Паническо разстройство-част 2

• 197 306
  • 912
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, ето че и аз се включвам. Чак сега видях темата. От 18 годишна цикля от депресия на ПР. Малко преди да забременея бях на Ципралекс. Понеже съм много умна си го спрях сама след два месеца прием. Грешка. Лекарят ми знаеше, че имам идей да забременявам и ми каза, че след 6-месечен курс трябва да се направи профилактика с Литий и когато забременея пак да пия нещо, както и след раждането .Не го послушах. По време на самата бременност всичко беше почти наред. Но откакто съм родила е ужас. Има дни ,в които не мога да се позная- седя и по цял ден цикля над разни маловажни неща, които за мен са страшен проблем, крещя и рева за глупости. Страшното е, че го правя и нощем. Кърмех допреди известно време и не съм пила никакви лекарства. От известно време се самолекувам с Тиоридазин и сега по се държа като човек, но знам ли кога пак ще ме прихване newsm78

# 646
Момичета,благодаря ви за бързите отговори! Моят депресант е Ципралекс и съм чела тук -таме ,че мога да бременея Grinning и по време на приема му! Но категорично ще потърся мненията на няколко на брой специалисти Rolling Eyes,защото не ми се иска момченцето ми да остане без братче или сестричка!Благодаря ви и ви пожелавам утре(06.05-Гергьовден) да си изкарате празника спокойно, да се забавлявате и веселите cheers и да забравим за .....поне за малко!  Nature Sunny bye

# 647
  • Габрово
Момичета, искам да ви попитам, дали на някой му се е случвало да му треперят ръцете. Отскоро забелязах, че леко ми треперят ръцете, а най-вече ми трепери единия пръст. Забелязах го докато пуших. Интересно е, че ми трепери само докато пуша. Ако държа напр. химикал по същия начин не ми трепери, кво е тва сега.

Страдаш ли от ПР или някаква тревожност? Ако - да, то тремора най-вероятно е от това, ако - не, консултирай се с невролог за да разбереш на какво се дължи.

# 648
  • Русе, у дома
Момичета, има ли и други като мен, с липса на цикъл? Пия и противозачатъчни от месец заедно с Рудотела, но още го няма никакъв. При мен интересното е кое е първо стреса или аменореята (кокошката или яйцето)...
Ето една хубава статия за хормоните при стрес : http://www.ivfpleven.com/index.php?l=24&id=32

# 649
Момичета, гледахте ли "Часът на мама" днес? Темата беше нашият проблем. Гости бяха Екстра Нина, която е страдала от много фобии, но се е излекувала с терапевт и една друга жена, която сега ще пробва да се пребори с това чрез хипноза. Имало добри резултати. С две думи, апелираха към всички Нас да се лекуваме най-вече с терапия защото тоеа е лечимо.

# 650
Ех пропуснала съм го,но ще го търся в вбохса,там ще го качат сигурно,ще е било интересно,искам никой да не страда от тази гадост,мисля че с псиохотерапия може да има подобрение,но съм против хаповете,знам че е трудно лечението и зависи изцяло от нас самите и нашето мислене,а хаповете е временно и после даже по лошо става като свикнеш с тях.Ще се излекуваме момичета трябва да сме оптимисти всичко е в наши ръце,нема да се предаваме,ние сме по силни от тази гадория.И аз с мойте депресийй от време на време направо ме хваща секлета като седна в някое кафе....нервата ме подгонва в някои моменти но не се предавам,ще се боря с тези гадорийй,разтройства,депресийй кво ли не...успех и целувки на всички.

# 651
# 652
Беше интересно да се чуе мнението на Иво Величков. Изглежда компетентен. Учил е в Англия.
Някой има ли мнение за хипнозата като средство срещу ПР? Много се изкушавам да пробвам, но да ви призная ме е страх.

Момичета, нещо напълнявам. Дали е от този Ципралекс или той ми е оправданието че хапвам повечко. Уж не се пълнеело от него  Sad

# 653
Здравейте момичета!Здравей bonni!!! Позволявам си и аз да се включа по темата-Бони аз от ципралекса качих 30-тина кг. Banghead На първият прием-10-тина и на втория......останалите.А моята психиатърка казва ,че има пациентки които слабеели драстично от него и се налагало да им го спира newsm09.Ти от кога го пиеш и в каква доза? А по повод предаването-и аз го изгледах с интерес !Чела съм че хипнозата помага...но..... и мен ме е страх!!!!!

# 654
Мимиленка, 30кг, не ме плаши. Пия го от 2 месеца по 10мг сутрин и съм качила 3 кг, но понеже и аз знам че от него или не се пълнее или се слабее, затова се чудя дали той е виновен за това или си хапвам повечко под претекст че съм на лекарства от които се пълнее. Ох, много ме депресира това  Cry В нищо не влизам и се мразя, което не е добре за нашето състояние.
Жалко че си от Варна. Иначе можеше заедно, за кураж, да пробваме Иво Величков  Wink

# 655
Здравейте, как сте след почивката? Аз сега се връщам от личната ми лекарка. Питах я дали може да се бременее с Ципралекс и тя отрече категорично. А психиатъра ми в БГ казва, че може. А кажете на кой да вярваме  Tired

# 656
Аз не пия АД,но мисля че няма да е хубаво да забременяваш със АД,знам ли потърси трето мнение по въпроса или смени с хомеопатия,билки.всичко е на психика така или иначе може пък да се чустваш добре като забременееш,чела съм че много момичета като забременеят се чустват много добре и аз мисля да имам дете в най скоро време действаме по въпроса дано стане скоро.Успех ти желая от сърце и на всички тука много хубави мигове,здраве и позитивно мислене.УСПЕХ

# 657
И аз се включвам и тук. Посетител съм във форума на розали. Ветеран съм. От 2005 съм с ПА. Първи рецидив 2007 след година и 3 месеца на Серопрам. Рецидивира в тревожно разстройство + натрапливости след 4 месеца ремисия. Отново лечение година и 9 месец с серопрам. Един месец ремисия и отново старото състояние. Сега съм на ципралекс и флуанксанол заради мислите. Много по-добре съм. Ходила съм на терапия и на поведенческа. Като те хване ужаса никакви техники, обаче не помагат. Само и единствено АД. Въпреки всичко почнах пак с терапия. Малко съм скептично настроена, но ще видим.

Иначе няма ужас през, който да не съм минала на тези състояния. Кошмар. Вече не вярвам, че има излекуване. Само когато съм на АД се чувствам ок и живота ми е красив.

Относно бременност и АД - едно момиче роди на лекарства и всичко е наред с бебето. Просто дозите са по-малки. И все пак не се знае как ще се отрази след време на детето. Дано всичко да е наред.

# 658
Привет момичета!Току що изчетох внимателно последните коментари по темата и се "запалих" и веднага звъннах на моята психиатърка! Записах си час за четвъртък след обяд,но и подсказах за какво ще си говорим . Както и предполагах-каза ми,че не е желателно да приемам АД по време на бременност cry(което си е логично де...)  Даде ми пример с друго момиче ,което било "по зле от мен" но въпреки всичко е спряла  АД и бременноста и минавала общо взето спокойно! smile3501 Но...ще ви разкажа повече в четвъртък!

# 659
С риск да се повторя ще споделя пак с вас,че и двете бременности ги  изкарах без АД,като преди това съм пила лекарства.Не знам това някак си ми даваше сили да се преборя с ПР и се чувствах добре.Но горе долу до 6м. след раждането и отново бях на АД.Така,че всичко е строго индивидуално дано и при всички които искат бебче е така Praynig

Общи условия

Активация на акаунт