Австралийско-Новозеландска Коледа (2-ра поред тема)

• 24 648
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Момиче от провинцията, прати малко сняг на сам  Simple Smile
Мами в Мелбърн, направо ви съчувствам, тук е към 39с през деня с около 75% влажност и едвам издържаме, а за вас направо не знам  ooooh! Тук поне нощем пада до към 25-27с. Дано да захладява скоро, че направо не знам. Много горещо това лято.  newsm78
Моя змей много яде напоследък  newsm78, четох, че 6-тата седмица много растели и затова, ще видим следващата как ще бъде. Сега сме гладни постоянно  Mr. Green Misc Baby Bottle

# 211
Eто ме момичета-тука съм.Тези дни се подготвяме за училище и сме много заети.Първа година ни е в Нова Зеландия и тука с моя юнак сме в паника Simple Smile

# 212
МАЙКА, честито повишение! Много хубави новини!  Grinning Hug

Благодаря!!!  bowuu
Остана да почврпя!  Grinning

Леле, с тези жеги тотално ме отказахте да си пробвам късмета някога в Австралия. Никак не трая на жега.
Алфи, ти в коя част на Австралия беше?
Мама_Т, нормално е да се вълнувате. Кой клас (година) ще е сега? В коя училище?
Ние вчера поръчахме стейшънарито за втори клас по интернет и днес ни ги доставиха. Много добре са го измислили. Влизаш в един сайт, пишеш името на училището и кой клас ще е детето и ти дават списък с необходимите ученически материали. Поръчваш, плащаш с кредитна карта и ти ги доставят до дома. 10% от сумата отива за училището.

# 213
Мили, Алфи, това е нечовешко, бе!  ooooh!
Тук май минаха големите жеги, да чукам на дърво  Praynig Сега е приятно топло и всеки ден вали, та не можем да се оплачем. Тумбачето расте със страшна сила и чакаме...  Heart Eyes

# 214
В осми клас ще сме.В Remuera  Intermediate School.Кажими ако можеш сайта да погледна и аз какво може да вземем от там.

# 215
Дано днес наистина да е бил последния ден на нечовешки жеги! Такова чудо не е било никога! Мелбърн е известен с непостоянното си време (което ми харесва много). Може да е било 39-40с, но само за ден. После пада с 15-20 градуса и се диша и е хубаво. Но тази година - аномалии: декември и целият януари беше 20-25с и си мислехме, че няма да има лято. А то какво стана! Листата на дърветата изгоряха за 2 дена. Дано вече да няма такива жеги.

рикк, ако знаеш как си мечтая за дъждец. Тук не е валяло от началото на декември май.

# 216
Здравейте мамчета Simple Smile

Дълго не съм писала, но последните дни познайте, нямахме ток  Crazy На фона на горещините тук не искам да казвам колко пъти и в каква светлина съм споменавала електрическата компания  Mr. Green А майтапа е пълен, защото днес след като се прибрахме от мол-а (прекарвайки там деня поради липсата на ток) се чука на вратата. Гледаме ние, едни много приятни момчета от електрическата компания, за които решихме че идват да оправят нашия проблем. Оказа се обаче че сгрешили хората адреса. Помолихме ги все пак да погледнат, да видят, обяснихме как сме по 14 часа на ден без ток. Хората обещаха и казаха че после ще минат да кажат. И какво се оказва, че 5 юнита от квартала (включително нашия) не сме вързани към кварталното захранване, а към някакво мини бушонче, което като се пренатовари изключва и ако някой случайно го види че е изключило го включва. Това поради абсолютно неясна причина. Момчетата ни разкачили от това мини бушонче и ни вързали хората към кварталното захранване, за което ние с удоволствие ги почерпихме по бира  Hug Т.е. оказа се че в Австралия както и в България се насадихме на времянка, за наше щастие тук временно  Hug

Иначе децата оздравяха. Алекс има трето зъбче и пролази, и днес за сефте си падна на главата от спалнята.

И аз се надявам да приключат жегите че подивяха милите вкъщи и от молове.

Нещо не мога да се ориентирам в бебешките храни  ooooh! Алекс е много късно захранен и няма никакво разнообразие за бебе като него  newsm78

Хайде момичета ще лягам че тази нощ нямахме ток и не можахме да спим всички от жегата.

Целувам ви  Heart Eyes

П.С. Мили, мерси за бележката, ще се обадя в най-скоро време Simple Smile Като се освестя малко  Mr. Green

# 217
  • Там някъде......
ЗДравейте,наистина при вас е много горещо!Като чета постовете не знам как се диша в такава жега,защото и тук през лятото имаме такива дни.А и на студ пак не се издържа.Вие ходите ли на плаж на океана и сигурно там е много красиво.

# 218
времето да се оправя, защото Надал трябва да спечели в неделя  Simple Smile

специално за МоП 2 снимки от австралията,правени преди 2 седмици:
1
да видим дали някоя от вас ще си познае тоя плаж  Wink

# 219
Ritka, направо ви съжалявам, добре, че поне тока са ви пуснали. То това си е като бедствено положение. Тук сега се захлади малко, към 36с е, но поне през нощта пада , та може да се спи, само през деня е неприятно. Дано да завали скоро, така си мечтая за малко дъждец  Praynig Вече почнах да се замислям да емигрирам в Нова Зеландия  bowuu
Майка, аз съм в Сидни, само че за съжаление не сам на брега  Cry Ако гледаш прогнозите ние сме най- близо до Parramatta. При нас температурата винаги е с поне 5с по- висока от тази в центъра, понеже сме далеко от океана.
Мами, да ви споделя нещо, вчера получих поредния колет от БГ. Много съм разочарована, и на вас ли ви пращаха само ненужни подаръци за дечицата, или е случайно при мене. Няма да повярвате какво ми изпрати братовчедка ми- зимни дрехи  #Crazy При това ми писала, че съобразила, че сега е лято и затова ги взела дрехите по- големи, това добре, ама не знам какво е съобразявала, защото на етикета пише за деца на годинка. Е много хубаво, ние на годинка ще сме декември месец и отново ще е лято. Да не говорим, че повечето от дрехите са дебели за Австралийската зима. И тя не е първата дето ми праща такива неща  Joy Не мога да разбера тия хора като си дават парите защо поне не ме питат какво да ми купят, да къпят книга или диск с песнички, а те дрехи та дрехи. Е, оплаках ви се да ми олекне малко   Crossing Arms

# 220
  • Там някъде......
Вярно в това което казваш,че трябва да се пита когато се копува нещо.Само знам че тука зимата е в разгара си и по магазините ни все още си има дебели зимни дрехи не са изкарали още пролетни и лятни,но все пак можеше да ви изпратят нещо друго което да ви е в полза.Днес вали сняг тук.Доста си е студенко.А за снимката която разгледах от поста искам да кажа само, че е нещо прекрасно при вас!Плажовете наистина са големи и чисти!Това в кой град е ?И сигурно е на океана.А не са ли страхуват плувците от акули?Знам,че имало големи акули.

# 221
О, Алфи, аз от моите роднини вече не мога да се учудя  Laughing Свекърва ми например ми беше изпратил 6 (шест) престилки от тези, готварските, във всякакви най-абсурдни цветове и десени, всички достойни за музей на социалистическата идустрия  Laughing

Сега ще идват март месец ( ooooh!) и щели да пазаруват с майка ми преди това, уж им дадох инструкции, обаче не бих се учудила ако получа и зимни дрехи и кой знае какво още...

Аз по принцип все им обяснявам, че нищо не искаме и нищо не ни трябва, ама те все искат да се изявят. Предупредих ги също, че не искам дрехите да са в синьо, много банално ми се струва, а мисля, че има много красиви дрехи за момченца в зелено, оранжево, червено, жълто например... Казах на майка ми, а тя вика - е, ми то дотогава ще се знае със сигурност дали е момче, така че знаем дали да купуваме в синьо  newsm78 Иначе идеята за детски песнички и приказки е добра, може да им поръчам.

Azalee, това да не е плажът на Манли в Сидни?

# 222
  • Там някъде......
Момичета, големи жеги има при вас !Всяка вечер по новините се съобщава за високите температури и ,че имало много смъртни случаи.Моята приятелка австралийката току що ми каза,че имали 2 гущера и те измряли от топлините.Направо ужас !

# 223
 Hug Привет, другарчета!
При нас пак беше напрегнат уикенд. Сега три дни почивам  Grinning

Мама_Т, сайта е www.warehousestationery.co.nz
Гледам обаче, че не за всяко училище има списък. Вашето го няма.
Кога започват, утре или в сряда. Ние сме в сряда, но някои започват на 2-ри.

Ритка, голяма работа сте  Crazy Първите ви дни в новата родина бяха белкязани с болести, търсене на лекари и ... спиране на електрозахранването. НО оттук нататък се надявам само положителни емоции да има  Hug

Рикк, чакаме го малчо вече  Heart Eyes  baby_neutral
Моята свеки пък едно време (преди 6 години) толкова много се надяваше да родя една Мария, че не спря да плете до последно дрехи в розово и да праща колети в розово. Съпугът ми й каза, че видеозона показва момче, ама тя - не, та не. Те много често не познавали  Rolling Eyes Crazy Laughing Сега, живот и здраве, ако имам второ дете, ще е Марио, ако не е Мария, че свеки съвсем ще увеси нос  Tired Joy

Мили, как е настроението предучилищно?

Азали, къде е този плаж?  newsm78

# 224
Минавам само набързо и лягам, че днес беше партито за рождения ден на Кейт и съм скапана. Правихме го на басейна и децата подивяха. Имаха много организрани игри, много балони,които завлякоха в басейна и падна голяма забава. За първи път всичко беше изядено до трохичка (или водата им е отворила апетит и са били много гладни, или аз не бях подготвила достатъчно  newsm78).
Утре- училище: хем облекчение, хем са едни тъжни мисли за това колко бързо растат децата.

Днес на басейан една майка доведе и по-малкото си момичнце, което от около половин година е болно от нещо свързано с мозъка (неудобно ми е да разпитвам). От безкрайно жизнено, умно и съвсем нормално дете се е превърнало в жив труп. Поговорих с нея. Детето става по-зле и му дават най-много още година. Не се сдържах и се разплаках, а тя милата започна да ме успокоява. Не знам как и откъде ги намира тези сили!

Бъдете живи и здрави всички, пазете си дечицата, радвайте ги, обичайте ги - те са най-голмият дар, който имаме!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт