Отговори
# 90
Здравейте милички Hug

Гале, Весе къде го видяхте това слънце, тук е една мъгла и мрачноооо Crossing Arms
Ванилия липсваше ни Hug. Според мен е възможно да е от спанака. А пък Васко преди малко какво ак..не направи-като новородено ooooh!-бодито, панталонките, блузката всичко При него беше от кивито Laughing Колко често и по колко даваш белтък след като го въведе. И аз миналата седмица го въведох и сега застройвам супата с по цял белтък и жълтък 2 пъти седмично newsm78. За говоренето-при вас си е специфичен случая заради двата езика. Иначе Васко мисля че ме разбира - показва всичко, което го питам къде е: лампата, звездичките, елхичката и т.н.
Арабелка не се притеснявам за говорните умения, просто ми беше интересно. Хич не бързам да става голям човек Laughing. Страхотен избор е направила Еличка Peace, Ренка Емата също Много ми е любима дизайнерската професия-толкова естетика, но аз нямам усет за тази работа.
Весе за докторите за съжаление е така, и аз всеки път се ядосвам, ама имаме ли избор Sad
Сладурче трудно, но успях да  видя с какъв ентусиазъм и опит си прелиства Ивче Heart Eyes
Дианче радвам се че вече е минало всичко. Бързо възстановяване на Любачето Hug
Цеце миличката май верно ти дойде нанагорно. Стискам палци да приключите по-бързо и да се насладите на идващите празници Hug
Роска ами и аз се надявам да не забравиш и нас Hug
Марианче как е Дара? Нямам спомен да съм чела за маслините   33uu, освен че трябва да се внимава заради солта, аз съм давала 1-2 пъти само да си близне от вътрешността.
Страхотно сте го измислили за празниците, кумата е от Пловдив мога да разпитам за хотел, ако кажеш какви са ви изискванията. Гале вие също сте си направили чудна органзиация.
Жу чела съм, че трябва да има мед и сирене с питката (аз забравих за сиренето), освен тях аз слагах сладки и солени неща.
Ренка сега като каза се зачудих и аз дали да не извикам нашите тук за НГ да гледат Вас и ние да забегнем да празнуваме с мъжО, ама ще видим Thinking
Аз още се чудя за Коледа какво да правим, все ходим при свекърите, като има повече почивни дни, че са по далеч, но ми се ходи при мама (Кате в твойта ситуация съм Laughing).
Бъдни вечер при нас се празнува много автентично, с традиции останали още от баба ми и дядо ми-бъдник, украсен с рало, бъчва, прасенца, сучещи от майка си, питка с пара, молитва и всякакви други неща, та много ми липсва, любим празник ми е Heart Eyes Ще измислим компромисен вариант Thinking

Хубав ден милички lovekiss

# 91
Здравейте, благодаря ви за отговорите относно Дара. Днес няма червени петна, но на пипане гръбчето е още с малки невидими пъпчици. Не я сърби и е спокойна. Жу, мерси за подсещането. Може и да е от претопляне. Все казвам на гледачката да не я навлича много, а вчера на терзи високи температури пак и беше сложила космонафт директно върху домашните дрехи, а понеже вкъщи е хладничко и тя все още лази по теракота, аз я обличам задължително с плетени панталонки и плетено елече или жилетка, естествено отдолу има още един пласт дрехи. Като излизаме свалям всичко вълнено и я обличам с нормални дрехи и дебело яке. Ако съвсем отминат утре ще и напомня да не я навлича толкова. И на мен не ми се вярваше да е от маслините.
Лилчо, можеш да питаш кумата ти, дали ще се сети за нещо. Идеята е да не е ултра скъпо, но да не е някоя дупка, все пак е празник. Нещо от рода на 60-70 лв. за двойна стая.
Хайде, бягам да готвя леща и после отиваме на пазар в Пикадили. Вчера видях доста симпатични пуловери в Terra nova. Ще взема  Grinning 

# 92
Крисич, благодаря за разяснението.
Лилчо, аз още не съм въвела белтък както трябва - само веднъж е вкусил и то от фиде. С цяло яйце застойваш не само супа на Васко, но количество за цялото семейство, нали? И аз се чудех за количеството, защото 1 яйце само за него ми се струва много. Аз и жълтък давам още само по половин и май по-рядко и от 1 път седмично, трябва да си видя записките. Нещо не съм фен на яйцата, но трябва да се променя.
Лилчо, страхотно сте празнували Бъдни вечер! Аз нямам такива хубави спомени нито от България, нито от тук. Sad Баща ми винаги е много проблемен по празниците, държи да е в лошо настроение. А пък тук ми е прекалено чужд начинът на празнуване. Дори празничното меню не ме мотивира, май и миналата година се оплаквах.  Wink Винаги е едно и също - винена супа със сметана, пълнени яйца с майонеза и т.н., риба на фурна, салата с шунка и за десерт коледен сладкиш с маково семе или орехи /по избор/. От винената супа получавам киселини, от яйца с майонеза ми става тежко на втората хапка, риба като цяло мразя, маково семе и орехи също. Даже и на чревоугодничество не мога да се отдам на празника. Joy Но пък няма как цяло семейство да си променя навиците заради мен, така че ще свиквам. Най-хубавото от празника за мен са коледните украси навсякъде. А в България менюто на Бъдни вечер е разкошно eat Е, мога да си реша проблема, ако се втурна да готвя, но ... Laughing

Роси, изтегли си я, ако ти харесва и после ще я изтрия: http://good-times.webshots.com/photo/2989511500042618235nenEUG

# 93
Здравейте!Чета, чета, и все не успявам да се разпиша...то срамота вече.Сега пък за толкова неща се сещам, че се чудя от къде да започна Crazy.
 При нас всичко е наред-от най-малкия до най-големия-всички сме О.К.Имаме нужда от почивка-децата от мен, аз от тях-също, мъжо-сигурно от всички ни Mr. Green, ама за сега сме си като скачени съдове.За Коледа и Нова година сме у дома, нали са ни кът гледачите...ама нейсе, преживях го вече.Факт е ,че се справяме добре, даже започнах да ходя на кандидат-студентски курсове, реших, че ми е дошло времето и на мен  да студентствам.Имам заверени две години в два различни университета, но това беше преди десеттина години, така че предпочитам да започна отначало.
 В момента съм на работа, сигурно ще трябва да прекъсна ...
 Искам да ви кажа много набързо, че този наш форум така ми е легнал на сърце, че като не успея да вляза ден-два, на третия го правя още сутринта, преди да ме е налегнала службата, но наистина ми е много сложно с писането-време не остава.Вторник е последния работен ден за мен до 05.01.09 , така че обещавам да съм досадно-активна поне тогава.
 Не ви отразявам поотделно, сещате се-няма да ми стигне страницата, просто ви прегръщам всички  love001, малчовците-също.

# 94
Ванилия, за разстройството - аз бих заложила на спанака. Той е силно разхлабващ.

Марианче, на мен тия червени петна ми звучат като алергия. Само че и аз не съм чувала маслините да действат така... Дани не яде още, но на Иво му давам откакто  е станал на година и 4-5 месеца. Първо ги белех от ципата, че не можеше да я дъвче. Взимам му от ония големите безсолни маслини (наричат се "мамут", нямам идея защо). Само че даже и да са безсолни, не е добре да яде повече от 3-4 маслини на ден на тази възраст, за да не се натоварват бъбреците.
Ако пак има петна, може да мажеш с алергозан, веднага спира сърбежа.

Тиха вода, аз наскоро се чудех къде изчезна  Laughing Много добре се появихте с ПростоАз предколедно  Laughing

# 95
Днес е последния ми работен ден за тази година.  Grinning Ако има нещо спешно ще е от вкъщи  Wink

Благодарение на информация от Таш си взех симпатични намалени, топли ботушки. ТашHug

Свеки вчера ни беше на гости и понеже пак се оплаках, че ме болят гърба и ръцете от това, че все мъкна Лена на ръце до яслата и обратно ми даде парички да й взема лятна количка. Милата свеки  Heart Eyes Ами така де, мъжо докато се натутка да събере парите и ще се осакатя съвсем  ooooh! Наточила съм се на Бебе Комфорт, модел Вива - отзиви? Мими е с такава и я похвали  Whistling

Тиха вода, привет  Laughing

Цеце, ще стане чуден апартамента и вие с Васето ще си имате уютно местенце  Hug

Отивам да довърша последните за годината служебни ангажименти   Party

# 96
Лилчо, Юлче, благодаря за мненията! Добре, не му давах спанак и трети ден. ooooh! Копривата, лападът и киселецът също ли за рахлабващи? Малко ми е желязна логиката, ама нищо Laughing - нали са все треволяци, затова така си мисля. Wink

Тиха вода, успех с кандидатстването!

Медхен, златна свекърва имаш!
Дано и ние да се преместим преди да съм получила дискова херния, че с това мъкнене, напълно те разбирам. Confused Добре, все пак че Рони е в долната граница на кг.

# 97
Лилчо, Юлче, благодаря за мненията! Добре, не му давах спанак и трети ден. ooooh! Копривата, лападът и киселецът също ли за рахлабващи? Малко ми е желязна логиката, ама нищо Laughing - нали са все треволяци, затова така си мисля. Wink

Ами възможно е. Ако даваш само най-нежните малки листенца, може и да не подействат силно разхлабващо. Но при всички случай жилките имат целулоза и зеленото си действа слабително. За Данката разхлабващи са още и броколито и брюкселското зеле.
На мен пък белият ориз и доматите (сурови) ми действат разхлабващо. А сливите и крушите въобще не ми действат. До черва е.

# 98
0 Потребители и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

Този надпис, май никога не съм го виждала в нашата тема. Изключвам случаите, когато съм чела през нощта.

Къде сте, момичета?

Ехо--ооо ----ооооо

P.S. Скреч се появи! Скреч как сте с Митето?
skrech (+ 1 Скрит/и) и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

# 99
Привет, майчета! Hug

Нищо ново при нас, чета ви цял ден, ама няма какво умно да кажа (че нали все умни ги казвам Mr. Green)

Сонче,за такова чудо доплерова сонографя не сме и чували! Shocked За съжаление свекърва ми още е много слабо подвижна и не може да я закараме в Банкя. Идва рехабилитатор и логопед, има напредък макара и малък. Tired

Тиха вода, радвам се, че и ти се разписа. Hug

За нова година - нищо. Ще сме си у дома, с дечко, ще пийнем винце и ще гледаме филмче.  Simple Smile И най-вероятно ще си навием часовниците за 12 часа, да не изтървем новата 2009  Laughing

Целувки! Hug

# 100
  • някъде там
спокойна нощ и от мен Simple Smile

днес си направихме чудна разходка и най-важното да изкажа публични БЛАГОДАРНОСТИ НА ТАШ   bouquet златна си душа, за сайта със снимките, възползвах се и днес ми ги доставиха, мноооого съм доволна че най-накрая всички важни снимки на детето за извадени и наредени в албума, който вече е пълен Simple Smile и м/удругото дори и с доставката е доста по-изгодно от там /аз икономисах 20-тина лв./ Wink

нашто празнуване навън е под въпрос все още, но ако се отвори възможност съм си набелязала дрешки за празника  Wink

# 101
Скреч, дано да ме прочетеш. От няколко дни се опитвам да си спомня какво на кого имах да пиша и че беше важно (и моля да ме включите в отбора на заплеснатите бавно стоплящи реотани, вчера абсолютно изключих, че си бях поканила мама на гости и ако не ни беше засякла на входа на прибиране, доста майни щях да отнеса, че съм й вързала тенекия. Ама и тя си е късметлийка, де)
Искам да ти кажа за лишея на Митето - няма нужда да купуваш специален крем за едно петънце. Вместо това го мажи с обикновено слънчогледово олио всяка вечер след баня - само на лишея, докакто изчезне. А през деня може да му слагаш Лансинох или какъвто и да е крем за напукани зърна ако имаш все още. Най-добре е Лансинох, той не действа на самия лишей, но запечатва кожата и влагата не може да избяга. Дерматитът, независимо какъв вид е, е свързан с невъзможност на кожата да призвежда определен вид мазнини, които да я поддържат еластична. Затова тя се изсушава и напуква. Само овлажняващ крем не върши работа, защото влагата бяга много бързо от кожата, особено сега през зимата, когато има отопление и въздухът вкъщи е сух. Затова при суха кожа (изглежда като леко напудрена от фините люспи кожа и се вижда как е напукана, като се вгледаш отблизо), първо се слага овлажняващ крем, а отгоре - някакво козметично олио. Слънчогледовото олио не става за ежедневно ползване върху цялото тяло, защото запушва порите. Но веднъж на 2-3 седмици действа много добре при суха кожа.
И още нещо, което можеш да направиш - купи си олио за баня на някоя от специализираните козметики - А-дерма, Мустела, Линола фет. То е скъпо, но е изключително икономично, защото се слагат няколко капки в коритото за едно къпане. Моето олио е на А-дерма и е почти на година, а къпя двама. Не ползвай никакви сапуни и шампоани, само олиото е достатъчно и за тяло, и за коса. След къпане се плакне, а кожата не се изсушава. Друг вариант е да вземеш от специалните сапуни, които се правят без сода (сапуни без сапун ги наричам аз), има такъв на А-дерма, те също са подходящи.
И последно - не подценявай проблема, лекувай го. Може да се възпали.
Аз за съжаление имам много опит с Иво, той е с атопичен дерматит, поне за щастие не е на алергична основа.

# 102
  • София
Здравейте!

Митко днес спа до 12 часа. Стоя един час буден и пак заспа  ooooh! .

Гале, въртяло се е детето, защото му е чуждо мястото. Митко беше на половин година, когато отказа да спи в леглото си и от тогава е при нас. Мисля да спи в нашето легло, докато го кърмя.
Рени, кой твърди, че имаме време за гоблени  Simple Smile ? Ние с носталгия пишем  Wink . Всъщност аз шия, когато се качвам на село, че там ми гледат детето.
Само за снимка, няма да ти скачам  Simple Smile , но и аз съм за естественото раждане в естествени условия, ако майката го желае  и за мен това не е никакъв критерий до колко добре или зле живеят хората. Всъщност понякога го приемам за критерий, но обратно на твоята логика. А иначе и за миг не съм се заблуждавала, че в чужбина е цветя и рози, но се чудех дали властта по цял свят е една мафия или има страни, където управниците изпълняват съвестно задълженията си. Ей, това масоните са големи паразити!
Сладур, пак сбърка  Grinning . Митко беше зле само 2-3 дена. Други дечица ги измъчи доста повече. Сега той е добре, слава Богу! Бързо прогонване на сополите, ви желая  Praynig !
Диана,  Hug за Любчо!
Весе, на говедо си попаднала  Close . В коя болница ходи на ортопед? Във вашия край ли?
Ванилия, и аз не понасям риба на пара(мирише ми на топла морска вода  Sick ). А ако сложиш повече лимон(не само за риба се отнася) не се  усеща, че храната е безсолна. Ако ти се случи втори път да ходите на "натуралните" на гости, зареди се с лимони  Grinning
 На Митко нищо му няма от спанака(освен, че му се отваря апетита).
 (х) е в знак на траур за убития студент в Сф.
Тиха вода, да се похваля  Flutter и аз мисля да студентствам. Тъпото е, че избрах университет, заради разположението му  Tired . НБУ е близо до нас и до работата ми. Има я специалността, която искам, но ми се щеше в по-евтинко училище да съм.
Медхен, честита почивчица! Аз бих дала пари за слинг, че е по-евтино, ама свекърва ти не знае  Mr. Green
Юлче, благодаря за съвета! Аз взех нахткерцен, но мажа само петното на Митко. За цялото тяло не става ли зехтин? Аз съм му голяма фенка, а детето не го бях мазала с каквото и да било месеци преди да му се появи петното. За банята използвам шампоан и сапун на Орифлейм, но разни жени казват, че продуктите на марката не са много качествени. А за дерматита хич не се учудвам. Той беше с най-белещата се кожа в родилното. Цялото му тяло се белеше, като препечен, но след месец се оправи, а след няколко време спрях да го мажа. Мислех, че няма нужда  ooooh! . Ти с какво мажеш, освен с кремчето на Тайс?

# 103
Добър вечер и от мен!
юлче, мама чак от Пловдив ли идва на гости? Голям майтап,ако е така и си забравила  Crazy
медхен, браво на свекито, хубав предколеден подарък ви е направила  Party
Тиха вода, успех и от мен! А каква специалност ще кандидатстваш?
Снимкитеви, наистина е много хубав сайт. И аз съм оставала много доволна, като съм вадила снимки от там. С много добро качество, на добри цени и ти ги носят на крак до вкъщи  Peace
Трябва да се напъна и да пусна една поръчка със снимки на Елица, защото тя почти няма изкарани на хартия. Но проблема е, че ме мързи /може да се каже, че не ми достига и времето/ да смаля файловете, а в противен случай, с нашия adsl ще ги качвам с часове.
Сетих, че щях да пиша нещо и за маслините. Нали знаете, че сурови не могат да се консумират, а преди това се консервират.
Бях чела /май тук из форума, не си спомням точно/, че домашната консервация е с някаква саламура, подобно на нашите туршии - сол, вода, оцет, лимон - нещо подобно. Само че процесът на зреене е дълъг - някъде около 6 месеца.
За консервната промишленост обаче, се киснат в какво ли още не, включително и сода каустик, като по този начин се съкращава процесът на втасване.
Така че си мисля, че при по-чувствителни деца може и да причинят някаква непоносимост.
Другите мисли ми се изпариха, така че засега ви пожелавам само лека нощ и весел уикенд!  Grinning

# 104
Добро утро фръцли  newsm03

Ники спинка много спокойно, но за сметка това беше до 04,30 от отзи час насам реши,че е спал ужасно много и вече е готов за игри, ядене и бели!
Аз умирам за сън,че нещо не се наспах като хората, сутринта на всичкото отгоре и цъфнах и вързах, сега пък ми е едно тежко всичко и мързеливо, абе...... лягам пък квото такова.

Действително се усеща, че заповат празниците и се е изпразнило форумчето, не сте писали много, което не е зле за мен,че нямах много да наваксвам.... Simple Smile

Скреч
- аз изобщо не съжалявам, че на Ники не му беше удобно в нашето легло, защото надали ще има 2-ри път шанса да се поскътава в него!  Hug
Радвам се че си вадите online снимки, но аз в Ст.З нямам такава джаджа и услуга, внимателно прегледах дали има студио, ама не....Че аз съм много запалена по тези неща и редовно вадя снимки и слагам по цялата къща, на вилата и подарявам на баби и дядовци за всеки празник, сега им направихме едни картички с Ники, хубав текс, и пожелание за Нова Година.В рамки са всикчи и това е едната част от подаръка.

Мацки,аз ви оставям сега...., супер неадекватно се държа.  Embarassed Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт