Коледата на вратата чука, мама ДЕКЕМВРИйка с бебчето се фука

• 19 520
  • 278
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро, момичета! Hug
Вече си имате бебчета и не ви остава време да пишете. Аз само се ослушвам дали идва момента, но не мога да бъда сигурна. Днес се събудих с болки в яйчниците, комбинирани  с кръста. Усещам ги кратки и болезнени, но не чак толкова силни. Ще видим как ще продължат днес.
Успех днес на мимина, чакаме да се похвалиш.
Лек и приятен ден на всички!  bouquet

# 151
Сбъдваща, много свежо ми звучиш!
Аз все още мълча как мина раждането ми, вярвам, че някои са били много по-екстремни, но за мен това бе направо супер силно изживяване Crazy
Разболях се яко сега, отивам след малко на лекар да види какво правим с тази кашлица, хрема и възпалено гърло.

Амбър, Жорко е сладур, ама крачетата му са достойни за много целувки!
На Дидо крачката му са глеми, трябва и ние да ги снимаме.

Тази нощ ни падна пъпчето. Сега продължавам да чистя със спирт и пуфнах малко топоцин сутринта за всеки случай.
Доки каза да цедя до капка, но аз се притеснявам, че ще започна голямо млекоотделяне, затова ще цедя само до освобождаване на напрежението.

# 152
Добро утро,

честито на всички нови мами! Ние все още сме 2 в 1 иси чакаме реда...

# 153
Горещи новини от АГ - Варна:

Днес в 11.30 мама Мимина се сдоби с прекрасно момченце ДИМАН с прекрасните мерки 3.430 кг и 52 см.
Да е жив и здрав, ящен и спящ малкият принц!
smile3525

# 154
  • Пловдив
Честито на Мимина  smile3525 !Да е жив и здрав юнака Диман , да радва гордите родители   bouquet !

# 155
Здравейте всички.
Ето ме отново.
Първо да честитя всички нови бебчета на щастливите мами и техните семейства.

НЕНА, Крис е голяма сладурана. Да ви е жива и здрава!!!

Ние вече седмица сме си в къщи. От седмия ден сме с колики /е не толкова силни като при баткото/ и нощта ни е ден, а деня - нощ. Та не мога много-много да се включвам.
Пъпчето ни падна тази нощ. Голямо притеснение ми беше тази щипка.
Иначе малката е добре. Като цяло е спокойно бебе. За сега сме само на кърма. Но милата е много лакома и  цока като за последно, та после идва ред на хълцането и така след всяко ядене.
Сега да ви разкажа на кратко за моето раждане. След като съм застискала от 6-ти декември /защото таткото не искаше Никол и Ана/, като мина 9-ти се успокоих, че деня наближава. На 10-ти трябваше да постъпя в МД, но лекарката ми ѝ смениха графика и трябваше да е на работа на 11-ти от 8.00 сутринта. Така че ми даде отсрочка от още една нощ в къщи, за да не се подтискам в болницата. И аз щастлива -щастлива, цял ден готвих, приготвях си нещата за бебето /багажа ми за болницата соеше в колата от една седмица/, подреждах нещата на баткото, дори си приключих разни дребни служебни ангажименти - абе въобще може да се каже че бях готова по всички параграфи  Laughing
Да обаче към 17 ч. нещо взе да ме стяга корема. Е, нямаше как да сбъркам, че са контракции, въпреки че с баткото не стигнах тази фаза и нямах идея какво е - така че мами на които предстои не се притеснявайте ще разберете кога започва раждането.
Интервалите бяха на 20-30 минути, така че не се притесних много. Към 18 часа мъжът ми прибра със сина ни от детска и излезе за една среща, като каза че няма да се бави. Аз разбира се не му казах за да не се шашка излишно. Да обаче контракциите зачестиха. Пуснах на дечко ДВД, а аз бързо в банята - душ, тоалет и т.н. В 19.20 мъжът ми се прибра. При мен контракции на 8-10 минути. Викам му - май няма да издържа до сутринта, май ще се ражда, а той милия като посърна - мисли че се майтапя. Накара ме да звънна на докторката. Тя ме прати в МД да ме предледат, но ми каза да изчакам 20.00 ч. че тогава се сменяли екипите и да не ме преглеждат и двата екипа за разкритие. Разбрахме се след прегледа да ѝ звънна и да и кажа как са нещата. Дадох на моите момчета  10 минути да вечерят и да тръгваме към болницата. В 20.10 бяхме в приемно. Оказа се че съм с напълно изгладена шийка и 4 см разкритие  Shocked
Звъннах на лекарката, тя каза че тръгва. Изпратих си мъжете за в къщи. Синът ми си поплака, че няма да се прибирам с тях, ама какво да се прави.
Приеха ме в МД. Попълване на документи - около 15 минути. Следваше клизма. Качиха ме в родилно и ме включиха на апарат за запис на тонове и контракции. оказа се че имам контракции на 2-4 минути.. Лекарката ми дойде в 20.45. В 21.20 бях вече в операционна. Почнаха да ми вливат някакви банки преди упойката. Контракциите ми зачестиха и ставаха все по-продължителни. В 20.45 лекарката се скара на анестезиолога да побърза, че съм с пълно разкритие  Shocked Shocked Shocked
Сложиха ми упойката, която ме хвана доста бързо и операцията започна. В 22.20 извадиха моята принцеса. честитиха ми дъщерята. Сложиха ми номерче. показаха ми нейното  и ми дадоха да ѝ целуна петичката. Момиета, просто няма друг такъв момент. заслужаваше си 9-те месеца неразположения, проблеми, притеснения. Този един миг осмисли всичко. После ч отнесоха в неонатология, а при мен започна голямото шиене. Операцията ми беше много тежка, но няма да изпадам в подробности, защото сега не е от значение.  Към 1.00 часа бях вече в реанимация и се обадих ма мъжа ми. Той се разплака. Не очаквах подобна реакция, ама ми стана много мило.
Суртинта ни раздвижиха и ни качиха в следродилно, където ми дадоха Дени да се пробваме да се храним и да се погушкаме.
и така това е нашата история за  Деница, която се оказа Нощна птица / и до сега си е така  Laughing/ и за моите две раждания в едно.
Момичета стана доста дълго, дано не съм досадила. Не се притеснявайте за контракциите - болят, но са търпими, пък и бързо се забравя. А от секциото се възтановявам доста бързо, нали си имам стимул - Едно малко вързопче.
Успех на всички, на които предстои големия ден.

КОКА, внимавай с тия рагади да не си докараш някой мастит. аз слаган Лансиниох или Авент за зърна след всчко хранене и стоя без дрехи, колкото мога за да "заветрят" зърната. Листата от прясна зелка, отнемат температурата и напрежението в гърдите. но трябва да се сменят щом ги почувстваш топли и поумекнали.

ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ

# 156
Привет, момичета!

Честито на днешният бебешок на Мимина, както и на всички нови бебчета. Да са живи и здрави!!!

Майчета, днес ще правят на Владчето първата имунизация. Как минава? Много ли плачат след това? Вдигат ли температура? Дайте малко инфо моля.

Малкия бебeшок е много послушен - две нощи спи от 24ч до 6ч сутринта и ние малко се наспиваме. Започна да суче по-усилено и от два дни не съм давала допълнително шише, дори понякога през деня няма какво да доизцедя след хранене. Обаче и аканите памперси поразредиха, ще питам следобед педито дали е редно. В началото на всеки имаше "тортичка".
Вчера дядото го измерил - според него е 54см (48см при раждане), ще видим какво ще каже лекарката и за кг.

Весел ден на всички!!!! Тук е много слънчево, снежно и бяло. Май количката ще ми влезе в употреба напролет, а дотогава шейна Simple Smile (нали временно сме в Самоков)

Heart Eyes

# 157
честит малък мъж на Мимина.да й е жив и здрав и много да я радва  ylinfant smile3525

# 158
Честита принцеса Ния на мама Анхелито и принцове Георги и Ясен на Гризката, Никола на Светланка!
Да са живи и здрави, послушни и спящи съкровища!

Честита месечинка на Ангелина на Санчес!  bouquet

Ето го и дебюта на Малкият Иван на Вени Simple Smile

бебчо Иван

Elmina, да не е дошъл и твоят ден  Hands Thumbsup
Шаркче, на линия ли си? Hug

Аз вече не мога да спя, а бебка няма никакво желание да слиза надолу. Много ми тежи. ooooh!

# 159
  • София
Честит юнак Диман на Мимина. Да е много здрав и послушен и да радва мама и тате. На мама бързо възстановяване.  smile3525

# 160
  • София
Честито бебче на Мимина   bouquet, както и на другите мами, сдобили се с малките си съкровища тези дни.

И нас ни започнаха коликите  Sad Започват следобяд, някъде след храненето в 4 ч. и започва да плаче неутешимо. Не спи, неспокоен е ... Поръчала съм си Инфакол и Лефакс, но още ги чакам, затова вчера купихме еспумизан и започнахме с него, може би подейства малко. Поне се надявам. Педиатърката ни каза обаче да го даваме само на вечерните хранения, когато коликите се изострят.

Да ви се оплача, от вчера много ме боли главата и ми потече кръв от носа. Надявам се да се пооправя, че така е още по тежко с грижите за бебо  Sad

А иначе всеки път го слагам на гърда да суче (най-после се научи човечето, но само от дясната гърда, че зърното на лявата е много хлътнало), суче различно около 15-20 мин., отказва се и аз му давам изцедена кърма с шише. Имам чувството, че колкото и да му давам, толкова ще яде. Страхувам се да не го прехранвам. Обаче си спи добре, събужда се на около 3 ч. и ака редовно (да чукна на дърво). А относно режима ние установихме такъв, храним се на около 3 ч., почти по часовник се събужда. Нощем обаче се храним в 1-1.30 ч. и после се събужда в около 5-5.30, а на мен ми се ще да го изместваме напред, така че да се храним в 7 и да имаме малко време за сън.

Елмина и Сасано съмнително се загубиха, стискам палци  Simple Smile

# 161
Честито бебче на Мимина!!! Да им е жив и здрав!!!

Момичета ето няколко снимки и от нас. Йоанка ще те помоля да ни сложиш последната снимка на първа страничка. Предварително мерси.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9530431

maigto, може да ти е от преумора и недоспиване. Гледай да починеш

# 162
  • София
Ето и снимка на Марти.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=307490&pid=9530539
Йоана, моля те качи я на първа страница. Предварително благодаря.

# 163
Честито на мимина да и живо и здраво сладкото детенце!

И аз си мислех за Елмина, май май са трягнали нещата! Чакаме новини!

Мариянка, ако не става с еспумизан пробвайте с Колиеф- той със сигурност помага! Пробвай да се понаспиш, знам, че е почти невъзможно- остави малкия мъж на таткото и легни за няколко часа...май доста си се преуморила! Hug

# 164
Да ви известя, че тази нощ ЖЕНИ е родила със спешно секцио своя голям юнак с мерки 4,600 кг. и 52 см. Да им е жив и здрав принца! bouquet
На мама и е малко трудно със ставането.  Бързо възстановяване и за Коледа да са си в къщи.  Praynig Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 13:39 от ercm

Общи условия

Активация на акаунт