Коледни Февруарчетата!

• 13 631
  • 292
  •   1
Отговори
# 285
Мен ме улови някаква следколедна депресия, та се скатавам докато отмине..

Чудех се къде изчезна!
Да отминава бързо и да е видим, предлагам!

Виви, добре дошла!

# 286
здравейте, аз да се отчета, мойто дете, е на бабин дом.
И се чувства много добре. При баба си, и дядо си, спи по цяла нощ, без да се буди, без да се хвърля.
Защо само при нас, подскача не мога да разбера.  newsm78
В събота се отдадох на шопинг и винце по женски.
Но снощи, усетихме липсата и, седяхме с мъжът ми, на дивана и си говорехме, колко е празна къщата и как едно малко същество, успява да запълни цялото пространство и да му предаде смисъл.

# 287
Скай, бързо да ти минават депресните емоции...
Джоя, много от номерата си Мартин ги прави когато сме всички у дома. Като го оставим на нашите кротува и слуша, а щом се появим ние, започва да беснее и не ги ще тях  #Crazy Луда му работа...Предполагам, че е период- но  Wink
Инак той се възстановява много бързо, пу- пу, тича, лудее и така...Успокоих се вече, сега очакваме хубавите празници. Дано сме здрави всички!

# 288
Ето ме и мен. Нямам никакво време и едва ви изчитам, какво остава да пиша.
(Колко абсурдно и непонятно ми е било това обяснение преди - в безгрижните дни на отпуска по майчинство, ама ето, че ме застигна и мен хроничния недостиг на време Mr. Green)
Да се "похваля" - имаме си "шарка". Пиша го в кавички, защото така и не разбрах истинска ли е или не. Заболяването е розеола, но по-известно като "шеста шарка" или "шеста болест". За щастие минава много леко - и по книга, и на практика при нас. Миа беше с температура ок. 39`С за 2 дни и снощи (3-4 дена след първата и най-висока Т.) се изрина с един блед, розов обрив. Без други симптоми - само зачервено гърло, Т. и този обрив. Днес, педиатърката ни постави диагноза розеола (за която четох тук във форума,  че повечето БГ педиатри не са и чували, и често я бъркат с рубеола Confused ) Пише, че най-често засяга деца до 2-годишна възраст, доста рядко - по-големи (до 6 годишни).  Споделям понеже може да е от полза ня някой (дано не се налага де!) - да не се шашкате като мен до преди диагнозата и разясненията.  Rolling Eyes

# 289
Споделям понеже може да е от полза ня някой (дано не се налага де!) - да не се шашкате като мен до преди диагнозата и разясненията.  Rolling Eyes [/color]

Калоян я изкара тази 6-та болест.
Мина му, както и дойде  Laughing Даже не си спомням да съм му давала нещо, освен панадол.

# 290
Яс и ние го минахме това септември точно като се прибрахме от Бг, но тук е известно като "Три дневна температура", признаците са почти като на шарка, но доколкото разбрах не е заразно. Но и аз се нашашках много тогава, пък и по традиция обрива се появи в петък вечерта и пак в спешното го водихме. Аз имам чуството , че личната само за ваксини я ползваме, а като потрябва наистина тя все  не е "онлайн" Laughing

# 291
Да, и аз като чета, е много лежерна. И при Миа се очертава да е така, та много се успокоих след първоначалните предположения за същинска шарка. Давам й само фенистил за обрива, но тя така или иначе имаше нужда от противоалергичен медикамент. 
Роро, и аз гледах с колко много имена е тая болест - шеста болест (или шеста шарка), тридневна треска (в Германия, Австрия, Англия), бебешка шарка, отделно и латинските розеола инфантум?! и още някакво имаше  Laughing И най-"забавното" е, че явно в БГ много малко педиатри я познават - масово я отричат и диагностицират за рубеола, а тя като четох си има съществени разлики. Е, радвам се, че нашата педиатърка я разпозна веднага  Flutter

# 292
Заповядайте в новата темаGrinning

Общи условия

Активация на акаунт