Паническо разстройство-част 2

• 197 358
  • 912
  •   1
Отговори
# 780
Доран, тези лекарства не са за лекуване на ПР, а за премахване на симптомите. Малки са ти дозите. Аз пия флуксанол по две на ден заедно с ципралекса. Но ако се чувсташ добре от тях това е важното. Може да си още в много ранен стадии на ПР и затова да те орпявят само те.

# 781
  • Пловдив
може ли малко информация, какво е есберикум и от аптеките ли се купува?

# 782
  • Габрово
Момичета, които пиете АД, не се чувствайте виновни от това. Това, че ги пиете не означава, че сте по-слаби и не можете да се справяте с проблемите. Означава просто, че състоянието ви в този момент го изисква и знайте, че е временно до постигане на подобрение, след което с малки или никакви дози и воля ще можете и сами.
Ако ви скъсва от болка главата на пример, няма ли да вземете хапче или ще впрегнете цялата си воля и молитви и ще чакате да ви мине, а междувременно ще сте неспособни да вършите каквото и да било.

И престанете да се самонавивате как ще привикнете към лекарствата и ще се случи нещо ужасно. Сега има толкова пречистени и усъвършенствани АД и успокоителни, които добре регулирани и дозирани ще ви донесат само облекчение. За това съвета ми е при ПР, ПА, обща тревожност, хипохондрия, депресия и всички състояния, за които си говорим тук да се посети добър психиатър, психотерапевт, дори психолог, който да ви насочи и посъветва. Ако няма нужда няма да пиете лекарства.

Пиша ви всичко това на базата на личния си опит в различни ситуации - с и без хапчета.

aynur, първо браво за пътуването до село. Само имам една забележка за начина ти на мислене. Ами ти от сега си се замислила да не ти стане нещо и другия път. Не така! Започваш да си мислиш, че си се справила без проблем, ето че можеш да пътуваш и такива подобни. И ако щеш дори си вземай пак Софанакс, когато  решите да ходите. Не е голям грях, а ще ти бъде по-спокойно и мозъкът ти постепенно ще забрави тази реакция село-тревожност и няма да я има тази асоциация.
Колкото до ходенето на работа, наистина помага. Защото там искаш не искаш насочваш мислите си в друга посока, разсейваш се с другите хора, имаш друг дразнител. Щом не можеш да работиш се занимавай с нещо /плетки, градинарство, курсове, разходки, спорт/ което ти доставя удоволствие.

Хайде спирам, че стана цял ферман  Mr. Green.

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 10:41 от ivap

# 783
  • все тук
Доран, тези лекарства не са за лекуване на ПР, а за премахване на симптомите. Малки са ти дозите. Аз пия флуксанол по две на ден заедно с ципралекса. Но ако се чувсташ добре от тях това е важното. Може да си още в много ранен стадии на ПР и затова да те орпявят само те.
Благодаря ти за отговора - още малко се успокоих. надявам се наистина да се справя скоро с тези проблеми, че само като си помисля, че са единствено в главите ни и яд ме хваща на мене си.  Simple Smile

# 784
А ти от колко време пиеш флуксанола?

# 785
може ли малко информация, какво е есберикум и от аптеките ли се купува?
Това е екстракт от жълт кантарион, от аптеката се купува да  Peace. Към 8 лв струва. Има ако не се лъжа 60 капсули вътре. Аз ги пих 3х1.
Ето информация http://www.framar.bg/%D0%B5%D1%81%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA% … -pid06006837.html
Тук даже гледам цената е по-висока, но както и да е.

ivap, както винаги си винаги насреща  Hug  bouquet. Благодаря за което  Laughing. Много правилно си го написала това за село, да не мисля че ще ме хване, знам че е така, нооооо.... Мъжо каза, че другия път щял да ми каже че ще излизаме на центъра и хоп, щял да тръгне с колата към село  Mr. Green Аз пък му викам, ами ако си забравя софанакса? Аз ще ти го взема, ти не мисли за това ми вика  hahaha

# 786
aynur,и аз ходя на работа,трявва да си запалваш времето за да не мислисш много много,мозъка трябва да е зает,за да не мислиш глупости,по добре е да се занимаваш с нещо,днес си взех есберикум,как го пихте вие аз мислия да взимам по 1 сутрин и 1 вечер?на гладно ли се пие?  успех милички на всички ще се преборим с тази гад няма начин с повече воля ще стане,аз вярваммммммм.

# 787
Ллуллу, благодаря и на теб миличка  Hug Наистина ще се опитам да си намеря първо неангажираща работа, ако не успея, ще си търся някакво занимание.
А есберукума, както писах малко по-горе, го пих 3х1  Peace Не съм го пила на гладно, винаги след храна.

# 788
 llullu Пила съм хапчета. До като разберат какво ми е първи пих мента ,глог валериан + невробекс. После една година почти бях на деанксит - без резултат. След това ми изписаха транксен ,него го пих много малко , само няколко дни , сама си го спрях от страх да не ми стане нещо от него. След това една психоложка ми изписа ципралекс -  и него го пих седмица.Честно казано вече не помня по каква причина го спрях. По едно време ми бяха изписали и лексотан , него никога не съм го пила.Сега отново съм си взела мента , глог , валериан пия м/у 1 и 2 хапчета на ден. не знам дали има някакъв ефект или си внушавам ,че ми помагат. Винаги имам Валидол в чантата и като ми се разхлопа сърцето прибягвам до него. Забравих да кажа , че ходих и при някаква дето лекува с билки. Един месец пих всеки ден по 1.5л. от тия бил без резултат , а и бяха гадни на вкус.
Аз също не ходя на работа.Гледаме се с дребната и така като гледам още една година ще се гледаме.Дойдох в София преди повече от 6г. Бременна , току що женена. Нямах приятели. Повечето ми роднини са тук , но не се обаждат , много рядко. От тогава съм си вкъщи и това съвсем ме подлуди.Все си мисля , че ако почна работа ще съм поне малко по - добре. Ама пък ако ми стане зле на работа?
Ей , цял роман изписах .

# 789
  • Русе, у дома
Момичета, има ли такива, който по цял ден да ви е зле. Аз още сутринта като стана съм много разтреперана, пулса ми хвърчи. Ето сега от едно шетане в къщи скочи на 111, а иначе е около 90. Като си изпия обаче бета-блокера и се нормализира. Кардиологът ми казва че всичко е на нервна почва и аритмията и екстрасистулите, освен пролапс на митралната клапа, нямам друг проблем. Аз пия само Рудотел като успокоително и Лайф 600 (жълт кантарион), Гинко гард и Зелена енергия като добавки. Всички лекари ми казват, че нищо ми няма, но аз не се чувствам добре, как да си го избия от главата. Психотерапията ми е почти към края си, имам само 5 часа още, а промяна не видях. Знам, че всичко зависи от мен, но вече нямам сили да се боря за положителни мисли, а всъщност да се чувствам зле физически... Оплаках се... дано ми олекне за днес...

# 790
При мен в пика си съм по цял ден зле - отмаляла, вие ми се свят, натрапливи мисли. ТОгава единственото решение са АД, нищо друго. Поне за мен. Не съм успявала три пъти да се преборя с този ужасен период.

# 791
  • Русе, у дома
Ами аз всъщност не вземам АД, а само Рудотел-а, а той е успокоително. Ролята на АД при мен играе Лайф 600 (жълтия кантарион), но от него съм изпила само 6, а той трябва поне 14 дни, за да даде ефект. Сега друго мнение на лакар от днес, съветват ме да сменя Рудотела с Транксен, пак ще трябва да ходя на невролог. А в този период "ужасния" съм вече 5 месеца. Имам си добри и лоши моменти, но като цяло са лошите.
И аз не ходя на работа, при мен дори се сляха двете майчинства и вече 4 години съм си в къщи. Всички лекари ми казват, че това ме е изтощило и физически и психически. Лошото е, че няма как да релаксирам. Мъжа ми е постоянно в командировки, майка ми помага с децата. Но когато тя е в къщи, аз или лежа, или съм на поредния лекар или на психотерапия. Просто ежедневието ми е едно и също от години. А аз си мислех, че това ще са ми най-хубавите и безгрижни години с децата в къщи, а то какво си докарах до главата... ума ми не го побира...

# 792
С поред мен милички точно ето това еднообразие води до тези кризи,защото организма привиква към това състояние и после трудно се излиза,намерете време за малко спорт и 30 мин да е пак е от полза,казвам го от опит,аз на иогата в началото ме марзеше крака да си вдигна,ужас,след това направо с кеф ходех сега ходя винаги когато имам и малко време.разходката също прави големи чудеса и събирането с хора,говоренето много момага,аз преди колата си не можех да карам от тъпи внушения,днес пих за  есберикум.ще пия два пъти по едно,но всичко в в главите ни ,ама пустта тревожност ще я преборим момичета имайте вяраааааа,ще станеее сигурна съм.аз точно преди една година когато не работех ми се стовари това,после като почнах работа малко по малко нещата се подредиха с тъпата тревожност,трябва контрол над ума,който ние сами трябва да постигнем,и за мен е много трудно ,но ще успееем скоро.не се затваряйте,общувайте,развличйте се,спортувайте и смело напред всички тука се подържаме и помагаме,имам ви за много близки и една като страда и на мен ми гаднооооо,но ние сме по силни от тъпата тревожностттттттт,ще я смажеммммммммммм

# 793
  • все тук
А ти от колко време пиеш флуксанола?
Ами от месец и половина, но психиатърката каза да вземам още 20-на дни и тогава ще мислим как да процедираме.

# 794
Я да питам нещо малко в страни от темата. Не трябва ли да започнем нова тема? Или тая да си продължи до безкрай?

Общи условия

Активация на акаунт