Дядо Коледа подаръци дарява, ЮЛЧЕТО елхата украсява

• 25 130
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
  • През девет земи в десета
AAA,Ели,забравих да кажа на Юл сурови семки от тиквата против глисти,белиш и да яде ако може,Цвети,много си пада по разни ядки.Остави я да си готви като иска,ти пък к'во се натискаш,я си мързелувай като е толкова отворена.Аз стигнах до баклавата.

# 76
даа аз за тва писах за семките че ми е изхвърлила,тя майка ми веднага превключи турбо съветите,наду ми главата да и давам сурови семки от тиква,праз ако яде и моркови да хрупа 3 пъти ми се обажда за семките #Crazy

А аз няма да я оставя да сготви всичко щото ще седим гладни,тиквеника и стига да провали Mr. Green,сега и правя плънката да вие сърми ако ще цяла нощ,пак ще се чувства полезна,и питката е поръчала да си я плаща тя ,да не каже -лоша снаха нищо не оставя да правя Mr. Green

И аз ще правя довечера баклава утре ще я заливам,та така, очертава се дълга нощ newsm78
Трябва и да се къпя,утре ще имаме гости ooooh! през деня

Ох това дете милото какво да го правя идва ми и другото хапче да и дам,сега я гледам как се клечи и си дърпа гащичките,и всички ми звънят да  ми казват какво да правя да съм и ги гладела ....аз падам от небето все едно...айде махам се вече

Весели празници на всички И подготовката за празниците да е весела

Ние отиваме да купим елха чак сега се наканихме  #Crazy

# 77
Много сте писали. Браво!

Ели, важното е, че знаете какъв е проблема и се лекува. Няма страшно ще се оправи.
А за свекито....не знам аз лично не издържам повече от 1 уикенд при моята. Точно и затова се отказахме да се прибираме сега и аз да остана там. Само при мисълта, че ще съм при нея и ме хващаха нервите, а си представям какво щеше да е там.
Иначе не е лош човек моята, ама е 3-то поколение преди мен, сещайте се. Crazy

Ивка, Нанни, много хубави снимки!

Днес бях на огледа на апартамента. Ми супер е, много съм доволна, сега трябва да го обсъдим за последно с Калин и да тичаме към агенцията, защото има още желаещи.

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 19:53 от Ронка

# 78
Ето меее  Hug

Ели ще ме умориш ти някой ден  Joy  Joy
Горката Юл,я кажи чети ли от какво се появяват тия гадини  ooooh! Сподели де.

Аз нищо не смятам да готвя.Нямам никво време.Ще работя даже по празниците.Да е жива и здрава свеки,че да ни посреща  Hug

Ние пък днес получихме колет от брат ми/Белгия/,не съм го взела от пощата че нямам време.  Confused Чак в понеделник  Crossing Arms

Хайде Весели празници на всички!
 santa2

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 19:52 от Ренито

# 79
Оф ,тука се раздуха страхотен вятър,направо буря и заваля сняг,може да се уредим все пак за Коледа с много снежец да се радват децата.Цвети пък точно сега реши,че иска шоколад и баща и да не ме гледа как се мотам из кухнята изхвърча във виелицата пеша,че не му се изкарвала колата.
Аз поприключих вече с готвенето,боба чушките и сърмите са готови,баклавата вече е залята и прибрана,за да оцелее до утре Mr. Green Питката замесих,тестото е във фризера,само чакам да се допекат сърмите и чушките и мятам тиквеника.Утре мисля да се занимавам ако съм на кеф де,с коледни курабии и някои други екстри,пък и време за разходка ще ми остане Laughing
Плодовете и ядките предвидливо ги напазарувах преди два дни,та сме напълно готови за празника Sunglasses
Добре,че компа е долу в кухнята да ми прави компания,щото изгоних всички деца на горния етаж да не ми се пречкат Twisted Evil

# 80
Жоржи забравих да ти кажа,четох тука във форума за някаква книжка по въпроса и много помагал подхода описан в нея,във вашия случай не става на сила,шамари и обяснения както ние си знаем не помагат.Книжката е от психолог,ще потърся и ще ти кажа как се казва или ще дам линк към темата  Peace

Ето,в тази тема се зачетох,ако имаш време прочети 35,36-а страница и спри да се ядосваш,колкото повече внимание обръщаш,толкова по-зле става.  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=326042.510

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 21:19 от [x]Пиги®

# 81
Много хубави снимки,момичета! Wink
Ели: Hug Hug Hug
Нан:Дая нали беше на хомеопатия?Как така яде шоколад?Нали не може какао,мента,пресен лук и чесън...Учудих се.Аз ако давам,давам само бял.

# 82
  • София
Ама как се изсипа този сняг, за 15 мин натрупа, а изобщо нямаше вид, че ще вали. Дано да се задържи, че да се повозят диванетата на шейна на Коледа.

Деси, ако имаш възможност за идване насам, обади се. Ние в Елмо сме си като у дома, често ходим напоследък.

Ели, много гадно с тия глисти, но ще се лекувате и всичко ще се оправи. Много добре те разбирам, че се ядосваш на инициативите на ссссвеки. Можеш да се опиташ предварително да уточнявате плановете си, поне да не те изненадва неприятно.

НАН, и Дая е голяма хитруша  Heart Eyes. И да не правиш бели, ей  Naughty.

Рони, аз мисля, че за проговарянето на Ема със сигурност има значение, че сте в чужда страна. Първо, че много по-малко хора й говорят на български, второ, че се опитва да възприеме и от френския, което й отнема от капацитета на мозъчето. Просто вероятно ще й отнеме малко повече време да проговори добре.
Можеш все пак да се опиташ да я стимулираш повече. Ние например сме чели още от преди годинката много книжки с римуван текст, той се възприема по-лесно. Имаме една поредица "Във вълшебната гора", това са около 40 книжки с приятни илюстрации и са римувани. Яна толкова пъти е слушала за маймуната-фризьор и мечето, което заспало в делвата с мед, че вече знае цели пасажи. Оня ден ми рецитираше "Кой те прати в нашата гора със маймунски номера?"  Laughing.
Можеш да й пускаш повече детски песнички, те също се възприемат добре. Яна толкова обича, че наскоро си мислех откога не съм слушала друга музика в колата, веднага си пожелава нещо, като види, че си пускам радио (и после по цял ден ми се въртят в главата ягодки, меченца, зайченца и пр.  Rolling Eyes).
Също пробвай да правите някакви логопедични упражнения. Аз изобщо не съм специалист, но я учих да казва някои думи правилно и виждам, че има резултат. Например казваше хипотам, ябода и подивалник (вместо повивалник  Laughing). Аз започнах да я карам да ги казва по срички, като започвахме с тази, която я казваше грешно: "Кажи "го", тя повтаря, кажи "яго", тя повтаря, кажи "ягода" и после се смеем, за да не й доскучее. Или пък кажи "по", кажи "попо", кажи "хипопо", кажи "там", кажи "хипопотам" и за няколко пъти се научи да го казва вярно.
Аз използвам всеки удобен момент да й обяснявам, говоря какво правим в момента. Като гледаме филмче й описвам с по-прости думи какво става и има ефект - следващият път като гледаме същото филмче, тя ми казва това, което аз съм й казала. Даже май съм прекалила, защото я гледам, че постоянно си бърбори сама - като прави нещо и описва какво прави на глас: "Малкото джудженце сега сяда, пие сок и т.н."  Simple Smile

Като разглеждаме книжката за 100-те най-удивителни животни, не само гледаме картинките, но й преразказвам с прости думи какво е написано, после казваме с коя буква започва името на животното, а накрая и какъв цвят е рамката на картинката. И гледам, че всичко запомня, следващият път ми го разказва тя и предпочита с мен, а не с баща си, да я гледа тази книжка, защото й е по-интересно.

Аз въобще съм на мнение, че винаги, когато видиш някакъв интерес, трябва да се го използваш. Използвам, че й е интересно да рисувам букви и животни и вече сме научили почти всички букви, не знае още Щ, Й, Ь и Ъ. Като видя, че иска да пуснем компютъра, пък я юркам да си събере играчките преди това и така се опитвам да я науча да си подрежда.

Май се поулях, но исках да споделя моето мнение, пък ако на някого е полезен - добре.

# 83
Betta,ще се обадя,ние ония ден бяхме тръгнали към Елмо,обаче минахме покрай Пиги'с хаус и Цвети каза,че там иска да играе,още отсега има претенции.

Думичките които казва неправилно и аз като Бетта повтарям сричка по сричка и тя след мене,докато се получи както трябва .

Днес май ще ми е ден за размотаване,снощи се развихрих,направих си меденките и опекох тиква,сега ще оставя глазурата на децата да се кефят.Тестото го изкарах от фризера,майка ми само да изпече питката.

# 84
Ехаа Деси, голяма домакиня си. Евала!

Бета, много ти благодаря, всичко ми беше много полезно! Hug

Арлинка, все забравям да ти кажа, че снимките от Лондон и на Зоя са супер. Много е сладка малката в банята, а този пистолет наистина е голям кеф. Ще потърся и аз тук дано намеря.

Аз днес ще направя боба и питката. Ще я сложа в пекарната за хляб да се омеси и после ще я прехвърля в тавичката да я опека.
Сърмите са готови. Следобед мисля да си направя за утре баницата и 2 бр. тирамису. Едното е за къщата(при момчетата където живеехме преди), вечерта може да отскочим до там. Няма да се престаравам много, защото няма кой да го яде.

Остана ми да опаковам подаръците на Ема. Но това ще стане довечера след като си легне.

# 85
# 86
  • София
Еее, Деси, направо ме убиваш с тоя твой ентусиазъм, браво  Hug. Ние днес бяхме на гости у майка ми, заедно със сестра ми и племенничките и изобщо не съм домакинствала. Приготовленията ми се състояха в това да пратя Тони с Яна до пазара да купят ядки, плодове и еклерчета от нашите любими. После у наште нарязах една плодова салата, като оставих Тони да се справи с ананаса и това беше  Embarassed. Надявах се Яна да се научи да яде плодове по случая, ама на нея й хареса само да бърка с пръст в цветята от сметана  Simple Smile.

Пожелавам на всички да изкарате приятни празници на топло със семействата си и мнооого подаръци за дребосъците  Hug Hug Hug!

# 87
Момичета, желая ви топли празници изпълнени с много любов и веселие!!!

# 88
  • Варна
Момичета,много целувки от нас и пожелания за една прекрасна вечер ,изпълнена с много любов и разбирателство!!!

# 89
Добро утро и ЧЕСТИТА КОЛЕДА!   love001
Никой няма тук,още спите ли? Какво ви донесе Дядо Коледа.На малкия беше оставил под елхата един камион с животни.
А вчера отворихме колета от вуйчо му.Беше пратил едно жълто ламбургини с радиоконтрол и един шоколад във формата на телефон и с 3 вида шоколад. Wink
НА мъжо донесе жилетка,а на мен знаете какво.Каза че нямал да ми го слага под елхата ,че нали съм била голяма блейка ,ще го настъпя  newsm62

Пиги много добре изглеждат сладките.А тази баклавичка...правила съм и аз така на пънчета,но солена баница.Ще споделиш ли на лични рецептата?

Общи условия

Активация на акаунт