Отговори
# 150
               КАТЕЕЕ - честито ти  Hug Hug Hug

# 151
И при нас се очертават тежки дни и нощи  Tired Лилия е с Т . Опипах и венците, ми те и четирите кътника са набъбнали здраво, само дето не са пробили венеца все още. Цял ден се гуши милата в нас и не може да заспи  Tired

Маминки, аз съм на вълна "Бъдни вечер" . Иска ми се да споделите вие как ще прекарате тази вечер  Peace За мен тя е много специална, но последните години не мога да и се насладя напълно , понеже все сме със свекърите  Tired Т.е за мен това си е вечеря за семейството, но в случая имам предвид мъжо, аз и двете деца  Rolling Eyes Греша ли??? Ето например една от причините да ми се скофтва настроението е, че аз приготвям всичко с много любов, замесвам погачата с любов, поставям паричката с любов и в крайна сметка все у свекъра се пада  Tired Може и да звучи доста злорадо, но децата ми са много много по-мили от него и естествено, че искам и се надявам да се падне на някое от тях Rolling Eyes , а така вероятността е много по-малка. Може и да ми се смеете, но за мен това са много важни неща  Peace Другото, което е , че аз съм научена от майка ми да си спазваме традициите и погачата се разчупва от най0възрастния, в случая това трябва да е Сашо като глава на семейството, а всъщност това го прави свекъра, естествено по мое настояване, но ... Плюс това не може да прикади къщата понеже е сляп, а и въобще не споменавам, защото за тях Бъдни вечер е по-скоро вечер за нахранване заедно ли не знам как да го определя, но не е това, което е за мен и мъжът ми покрай мен  Tired
Тази година ми се иска наистина да преживеем този празник по наш си начин, но те в общи линии се самопоканват и аз винаги се смилявам с мислите "Все пак е Бъдни вечер!"  Rolling Eyes

Другото, което искам да ви попитам е какво ще слагате на трапезата? Аз винаги слагам едно и също нещо, защото това ни е вкусно и защото това ми носи някакво вътрешно удовлетворение за запазване на семейната ни традиция, т.е приготвям това, което майка ни приготвяше, а именно погача, зелеви сърми, бобена салата, варени картофи, които варя необелени и сервирам така на масата, варено жито, ошав, баклава . Тази година обаче ми се иска да опека и тиква, но така ястията ми стават 8  Rolling Eyes Някъде пък прочетох, че погачата не се брои към ястията  newsm78 Иначе си слагам фруктиера с плодове, купичка с жито и парички, купичка с лук, чесън, сушени парливи чушки, купичка мед, купичка сушени плодове, купичка с орехи, от които всеки си взима по един след вечерята, червено вино, праз лук .

Ами това е от мен. Ще съм ви благодарна да споделите и вие  Hug

П.п; Забравих да попитам и менюто ви за Коледа какво ще е , че за него въобще не съм милила  ooooh!

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 15:16 от Роси_

# 152
  • София
Аз като Мара подробата да си кажа -  Blush абе с две думи да пробвам новата машинка.
На бъдни вечер сме в свекърите, а на коледа да сме в нашите. Решихме да ги редуваме-едната година така - следващата наобратно. Хем да няма сърдите - хем по-голямо разнообразие. Всяко фемили има различни табиети. По принцип се събираме цялата фамилия и е голям купон. Обожаваме ги тези дни. Чувството е невероятно.

# 153
Добър ден!
Честит рожден ден Катюша! bouquet  Бъди много щастлива!

Значи да прибирам стерилизатора. Ако ви кажа какво стерилизирам с него, ще решите, че и аз съм Дева. Joy Ами стерилизирам всичко - лъжички, чашки, чинийки, шишета, накрайници, дръжки на шишета, а едно време и биби. Не знам откъде стана дума и за водата - нея ще я преварявам до Второ Пришествие. Но пък термоканата не ми пречи. Wink Ели, и аз бях купила бебешка вода, но като видях, че ако не се изпие до 24 часа ли беше, 48 ли, не помня, пак трябва да се преварява и се отказах. Имам малко само за спешни случаи.
А мъжът ми е с асцедент Дева, но аз съм по-зле от него/а нямам ни една Дева в звездната карта/. Като става въпрос за принципи съм Желязната лейди. hahaha
Много яко ме гони параноята от сурово месо и все ме е страх, че като го готвим, колкото и да мия мивките после, все е останала някоя бактерия и да не прехвръкне тя при чинийките на Рони. Crazy Има си отделна гъбка за неговите неща, но все пак. Юлче, можеш ли да ме успокоиш, нали разбираш от такива процеси? Laughing

Имам и едно спешно питане:Как да разбера дали Рони е хванал грип? Няма Т, не кашля, не се сополиви, но е необичайно ревлив и не иска да яде Shocked, само суче. Вчера 7 пъти, днес до момента 5, като последното беше в 12,30 и сега отказва обяда. Струва ми се подозрително. Аз съм пипнала нещо и ме тръшна в четвъртък, в петък се оказа, че и мъжът ми е болен, а днес и свеки, и зълва ми. Явно е нещо леко, защото с оксцилококцинума за 1 ден бях на крака. Така и не вдигнах Т, нито имах хрема и кашлица. Чудя сред толкова вируси наоколо дали Рони ще се спаси. И ако е като при мен - само гадене и отпадналост, как да разбера, дали е зле. Наскоро мъжът ми беше болен 2 седмици без не ни зарази, но сега явно сме с нов тип вирус. bowuu

Дано да се оправим до сряда Praynig, че ако не, празниците ще се отменят. Sad Въпреки, че ако всички вече сме болни, няма опасност да се съберем на едно място, няма кой да заразим повече. Joy

Иначе вчера диването 6 пъти назова кокошката правилно на унгарски. Защо на унгарски обаче! ooooh! Имаше един дълъг период, когато по 10 пъти на ден назовавах на български всичките 20 животни от пъзела без никакъв резултат. Свекърва ми го вижда веднъж на 1-2 седмици и как така успя да го научи! Shocked Няма кой друг да е. Може да е запомнил защото е по-кратко, само "тюк". Мерги, радвам се, че ти е било смешно, кашата продължава, защото на унгарски както писах, кокошката е "тюк", а петелът е "кокош". Joy Е как не намериха друга дума! ooooh!

Лек ден ви желая! Grinning И се надявам някой да се включи по новото ми питане! Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 16:06 от Ванилия Канелска

# 154
Катюша, радвам се, че се оправя Нинката  Peace Честито лап-топче  Party

Сутринта в 10.00 бяхме пред вратите на Джъмбото за да напазаруваме набързо -емиииии, не е истина. Имаше още поне стотина човека чакащи да влязат.  ooooh! Не преувеличавам въобще. Напазарувахме за всички дечица в списъка, но сега трябва да тествам играчките дали работят, че да ги връщаме докато е време ако има проблем. Изучихме английския с Марианка за тази година  Grinning Догодина още.

Роси, не се настройвай така за празника. Нали идеята е да се сближим, вярно, че е семейно тържество, но и свекърите ти лоши или не са част от семейството. Добро правиш, като споделяте тяхната трапеза и при всички положения ще ти се върне добрината, макар и не от тях.  Hug

Ние на Коледа се събираме у свекърите ми. Идват и моите родители, брат ми с жена му и брата на мъжа ми. А и баба ми, защото е самичка. Постното не е много на почит, само хайвера май се тачи  Mr. Green Купуваме готови сърми и чушки, и сто вида салати. Има пуйка и пържоли, торти, баклави, сладки и .... Абе ядене за много хора за няколко дни. Но ние сме си лакоми всичките  Mr. Green Пиенето също е различно и по много  Wink
А на 25-ти вечерта братовчедката на мъжа ми има рожден ден. Тя е най-малката в семейство с 5 деца и всяка година се събираме цялата рода на мъжа ми по бащина линия. И всяка година има по някой нов член - я някой се омъжил, я някой родил. Цял празен етаж от къща напълваме, но той си е предвиден за такива сбирки. Много е весело около Коледа   Party Гледам да не се ядосвам за нищо, че само ще си разваля настроението, а файда никаква.

Канела, ти ме изуми с това стерилизиране и отделната гъба за съдове на Рони. Приятелката ми също прави като теб и личните ми впечатления са, че е ефекта е по-скоро отрицателен, но то си е и до дете.  Peace Дано му се размине боледуването на Рони  Praynig

Отивам да будя мъжо, да тестваме играчките, че ще затворят магазина, докато се намотаме.

# 155
Тц, Еличке, те споделят нашата трапеза  Hug Абе, права си, че е така, ама разбиранията ни относно празника са на светлинни години едни от други, та затова се чувствам подтисната, пък уж трябва да е приятно  Rolling Eyes Ми в крайна сметка каквото дойде, все пак е празник  Hug

Канелка, дано да не се разболее Рони, пък ако вече го е направил, да го изкара леко като теб  Hug Така, както го описваш, може и да е прихванал вируса  Thinking

Ех, таз Катюша, па се не трае вече с този лаптоп  Whistling Шегичка, Катюшке! Нали знаеш, че много те обичкам и съответно много се радвам за теб  Hug

Катенце, снощи те сънувах  Hug Радвам се, че присъстваше в съня ми, защото беше неприятен и ти ми беше упора  Heart Eyes

# 156
Катюшке, да си ни жива и здрава и винаги мноооого обичана от този прекрасен мъж, който е до теб!

Страхотен подарък и аз чакам такъв за Коледа, но едва ли. Sad. Все пак нали хората казват, че на Коледа ставали чудеса. Ха, дано! Praynig

Роси, миличка, първо искам да те успокоя относно терзанията ти. Кога най-сетне ще намериш покой в тази ранима душа. На този най-страхотен и семеен празник е хубаво да се събирате със семейството, пък било то и със свекърите. Може да не са най-страхотните хора на този свят, но благодарение на тях имаш този прекрасен мъж- Сашо. И само заради това, ние снахите/слагам и себе си в това число/ можем да им засвидетелстваме един ден на уважение, мир и спокойствие. А, защо не каниш и твойте родители на Бъдни вечер или на Коледа, за да се събирате всички заедно? Тогава ще се празнува така, както ти искаш, защото двете по-възрастни жени ще се съобразят с теб, като домакиня и ти и Сашо ще определяте правилата на ритуала. В такъв случай, си мисля, дори и да има сърдити, то това няма да си ти. А, относно питката ще ти кажа, аз какво правя - винаги слагам три късмета - паричка, дряново клонче/за здраве/ и бобче/за къщата и щастие/. Така шанса да се падне късметче на Тони/защото досега, само него съм си имала, като детенце, а вече и за Наско ще има парченце/ е определено много по-голям отколкото, ако е само една паричка. Но, виж пък в баниците, защото аз правя и за Коледа и за Нова година, задължително има по 20-25 късмета. Там, просто няма празно място. И той е истински щастлив. Peace
Моето меню за Бъдни вечер и Коледа е аналогично с това, което и моята майка е приготвяла дълги години. Но тъй като в последните години, празнуваме само с баща ми, честта да слагам трапезата е изцяло моя. Blush Правя боб-чорба, салати /картофена, някаква зелена или домати за ракийката на мъжете/, туршия, пълнени сушени чушки с ориз, зелеви и лозови сърмички, питка, ошаф, баклава, която аз приготвям по стара арменска рецепта/знам я, от една баба-арменка, която почина преди 3-4 години на 84г. Tired/
А за Коледа задължително КАПАМА. Научих се да я правя сама и винаги става страхотна. В моето семейство, мама правеше пържоли, но някак си ми се струваха, много тривиални. Пържоли можем да ядем по всяко време, но виж капамата е друго нещо.  chef И още много неща за хапване..., но нали за това са празниците, за да изпитваме тръпка с приготовленията и да се насладим на момента, когато го споделим с най-близките ни хора. Все пак, нали това е любовта, в празниците да сме заедно и да се обичаме, защото в делниците ни сме забързани и все не ни остава време за истински ценните ни неща. 

Мерги, мисля те, скъпа! Утре ще те чуя за да те видя до къде я докара. Целувки на Габинка и на теб Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

Ванилия и аз да си призная, че до скоро също стерилизирах шишетата и бибероните на Наско, но всъщност от септември месец - спрях. И това стана, защото тръгнах на работа, а ме беше срам да кажа на детегледачката да продължава. Та, така. Blush

Еличке, аз нещо май не можах да реагирам адекватно на телефонното ти обаждане.  Embarassed Сори! Утре ще те чуя по телефона, ако имаш възможност да дойдеш до банката и ще се разберем за транспортирането.

И преди съм споделяла с вас, но и сега да се включа по въпроса за температурата и зъбоникненето. При нас и 6-те броя зъби, които Наско има в устата си, са излязли с ужасно висока температура - над 39,3 градуса. Температурата продължаваше над  3 дни, без никакви други симптоми - правихме първият път и кръвни изследвания и бях стигнала до там и урина да дам за изследване, защото бях тотално шашната. В края  на крайщата се оказа - ЗЪБ! Та, така че, това с температура и зъб, който и доктор да казва, че нямало такова чудо - просто при нас НЕ е ВЯРНО.

Дес, искаме снимки на сладките. Поне да ни почерпиш, че като се трудиш и ние да те оценим  Hug.

Цеце, свате, до къде я докара? Ще викаме ли попа да пее, вече или поне да прережем лентата?!Как сте с Васето Heart Eyes?

Дианче, как е Любачето? Възстановявате ли се вече?

Таш, Мими, Креми, къде се изгубихте? Бързо на отчет. Wink А и Приказливка, нещо се изгуби от много време, дали са добре момченцата й? Тя изобщо писа ли ни след срещата? Роска, знаеш ли душата нещо за нея, че се водим на отчет при теб.

Е, това отдавна не ми се беше случвало, толкова много време за вас да отделя. Но, сега ми е спокойно, че съм си казала това, което ми е на душата. Целувам ви и ви прегръщам всички. Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug

# 157
Маминкиии, здравейте!

За празниците си говорите, трапези и гозби - супер!   chef
Ние на Бъдни вечер заминаваме на вилата семейно, на Коледа сме на обед във свеки поканени всички дужно и след това за НГ на гости в кумувете с редица приятелчета, а майкини ще гледат Ники.

Празниците за мен винаги са много, много прекрасни, защото много са ми липсвали родителите, понеже ужасно много пътуваха и работиха и аз се отгледах сама.
Усещах липсата и родителското тяло във всички аспекти на това. Паричките, които ми осигуряваха ми бяха леко не толкова ценни, колкото им се щеше на тях. Бях примерната дъщеря, но кой ли обърна внимание!?
Заклела съм се, че децата ми ще имат семейтсвото, което аз нямах, родителите винаги се стремят да комепсират тези неща, нали“?
Възхищавала съм се на големи семейства, с много братя и сестри, братовчеди и племеници....
Типичните американски коледни филми, които сега течат по ТВ ме карат да се чувствам още по самотна,жалка и тъжна. Мразя подобни състояния и особено да се оплаквам, но ми е криво, а вие сте ми много присърце и не бих скрила това, въпреки че си личи....Това не съм аз... просто ми е трудно и тежко, това е,  дано не съм обидила някой или наскърбила с дума, жест,...
крива усмивка.

Роси -  разбирам те напълно, сродни души сме...Знам как мислиш и разсъждаваш, НЕДЕЙ!Радвай се и жевей само заради семейството си.

Ванилия - биеш ме мацка по маниашки тертипи Simple Smile  Sick hahaha

Медхен - възхищавам ви се Simple Smile

Сонче - обичам те душа, ти си душа в душата!  Heart Eyes Peace Hug  bouquet  bouquet  bouquet
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

# 158
  • София
Кате, ЧРД! Много да си здрава, все така да се обичате и тримата да сте много, много щастливи!

А всички вас ще ви бииияяяя! Направо онемях пред вратата и плика! Такава изненада е неописуема, човек не може да реагира адекватно и го държи дълго. Прибрах се и още 5 минути гледах втренчено. Вие сте страхотни, невероятни, прекрасни и много, много, много добри! Павката ще го зарадвам със страхотната играчка, която м/у другото исках, но не купих. Вие сте неповторими и надали някой ще ми повярва от първият път, ако му кажа какво се е случило. Оставихте за мен и за Павел един незабравим подарък от първият му рожден ден! Това е за всички вас  lovekiss

ПП. Да кажа, че мамитата са се събрали и са купили подарък за Павел за 1-вият ЧРД, защото аз не успях да занеса на общият рожден ден. Еличка ми го донесе и дори не пожела да прекрачи прага на вратата. Обичам ви, ей!

# 159
Видях Дианка, видях Дианка   Party Украсила си е коледно вратата и ми стана много празнично  Grinning А си запазвам правото за гости като се затопли, да може децата да повилнеят по двора  Wink

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 22:41 от madchen

# 160
Ехо!

Днес Симона се държа много странно - просто пощуря по баща си. Цял ден само повтаря "тати, тати", а най-ужасно беше, когато я приспивах сутринта и следобяд. Crazy Започвам да я приспивам и тя реве - татиииииииииии ooooh! Слагам я до баща й - тя се нахилва и ни помен да спи. И така ме разиграва дълго време. Tired

Бъбрим си за Коледа. Simple Smile Когато бях студентка 2ри курс, дядо ми по майчина линия почина преди Коледа точно. Това промени завинаги начина по който празнувахме с моето семейство, защото майка ми от тогава винаги пътува за Враца, където живее баба ми, за да е с нея тези дни и аз честоя ходех с нея. Т.е. спряхме да празнуваме с баща ми, той обикновено не пътуваше с нас по ред причини. След като започнахме да живеем със Све, започнах да празнувам с неговото семейство. Както ви казах за всичко се грижеше свекърва ми, тя е голям пазител на традициите и умее да създава празнично настроение. Тази година няма да е така. Ще се постарая да направя една топла и уютна вечер за мен, детето и моя мъж. Най-вероятно ще приготвя сърми, баклава, тиквеник, боб, жито, ошав. Simple Smile

Ванилия, аз спрях да стерилизрам лятото, но също си имам отделна гъбичка за съдовете на Моната. Grinning А като стана дума за биби - моята щерка вместо да отказва бибата взе да заспива с 3 едновременно! ooooh! Една в устата и по една във всяка ръка. Laughing Ей, опасна дивотия си имам. Heart Eyes

Роска, бе аз броя всичко дето е на масата - и плодовете и орехите и чесъна. Mr. Green

Майчета, харесах си една преса за коса с още 5 приставки и май дядо Коледа ще ми я донесе. santa2 Не че имам кога да се правя ама си ми е мечта. Освен това планираме да идем за 2 дни някъде на близо след нова година, а Моната да я гледа майка ми. Wink

Целувам ви! До утре! Hug

# 161
Мами, Лили беше с 39.8 градуса Т  Tired Смъкнахме я до 38.2 и я сложихме да спи, че направо едва се държеше детето  Tired Пипам я сега, топличка е , но не много. Надявам се, че няма да вдига пак през нощта, ама  Tired То е ясно, че няма да се спи, но поне в будно състояние да съм спокойна.

Може да ви прочета по-късно, ако ли не утре сутрин  Hug

# 162
Леле, Роска, дано не вдига повече такава Т, душичката. Praynig Hug

Абе какви са тия зъби, какво е това чудо,бреййййй, страшна работа. Tired Айде спокойна нощ Hug

# 163
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КАТЮШКЕ. БЪДИ ВСЕ ТАКА ЛЪЧЕЗАРНА И КРАСИВА!
Дано нинка вече да се чуства по-добре и да се отдадеш на празника си без притеснения.
Самичка съм, така че ще ви наглеждам (стига да има кого, де Grinning). Днес беше хубав ден. Ангел се справи чудесно с гледането на Дара докато бях на английски. Тя ми се струва, че е доста по-добре. Вчера и днес спи само по един път и в резултат вечерта е направо утрепана за сън. Миналата нощ спа точно 12 часа, тази ще видим. За всеки случай ще си навия часовника, че утре имаме задачки от сутринта. Ще ходя на очен лекар и ще използвам случая да погледнем и нейните очички, че все ми се струват твърде влажни и понякога плува по някое бяло парцалче. Така е откак се е родила. Дано се окаже просто, че нашата госпо'ица има влажен поглед  Laughing. Привечер ходихме на гости на Лучи, е няма такава игра. Направо полудяха. Смяли сме се със сълзи. Пораснаха вече зверчетата.
Пожелавам ви лека и поспалива нощ  Hug
П.п. Роска, милата душица. Ей сега прочетох. Спокойна нощ и от мен.

# 164
  • някъде там
КАТЮШКА бъди винаги обичана и щастлива

за болните мъници силна прегръдка  Hug , абе как може толкова да се мъчат децата с тез пусти зъби  ooooh!

за гозбите и празниците - тази година напълно ще се изявявам /за първи път ще ми е/ и мисля да не се разпростирам мноого мноого, за Бъдни вечер питка с пара, печена тиква и тиквеник, чушки с боб, картофена салата с лук, кисело зеле, мед, орехи, чесън май това ще е, а за Коледа съм решила пуйка да пълня /дано да става за ядене после/ ако на НГ неходим на гости ще направя обожаваната от мен капама, питка, баница с късмети, баклава и салатки разни Simple Smile ако пък отидем на гостито и за там ще приготвя нещо

Общи условия

Активация на акаунт