали е готов акта за раждане. Като се прибера ще пиша пак и ще прочета пропуснатото.
Хубав ден и много  Hug от нас

# 184
Тони,браво за хубавите новини.Все такива да се чуват Hug Браво и на малкия юнак  bouquet Heart Eyes

# 185
  • София
Момичета, искам да ви питам, някоя от вас получава ли сърцебиене? Кръвното ми е нормално, даже по-скоро по-ниско отколкото когато не бях бременна. От 15 седмица някъде, започнах да получавам сърцебиене, особено вечер и по-рядко сутрин, главно след ядене. Пулсът ми е към 115 в покой, чувствам се все едно, че съм изкачила 5 етажа току-що. Казват ми, че е нормално и е резултат на повишения обем на течности в организма и това горе-долу ме успокоява, но разхлопа ли ми се сърцето се чувствам доста гадничко. Обикновено отминава за половин до 1 час и после съм си наред цял ден.
Иначе аз нищо още не съм приготвяла за бебето, имам си всичко от баткото, с изключение на количка, а и една нова подложка за преобличане  ще трябва да купя. Мисля в края на януари да изпера и изгладя дрешките. Тогава ще купим и количката.
Желая ви лек ден на всички!

# 186
toni_83 много се радвам за добрите новини от товя малък-голям боец. Борбено момченце се оказва, но нека да е такъв за радост на мама и татко.

macro сърцебиенето при мен беше към 5-6 месец, но доки ми каза, че това е напълно нормално явление при една бременна.
Неприятно усещане е, но малко остана до финалната права  Hug

Момичета на вас дадоха ли ви вече обменните карти и цялата необходима документация?
Не се ли дават когато се издава болничния за раждане /този 45 дневния/?

# 187
Момичета, искам да ви питам, някоя от вас получава ли сърцебиене? Кръвното ми е нормално, даже по-скоро по-ниско отколкото когато не бях бременна. От 15 седмица някъде, започнах да получавам сърцебиене, особено вечер и по-рядко сутрин, главно след ядене. Пулсът ми е към 115 в покой, чувствам се все едно, че съм изкачила 5 етажа току-що. Казват ми, че е нормално и е резултат на повишения обем на течности в организма и това горе-долу ме успокоява, но разхлопа ли ми се сърцето се чувствам доста гадничко. Обикновено отминава за половин до 1 час и после съм си наред цял ден.
Иначе аз нищо още не съм приготвяла за бебето, имам си всичко от баткото, с изключение на количка, а и една нова подложка за преобличане  ще трябва да купя. Мисля в края на януари да изпера и изгладя дрешките. Тогава ще купим и количката.
Желая ви лек ден на всички!
Точно това попитах доки на последния преглед..Той каза,че е нормално и се засилва още повече,когато съм легнала по гръб.Обясняваше ми,че нещо се притискало и това затруднявало дишането,но не мога да обясня подробно Embarassed Не се притеснявай Hug

# 188
  • София
4erveno6iika, след малко ще потеглям към кабинета на кардиолога и после ще се отчета, смятам, че наистина трябваше повече да се поинтересувам в понеделник, отчитам го като грешка, но тогава бях много притеснена, заради кръвното, което после спадна, а и никога преди и след това не съм вдигала такова и реших, че е по-добре за бебчо да ми е нормално кръвното, а тахикардията, хм, то всъщност хапчетата са главно заради нея, но мисля, че нито ми действат, нито пък е проблем, че ми е 100 пулса, поне от 8 месеца насам не съм се чувствала зле заради това, нищо, че е ускорен, мисля да я питам има ли начин да не ги ия изобщо и ако не твърдо ще откажа да ми покачва дозата, абе на място ще му мисля, много ти благодаря за включването, между другото и аз съм от Стара Загора и все си мислех как като си дойдем лятото с бебчо може пък и да се видим с теб:)))

Толо, мерси за палците, знам за 'синдрома на бялата престилка', но аз и сама да си меря пулса пак ми е около 100, повечето пъти малко над, ама това не ме кара да се чувствам дискомфортно, както казах на 4erveno6iika, ще му мисля на място как да убеждавам доки да спираме хапчетата и така:)

Иииии, толо, пък да знаеш, една моя много близка приятелка се омъжи септември, много мило семейство, казват се Ралица и Станислав, така че готви се от сега, знае ли човек  Laughing

Ех, Тони, много се радвам за малкия сладур, браво на Краско, да ви е жив и здрав, много да папка и да слушка, честити му легло и количка и всички нови покупки и да си го взимате вече скороооо:)

macro, аз тези дни точно от това се вълнувам, но моят пулс е 102-104 постоянно, не от време на време и аз съм чувала, че е нормално, но в понеделник гинеколожката ми измери кръвното 150 / 90, никога не ми се е случвало и ме прати на кардиолог, там се оказа, че кръвното ми е 130 /90 и то при всичкия стрес, после аз като си го меря, някуде 125 /80 най-много е стигало, та кардиоложката каза, че кръвното е ок, ама съм 'много тахикардична',  аз съм чувала за пулс 150, 180, 200, та моя 103 на мен не ми се вижда чак толкова много при положение, че съм бременна, ама щом казва, предписа ми да пия бета-блокер, той забавя пулса най-вече, но и понижава и кръвното малко, обаче по принцип той се пие от 1 до 4 хапчета на ден (има и 4но по-голямо количество препарат, който също се пие до 4 на ден), значи по принцип се пие от 1 до 16 дози дневно, аз пия по половинка, това което пише в листовката обаче не е никак приятно, публикувала съм го тук някъде, няколко странички назад, та ти си прецени, аз не искам да давам съвети, защото състоянието може да е физиологично и нормално, може и да е проблем, ама според мен не е толкова страшно, аз вече 8 месеца съм така без да се чувствам зле, задъхана и т.н., ако решиш отиди на кардилог, той ще прецени има ли нужда от лекарство или не, ама ако можеш си почивай и не го мисли толкова, уффф, знам ли и аз, всъщност днес съм на лекар, като се върна ще пиша какво сме говорили, може пък и да ти е от полза...

# 189
Мечолана,видях че мислите да идвате в Пловдив.Търговията,от която купих аз дрешките на бебко и бях писала за ниските цени са на Брезовско шосе.Намират се след Пловдивския панаир.Продължава се направо и се минава през двете колела,като на второто не завивате,а продължавате.Там обаче има няколко търговии.Тази,на която аз бях е преди сградата на Рота инженеринг/голяма сграда с черно-сиви стъкла/ и се намира в ляво.Почти на излизане от града е.Има доста складове,така че първо поразгледай и тогава купувай,защото има и различни цени,а и различни по качество неща.По принцип в повечето складове продават на едро,но като им се помолиш и кажеш,че ще купиш повече неща-дават разрешение.Аз купих всичко от 2-3 места.

# 190
  • София
Цитат

macro, аз тези дни точно от това се вълнувам, но моят пулс е 102-104 постоянно, не от време на време и аз съм чувала, че е нормално, но в понеделник гинеколожката ми измери кръвното 150 / 90, никога не ми се е случвало и ме прати на кардиолог, там се оказа, че кръвното ми е 130 /90 и то при всичкия стрес, после аз като си го меря, някуде 125 /80 най-много е стигало, та кардиоложката каза, че кръвното е ок, ама съм 'много тахикардична',  аз съм чувала за пулс 150, 180, 200, та моя 103 на мен не ми се вижда чак толкова много при положение, че съм бременна, ама щом казва, предписа ми да пия бета-блокер, той забавя пулса най-вече, но и понижава и кръвното малко, обаче по принцип той се пие от 1 до 4 хапчета на ден (има и 4но по-голямо количество препарат, който също се пие до 4 на ден), значи по принцип се пие от 1 до 16 дози дневно, аз пия по половинка, това което пише в листовката обаче не е никак приятно, публикувала съм го тук някъде, няколко странички назад, та ти си прецени, аз не искам да давам съвети, защото състоянието може да е физиологично и нормално, може и да е проблем, ама според мен не е толкова страшно, аз вече 8 месеца съм така без да се чувствам зле, задъхана и т.н., ако решиш отиди на кардилог, той ще прецени има ли нужда от лекарство или не, ама ако можеш си почивай и не го мисли толкова, уффф, знам ли и аз, всъщност днес съм на лекар, като се върна ще пиша какво сме говорили, може пък и да ти е от полза...
Благодаря за успокоението, момичета! Моят пулс в покой също е 100, не по-малко, с това вече свикнах, ама 115 вече го усещам по друг начин. Питах и гинеколкожката , говорих и с един кардиолог, но това беше преди 2-3 месеца и двамата ме посъветваха да не вземам лекарства, ако не ме тормози много и не се случва прекалено често. Забелязала съм, че понякога получавам тахикардия и ако изпия повечко вода наведнъж. Най-добре ще е ако ям по малко
и начесто, а всъщност
правя точно обратното, имам 2 или 3 основни хранения, пустата му лакомия, добре че понякога вечер карам само на 2 ябълки.
А ти за лекарствата не се плаши, бебето вече е голямо, така че едва ли можеш да му навредиш.
И пиши как е минал прегледа!

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 12:18 от macro

# 191
Момичета, понеже коментирате кърмата-нали знаете, че са рядкост случаите, когато майката няма кърма-някъде около 2%, при това в повечето случаи майката има кърма, но не е достатъчно за да изхрани бебето и се налага дохранване. Също така понякога кърменето може да бъде затруднено от проблеми с бебето.
В повечето случаи майките се отказват от кърменето заради трудности и проблеми или количествата на кърмата не достигат заради неправилна организация на кърменето, както и поради неправилни съвети. За съжаление лекарите и сестрите в България не се обучават да дават съвети за кърмене и общо взето, освен ако сами не се заинтересуват дават различни съвети-всеки според личния си опит и това, което е чувал.
Затова препоръчвам да се снабдите с координатите на Консултативния кабинет по кърмене към Майчин Дом, както и с координатите на Ла Лече Лига - т.е. Бу, от кърмаческия, или някоя от обучените майки. Те са обучени да знаят кога могат да дадат съвет и помощ и кога трябва да ви насочат към лекар. Освен всичко друго знаят и лекари, в различни градове, които могат да помогнат при проблеми с кърменето.

Иначе-наличието на коластра, както и увеличаването на размера на гърдите са добър знак, за това че организма се подготвя за кърмене. Моите гърди и сега и миналия път изобщо не са порастнали, нито пък ми тече нещо. Но и това не е пречка за успешно кърмене Simple Smile Познавам успешно кърмещи майки с всякакъв размер на бюста- аз съм с мнооого малки гърди (а приятелката ми, която откърми близначките си без дохранване вместо гърди има направо мааалки пъпчици Simple Smile ), имам познати и приятелки с огромни гърди, както и със средни размери. Общото между всички успешно кърмещи е само едно-кърменето на поискване. Имам само една позната, която успя да кърми под режим (но не много строг).

# 192
Здравейте момичета, отбивам се да дам половин отчет и се стягам за другия доФтор на, който ме пратиха. От днес официално вече съм в майчинство. Дадоха ми обменната карта и напътствия какво да правя ако ми изтеката водите. Акушерката каза, че били безцветни и не миришели на нищо. ( аз пък си мислех че миришат на белина newsm78 )
 Оказа се че изследванията ми не са наред и сега ще трябва да вися пред кабинетите на хематолог ( имам нисък хемоглобин 102 и още някакви си отклонения, който отказвам да запомня щото аз си се чувствам добре) и после и на нефролог, че нали си имам разни скали по бъбреците. А аз си взех и направление за офтамолог, че още от 10 клас съм с гьоптър, но не съм ходила на очен от 10 години  fight да ме очисти човек. Та тия дни до празниците май ще съм си постоянното присъствие по лекърските кабинети.
 Доктора мери бебето, но като го питах колко тежи каза около 2кг, но имало вероятност за 20% грешка и да не съм гледала килограмите. Каза че не може да ми каже колко е дълго нямало как да го измери Shocked. Още си е надолу с главата, но тя му е някъде вляво.
 Пусна ми микробиология - по касата ни се полага в 34 седмица. А пак каза друг термин, т.е. стария си 27.01. но по бедро. Миомата я мери мери и май не можа да я измери, но каза че си е толкоз колкото е била. Изобщо се чудя защо се мъчат с толкоз допотопна техника, като почти никаква работа не върши  Crossing Arms
 А сега следобяд имам среща с една лекарка, която ми препоръчаха за раждането. Д-р Балтаджиева. Представа си нямам къде изражда и какви са отзивите за нея. Просто човек на който имам доверие ме свърза с нея. Но като се чухме изживях лек шок  #Crazy. Аз като я набрах тя не вдигна и после тя ме набра, но очевадно момента не беше подходящ за разговор, защото израждаше и през цялото време докато говорехеме слушах родилката как вика  #Shocked и докторката даваше нареждания. Та тотално бях блокирала от това което чувах като фон и почти не я слушах нея. Та като капак не разбрах кога ми насрочва среща и си отнесох и караница, че не внимавам. Та сега тръгвам с малко сковано сърчице към кабинета и  Embarassed
 Дано всичко мине гладко и успея да я навия за секцио, че аз съм от страхливите мами и нямам никаква ама абсолютно никаква нагласа за нормално раждане, особено след това което чух по телефона  smile3518. Аз съм си яко копеле и ако се наложи някаква екстремна ситуация знам че ще се справя, но обичам всичко да си ми е подредено и планирано и да знам как ще протече, така че си искаааааам секцио. Не знам колко боли никога не съм влизала в болница ( аз сигурно затова се е шашкам) някой казват че операцията боляла повече от нормалното раждане, но пък поне си спестявам отчасти момента на изненадата. Аз поне така си мисля  - може и да се лъжа.
 А Карбо четейки поста ти за депресията все едно говориш от мое име. След 1.12 като си останах в нас имам чуваството, че за нищо не ставам. Дразня се от наи-малкото нещо и обикновено го отнася милото. Да ми е жив и здрав, че ме понася такаква щото аз като се знам на негово място да съм си грабнала шапката до сега  cry. А да каже човек че нищо не правя не е така почти всеки ден миткосвам с някакви задачи по улиците дали имам 2-3 дни от началото на месеца да не съм излязала по някаква работа. Но просто чувствам пълна дезорганизация. Само разликата при мен е че хич не ми пука за фигурата. До сега съм +6, +7 килограма но аз така и така си бях висока и стройна като табуретка и няма кой знае каква фигура да развалям, така че ми е все тая. После след като се накърмим ще свалям ако мога.
 Хаиде пак ви осигурих цял роман за четене , може и за следобеден сън да ви помогне  smile3534
 Отивам да постегна малко нещо за хапване, че довечера ще имаме гости и после хуквам за при докторицата, дано да оцелея  hahaha

# 193
 yanast мерси за информацията. Hug Аз вече знам към кого да се обърна в случай,че имам затруднения...Духи Пухи си предложи услугите,даже каза,че и нагледно ще ми покаже ако е нужно Simple Smile А за наличието на коластра...това може само да ме радва Mr. Green Ако съдя по наличието й вече от един месец при мен,това означава,че ще имам кърма.

# 194
  • София
Днес съм щастлива,тъй като ми преведоха заплатата за ноември от НОИ.
Моят преглед е чак на 05.01. и нямам търпение вече само като разказвате колко са пораснали дребосъците ви.Вече незнам как да се наглася да спя вечер.Въртя се ту наляво ту надясно,но истинският сън мисля че настъпва между 7:30 и 10:30.Тогава всички от блока се изнасят на работа и мога да поспя.Момичета на вас не ви ли става горещо.Мен понякога ми е много топло, а по-принцип преди не беше така.
Аз съм решила да раждам във Втора МБАЛ.Доста добри отзиви чух за нея и прочетох,пък ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт