Паническо разстройство-част 2

• 197 547
  • 912
  •   1
Отговори
# 675
Танина, да права си, че всеки човек има пристъпи на паника от време на време. Проблема идва когато се появи страха от следващия пристъп. Когато мисълта ти е насочена само натам. Когато не усещаш тялото си като своето, когато главата е нон стоп изтръпнала, а ти си като в някаква мъгла. Когато света около теб не изглежда реален, цветовете са ярки. Страха е постоянен спътник. Буцата тежи и пулсира в гърдите и гърлото ти. Мислите, които се лутат в главата са толкова страшни, че не можеш да седиш нито сам, нито с хора. Когато си изморен и се влачиш като парцал, все едно си водил дълга битка със себе си, а в същото време не можеш да спиш, защото се будиш от ужасни пристъпи и страх. Леле, колко са гадни нощите. Сутрините, в които не ти се живее. Е, в това състояние ще пия лекарства и още как. И на терапия ще ходя.
[/quote

Много точно описание.Какви АД пиеш?Аз съм на Ципралекс и Флуанксол и за сега се чувствам добре

# 676
Аз съм на същите от месец Simple Smile Пия по една таблетка Ципралекс и две флуанксол. При теб как са? Иначе и аз съм направо супер. Преди това съм пила два пъти по година и половина серопрам, но се оказа, че е слабичък.

# 677
Танина, да права си, че всеки човек има пристъпи на паника от време на време. Проблема идва когато се появи страха от следващия пристъп. Когато мисълта ти е насочена само натам. Когато не усещаш тялото си като своето, когато главата е нон стоп изтръпнала, а ти си като в някаква мъгла. Когато света около теб не изглежда реален, цветовете са ярки. Страха е постоянен спътник. Буцата тежи и пулсира в гърдите и гърлото ти. Мислите, които се лутат в главата са толкова страшни, че не можеш да седиш нито сам, нито с хора. Когато си изморен и се влачиш като парцал, все едно си водил дълга битка със себе си, а в същото време не можеш да спиш, защото се будиш от ужасни пристъпи и страх. Леле, колко са гадни нощите. Сутрините, в които не ти се живее. Е, в това състояние ще пия лекарства и още как. И на терапия ще ходя.
[/quote

Много точно описание.Какви АД пиеш?Аз съм на Ципралекс и Флуанксол и за сега се чувствам добре
[/quote

не мога да се оправя с цитатите Embarassed Mr. Green

# 678
Преди и аз бях на серопрам,а сега съм сутрин по 1 Ципралекс и 3 по 1/2 Флуанксол

# 679
Аз имам повечето от симптомите  Confused ,има дни когато изобщо не ми е добре ,има и дни обаче когато изпадам в някаква еуфория .Миналата година ходих на психиатър изписа ми  Ксанакс ,страх ме е обаче да го пия.При мен лошото е че не е само ПР ,а и хипохондрия.

# 680
  • Габрово
Честно казано само споделям  Wink, не искам никой да тръгва да ме убеждава, че и аз имам такъв проблем, че взема да му повярвам   bouquet Heart Eyes

Не само няма да те убеждавам, че имаш проблем, ами и ще те посъветвам да спреш да четеш по въпроса. Много ясно, че си изпитвала ако не всички то поне някои от симптомите, описани в статията. Това е защото няма човек, който да не е получавал паническа атака или да не е изпадал в някаква форма на депресия. Със споменатите симптоми организма реагира на стрес. Когато обаче, тези симптоми са толкова силни и неконтролируеми, че ти пречат на нормалното съществуване и функциониране като човек, трябва да се обърнеш към лекар за специализирана помощ. Явно твоят случай не е такъв, иначе нямаше да му мислиш, ами щеше вече да си била при специалист  Peace.

# 681
Значи сме си лика прилика Simple Smile)) При мен само първия път беше ПР, после при рецидива имах тревожно разстройство с депресия и сега пак Simple Smile А ти колко време пи серопрам преди. И сега от колко време си на това лечение. Как си?

# 682
  • Габрово
При мен само първия път беше ПР, после при рецидива имах тревожно разстройство с депресия и сега пак Simple Smile А ти колко време пи серопрам преди.

За съжаление, рецидива на ПР почти винаги е тревожност+депресия. При мен лечението беше с медикамент за тревожността + медикамент за депресията. Повлиях се много добре.
Колкото до Серопрама, той изобщо не е ефективен при лечение на ПР и тревожности.

# 683
Почти година бях на серопрам,после ги спрях,роди ми се второто дете и шест месеца след раждането бях вече на Ципралекс.И него го пих около година и го спрях и след 9м. сега отново съм на хапчета.Пия ги от месец и се чувствам добре за сега(да не ме чуе дявола Laughing)дано и ти да си добре,желая ти го от сърце.Само се питам ще има ли край всичко това или пак ще се връща отново и отново

# 684
Само се питам ще има ли край всичко това или пак ще се връща отново и отново

Спрях да си задавам този въпрос след като имам два рецидива. В момента съм добре и това е важното. Така или иначе се отчайвам малко или много, но всеки си носи кръста. Някой ден може и да изчезне. Не знам. Просто разбрах, че за момента не съм достатъчно силна да се преборя без лекарства.

# 685
Здравейте,

Ще се включа и аз в тази тема. От септември миналата година съм с диагноза паническо разстройство и пия Ципралекс. Досега съм си го купувала сама, но разбрах, че може да мине през здравната каса и да излезе по-евтино. Имате ли представа дали е така. Четох новия позитивен списък на лекарствата заплащани от здравната каса, но там не успях да се ориентирам много добре. От това, което аз разбрах излиза, че това лекарство не се заплаща от касата. Така ли е?

# 686
kalinchita, добре дошла и тук  Hug

# 687
Здравейте , тези дни ме гони някаква депресия Confused малката беше болна и с температура може би от безсънните нощи обаче съм като разбита ooooh!

# 688
Спокойно,това е от напрежението .И на мен ми се е случвало при подобен проблем да се чувствам така. Опитай се да си починеш. Надявам се всичко да премине бързо! wavey

# 689
Здравейте момичета!Току що се връщам от среща с моята психиатърка.След разговора който проведохме,решихме  ,че в средата на юни ще започна да намалям приема на АД([ципралекс) на 1/2 .Така ще я карам около месец,като през това време тя ми каза че ще усетя дали съм готова или ще имам нужда да продължа с лечението!След това ще изчакам малко и...........запачваме да действаме!!!!!!!! Ще правим опити за бебе Blush Много съм развълнувана и вьудошевена Grinning !!!!!!!!!!!!!! Дано ГОСПОД е с мен и ми помага! Praynig Имам надежда...пък каквото сабя покаже.... 55

Общи условия

Активация на акаунт