Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

• 252 527
  • 657
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Сега поне има промоция на Тефал в  Кауфланд с точките.Събрала съм ги всичките и комплекта ще ми излезе около 150лв 6 части.Имам един тиган на Тефал и съм доволна,това за мен е качество

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 20:04 от Madam Stasita

# 166
Тези в Кауфланд май са ментета.Аз си купих 2 тигана с тези точки, и въобще не съм доволна, най вече от оребреният тиган.
Тази промоция не беше ли до ноември месец?

# 167
Здравейте, може ли да рекламирам една тенджера на която и се скапа вътре покритието още на първото готвене?Имам само касова бележка.Тенджерата е OLIVIA

# 168
  • София
Тези в Кауфланд май са ментета.Аз си купих 2 тигана с тези точки, и въобще не съм доволна, най вече от оребреният тиган.
Тази промоция не беше ли до ноември месец?
Не,сега имат до края на юни месец.Събеах всички точки,но още не съм си купила комплекта.Сподели ,какво имаш в предвид менте,че съм се навила да си ги купя,ама да не хвърля парите си на вятъра !

# 169
Аз си купих от Кауфланд, преди две месеца май беше, оребрен тиган. Пълен боклук, още на първото готвене се обели! Вече е за боклука Embarassed

# 170
  • Пловдив
А за оребрените чугунени тигани кво ще кажете? Дали са читави? Има ли някой такъв?

Гледах такъв в магазин за газови уреди и за принадлежности за туризъм. Много са тежки, продавача каза, че нямат тефлоново покритие. За разлика от тефлоновите, на които е отбелязано, че трябва да се ползват до определена темп. и не могат да се ползват на открит огън, тези са специално за ползване на огън или газ...

# 171
Здравейте, може ли да рекламирам една тенджера на която и се скапа вътре покритието още на първото готвене?Имам само касова бележка.Тенджерата е OLIVIA
Абсолютно задължително е споделянето. Това се превърна в доста информативна тема. Peace

Чета това за чугунените тигани и май доста им се мераклисвам Simple Smile само се чудя, как един турист ще носи подобно тежко нещо в раницата newsm78

# 172
Ами и на мен единият тиган ми се обели, при положение, че само дървени прибори ползвам.
Зълва ми има оребреният тиган от няколко години и месата стават страхотни, а моите стават като на обикновен тиган.

# 173
  • София
А за оребрените чугунени тигани кво ще кажете? Дали са читави? Има ли някой такъв?
Имам такъв. Не го ползвам често.Много тежи,ама много.И поне моят лепи  доста.Правих веднъж риба,е едва се отлепи и то не съвсем.После трих,търках,така си и остана петно.Много трудно се мие .
От Тефал не съм доволна никак.Досега два тигана изхвърлих.За няколко месеца им пада покритието.Първият верно,че го миех в миялната.Но вторият не.и пак падна за отрицателно време.Не бих си купила повече.
Сега лятото съм се наканила да си купя от тези тигани вм Технополис-титан и сребро сплавта май беше.Не съм прочела темата,сега ще чета,но ако някой има лични впечатления да сподели.Доста са скъпи,дано си струват парите.

# 174
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз готвя в чугунени тигани.
имам 2 - малък и голям.
големият е 28 см.

големият е по-стар и има образувана патина и не залепва нищо.
даже палачинки правя в него без мазнина.
в пъти съм по-доволна от тефлона.
тефлоновите ги разкарах Naughty

малкият е нов и всичко залепва на него.
но само с готвене се образува патината  Wink

най-лесно се почистваот от загоряло с едра сол: сипвам 1-2 с.л. сол в тигана и със салфетка търкам докато падне загорялото. после леко омазнявам тигана, за да няма контакт с влагата или ако се образува кондез да не ми ръждяса.

за открит огън не съм ги ползвала, защото съм нямала сгоден случай  Mr. Green
но са тежки Tired

# 175
  • София
asyalein ,благодаря за споделеното.Сега се опитах да си спомня колко пъти съм готвила на тигана.Първият път правих пилешки пържолки,мариновани,половината останаха на тигана.Втория път рибата.И последният ми опит беше с палачинки.Така смърдяха на риба Sick,че дори не донаправих сместа.Ще пробвам да го изчистя със сол,макар че тая рибена смрад дали ще изчезне въобще?!

# 176
За миризмите май помагаше хлебна сода newsm78 Не съм сигурна дали е подходящо за тиган, но не пречи да се пробва.

# 177
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
незнам  newsm78

аз ползвам малкия само за месо, а другия за останалите неща като зеленчуци, палачинки и прочие, че съм веге и ме дразни миризмата на месо Rolling Eyes

освен да сложиш малко оцет върху солта Peace
дано се махне миризмата Peace

иначе в малкия тиган на мен също ми залепват месата, но аз ги слагам без марината
и когато месото се запечата, доста успешно се отлепя Peace
маринатата залепва повече и изгаря бързо, та просто я махам от месото Peace

П.П. Рокси също е дала добра идея, със сигурност нищо няма да му стане на чугунения тиган  Peace

# 178
  • София
Аз слагах месото с марината. Grinning
Ще пробвам със сода,мерси.
Иначе тиганчето ми е подарък от свеки,специално от Италия ми го донесе  Laughing.

# 179
Нашият оребрен тиган май е чугунен защото много, ама много тежи. Почти всичко залепва и още първия път се обели. Не съм много  доволна, иначе храните стават вкусни.

Учудвам се на мненията по-горе за Тефал. От тях съм много доволна, нищо не залепва, не са се обелили, но и не задържат нищо от горе. Много са добри. Peace Нашите са от Билла, от промоциите с точки. Фантастични  са.

Общи условия

Активация на акаунт