Отговори
# 75
  • София
Здравейте, прелестни мадами!  bouquet

SAILY2, Роси_  Hug
Вярно е, че се позагубих от хоризонта, но младежта силно се интересува от компютъра и чака само да види клавиатура, мишка или монитор, за да подивее напълно.  #Crazy Освен това ползвам майка ми следобедите, за да свърша някои неща навън, защото заминава след няколко дни и няма да има почти месец. Та напоследък няма как да пиша, а и едва смогвам да попрочета нещичко.  Embarassed

skrech Кажи на свекър ти, че освен стоенето у дома при студ трябва да се спазва и правилото никой да не се къпе в месец съдържащ буквата "Р". Joy За управниците в другите страни незнам, но знам, че в държавите, в които съм живяла или стояла повечко живеят доста по- зле от нас. Всички ми скачат като го кажа, но всеки може да отиде и сам да провери дали съм права. Ще дам само един пример- в доста западни страни изписват родилката и бебето от болницата три часа след раждането. В Англия направо ги поощряват да родят вкъщи с акушерка. По това съди колко са богати и уредени, и как ги управляват. Тук си имаме доста проблеми, но ние сме по- готини и оправни хора и това  държи нещата.

katiatg Казали са ти и другите, но и аз да потвърдя- няма нужда да пиеш хапчета за спиране на кърмата. Естественото спиране е най- добро, а ако ти се пие нещо пий Градински чай /Салвия/, но щом кърмиш само вечер едва ли ще ти се наложи. Аз също спрях с намаляване на кърменията / в моя случай изцежданията/ и нямаше никакъв проблем. Честито посещение при мама и да не ти пука за свеки. След една година гледане на дете е нормално да сме преуморени и изнервени, и да мечтаем за почивка и разнообразие.

ProstoAz Радвам се, че се разписваш по- често, защото много ми липсваше. И аз бях ентусиастка в готвенето, но напоследък съм заформила домашна детска кухня и след нова година мисля да запиша малкия в някаква истинска така, защото започна да ми писва да готвя по три неща всеки ден. Дано твоят ентусиазъм се задържи по- дълго, защото това е много разтоварващо хоби ако не се превърне в задължение.

Като заговорихме за манджи не мога да не спомена Цецето. Макар да не съм опитвала реално твоите специалитети си се превърнала в кулинарен идол за мен . Вече си представям какви ще ги сътвориш по празниците в жълто- розовата кухня. Дано всичко да е готово за Коледа.

Не мога да отразя всички, но вие знаете, че сте неотразими за мен и ви обичам до една. Ще се опитам пак да се включа, а и по празниците настъпва тотално безбабие и съм само ваша. Hug Лека ви нощ и само най- хубави сънища да ви спохождат!

# 76
Момичета, момичета, момичета, АМА В КАКВИ ДУПКИ РОВИТЕ СЕГА????  Thinking

Бързо слагайте усмивките и се гответе за предстоящите празници, светкащи лампички, Коледна украса, много подаръци, червено вино,семейна идилия - всичко това ни очаква!  newsm47 newsm44 newsm68

Ние вече сме уредени за празника на Нова година, днес майка прие да гледат Ники и ние да сме в кумвете с още няколко познати, така драго ми стана Simple Smile... Така че не ме мислете мене. smile3508 Организирайте се сега вие. И да споделите.

Нищо друго не ми се пише.... ужасно ми се спи и ще се отпускам вече Simple Smile лека и спокойна нощ

# 77
Здравейте!
Ние днес направихме прощъпулника.
Елица първо се насочи към питката и не погледна въобще предметите, докато не я скрием. След това хвана една макара /нарочена за моделиер, дизайнер/. Пусна я веднага и хвана четката за рисуване. Пусна и нея и хвана фотоапарата, като него вече го разгледа обстойно  Laughing Естествено, след това, изреди всички предмети. Слага ги върху питката  Laughing, гледа ги, хвърля ги.
И така, решихме, че ще става дизайнер, ще рисува модели, ще ги снима или ще снимат нея по ревюта Crazy
 Или пък ще бъде моделиер, с хоби рисуване и фотография.
И ще преследва упорито целите си. Това било тълкуванието, ако се насочи първо към питката, а не към предметите.  Crazy
Абе нагласихме го да звучи добре.  Laughing
А иначе, Елица си щъка вече свободно из целия апартамент. Явно, просто го е било страх да се пусне детето по-рано.
Лилчо, с говорните умения и Елица е на това ниво все още – мама, ам-ам, кака, тата /това и за тати, и за почти всичко останало/, както и ндякакво нейно зи-зи-зи-зи. Не се притеснявай, рано им е още за повече. Не че няма деца, които по-рано се развиват в това отношение, но са по-скоро изключение.
Много хубава питка си направила, браво!
 Аз правих содена и мога да се похваля, че за първи път ми стана мека и вкусна. Обикновено става една сбита и твърда. Този път обаче, май й хванах чалъма. Но пък трябваше да е по-голяма, за да стигне за всички, а най-подходящата ми тава за целта е ниска и не се вдигна много, стана тънка и разлята. Нещо като дебела пърленка  Mr. Green. Абе не е за показване.
Иначе с мая винаги са ми сполучливи, но стават по-бавно, а днес нямах време.
За второто бебе,изживяванията са си като за първо – и радостите, и притесненията дори, не се претръпва.  Grinning
Просто Аз, привет! И на мен ми е много приятно като се включваш по-често
Бакшиша, възхищавам се на търпението и толерантността ти. Моето свеки щеше да бъде изядено с парцалите, при подобна случка.  Confused
Весело изкарване на банкета!
Сонче,  дано отшумат скоро служебните ти неприятности, че е много кофти да работиш в напрегната атмосфера и в един момент дори да не ти се ходи на работа, заради това.
Скреч, а твоят свекър направо ме разсмя. Как си я представя тази работа с неизлизането до пролетта, направо не знам. Да не е мечка, да спи зимен сън това дете, бе. 
Дес, меденки правя само по една рецепта и не експериментирам с други  - 2 яйца, 1 ч.ч олио, 1 к.ч мед, 1 ч.ч захар, канела, 1 1/2 ч.л сода и брашно до твърдо тесто. Много сполучливи стават, винаги омекват, дори да са препечени. Всъщност, аз дори препечени ги харесвам повече. Преди време правих някакви завъртени, със сушени плодове и незнам какво още, но само заносих продуктите /станаха твърди като камък/ и от тогава само тази изпитана рецепта признавам.
Дита, вече всички са ти писали, а и ти си взела решение, но да си кажа, че и аз съм за тенджерите и евентуално някакво допълнение кам тях. Щом жената си мечтае за тях и това ще я зарадва най-много, какво значение има хорското мнение. А и както виждаш, реакциите на странични хора, не са отрицателни  Wink Пък допълнението – просто за твое удовлетворение, а и да й остане за спомен от юбилея, евентуално. Може да не е скъпо, но просто нещо сантиментално.
Тодорова Георгиева  Mr. Green Laughing, как няма да отседнеш при свеки. А уж много я обичаш.  Mr. Green
Приятно изкарване при мама и да си починеш добре!
Роси, ако си стигнала дотам, че форума да ти краде от времето за семейството и чувстваш, че ги пренебрегваш за сметка на висенето пред компютъра, наистина е нужно малко откъсване.
И все пак, драскай по ред-два, че и без теб компанийката няма да е същата.
Дано намериш нужния баланс по-скоро!
Криси07, добре дошла и от мен!
Гале, много хубави пожелания! Желая и аз, бързо излизане от дупките, на всички попаднали в тях!
Лека вечер!

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 22:01 от арабела

# 78
  • някъде там
момичета вие къде ще изкарате празниците, ние за Коледа сме си вкъщи но за НГ преди малко едни приятели предложиха да се съберем на домашно и после да атакуваме дискотеките, на мен идейката ми харесва доста трябва само да си намеря бавачка, дано майка и татко не са канени някъде /ей ква съм егоистка/ , ама и ми е малко неудобно да ги ангажирам а и ми се празнува .............. офф

лека и спокойна нощ от мен  Hug

арабела браво на Еличка, творческа натура ще е Simple Smile и Ема хвана една макара и парички /евро/ та мисля европейски дизайнер да е

# 79
Мамета, имам бързо въпросче: тази вечер имаше много червени петна по гръбчето и явно я сърбеше. Със сигурност е нещо от храната. На обяд и дадох няколко маслини. Дали може да е от тях?

# 80
Марианче,Габи си е хапвала по 5-6-7 маслини и нищо и няма,но незнам дали е възможно по принцип от тях.

# 81
Арабелке честити ти ходещи малки краченца и на тебе! Все в правилната посока да вървят и упорито да си следва Еличка целите Mr. Green Hug
Мариянче може би е от маслините,аз не съм давала,но все пак щом е нова храна..знам ли Thinking
Снимчице ама моля ти се все пак обясни на младежта Crazy,че трябва да ти се совобождава компютъра чат-пат Mr. Green,много ми харесват постовете ти,оссбено и ако са дълги Hug
Скреч как е Митко? Абе струва ми се доста време му продължиха неразположенията newsm78

И Ива се е "обзавела" с едни гадни сополи Sad От време на време прокашля,ама нарядко де Praynig Пускам ви клипче да видите как си разлиства с особено внимание една пеенка за втори клас,даже по принцип коментира на глас Mr. Green Извинявам се за качеството,ама с тоя телефон толкова Tired
http://www.youtube.com/watch?v=r9ObfxEeD6A

# 82
Марианка, дано бързо отминат тези червени петна  Hug

# 83
  • София
Здравейте.

Вчера имах ужасен ден, в крайна сметка всичко приключи добре по един или друг начин, но вече съм много изнервена и уморена. Това преместване наистина ми дойде в повече, горе-долу се движим по график, но всяка минута извикват нови и непредвидени неща, с които трябва да се справям. Не знам, дори и да успея да приключа до Коледа всичко, дали ще мога да се отпусна и да се зарадвам на празниците. Нищо не съм купувала, дори не съм имала и време да помисля как и къде ще празнуваме, какви подаръци ще купувам /и кога най-вече!/, абе пълна каша. Сестра ми също са в процес на преместване и може да се окаже, че на Коледа няма да имаме нормално подредена къща, в която да посрещнем Бъдни вечер.

Снимчице, благодаря за комплимента, ама тоя път може и да се поизложа с трапезата...Макар че вече съм купила продуктите за една уникална бразилска шоколадова торта, на която от дълго време издирвам рецептата и днес ми я преведоха от португалски. Сигурно ще си я спретна за рождения ден /много е лесна за изпълнение, но е брутално вкусна и ефектна/ и задължително ще я споделя с вас  Hug А кухнята ми ще е зелено-оранжево-жълто-кафява, а жълто-розова ще е стаята на Васенце.

Надявам се и аз след седмица да съм от по-редовните, утре интернет-доставчикът ще ми пусне нет-а и в другото жилище. Обаче с цифровата тв ударих на камък - трябвали им 45 дни, за да ми демонтират чинията и да я монтират на новия адрес  #Crazy #Crazy #Crazy Тия не са добре, ще ги отсвиря най-вероятно.

На Василия й се сгъстиха сополките за 2 дни и вече почти няма, слава Богу! Атакувах веднага с осцилококцинум и капки от ония мойте специалните  Wink, подиша масла от ампулките и се пооправи детето. Тая вечер се опита да кашля на 2-3 пъти, дано да е било инцидентно  Praynig Иначе си обогатява речника със всеки изминал ден, не без помощта на баба си. Вчера ме посрещна с едно плюшено патенце, викайки "Пате, пате!"  Heart Eyes Душица. Направо му изпускам развитието на детето.

Съжалявам, че нямам възможност да пиша поименно, но наистина нямам време, но поне се старая да ви чета от-до и се вълнувам заедно с вас за всичко, което пишете и споделяте. Сега тепърва ще си пиша реда за утре.

Честито на всички проходили дечица, всички неразположения да отшумяват бързо, неспящите за нанат сладко, а мамите да се заредят с повече празнично настроение! Hug

Лека нощ!

# 84
  • София
Много е кофти, като изпуснеш нишката в темата .
Вчера мина операцията на Любака, сега се възстановява.
Павката е добре и си играят у дома Simple Smile

# 85
  • Хасково
Добро утро на всички !!!!

Дианка, радвам се, че най-сетно операцията е минало! Сега пожелавам бързо възстановяване на бате Любчо!!! Praynig Целувки за всички ви  Heart Eyes

Цеце, ще се справиш!!!  Hug Май беше Козирог  newsm78, не се съмнявам в упоритостта ти. Сигурна съм, че за празниците ще бъдете в подреден уютен дом!!! Целувки и за бъбривата Василийка  Heart Eyes

Марианче, и аз съм давала маслини на Стела. Питах педито преди това, каза, че може да си хапва от тях колкото иска, стига да не са много солени (оставям ги 24 часа във вода да поизкиснат). Така, че не вярвам да е от маслините Peace Дано не е нещо сериозно, ама нали все за нещо трябва да се притесняваме, за да не изгубим тренинг  Crazy

Поздравявам всички проходили дечица, които съм пропуснала! Все в правилната посока да вървят!

На болничките, сополиви, неспящи, неспокойни и пред дупки и в тях  Mr. Green мами и дечица - скорошно оздравяване, усмивки и само оптимистично празнично насторение пожелавам!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Нямам много време, защото гледам, че днес също ще бъде един слънчев и топъл ден  Laughing Чакам Стела да свърши голямата работа и излизаме на разходка Party
Вчера бяхме до 3ч. навън. Пощуря това дете, беше като отвързана, така тича след каките и батковците, че едва я стигах. Ходи много добре Flutter
Бяхме на ортопед в сряда, и.... хора, кажете останаха ли нормални доктори в тая държава #Crazy Прегледа мина по същия начин като при очния. Зададе ми куп безмислени въпроси, вместо да ме успокои, че всичко е наред, той ме ошашка още повече  #Cussing out Били "кашкавалени" краката на Стела, много се огъвали ставите и това изобщо не било хубаво, ама ще го израстне. Ами щом ще го израсте бива ли така да шашкаш майката #2gunfire И едни възклицания през цялото време "Аууу, малеее, оле-оле..." И накрая "супер сте" ooooh!

Едва чакам да дойде 23-ти. Заминаваме на село при мама  Flutter Ще имам малко спокойствие и почивка. Ще стойм там и за Нова година, та не знам кога ще се включа пак. Много ще ми липсвате  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Криси07 добре дошла   bouquet

Хайде, че се ядосах пак. Оставям ви с пожелание за лек ден и много приятни емоции.

# 86
Ихааа, слънчицето огрява целия апартамент, аз съм се наспала, оспала и наситила на сън, детето ведро и спокойно, к'О му трябва да човек, Simple Smile  Hug

Дианка - радвам се че е минал зора с операцията, сега да се възстанови дечкото и да нямате никакви проблеми, пожелавам ви с идването на Новата година дядо Коледа да донесе на цялото ви семейство много ЗДРАВЕ  baby_neutral, късмет, щастие и хубави новини.  Heart Eyes Hug Hug Hug  bouquet
Цеце - ти си герой, не се предавай Simple Smile Представям си какво ти е, затова само те подкрепям мислено, но няма какво да допринеса./за съжаление/
Марианче - ДАра как е днес? Успокои ли се детето, сърби ли я?
Ей Снимка - как се накефих като си писала, с кеф си те изчетох, ама действително открадвай малко време и за нас. плссссс
Хубаво си беше подхванала да ни пишеш често, айде пак Simple Smile

# 87
  • София
Привет,

Сложих Стефан да спи и сядам да ви видя.
Мариянче, съмнявам се да е от маслините. Да не би от някоя дрешка да се е обринала или от топло  newsm78 Днес има ли още пъпчици?
Дианка, радвам се, че е минала операцията и че всичко е наред  Hug Бързо възстановяване на Любачето   bouquet
Весето тоя пък лекар  #2gunfire, важното е, че е казал накрая, че всичко е наред. И на Стефан са му кашкавалени краката още  Simple Smile, но се надявам да заякнат с ходенето. Приятно изкарване при мама и добре да си починеш  Simple Smile
Цеце, като мине всичката хамалогия по преместването и като видиш колко уютно и хубаво е станало ще успееш да се насладиш на празниците  Hug
Дано Васето е здравичка пък другото ще се нареди.
Арабела честита ви дизайнерка  Heart Eyes Да върви гордо напред и да следва мечтите си. А за питката - важното е, че е била вкусна, а и тя е повече за традицията - аз и пърленки много обичам  Laughing Laughing Mr. Green Mr. Green
Гале, честита ти новогодишна бавачка Simple Smile Да си изкарате страхотно, а Ники да слушка майка ти  Wink При нас няма кой друг да гледа децата, хич не могат да се оправят с двамата наведнъж пък камо ли за цяла вечер  Whistling ooooh! Whistling
Дита, тенджерите са си тенджери, но според мен една карта в някой спа център ще и дойде много добре на майка ти - може и някакъв пакет от процедури  Simple Smile да се поглези жената все пак. Ние направихме за 50тата годишнина на майка ми общ подарък със сестра ми и и взехме колие и обеци с камъни Сваровски, но майка носи такива неща, а и те не са толкова официални.
ПростоАз, радвам се, че си се разписала в темичката. А за готварството - и на мен ми е много любимо да замесвам хлебчета и да правя разни експерименти в кухнята /повечето са успешни, както личи от 130-те кг на мъжО  Crazy/ Може да обменим някоя рецепта за хлебопекарна  Wink
Бакшиша, как изкара на банкета?  Simple Smile Аз съм в понеделник вечерта на банкет  Wink
Роси, щом чустваш, че заради форума не отделяш достатъчно време на семейството - марш при тях, ама все пак драсвай ни по някой ред  Hug Hug Hug

За прощъпулника в неделя още умувам с какво ще ги гощавам гостите. Вече съм забравила от Таня и да ви питам - нещо по-специално освен питката има ли по традиция?
Ох, правим ремонт на входа и ми писна от разни майстори - 100 пъти казах да не ми звънят на вратата, че детето спи, а те понеже знаят, че съм у нас и като им хрумне нещо и... #2gunfire Пък как думкат. Ама е за хубаво. Вече си имаме нова дограма, а сега ще боядисат - ще станем Образцов вход  Simple Smile Ама то с такъв домоуправител  Whistling Whistling Whistling

Приятен ден   bouquet

# 88
Здравейте! Laughing
Най-сетне да се разпиша и в новата тема.
Дианче, радвам се ,че всичко е минало! Hug
Арабела, добър избор е направила Елица! Peace
ПростоАз, добре че се включи. Бях тръгнала да те търся из другите теми вече, но и там те нямаше.
Рони и мъжът ми след Нова година минават на здравословно хранене, т.е на пара. Смятам вече веднъж седмично да правя риба, та ако ти се пишат рецепти, ще се радвам. Вероятно става дума само за вид риба + подправки, така че се надявам да не те затрудня. Много обичам така да готвя, само натискам копчето и бягам. Joy Аз имам много лош спомен от готвенето на пара, бяхме на гости на едни приятели - кулинарни екстремисти - имаше сьомга и ориз със зеленчуци, готвени в пароло /за по-кратко, така е уред за готвене на пара на унгарски/ - ех, направо щях да  Sick от безвкусие, нямаше нито една подправка, даже сол. Рибата я отказах набързо, разчитах на ориза, но и той беше ужасен, едва се стърпях да не им поискам поне чили, обаче знаех, че нямат. ooooh! Предполагам, че като се сложат подправки, не е толкова гадно?

Мариянче, нищо чудно да е от маслините, но ще мине.

Рони пък взе, че го хвана разстройство от спанака, вероятно. Досега изобщо не бях гледала кои храни са разхлабващи и кои запичащи, но вчера ми се наложи.  Тъкмо бях решила да не внимавам толкова със захранването вече - единият ден въведох белтък чрез фиде - само за 1 ден ooooh!, на другия спанак /никаква пауза от 3 дни/, на третия, продължих със спанак, но тогава се започна дрискането и го спрях. Във второто пюре от спанак имаше и сметана, която също опитваше за първи път - изобщо голяма каша стана, но овладяхме положението. Praynig Сега ще е на диета. Юлче, дали наистина е било от спанака, как мислиш?

Цеце, новото жилище е най-големият подарък, стига толкова. Peace Важното е, че ще сте там за Коледа. Да те успокоя има и по-зле от вас - наши приятели ще се местят на 22.12, няма да правят ремонт, но пък още чакат известие, че ще им дадат кредита - имат само устно потвърждение. Добре, че продавачът им е търпелив. Аз щях да откача в такава ситуация. Апартаментът им е пълен с кашони за преместването, сигурно вече са си събрали нещата, а още нямат парите. ooooh!

За говорните умения - Рони известно време създаваше впечатление, че разбира въпросите Къде е лампата/топката/мама/тате и на български и на унгарски и даваше правилни отговори. Но от две седмици лигави  ли се или какво, но на всички тези въпроси се хили и гледа лампата. Оказва се май, че си мисли, че "къде"  и "хол" /"къде" на унгарски/ значи лампа. ooooh! Вчера казвам на мъжа ми, че ще отидем в хола и Рони се хили и гледа лампата, защото това, което е знае е "Хол а лампа?" Голяма каша става с подобните думи, сега как ще разбере, че на български "хол" е дневна, а на унгарски същата дума значи "къде" не знам. Освен това бебешкото чао е "Па-па" #Crazy, е ама на български така казва патето. Joy Ужас! Излиза, че патето казва чао-чао. ooooh!

Изчезвам, че днес имам да снимам изкуствени маникюри и да ги качвам в нет-магазина.

П.П. Някой ще ме светне ли какво означава това (X) пред имената на някои потребители? newsm78

Последна редакция: пт, 19 дек 2008, 11:43 от Ванилия Канелска

# 89
Здрвейте мацки,как сте?На мен така ми се спи,вчера бяхме на ваксина и незнам дали е от нея но малката се буди 100 пъти тази нощ Sad
Ванилия Канелска ако не се лъжа (X)  е в траур на момчето което убиха в студентски град,поне на мен ми пратиха такова съобщение по скайп да си сложа х пред името в памет на него

Общи условия

Активация на акаунт