Коледни Февруарчетата!

• 13 631
  • 292
  •   1
Отговори

66 момиченца и    54 момченца!

НАШИТЕ СНИМКИ ХУБАВИ   

потребител: fevruari
*Парола ще ви бъде предоставена при поискване на ЛС.

Интересни и полезни линкове
  Бамби 
НОВО
Къртичето    НОВО
Baby Einstein / Бебе Айнщайн - 5 епизода НОВО 
Baby Einstein / Бебе Айнщайн - 13 епизода
Baby TV    
Песнички и игри с показване и движения на тялото  
Информационна система за обслужване надетските градини
www.babycenter.com - портал за бебета, деца и най-вече майките (на англ.)
Занимателни игри за бебета (от www.pampers.com) 

Предложения за нови теми:

Кръстница на темата maktub!

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 23:12 от Maktub

# 1
  • София
Скок първа в темата!

Почерпете се всички за рождения ми ден :

Честит рожден ден Betti! 

Честито на всички именници - да им е живо и здраво името!

# 2
  • София
Айде и тук да си сложа поста, че докато пишех и Мак пуснала новата тема. Много си бърза  Simple Smile
Честит Рожден ден на Ева и Хрисито,

Желая ви много здраве, щастие и много много да ви радват дечицата, а татитата много да ви слушат  Hug
Честит имен ден на Киша. Много усмивки ти желая и едно сладко и здраво бебче.
Честит имен ден и на малката Дани на Бадемче Да ти е жива и здрава и много да те радва.
Анимче,не се притеснявай, нали сме затова тук да си кажеш мъката. То и при нас за една седмица се насъбраха много лоши неща, с някои вече се справихме, с други предстои да се справим, но вярвам, че ще успеем. Все пак идва Коледа. Силно се надявам сега в навечерието на празниците всички проблеми да се решат. Пожелавам и на всички вас да имате само положителни емоции занапред. Мислете положително и нещата ще се наредят.  Hug

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 10:17 от sofy

# 3
Честит Рожден Ден Бети и Хриси! Бъдете радостни и здрави!   bouquet

# 4
Хей, че празници днес...
Честит Рожден Ден Бети

и Хриси

Бъдете здрави, позитивни, щастливи от всички и всичко, което ви заобикаля и много, най- много обичани жени и майки!
Честит имен ден на имeняците- киша и половинката й, Даничка на бадем и Дани на Ани (къде зачезна тя всъщност?).
Желая много щастие и хубави празнични емоции!!!
Мартуш днес пак си плака, но то започва да става рутина, та вече не се впечатлявам. Почти не ме изпуска у дома, да не би да го оставя. И детската елха не поглежда, имам чуството, че като чуе "детска" го свързва с ДГ... newsm78, щото започва да вика "дома, дома", да си стоим у дома. Или пък се сеща за елхата в яслата, че вика "не, не, не".
А като казахте коледни украси, аз тази година накупих толкова много гирлянди и нови играчки, че...и пак ми малеят на елхата  Laughing Но украсих в хола и нашата стая с доста гирлянди, та стана хептен празнично  Wink
Желая ви празничен ден!!!

# 5
  • Бургас
Честит рожден ден на двете ни рожденнички!
.
Честит имен ден и на всички празнуващи днес

# 6
  • София
Честит Рожден ден на Bettie Page и hrisito  bouquet  newsm59    ura  Gift
Весел празник пожелавам и на двете Hug

Честито и на именяците  bouquet

# 7
Запис и от мен в новата тема.
Честит празник на рождениците и на всички именници.
И на всички майчета от тук нататък само приятни емоции и никакви проблеми!

Цвети, и аз мисля че след като детето плаче, нещо не го предразполагат като хората. А това за тържество извън яслата с малки деца, си е направо абсурдно. Може и за добро да е станалото, наистина.
При нас е лудница, Никол е станала от няколко вечери кошмарна.
Сякаш нарочно ни чака да се приберем и се почва, искам симба, след 5 минути, бамби, след това мечо пух, и докато не и се пусне се тръшка. Не бива никой да и сяда на компютъра, той си е неин и там нон стоп се въртят филмчета, които даже не гледа, но види ли, че е спряно писъци до небето. Не бива никой да сяда на стола пред компютъра, нито на фотьойла или дивана. С баща и не може да ядем или просто да подремваме, трябва непрекъснато да играем с нея. Не мога да готвя или чистя, защото ме завлачва в другата стая. Не мога да ходя до вц сама, Никол трябва да присъства. Като загасим лампата за спане писъци, трябва да е пусната, като е пусната, писъци да я дигам да я щрака. Да и пускам микровълновата когато реши. Пищи от гърне, не дава да и сложа и памперс, напоследък се обличаме насила. Най обича да тича на голо дупе. Събува си чехли, чорапи и щъка гола. Посяга и удря, даже оня ден ме издебна докато не я гледах и ме центрира с дистанционното. Изнамери щипки за простиране и ходи да щипе с тях, като се опитах да и ги отнема тича и си бърка в окото със щипката. Отвори ми шкафчето с козметиката и едно по едно изхвърли всичко зад леглото, после рев да ги вадя и да ги пуска пак, като и забраних истерия. Опитва се да къса тапета, при забрана пак истерия след 5 минути и минава и пак на тапета. Дърпа кабела за кабелната (още не е вкаран в канал), знае че не трябва ама отива и дърпа и се смее, като и се скарам, тича и се смее, или идва и ме удря.  И това е малка част от ежевечерното ни вече фиаско. Снощи татко и не издържа и я перна (леко) по ръката и я изгледа "строго", плака 1 час, захласна се, едва я успокоих и приспах после.
И това го прави само пред нас с баща и, пред баба си и дядо си е ангелче. Не може да страда от липса на внимание, защото просто не допуска някой да не и обръща необходимото внимание. Ако това е детски пубертет, направо не знам как ще издържа цяла година. Всички сме изнервени, има много работа накрая на годината и тези инатести истории ни идват много нанагорно. Аз се въздържам, гледам да не повишавам тон, ама мъжът ми по-лесно избухва и ме е страх да не и се разкрещи и да я стресне пък.
Оххх много ми е сложно,чета книги и се виждам в чудо. Хем искам да възпитавам детето без караници и пляскане, хем не мога да се преборя с тези и кризи само с думи, даже не ме и слуша.
Айде и аз се оплаках, усещам че дълго време ще дъвча тази тема.

# 8
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  на рожденичките newsm59  ura Tada
И ИМЕН ДЕН на празнуващите
joya, ние имахме приблизително същите проблеми, с добавката, като го сложехме в столчето да яде, започваше да се катери по плота в кухнята или по масата, като го сваляхме на земята започваше да ни тегли за дрехите и хистерично да крещи ама-ама, ще рече човек, че никога не е ял умира от глад. Взимахме го на ръце и ядеше само от нашите чинии с нашите вилици, като пътьом обръщаше същите и правеше хиляди поразии. На онова училище за родители за което още ви дължа доклад, лекторката ме посъветва просто да го оставя на земята и да го игнорираме. Тя ни каза, че удрянето и крещенето дават на детето следният сигнал "уплашена съм, объркана съм и незнам какво да правя" и те се възползват, освен това след това идва чувството за вина дето си го ударила и го глезиш още повече. Но детето без правила се чувства объркано и уплашено. Като пример ни даде пресичането на сфетофар и без светофар. Затова е задължително да се наложат правила на играта. Така че в тези случаи тя препоръчва просто внимателно да го поставиш на земята и да останеш до него. Така че ясно да му покажеш, че това което прави е лошо, а след минутка или две да го гушнеш и утешиш. При нас подейства, вече не ни удря и седи мирно на столчето за хранене.  Значи пак да уточня, просто я отдалечаваш за 1-2 минутки така, че да разбере, че не одобряваш и после я гушкаш. А за готвенето и чистенето ние вече го правим заедно. Слагам му едно малко столче и той поставя в тенджерата това, което съм нарязала или пък му държа ръчичката и слагаме заедно подправките. Умира си от кеф и обикаля около мен и вика кука-кука (куха-готвя). 
Егати колко съм начетена а,  hahaha bowuu
За дцката само да кажем до месец го дават кризата, така че ако сте започнали от скоро може и да не са виновни учителките. При нас са супер гушкат ги и ги утешават, обаче пак си беше криза 3 седмици. Сега вика пате-пате (цопати-пантовки), понеже там пантофките му са зайчета и много си ги обича. И с кеф ходи, като го оставя в стаята, само ми маха и вече се оглежда с кого да си играе и с какво. Единствения проблем, който им създавал било, че отивал до някое дете хващал го за ръка и го влачел да си играят и нема не искам, нема недей  hahaha, та им било трудничко да му обяснят, че другото дете си има мнение.
Свършвам с романа за днес, приятен ден на всички.

# 9
Честит рожден ден, Хриси и Бети!
http://images03.snimka.bg/000196348.jpg
Пожелавам ви предимно здраве, любов и много емоции!
Честит имен ден на малките и големи именници!
Бети, Джоя, успех с Дюкан! Аз също съм на режима вече 10 месеца и 9 дни, резултата е :  20 Simple Smile Е, срам ме е да си призная, напоследък не съм много режимна, оплесках 3 фаза, аз затова и не пиша във форума, като цяло май ще си бъда на "вечна" диета, но има ефект, смело напред и дерзайте! Искам също да похваля и Бейби Дол, която лично не познавам, но съм виждала от снимките в нашия албум как е изглеждала "преди" и напоследък често е срещам с децата до дежурната кухня и Пикадили, свалям ти шапка, невероятна си!
Момичета, извинявам се, незнам как се пускат снимки , това е 1я ми опит, дано е успешен, ако не- копирайте си и пейстнете линковете  Embarassed

Последна редакция: пт, 19 дек 2008, 14:14 от zyb4ence

# 10
Привет!
Мартин все пак е бил на театъра. Учудих се и на въпроса ми как, защо, сестрата, рече, защото трябвало всички да идат и да се заключи ОДЗ-то...аууу, как се изкефих. Марто е бил спокоен, не се е уплашил от Дядо Коледа, просто защото си е дремнал човека...Хм, ще им гледа той представлението  Joy А децата са ги возили с голям автобус, как са ги крепили до въпросната зала, не знам.
По въпроса с детската истерия, мисля, че има такива по- палавки дечица, които явно по- трудно разбират от приказки. Аз мнооого се ядосвам, като започне някоя серия Марто, задето посяга, но се убеждавам, че само с постоянно говорене и спокойствие ще мине този период. Трудно се сдържам да не повиша тон, да не се изнервя, но се опитвам, доколкото мога. Има истина в това дето си написала bzepic, за правилата, определено трябва да знаят малките маймунки кой е "шефът". А методът с оставянето на земята ще го пробвам, мерси за споделеното!

# 11
  • София
Аз като 4етох историята на joya с Никол, все едно за Марти ставаше върпос. А майка ми като го гледаше непременно по няколко пъти ще повтори колко бил послушен при нея и как нас като ни види и почва с магариите.
Аз мисля, че си е бебешки пубертет това - осъзнават се като човечета и се опитват да ни се налагат. При нас най-често тръшкането е заради ядене - ту иска биксвита ту не иска. Една вечер какво шоу направи за риба...
Ама кой ми е казал, че ще е лесно да съм родител.

# 12
  • Стара Загора
Оооооо проспуснала съм имениците  doh
Ха, честито и със здраве да си носите името!

Цвети, много хубаво е станало, че Марти е отишъл на празника  Simple Smile Доволен ли е от подаръка ?

# 13
Да почерпя от бате Дани за именния ден:

Честит Рожден Ден на Бети и Хриси! Честито на всички малки и големи именници!

Днес бяхме семейно на коледния базар и съм много доволна, защото имаше щанд на Пумпелина и купих подарък за партито. Всъщност за да докарам сумата взех 3 малки играчки, 2 за фина моторика и 1 пъзел с плодчета, идейни са, дървени и се надявам да се харесат.  Wink Накупих си и доста ароматизирани свещи голям размер, че ги ползвам вместо абсорбатор и една торба стъклени играчки и веднага се почувствах по-празнично. Сега ще украсявам елхата /тя от 10 дена стои горката в полуготовност/ и ще опаковам подаръците. Ех, че хубаво, идва Коледа.
bzepic, смятам при първа възможност да пробвам съвета ти. Аз като изпуша си повиквам и на тримата, не че има ефект де.   umnikuu
Цвети, вашата работа станала много шум за нищо, можеха да ти спестят огорчението.
Джоя, съчувствам ти.  newsm51

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 15:17 от AvrorA

# 14
Добре, а как налагате правила  newsm78
Аз казвам не, и все едно съм я похвалила, никаква реакция, освен смях.  Whistling
Да кажем иска да щрака ключа на лампата, казвам не, понякога обяснявам защо, макар че няма файда, и просто не я дигам да го щрака. Реве около 10 минути под ключа, и почва да ръчка контакта, добре че има тапи, ама е изкъртила вече 2 капачета.
Дърпа кабела за кабелната, казвам не, и тя нарочно отива, махам я от стаята отиваме оттатък, разминава се, връщаме се след малко и тя пак на кабела и се смее.
Опитва се да разлепя тапета, пак обяснения до дупка, и пак се смее гледа ме и дърпа, тогава баща и я перна по ръката и тя рев, рев, истерия, ама голяма, един час успокояване и през сълзи отива гледа баща си в очите и дърпа тапета, като стиска зъби от напрежение и зор.
А иначе е толкова добричка и слънчева, като я изведа навън е самата кроткост, майка ми я хвали, баща ми "оо какво е ангелче, не е като теб"  Twisted Evil
е мгоа да кажа че ми е лошо детето, дано да е период, а не някакъв вграден инат.
съветите за налагане на правила, са добре дошли.

Общи условия

Активация на акаунт