Коледното пазаруване започна, февруарките броят килца и дни

• 16 479
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
  Добро утро и от мен! И на мен ми остават още два работни дни и след това ...." Хей, здравей дългоочаквана почивка" и много радостни емоции! Днес нашия тати тръгва от Лондон и с нетърпение чакам да се прибере, дано няма проблеми по пътя  Praynig. Явно ще е тук точно по Коледа.
  Аз вчера доста се поизморих, защото направих едно предпразнично чистене, направо изплезих език от умора. Много бързо се изтощавам в последно време и се чудя при това положение от къде ще намеря толкова енергия да родя, че и после да си гледам детето?!!! newsm78
  Ох при мен проблема с изтръпване и болки в ръцете много се задълбочава. Сега пиша само с лявата ръка , че веднага почват да ми изтръпват пръстите на дясната - тя стои подута. Вечер мога да спя само гръб с изпъната ръка иначе се събуждам с болки и пак изтръпване. Какво да се прави, ще се търпи ........ ooooh!

# 196
Добро утро мили девойки,

виждам, че отборът ни продължава да нараства, но това може само да ме радва  Simple Smile
Добре дошли на всички нови мами.

Тони пиши как е Криско, че всички го мислим.

hetera ти си направо герой щом и едно хорце си тропнала, аз сигурно щях да припадна. Та вече 10 стълби не мога да изкача без да изплезя езика.

bibi_iv
и на мен ми казаха, че бебо е много ниско разположен и създава контракции, но поне шийката не беше започнала да се изглжда. Надявам се да е така и при следващия преглед, но вече се съмнявам. от няколко дни стм с много силни болки, имам чувството, че с нож ме режат отдолу, от време на време ме схваща целия гръб,, нещо и стомах ме мъчи.
Явно съм си раздразнила стомаха, защото получавам някакви супер силни болки все едно като за тоалетна и търча аз към едно място и нищо  newsm78

Така че сега трябва повече почивка и пазене.

Момичета не знам как се справяте с чистенето, но аз вчера установих, че не мога една прахосмукачка да пусна. Нали седа леко пресвита и ми е адски некомфортно и корема започва да ме боли ужасно.

4erveno6iika скоро ще гушнеш любимия  Simple Smile

# 197
Привет мамчета !!!

В  последните дни само ви чета, но не съм се включвала да пиша.
Радвам се че се чуват само хубави неща и подготовката за бебчетата върви все по-добре!

Карбо, благодаря за страхотната закуска, вкусна и разнообразна  Hug Много съблазнително изглежда  Wink

BIbi_iv, Naiema - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЧЕ ВЕЧЕ СТЕ ГОСПОЖИ   -  Пожелавам ви много щастлив семеен живот изпълнен със здраве, всеотдайна и неугасваща любов, прекрасни семейни моменти и живот и здраве да си имате сладко детенце да ви радва и да изпълва дома с весели емоции   family

Toni, много се радвам че Криско се развива добре и укрепва все повече, гледах  последните му снимки, толкова е сладък миличкия  /пу, пу, пу/,   той е силно бебче и вярвам че усеща твоята безкрайна любов и подкрепа  Hug
Добре дошли на новите мамчета - февруарки, които се записаха при нас  welcome

Konikonkoni, това за разположението на яйчниците над матката много ме учуди, може би е логично но ми е много странно и хем ми е малко смешно да са се изместили толкова нагоре   #Crazy

Аз утре ще ходя на ЖК и чакам с нетърпение да видим малкия палавник, Ами той наистина е много палав бебчо в последните дни, така се върти, и само ми издува коремчето тук там, много ми е мило  Heart Eyes  прави ми по-големи или по-малки издутини и си мисля това краче ли е, ръчичка ли, главичка ли е...  и си хващам и галя там коремчето и бебчо да усети топлината на ръката ми  Flutter.

Сега за Коледните празници съм решила да направя първите покупки на бебчо - някои сладки дрешки, а след нова година - вече ще се захванем по-сериозно с другите необходими неща, тъкмо ще имам пълно свободно време!!!

Искам да ви попитам нещо, което може да прозвучи малко глупаво, на мен от ЖК ми определят термин за 1.март /трябваше да е 29фев. но добре че през 2009 няма да има 29ти  Mr. Green/, та си мислех 45 дена назад за болничния от 1март включително ли трябва да ги броя или без 1март назад 45 дни   newsm78. Понеже аз ще ползвам останалата си платета отпуска след нова година до към 15януари, и  незнам защо си броих 45 дни без датата на самия термин 1март...
Утре на ЖК ще уточним с лекаря кога точно ще ми издадат болничния.

Пожелавам ви приятен ден и много усмивки да ви огряват!!!

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 11:11 от nejno_cvete

# 198
Здравейте мили мами  Hug
съжалявам че не писах, но само сме по задачки, а и дограмата като ни сменяха моят компютър много пречеше, та събота и неделя нямах  #Cussing out
Кристиянчо е добре, но го преместиха в 1-ва градска и то без да ми кажат. Та отивам в петък за сведения и папката му я няма долу, а жената свива рамене че не знае къде е. качвам се аз горе да питам и никой не знае къде е бебето, 5 души питах от отделението и никой не можа да ми каже, корема ми се сви на топка и ми си дорева. Всички обикаляха из боксовете и търсеха бебе №7883, и най-накрая една жена каза че Кристиян МАЙ е едно от бебетата преместени в 1-ва градска. Идваше ми да ги  #2gunfire . Егати безхаберието  #Cussing out Та оттам в 1-ва, и го видях най-после. Добре е папка и качва грамчета. Сега се оправям и пак натам тръгвам.
Много  Hug на всички и хубав ден   bouquet

# 199
  • София
4erveno6iike това за ръцете е наистина ужасно.И мен нощем ме боли много дясната ръка.Не е изтръпване,а силна болка в китката,която продължава по пръстите на ръката.Не знам на какво се дължи,определено е само нощем,през деня ръката ме боли само,когато я мърдам и то повече от обикновенно иначе при леки движения и когато е в покой не ме боли,но нощем е ад  Sad

^desika^
За хорото и други бяха на мнение,че съм герой,защото наистина този голям корем доста пречи  Simple Smile Но обожавам да танцувам и ми беше приятно,а и не подскачах много много  Laughing  За чистенето те разбирам напълно,аз се оправям,но много по-бавно от преди,пускам прахосмукачка в едната стая,почивам 15мин. пред компютъра или телевизора и продължавам с другата стая и така.Днес правя точно това,ще чистя цял ден с това темпо,но няма как,искам всичко да ми е под конец за празниците.

toni_83 Много се радвам,че всичко при вас е ОК!!!Все така да продължават нещата!!!  Simple Smile

# 200
nejno_cvete  в сайта на бг-мама има калкулатор, които ти изчислява кога се пада този болничен

Калкулатор

Ето ти едно линкче, от там нататък ще се оправиш.

Тони радвам се, че Криско е по-добве и наддава.Но защо са го преместили в 1-ва градска, той не е ли все още в кувиоз?  newsm78

# 201
Тони, браво на малкият герой! Все така да наддава!

Аз тази нощ изобщо не спах добре, синът ми не искаше да си спи в кошарата, та го взехме при нас и буквално останахме без място. На всичкото отгоре той много се върти и много рита Rolling Eyes тъкмо взе, че заспа и бебето се събуди и като се започна с едно въртене, едни шутове #Crazy Tired нали уж трябваше да е в летаргия newsm78 Все се надявах, че докато се роди второто, поне първото ще започне да спи нощем, ама явно не. През следващата половин-една година май ще си будувам и с двете Crazy

А с пазаруването приключвам, купих много неща и най-различни хартии за опаковане, даже от миналата година са ми останали и вече опаковах подаръците, сложих и по една панделка отгоре и станаха много красиви и много разноцветни Wink

# 202
A мамчета тя Тони е успяла да се включи аз докато се добера до компа Simple Smile Е тя си ви е казала какво става с Криско. На мен ми писа смс, че нета и никакв го няма и прекъсва, та да не се притесняваме, че не пише. Но явно е успяла да се закачи Simple Smile дано да няма проблеми вече.
 А това за отношението на персонала в МД просто нямам думи. Само мога да си представя какво и е минало през главата докато наи-сетне са и казали къде е бебчо. Тия хора сърца нямат ли или поне акъл  #2gunfire  #Cussing out
 Важно е че малчо е добре и трупа мускули  Heart Eyes да заяква по-бързо и да си го гушкат вкъщи, че само и изкарват ангелите така.
  Аз ще давам отчет по-късно. Само да вметна взех си резултата от стерилната урина - няма бактериален разстеж  newsm44  е сега вече мога да се израдвам от сърце, това поне означаве че няма по празниците да вися в болницата. Сега си чакам микробиологията дано и там всичко да е наред, че ми писна. А с хемоглобина се примирих вече - тъпча се с какво ли не за да го вдигна колкото мога за тия 20-тина дни до раждането. Пия си Тотемата, почнах да си правя и сока с червеното цвекло за които писа коникони, свекървата готви коприва и ме тъпче, а и правя някакъв чай от люцерина  Mr. Green много е приятен, малко ей така на своя глава го пия защото не знам дали може ама за сега оцелявам. А и уж почнах да ям по-повечко, че до сега ядях по един път дневно като хората иначе се тъпчех с мандарини и така 2 месеца. То затова още си кися на +6 кила а съм почти 9-месец. Ама това бебе трябва все пак нещо да яде, та хапваите си не се косете за килцата да не се докарате като мен с хемоглобин 98, че то и после след раждането ще ни трябват сили не само преди това.
 Хубав ден  и до по-късно надявам се само с хубави новини   Hug

# 203
Привет на всички,станахме много тихички тук във форума,но сигурно е заради празниците Simple Smile
При мен днес и вчера бебката не мърда много много Sad,а не съм свикнала така и се чудя..дали е наред...
Тони,наистина е отвратително така да си търсиш бебето и никой да не знае нищо,да не са ти казали,сякаш не си му майка...странни методи имат там.
Десика и при мен контракциите са по-чести,особено тия дни.Незнам защо,нито се преуморявам...Може би матката ми е свръхчувствителна..та се надявам като раждам,ако е естествено,да ми върши добра работа и да създава добри контракции и всичко да мине бързичко Praynig
bibi_iv,като заговори за декорацията на къщата ви и за цвета на стените-все едно описваш предпочитанията на моя мъж.Той има доста така минималистичен стил в преобладаващи цветове-сиво,бяло,черно и червено.Та познай каква ни е къщата отвътре! LaughingНапример холът ни е в сиви тонове с бял под,черна рамка на вратата и бяла врата,черен диван,сив килим,бял телевизор....Та така.Но да ти кажа тези цветове,поне на мен много бързо ми омръзнаха,стои всичко едно сиво и черно и е скучно,депресантско понякога.Та съм решила като другият път аз да избирам цветове и въобще всичко.А аз предпочитам пастелните цветове,кремави-нещо по-естествено,та любимият се съгласи! newsm44

За Коледа аз и любимият ще сме само двамката и за Нова година също.Но ние се кефим.Понеже нашите живеят далечко и не се решавам с моите контракции да тръгваме натам.А на любимия техните са чак в Англия,така че и това няма да стане.Така че тези празници ще изкараме в интимна обстановка Heart Eyes
Вие всичките голям пазар ударихте!Браво.На мен ми останаха много малко неща за беба и ще сме готови напълно,а каквото липсва ще си го набавим след това.
Хайде лек ден на всички и по полека с движенията!

# 204
  Тони, направо нямам думи, възмутена съм до краен предел! Как може да ти замъкнат детето някъде и да не те уведомят, тия не са ли чували за телефони, в кой век живеем бе да му се невиди!!!!!!!!!!!!!  #Cussing out  #Cussing out #Cussing out Добре, че в крайна сметка са се сетили къде е и най-важното, че е добре! Е га ти зяплите са тия сестри ли, акушерки ли........то бива да си отнесен, ама чак пък толкова! Как така няма да знаят, че са пренесли бебета в друга болница и ще хукнат да го търсят ! Аз сигурно щях да се паникьосам, че някой ми е откраднал детето. Трябваше да ги заплашиш, че ще ги съдиш, да се постреснат малко и те! И  без това си го заслужават, като се има предвид, че и преди се бяха държали грубо с теб.
 Ох дано скоро си го приберете Криско в къщи, че да свърши това обикаляне по болници и свиждания, с които все трябва да се съобразяваш........направо ходене по мъките! ooooh!

# 205
  • Sofia
Здравейте мацки,
как сте днес? Аз проспах половината ден, за сметка на половината нощ Simple Smile

Тони, радвам се, че Криско е ОК!  Hug Ама тия от МД прекалиха отвсякъде!!! #2gunfire Направо не ми го побира главата как е възможно такова нещо!!!?? #Crazy #Cussing out Ама наистина не ми го побира!!!

Днес смятам да отида до Мола да поразгледам за подарък на милото, че днес него го няма, а искам тази година да е изненада Simple Smile Той си издаде неговата изненада, като ме помоли да си избера някакво бижу, че хич не знаел какво ще искам  Grinning Е, хайде, ще си го избера, едвам ме нави!  Mr. Green
И сега набирам сили да стана и да се отправя натам. Ако някое мамче ще ходи, да свирка, може да пием по кафенце Wink

Хубав ден на всички!  Hug

# 206
  • София
Здравейте мили мами  Hug
съжалявам че не писах, но само сме по задачки, а и дограмата като ни сменяха моят компютър много пречеше, та събота и неделя нямах  #Cussing out
Кристиянчо е добре, но го преместиха в 1-ва градска и то без да ми кажат. Та отивам в петък за сведения и папката му я няма долу, а жената свива рамене че не знае къде е. качвам се аз горе да питам и никой не знае къде е бебето, 5 души питах от отделението и никой не можа да ми каже, корема ми се сви на топка и ми си дорева. Всички обикаляха из боксовете и търсеха бебе №7883, и най-накрая една жена каза че Кристиян МАЙ е едно от бебетата преместени в 1-ва градска. Идваше ми да ги  #2gunfire . Егати безхаберието  #Cussing out Та оттам в 1-ва, и го видях най-после. Добре е папка и качва грамчета. Сега се оправям и пак натам тръгвам.
Много  Hug на всички и хубав ден   bouquet

ЕЕЕЕЕ НЕ!!!
ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е НОРМАЛНО!!!!!!!!!!!!!!!! tantrum Rage Angry Banghead

Тези хора трябва да се осъзнаят малко! Трябваше да им вдигнеш скандал, това на нищо не прилича! Само 3-4 неща си ни разказала за Майчин дом и те са ми достатъчни, за да знам, че кракът ми няма да стъпи там!!!!!!!!!!!!!!!

Извинявай, толкова се ядосах, че забравих да кажа колко се радвам, че сте добре!!!! Чакаме Криско да се прибере вкъщи и да го наснимате едно хубаво:)

# 207
  • София
Ама наистина се ядосах, заболя ме коремът... ooooh!

# 208
  • София
Тони и аз като прочетох много се ядосах.Какви са тези хора.Това бебе да не е тяхно.Те са длъжни да те информират за всичко което става с него,още повече когато са го преместили някъде и те не знаят къде. #Cussing out #2gunfire
Аз се прибрах от районното,дадох показания които просто трябваше да препишеш старите(пълни глупости)
Незнам какъв подарък да направя за милото много ми е трудно да избера Rolling Eyes.Вие какво ще подарявате?
Вчера пък майка ми ме гледа и ми каза:"Като гледам коремчето ще е момче със сигурност,даже няма да е февруари а януари по-рано ще е.Струва ми се паднал малко надолу."
И аз така си мисля и сега по цял ден ходдя да се гледам на огледалото.
Нещо се позагубиха всички.

# 209
Тони, Атмосферче, Лара, не се ядосвайте, бебетата ги усещата тия неща! Тони, дано спрат с глупостите дотук тия хора - ех...
Атмосферче, включвам се само, за да ти кажа, че аз се пренасочих към Шейново - бях писала в някоя от предишните теми. за там ми казаха, че мога да настоявам да дават ако се наложи изцедена кърма или само малко водичка през нощта, от 12 до 6. затова си и взех мое шише, но ще видим в крайна сметка как ще се процедира. някои бебета отказват категорично да налапват нещо друго освен мамините гърди. силно се надявам моето да е такова.

Общи условия

Активация на акаунт