Съпруги,чиито мъже пътуват по суша - 6

• 67 229
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Езика камион не кара, мъжът ми има трима колеги дето не знаят ни дума, но го търсят за помощ само в сложни ситуации, през останалото време се справят някак. Глобите ... за съжаление без тях почти не може, все пак са средство за пълнене на хазната. Лошото е че в Испания са големи а в Италия до колкото знам от опарени направо взимат книжки.
А за простотия, каква простотия може да направи, най много да напусне, което изобщо не е простотия за това което пишеш.
Ей такива фирми дето ограбват труда на работниците си оцеляват и са добре, а тези които си плащат заплатите, грижат се за шофьорите си и не изискват невъзможни неща фалират - за съжаление.

# 646
  • София

Ей такива фирми дето ограбват труда на работниците си оцеляват и са добре, а тези които си плащат заплатите, грижат се за шофьорите си и не изискват невъзможни неща фалират - за съжаление.
това е самата истина за България, за съжаление! И не само в този бранш...  Confused

# 647
  Ами каква простотия, например да  не му платят отново и да им продаде нафтата , да им зареже камиона някъде и да си тръгне.Човек в афект какво не прави.После, макар той да е ограбван от тях , пак него ще го държат отговорен, че си е "набавил" пари да  се върне поне в БГ. Така правели масово шофьорите там.От такава простотия ме е страх, мъжете лесно им пада пердето.Моя уж не прави така, но  както му е призляло. Сега стоят и на студено, защото им свършила  /освен, че замръзва/ нафтата Sad Чакам с нетърпение да видя дали и какви пари ще му преведат по сметката.Още не си е взел картата, не могат да стигнат до банка.Като нямат нафта...

# 648
  • варна-на плажа
Еее Shocked,то това прекалено в тази фирма.И на моя мъж им замръзна нафтата в Германия,ме са със Испанска нафта,но им наредиха да си заредят нафта с добавка да не замръзва.Повечето фирми не са цвете,но това минава май всички граници newsm78.Търсете алтернатива. Hug

# 649
да им продаде нафтата , да им зареже камиона някъде и да си тръгне.Човек в афект какво не прави.После, макар той да е ограбван от тях , пак него ще го държат отговорен, че си е "набавил" пари да  се върне поне в БГ. Така правели масово шофьорите там.

Честно казано не зная за такова масово явление- да се продава нафтата и да се изоставят камионите...
В Испания такова деяние е криминализирано и може доста главоболия с полицията да си навлече. Само преди седмица във фирмата на съпруга ми почти до арест се стигна за 100 л нафта и то по донос. Нещо като: Един човек ни се обади, че на еди кой си паркинг, ваш шофьор продаде нафта.
Нафта се е продавала, продава се и ще се продава, който не го хване полицията- добре, който го хванат...
Да си зарежеш камиона, обаче, може да има много сериозни последици и от потърпевш ще стане виновен. Отделно, ако камиона е натоварен и го изостави е още по-лошо, защото от момента на товаренето и полагането на подписа в ЧМР-то, шофьора отговаря персонално за стоката. Като се сложат  22-23 тона и сметката като цена пада върху шофьора за целия товар.
Единственият начин да зареже камиона където си поиска и без да има последици е да е дал предизвестие за напускане и срока на предизвестието да е изтекъл-чувала съм го от испанци, но не гарантирам за истинност..
Предизвестие не се дава по телефона, а се попълва образец и се завежда във фирмата.

Мислех и за тегленото на пари да пиша, но много дълго стана  Hug

# 650
  То и аз не бях  чувала фирма да изисква от  шофьорите си да й плащат  пътните такси от собствените си джобове и то без даже да са им дали аванс Shockedте нямаха какво да ядат първия месец, а трябваше  да плащат и такси.При това накрая им орязаха  заплатите и  взеха само 25% от  договореното.За връщане на пари от такси и дума  да няма Confused Ее, питам, тия шофьори хора ли са или са кучета? При това положение  аз не се изненадвам, че  правят  гореспоменатото и знам за много случаи.Не е  правилно, но не им оставят избор.  Моя   ми е казвал за  колеги, които  са го  направили тоя месец.Беше много ядосан, но вече се поуспокои. И къде ще отиде, нали  му дължат заплата и половина, а само на нея разчитаме да излезем от  тинята тая зима.

# 651
Ако мъжът ти има документ в който е написана сумата, която трябва да получава на месец да си намери някой говорещ кастеляно, да иде в UGT и да поиска от адвокатите да му напише бурофакс. Таксата им е около 50 евро, но пък това е един от най-успешните начини за прибиране на дължими суми от такива тарикат-фирми. 

# 652
Честит празник момичета!Обичайте и бъдете обичани!!!

# 653
Честит празник, момичета (независимо кой празник празнувате) ! Бъдете здрави, щастливи, силни, обичани и обичащи.  newsm51

# 654
Ако мъжът ти има документ в който е написана сумата, която трябва да получава на месец да си намери някой говорещ кастеляно, да иде в UGT и да поиска от адвокатите да му напише бурофакс. Таксата им е около 50 евро, но пък това е един от най-успешните начини за прибиране на дължими суми от такива тарикат-фирми. 
Благодаря, ще му предам

# 655
Четях и се ядосвах, четях и се ядосвах.....та накрая се регистрирах, за да пиша.

Anik@- Какви съдилища, какви 5 лева бе човек, зарязвам камиона, ама хич не ми пука, а после може "чорбаджията" да се оплаче на armenski_pop@mail.bg. По твоята логика е законно да не получавам заработените от мен пари, а е напълно незаконно да зарежа дръгела по пътищата щото съм умярл от глад.Зарязани камиони има много, осъден не съм чул да има, ама преди да го зарежа ще му продам гумите, печката, нафтата, ще източа нафтата и ще изпразня картите за нафта, разбира се няма да надвишавам сумата, която ми дължи.А след всичко това ще оставя кошницата в забранена улица по възможност в Германия или Австрия, че след като получи писмото биг-боса да предпочете да си купи нов камион, защото прибирането на дръгела ще е на цената на нов дръгел.
Стига с това мислене "преклонена глава сабя не я сече", аман от примиренческо мислене.И ако имам възможност и ще го бия пишман чорбаджията, защото този занаят е адски тежък и сме си заразяли живота като цяло, за да живеем в 2 на 1 кабина, да треперим няма ли да се забием някъде където няма вадене, да не ни окрадат, да пазим ненормалниците с леките коли, които се мислят за безсмъртни......само човек като теб може да напише подобни щуротии.

Lei@-Аз да те питам, защо мъжът ти продължава да кара след като е получил само 340 евро???
Защо не е направил изброените от мен по-горе неща и не е вече при жена си, а все още върти геврека и мръзне без печка, защо???
Да ти кажа, явно той сам оценява извършения труд на тази стойност, затова и седи.Човек, който цени труда си и смята, че той струва повече ще търси заплащане, което отговаря на труда му.Затова и няма да се оплакваш след като все още е там и върти геврека, защото такива ентусиасти превърнаха тази тежка работа в супер ниско платена, ами че то няма глоба 340 евро, те всичките са доста по-соленички.Другия месец, ако не му дадат нищо пак ли ще кара, в магазина как пазарувате се чудя, а какво ядете?
В един шофьорски форум има една поговорка "докато има телета, ще има и касапи", затова не се оплаквай за това, което сами сте избрали да понасяте, не може да се оплакваш за собствените си избори и решения.

На всички дами пожелавам лек път и тежки пари на съпрузите им и скорошно прибиране по домовете и най-вече безаварийно!

# 656

Проблема си е лично твой- така смяташ за редно, така го направи  Peace
Бих помолила да спазваш добрия тон, както всички го правят.

# 657
   mancity, prav si i ne si prav.Ako vsi4ki pravim taka edno, 4e ni6to nqma da se promeni, ami i po-lo6o 6te stane.Az znam za drug princip> "Nikoga ne pravi na drugite tova, koeto ne iska6 da ti napravqt na teb." A toi stoi , za6toto ima pari da vzema i  utre 6te razbere dali sa gi preveli. ot tam natatyk 6te q mislim. A jiveem, za6toto  i az rabotq i sym nau4ena da si pravq smetkite, taka sme nie v provinciqta...I  po-lo6o sme vidqli Confused

Prostete, no  nqmam kirilizaciq, deteto ne6to pipna Mr. Green

# 658
И "ние" сме от провинцията, ама даром не работим и зная колко ми взема тази работа, че да я работя, за да издържам някоя нагла свиня набутана в някой топъл офис, ако ще я издържам въпросната свиня, то трябва да издържам и семейството си, а само него не става.

По темата и извинението "има да взема пари, затова седи" моят учител в занаята казваше "Ако днес не може да ти даде 200, то утре няма как да ти даде 2000, затова бягай веднага щом те резне в парите", така че дали това де има да го взема мъж ти няма да се удвои или утрои, а.
Да не се окаже, че ти гледаш и издържаш къщата, а той вдига прах по пътищата за тоя де духа, помислете добре.

И след като си написала принципа ти, защо тогава ти правят нещо (лишават децата ти от средства и теб от мъж до теб) и обръщате другата буза, чак толкова вярващ в библията не съм.
Да ти кажа ли какво ще стане, ако всички правят както ти описах....ще стане, че ще си плащат гадовете, а не да карат луксозните бараки, а ние да живеем като измекяри, ще се научат да се съобразяват, но докато има някой каращ за 340 евро ще цари беззаконие и чувство за безнаказаност.

И още една глупост прочетох, плащал си магистралите, лелеееее ми да почне и нафтата да си зарежда мъж ти и гуми да купува на таралясника ти....."докато има....................касапи"

Помисли върху написаното от мен и стига с това овче мислене, действия са нужни и само действия.

# 659
Аника

Спазвам добрия тон, не съм нагрубил никой-никъде.
Оставял съм камион, жив съм още, ама под угроза, че камиона остава натоварен незнайно къде ми преведе парите мизерника и след това завърших курса и го зарязах да се оправя.
Подсъдни в Испания са много неща, но откакто се побългари всичко нали знаеш над закона сме, така че няма да те осъди никой за 100 кила нафта нито за зарязан камион, примери бол, а и ако е читава фирма няма да и се случи това, а фирмите със зарязани камиони не се оплакват, защото яко са затънали в л...а.
И аз съм в Испания.....и не от вчера, от времето на песетите съм тук, така че имам малко идея за света около мен и за работата, която работя, този свят който се промени много с побългаряването на бранша.

Общи условия

Активация на акаунт