Паническо разстройство-част 2

• 197 282
  • 912
  •   1
Отговори
# 105
Да, хиперинсулинемия
голяма мъка докато установим за какво става дума, т.е изходна точка на случая,приемем че вие сте жена с хиперфункция на задстомашната жлеза, с наднормено тегло(едва ли може да се установи това категорично - не познаваме костната структура, приемаме че имате нормално кръвно налягане, не разбрах нищо за бъбреците, поти ли се или не?, пие ли вода - течности, яде ли сладко солено люто ?, но от това което разбирам до тук ако пооправим хранителния режим малко, можем да нормализираме състоянието на физическо ниво, като за начало това е удачен подход според мен, да намалим килограмите, за 1-2 месеца като резултат ще повлияе добре на психиката а след това ще опитаме да промени мисленето.
съвети за хранене;
1. Яж често обикновенно препоръчам 6-7 пъти дневно
7,00-10-12,30-16,00-18,00-10,00
2. Хранителния режим трябва да е белтъчно ориентиран - белтъците изгарят повече отколкото доставят, повлияват добре инсулина( белтъци - почти всякакво месо, много риба, соя - и всичките и производни (соев изолат), обикновен но, аз междинните хранения ги правя от соев изолат - шеик, моркови целина
3. Консумирай ограничено количесто сложни въглехидрати - въглехидрати който се разграждат във времето - (без картофи), черен ориз, хляб от ръж - аз консумирам "Витал", качамак ..... и доста други посочвам най-характерните представители. Обесени ядки, и всякакви ядки
много зеленчуци - и целулозни храни (зеле имам предвид), нека преобладават зеленолистни храни - салата спанак и т.н... магданоз, целина глава .... и много други
5. Консумирай всякакви ядки сурови поне 3 пъти седмично, без фъстъци - те може да са печени. не повече от 50 гр. дневно  - консумирай повече съдържащи фолиева киселина.
Двигателен режим:
Аз съм от Варна всеки ден вървя около 5-7 км. от дома си до работа и обратно за около 40 мин стигам и за толкова се връщам
поне 2 пъти  седмично се разхождам до 10-12 км.
всяка сутрин или вечер права по 50-10 повторения на 5-6 упражнения от каланетиката и 5 Тибетци, това е в общи линии
пии по 2 литра вода на ден
нека сложните и без прости (това пропуснах да уточня) въглехидрати са на закуска , не след обяд, последното основно хранене не е по късно от 18,00 часа.... и много други неща които не мога да напиша .....
на закуска яж грейпфрут освен овесените ядки или там каквото е ......
хранителни добавки, цинк, хром, мисля че това е достатъчно като за начало

# 106
  • Около света и у нас!
Krisis и аз вчера бях в същото състояние. Ей така изведнъж ми стана лошо. Беше вечерта към 18 часа. Започна да ми се вие свят, разтреперех се, на сърцето ми стана лошо. Премерих си кръвното беше ми добре, даже малко ниско. Незнам какво става......Вече съм на по-малка доза Ципралекс, мислих че вече ще съм по-добре, а то какво става....уф....дано само не се върна в същото състояние от преди 5 месеца  Sad

Мила ти с твоя лекар ли се консултира за намаляване на дозата.....и по колко пиеш сега?

# 107
Да, хиперинсулинемия
голяма мъка докато установим за какво става дума, т.е изходна точка на случая,приемем че вие сте жена с хиперфункция на задстомашната жлеза, с наднормено тегло(едва ли може да се установи това категорично - не познаваме костната структура, приемаме че имате нормално кръвно налягане, не разбрах нищо за бъбреците, поти ли се или не?, пие ли вода - течности, яде ли сладко солено люто ?, но от това което разбирам до тук ако пооправим хранителния режим малко, можем да нормализираме състоянието на физическо ниво, като за начало това е удачен подход според мен, да намалим килограмите, за 1-2 месеца като резултат ще повлияе добре на психиката а след това ще опитаме да промени мисленето.
съвети за хранене;
1. Яж често обикновенно препоръчам 6-7 пъти дневно
7,00-10-12,30-16,00-18,00-10,00
2. Хранителния режим трябва да е белтъчно ориентиран - белтъците изгарят повече отколкото доставят, повлияват добре инсулина( белтъци - почти всякакво месо, много риба, соя - и всичките и производни (соев изолат), обикновен но, аз междинните хранения ги правя от соев изолат - шеик, моркови целина
3. Консумирай ограничено количесто сложни въглехидрати - въглехидрати който се разграждат във времето - (без картофи), черен ориз, хляб от ръж - аз консумирам "Витал", качамак ..... и доста други посочвам най-характерните представители. Обесени ядки, и всякакви ядки
много зеленчуци - и целулозни храни (зеле имам предвид), нека преобладават зеленолистни храни - салата спанак и т.н... магданоз, целина глава .... и много други
5. Консумирай всякакви ядки сурови поне 3 пъти седмично, без фъстъци - те може да са печени. не повече от 50 гр. дневно  - консумирай повече съдържащи фолиева киселина.
Двигателен режим:
Аз съм от Варна всеки ден вървя около 5-7 км. от дома си до работа и обратно за около 40 мин стигам и за толкова се връщам
поне 2 пъти  седмично се разхождам до 10-12 км.
всяка сутрин или вечер права по 50-10 повторения на 5-6 упражнения от каланетиката и 5 Тибетци, това е в общи линии
пии по 2 литра вода на ден
нека сложните и без прости (това пропуснах да уточня) въглехидрати са на закуска , не след обяд, последното основно хранене не е по късно от 18,00 часа.... и много други неща които не мога да напиша .....
на закуска яж грейпфрут освен овесените ядки или там каквото е ......
хранителни добавки, цинк, хром, мисля че това е достатъчно като за начало
ако имаш проблеми с апетита - т.е не можеш да спреш да чдеш пиши допълнително, че там е по сложно трабва да уточнчваме вида на глада, и много подробности има .......

#Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

явно доста хора смятата че хапчетата ще ги оправят - форума е като една фармакопея, молбата ми към Вас, приемащите барбитурати, анти деп, не използваите имена на конкретни препарати, много хора, без изход - посягат към тях без даже и да са се консултирали с лекар. Да вие сте майки и едва ли в името на децата си бихте постъпили така, но форумите се четат и от други категории хора. Хората са го измислил лични съобщения или .......

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 11:48 от Bonart

# 108
Bonart, много ти благодаря   bouquet
аз горе-долу се старая да спазвам подобен режим, единствено на всяко ядене гледам да има нещо въглехидратно, например 1 филия Бонус, защото си мисля, че ако ям само белтъчини, захарта пак пада newsm78
Сега остава да се заема сериозно със спортуването Hug

# 109
Eй сега ми хрумна, една идейка, какво ще кажете да си направим едно семинарче по позитивна психология и психотерапия - ролево занятие за няколко дни за  дни ?, подобно нещо сме правили с един колега от Русия, интересно е нещо като форума тук но тет а тет с много обяснения и такива неща какво мислите по въпроса ?, Какво би ни интересувало в едно такова семинарче ? всеки да помисли и да сподели?, и нека изрази мнение, а аз ще поема отговорност да напиша статии - лично мнение, по най - често зададените въпроси пък ако е рекъл господ можем да направим един формейшън (тик танцьорите ще се усмихнат) някъде на лято?Simple SmileSimple Smile

# 110
Bonart, много ти благодаря   bouquet
аз горе-долу се старая да спазвам подобен режим, единствено на всяко ядене гледам да има нещо въглехидратно, например 1 филия Бонус, защото си мисля, че ако ям само белтъчини, захарта пак пада newsm78
Сега остава да се заема сериозно със спортуването Hug
ок!, давай смело с грепфурта сутринта и с много течности Simple Smile, нещо важно, обърни внимание на детоксикацията! - ходенето в тоалетна редовно!

# 111
..."едно семинарче по позитивна психология и психотерапия" Simple Smile
Това ми прозвуча много несериозно. Аз съм водещ на такива групи във Варна затова не се сдържах. Първо груповата работа е процес с един път само се запознават хората.
Ако наистина имате нужда от подобно начинание бих ви дал координати.

# 112
Е колега, много буквано приемате умалителните които използвам!
Работата е наистина много сериозна, и аз имам ясното съзнание за това за разлика от повечето колеги - последното беше мнение на хората (не пациентите) с които работим съвместно, забележете, казах работим съвместно, а не консултирам Simple Smile. Не очаквам възнаграждение  от това семинарче, просто имам нужда от информация за научна дейност. Това е истинския мотив за това мое предложение, а в крана сметка ако и един от участниците са намерили удовлетворението от себе си и от живота, за мен това начинание си е струвало ! Пожелавам Ви, успех в работата и повече красиви моменти.

П.С. ако бяхте прочели някои от и без това малкото ми мнения, щяхте да установите, че в тях се препоръчва, да си намерим учител които да ни преведе през състоянието в което сме, съгласете се че обучението в лицето на учителят не е еднократен акт, а е доста дълъг процес на усвояване реп. формиране на знания и умения за преодоляване на дадена ситуация.

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 08:56 от Bonart

# 113
Е колега, много буквано приемате умалителните които използвам!
Работата е наистина много сериозна, и аз имам ясното съзнание за това за разлика от повечето колеги - последното беше мнение на хората (не пациентите) с които работим съвместно, забележете, казах работим съвместно, а не консултирам Simple Smile. Не очаквам възнаграждение  от това семинарче, просто имам нужда от информация за научна дейност. Това е истинския мотив за това мое предложение, а в крана сметка ако и един от участниците са намерили удовлетворението от себе си и от живота, за мен това начинание си е струвало ! Пожелавам Ви, успех в работата и повече красиви моменти.

П.С. ако бяхте прочели някои от и без това малкото ми мнения, щяхте да установите, че в тях се препоръчва, да си намерим учител които да ни преведе през състоянието в което сме, съгласете се че обучението в лицето на учителят не е еднократен акт, а е доста дълъг процес на усвояване реп. формиране на знания и умения за преодоляване на дадена ситуация.
ако споделяте и част от мнението ми ще се радвам да получа Вашите координати.... а в каква форма оставам на Вас да решите

# 114
Здравейте, тъй като съм новобранец във форума може  и да не съм свикнал с духа на изказванията. По принцип работя както с различни случаи, така и с различни проблемно-ориентирани групи. Малко обаче съм объркан за това искам да направя едно разграничение между обучение по психотерапия и проблемно-ориентирана група. В първата се обучават бъдещи терапевти от помагащите професии и целите които се поставят са едни. При груповата психотерапия целите са съвсем други. За да се създаде подобна група има строги правила които се спазват. Не един а всеки един член на една група трябва да има полза от подобен вид работа. За друго също искам да Ви поправя ако ми позволите. "Учителят" е архетип, който психотерапията търси у всеки. В този процес никой няма да Ви е учител и да ви дари с мъдрост как да се избавите, а по-скоро ще се търси учителя у вас. Пояснявам го защото доста хора /според мои наблюдения/ са с идеята че в процес на психотерапия някой ще ги учи на нещо, някой ще им казва .... ако направиш това и това и си излекуван... ,което е твърде невярно. В такъв процес се работи с ресурса на всеки един, какъвто и да е той за да се справи. Обучението по психотерпаия вече е съвсем отделно нещо.
Успех .
На лични ще Ви изпратя координати.

# 115
Когато започнах да ходя при психотерапевтката си наистина си мислех,че тя ще ми каже"Прави това,прави онова и ще се оправиш".Да ама не. smile3514Тя просто ми помага да разбера себе си,тялото си и да намеря в себе си решението на проблема.Научих много неща за себе си,и наистина има подобрение ,е има какво да се желае още,но... както казва тя няма как нещо "трупано"с години да изчезне от само себе си или за седмици.Така,че борбата продължава, всички тук знаем че не е лесно.Сигурна съм,че всички като мен искат да срещнат човек който да им каже"НАПРАВИ ТОВА......И ПРОБЛЕМА ЩЕ СЕ РЕШИ ЗАВИНАГИ" Е да ама го няма тоя човек,всичко е в наши ръце,но така пък победата ще е по сладка.Успех на всички и пишете по често.Олеква когато споделиш с хора ,които наистина разбират как се чустваш. newsm51

# 116
момичета, искам да споделя с всички обсебени от този проблем, че разрешение има.Аз страдах от такива кризи 6-7 години, мислех че умирам, стоях си в къщи ,получавах сърцебиене, вдигах кръвно-и всичко от страх, .Оказа се , че имам нарушения в биохимията-липсва ми СЕРОТОНИНА-елемент ,отговарящ за спокойствието.Зпочнах да вземам сероксат заедно с ривотрил-за по-бързо действие, постепенно спрях ривотрила и останах със сероксата, който пия под минималната доза.Спрях и него ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА.Приела съм факта, че бързо изчерпвам серотонина и че имам нужда от сероксатата, който се продава без рецепта в аптеките.и си промених начина на мислене-живея за деня, казвам си , че няма нищо фатално, радвам се на времето .........и така

# 117
Здравейте!
И аз искам да се включа във вашата тема и да ви разкажа моята история.
Преди 5 години близък човек припадна и си глътна езика пред мен. Много се изплаших. За щастие му изкараха езика на време. НО от тогава аз започнах да си внушавам, че ми е лошо, ча ще припадна и ще си глътна езика и никой няма да ме види и ще умра. Не съм припадала, но ми се вие свят, повръща ми се, получавам сърцебиене и сякаш съм в друг свят. Само вие можете да разберете за какво говоря. Не можех да остана 1 минута сама вкъщи. Иначе за навън нямаше проблем. Имаше ли хора няма проблем, затото си мислех като припадна най-малкото ще извикат линейка. Беше кошмар. Започнах да ходя по лекари - невролог, ендокринолог, кардиолог и накрая след като нищо ми нямаше се сетих за психиатър. На нашите нищо не казвах, не че незнаеха, но незнаеха че съм толкова зле. Винаги правех така,че да не оставам сама и не личеше толкова. Обаче ако трябваше да стоя сама излизах навън на улицата само и саво да има хора. 
Та така отидох на присиатър и ми каза, че имам паническо разстройство. Изписа ми деанксит и транксен. След като започнах да пия хапчетата започнах малко по малко да оставам сама. Но спра ли хапчетата и пак ме обвземаше страха. Сега пак не съм много добре. Не пия нищо, защото не ми се налага да стоя сама. Обаче май трябва пак да ида на психиатъра. Отгоре на всичко скоро се омъжих и мислим за деца. ОБАЧЕ аз все си мисля как да гледам това дете като не мога да стоя сама. Направо е нещо ужасно и незнам дали ще се оправя някога.  ooooh!
Дано да се оправим всечке и то по-бързо!  Praynig

# 118
мила t pavlova и аз се чувствах така, викала съм баба си на 75 г. жена да стои с мен , а като родих първото си дете направо изпаднах в безкраен /в мислите ми тогава/ ад,пак казвам след десетилетка ходене по лекари се оправих с ъс сероксат, който в началото вземах с ривотрил.Състоянието ми се оправи магически за 5.6 дни, тово е равносилно на диабетик да не си взема инсулина, хора с проблеми на щитовидната жлеза да не си пият хормоните и...........така

# 119
Значи, по-старите АД като анафранил (кломипрамин) например влияеха в началото на кръвното налягане, защото имаха придружаваща лечението парадоксална тревожност, присъща за трицикличните АД, която отминаваше след седмица-две в съчетание с бензодиазепин.
Това не означава, че едно супер ново лекарство като есциталопрама (Ципралекс) няма нежелани начални действия, но той се слави с това, че вкарва в нормални рамки кръвното налягане и не действа с тревожност в началото като анафранила, както и не е "кардиотоксичен".
Иначе, нека не се лъжем, анафранилът е най-силния АД, макар и нарушаващ много рядко ЕКГ и имащ повечко странични действия до втората седмица. Всички нови избирателни инхибитори на обратното залавяне на серотонина се сравняват с него като еталон за действие!

Общи условия

Активация на акаунт