Машина за хляб - 13 част

• 91 401
  • 997
  •   1
Отговори
# 705
  • Разград

Малък хляб стана, независимо от количеството брашно. Общо взето толкова слагам за цяла програма и ми излиза извън контейнера. На вид изглежда супер! На вкус..... newsm78още е топъл...А ще ходим на рожден ден. То и това бе причината, поради която избрах тази рецепта. В машинката месих питката за рожденния ден. Беше заета. И разполагам с малко време докато тръгнем и рецептата ми дойде добре дошла! Не знам как е вътре, топъл е и не ми се реже. Аз чакам поне 40-50 мин преди да разрежа. Но...ето и снимките - тук и тук....Обаче....като стане питката....ще видите каква красавица е замесена единствено и само в машинката.

Много добре ми изглежда.На моята машинка максимумът е 1 кг,а твоята е за малко повече и от там е станал по продълговат.
Снимка и на питката чакам.

# 706
# 707
  • София
Мама Цоцоланка, браво! Разкошна ти е питката! Щоси нямам и аз такава кума? :xarms Heart Eyes

# 708
# 709
  • София
Като за първи опит май няма да се получи...Сега се пече козунака де...
Мисля, че трябваше да сложа малко повечко мая, понеже увеличих захарта...И ми изглежда сега, че сигурно мазнината му е в повече, дали е възможно newsm78 Понеже като го плетах, омазах обилно тавичката, върху която действах...И май не му беше достатъчно топло в кухнята - 19 градуса-не можах да стопля повече  и това си е....Не се наду много. След половин час ще видя крайния резултат де...

# 710
  • София
Mамо Цоцоланке, напиши рецептата за питката и малко обяснения. Вечеряла съм , а ми се преяде. Grinning

# 711
Като за първи опит май няма да се получи...Сега се пече козунака де...
Мисля, че трябваше да сложа малко повечко мая, понеже увеличих захарта...И ми изглежда сега, че сигурно мазнината му е в повече, дали е възможно newsm78 Понеже като го плетах, омазах обилно тавичката, върху която действах...И май не му беше достатъчно топло в кухнята - 19 градуса-не можах да стопля повече  и това си е....Не се наду много. След половин час ще видя крайния резултат де...

Не ми се вярва чак толкова да му е попречила мазнината.Нали не си го месила върху нея, както обясни Пина.
И защо си затопляла кухнята?Ти не го ли правиш в машина?Ако е в машина само вадиш, сплиташ и връщаш да втасва в нея.Отнема не повече от 3-4 минути.
Чакаме резултата.

# 712
  • София
Така на вид стана добре...като за сефте. Ще го фотографирам. Обаче се наложи да пусна допичане 2 пъти по 10 минути, че оставаше по клечката - може би, защото малко увеличих брашното-яйцата бяха домашни и големи...Като поизстине ще видя и на вкус как е.
Иначе ,Кети,   bouquet за рецептата Hug
А за топлото - ами понеже не се наду много преди да почне да се пече и мислех, че докато съм го сплитала съм прецакала работата. Няма и 3 минути ми отне сплитането.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 20:50 от Доника

# 713
Ами то да ти кажа, като че ли и при мен точно преди печенето беше достигнал до средата на контейнерчето.Изглежда е бухнал вече при самото печене още, защото беше до горе и аз се опасявах дали ще се изпече отгоре.И сега, като се замисля, като че ли аз също му дадох още десет минути за доопичане.  newsm78

# 714
Уау Shocked,представям си каква е на вкус.

За пореден път ми казаха да откривам магазин за питки.......Ето и снимки без тавата - тук + тук + тук парче з … 80;те

Рецептата е в темата за питките, ще видя точния линк - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358742.msg9692355#msg9692355......  На вкус бе превъзходна! Детето стана на 10г. и откак се е родил, всяка година на рожденния му ден без питка не ходя.....

Радвам се за козунаците....Не се притеснявайте....И питки, и козунаци един ден ще продаваме с успех!Поздравления за всички!

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 23:38 от Мама Цоцоланка

# 715
ketti, тази вечер пробвах твоя козунак,изцяло омесен и изпечен в машината.Просто не е за вярване,стана страхотен.Досега винаги го омесвах в машината,а печах във фурната.Ама така е по лесно и пак стана чуден.Благодаря ти много за рецептата ,а и за снимката,защото ако не бях го видяла как изглежда,едва ли щях да го направя smile3525

# 716
Страхотни сте всички!!! Поздравления!

Кети, благодаря ти за рецептата и подробните описания. Понеже още не си познавам машината, може ли някой да ми каже на базовата програма от 3.5 часа кога са втасванията? Т.е. кога да извадя да сплитам? Иначе знам кога пече, така че за мазането ще се справя, надявам се.

Цоцоланке, разкош! Майка ми прави такава питка! Ще опитам рецептата като хляб тези дни.

Аз да се похваля с идеите от последните дни - чеснов хляб, мноооого вкусен. А току-що извадих лучен - лук, босилек, малко джоджен и малко червен пипер + тиквени семки. Стархотно стана! А, да, да кажа, че всичко е само с пълнозърнесто брашно   chef

В петък ще имам свободен следобяд и ще опитам пак козунака.

# 717
Мамо Цоцоланке, страхотна питка.Преяде ми се, днеска ще взема да направя една, ама половин доза.Дали мога да й сложа сиренце вътре?
Вчера правих хляб от типово брашно.Стана много вкусен, но като че ли бухна малко по-малко от белия.Дали е от брашното или маята му беше малко.Сложих една и половина ч.л. суха мая.
АникаБ, радвам се, че налучкахме рецептата.Дано винаги да стават хубави, че да им се радваме.
Милена, не знам каква ти е машината, но щом е основна програма, някъде около 40- 50 мин. преди печене, ще ти е последното втасване предполагам.

# 718
Мамо Цоцоланке, страхотна питка.Преяде ми се, днеска ще взема да направя една, ама половин доза.Дали мога да й сложа сиренце вътре?
Вчера правих хляб от типово брашно.Стана много вкусен, но като че ли бухна малко по-малко от белия.Дали е от брашното или маята му беше малко.Сложих една и половина ч.л. суха мая.

Естествено,че може сирене да се сложи вътре. Само дето понякога, където е сиренето остава леко сурово, и не предпочитам така. Дълги години я правих със сирене, но вече съм се отказала да я правя така. Иначе със сирене вътре - манджа не ти трябва. Само питка и шарена сол и си се наял. Естествено,че може половин доза.

Типовото брашно не бухва както бялото. Не е нито от маята, нито от нещо друго. Просто структурата на типовото е такова, че бухва малко. Повредата не е в твоя телевизор.

Millena една от най-сполучливите комбинации, които съм правила е по един хляб на Амарена(мисля,че я има рецертата в рецептите за машина за хляб) е от царевично брашно(което е малко като % от цялото количество нужно брашно), кашкавал и чесън. Страхотен е! А босилек, кашкавал, чесън...остава и малко саламче(за месоядците) и пицата е готова. Ще потърся тази рецепта. При нея може да се импровизира - да се сложи кисело мляко, сметана и ще стане......Добре,че е форума, че да снимам това, което правя. Ето снимки от този хляб - Хляба на Амарена + Разрез......

Макс-мама, хляба е хубав - да! Но лично аз не бих използвала често бързата програма. Само когата наистина нямам време и хляб. Тъй като нямахме и троха хляб, а за сутринта все пак нещо трябва да се закуси, рецептата снощи ми бе добре дошла. Не ми хареса вътре много консистенцията как е, на трохи ми седи, но все пак е по-добре от купешки хляб.

Браво за козунаците!

Яд ме е,че довечера ще сме на спагети и днес няма да бръмча.......Успешен ден, хлебарки!И смело експериментирайте в рамките на позволеното!

# 719
АникаБ незнам при твоята машина как е - при моята последното втасване е 50 минути преди печенето. Аз искам да попитам как пускате на допичане. Като ми свърши програмата (примерно основната) слагам на програма само печене ли. Ами нали машината е топла - няма ли да иска да изстине преди следващата програма. Извинявам се ако задавам тъпи въпроси, но ми стана интересно. Или на вашите машини имате отделна опция за допичане.
Благодаря предварително за отговора   bouquet

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 10:28 от eldi

Общи условия

Активация на акаунт