Машина за хляб - 13 част

• 89 423
  • 997
  •   1
Отговори
# 90
Оф, тая корона от кога я мисля ooooh!...Трябва да прегледам пак рецептата Crazy. Много се изкушавам с тоя форум Wink.

# 91
  Ванчето, твоята по-прилича на корона, моята е за недорасла главица май  hahaha

Grinning
килната,не килната,щом не остава ,значи е вкусно.хич не си го слагай. Laughing

Аз намазах короната с масълце веднага,щом извадих  от фурната.Стана   Crazy Crazy Crazy

Hug

# 92
  • София :(
  Че малко масло ли има вътре, с нищо не я мажа. Пък и без друго не ми се полага да я ям, само се радвам как я изяждат.
  polin_a, хич не се чуди, направо я прави - много вкусно, много апетитно, и много се лепва на д-то, затова сега само я гледам  Joy
  Тя има и сладък вариант, но при баклава и Тирамису реших, че не им се полага повече сладко за Нова година, ще почакам друг повод да я спретна.

# 93
mimensita, гледам, че си опънала кантара отдолу Joy. Аз не мисля да стигам до там Naughty, но съм решила сега по празниците да хапвам колкото душа иска, пък после newsm39 и глад Shocked.

# 94
Здравейте момичета!!!
Айде и аз да се похваля направих първата си питка в машината за хляб Grinning, стана страхотна отнесох всички похвали на празника Hug Да видим вие какво ще кажете:
http://i032.radikal.ru/0812/ff/a50c30024c36.jpg
Ето я и рецептата:
3 с.л. краве масло
0,500 мл прясно мляко
1 с.л. захар
1 кубче прясна мая
3 с.л. оцет
2 яйца + 1 белтък
1,100 кг брашно
1 с.л. сол

За намазване: 1 желтък и пожелание сусам

Разтворих кубчето мая в половината мляко със 1 с.л. захар, като набъбна изсипах в машината за хляб и последователно прибавих продуктите описани по горе. Месих тестото на програмата за тесто като не го оставих да втаса до последно - 30мин преди края на програмата го извадих, защото така втаса че имаше опасност да излезе. От тестото направих 3 топки, които намазах с маргарин и разтеглих поставяйки ги една върху друга, между топките сложих сирене. Направих фитил навивайки тестото все едно е палачинка Laughing /как го написах само/. С ножа отрязах парчета от фитила и с отрязаната част ги сложих в намазана с маргарин тава. Е да ви е сладко Joy

# 95
  Че малко масло ли има вътре, с нищо не я мажа. Пък и без друго не ми се полага да я ям, само се радвам как я изяждат.

Че кой е ял? LaughingХаха... Laughing

Аз много масло не слагам вътре.Пък като я намажеш друго си казва..... Crazy

Netty,питката ти е страхотна!

# 96
Netty, чета аз пита в машината и малко по-надолу кило и кусур брашно и Shocked. Че чак после hahaha чактисах,че всъщност само си месила тестото и няма как питата да е правена изцяло вътре. Много ти е хубава Peace!

# 97
 Кантар не ами цяло кантарище, страшна картинка съм станала от такива вкусотии и сега си нося кръста - готвя, гледам как си похапват край мен, а аз си зобя моите манджи и се радвам като видя по-малка цифра на кантара, какво да се прави - суета  Laughing
 Ето го, докато не съм се отказала, и хляба на Умбра, но правен изцяло в машината

Обикновения хляб ще си го прави половинката, за днес ми стига да вися в кухнята.
 Netty, страхотна питка, дали догодина да не поръчам хляба на теб Wink

# 98
Нети - страхотна ти е питката!
Искам само да те попитам- как подреди нарязаните парчета и разточва ли 3-те кори?

# 99
Нети, питката е супер  Peace. Ще си запиша рецептата, защото ще използвам машината тази година за месене и втасване на питката за НГ.

mimensita, побърка си машинката днес бе жена  Wink, ама много хубави неща си сътворила  Peace

А тази корона на Котка съм си я записала и кога ли ще я направя, и аз  Laughing

# 100
mimensita нямаш проблеми за хляба мила Hug
Ох таз машина е страхотно нещо, но моя корем взе все повече да расте и се питам освен бебе колко килограма отгоре ще си докарам пак Wink
Cvetina-71 не ги разточвах мила корите ами взех с шепи от маргарина и мачках отделните топки първо разстлах едната сирене отгоре другата и опъвах да стане по тънко тестото и да стане по-голям кръг. После навих на руло и рязах парчета и ги подредих едно до друго в тавата. Оставих 15-20 мин да си почине и да довтаса тестото, после намазах с яйце и поръсих със сусам Grinning.
Къде да видя тази рецепта за корона Котка newsm78

# 101
Нети - много благодаря за отговора !
Много ми хареса питката и се замислям да я направя за Нова година.

# 102
Аз ще я правя пак за НГ, мъжо така я хареса че сега отърване няма Joy

# 103
 Благодаря на всички и вашите творения си ги бива  Hug
Netty, копирам направо рецептата, барабар с обясненията на баш майсторката

Солена корона
(източник: http://fidji.canalblog.com/archives/2005/04/02/745491.html)

за тестото (за малка корона) – аз направих двойна доза, съответно всичко х 2
10 гр. мая (прясна, аз сложих суха - цяла опаковка)
150 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
20 гр. пудра захар (аз сложих 1 ч.л.)
5 гр. сол (сложих 2 ч.л.)
40 гр. меко масло

за плънката - въпреки двойната доза тесто, сложих горе-долу същото количество плънка
200 гр. сирене за намазване (аз сложих крема сирене)
100 гр. шунка, нарязана на кубчета (при мен се получи „изчисти хладилник” – сложих малко шунка, малко кремвирш и малко дебърцини)
50 гр. орехи (не сложих)

за отгоре
едно яйце (аз сложих само жълтък)
маково семе

В случая рецептата е за машина за хляб, но аз такава нямам и затова си я омесих по стандартния начин. Първо леко затоплих млякото със захарта и сложих маята в него да шупне (около 15 минути), след това добавих брашното и солта, поомесих. Накрая сложих размекнатото масло и месих, докато се получи гладко и еластично тесто.
Оставих да втасва до удвояване на размерите (около 1 час при мен, кухнята ми е топла).
След това разточих на правоъгълник, намазах със сиренето, поръсих с колбасите (и орехите) и оформих короната. В линка се вижда добре как става, но пак да напиша – правоъгълникът се завива на руло и се разрязва през средата. Двете половини се обръщат с плънката нагоре и се усукват една около друга. Краищата се съединяват, за да се получи корона.
Така оформената корона сложих направо във формата да втасва (използвах кексова форма с дупка с диаметър 26 см., но може и в обикновена тава, както е в оригинала). След втасването (пак около час) намазах с разбит жълтък и поръсих с маково семе.
В оригинала пише да се пече на 200º за 20-25 минути, аз пекох 45 минути на 180º.

И да не решите, че съм приключила - човекът заспа като порче през зимата, а сутринта ще търси хляб за закуска, така че отивам да заредя един хляб за ежедневна употреба  Laughing
 Хубава ви нощ

# 104
Да се похваля, че въпреки свитото ми сърце заради ужасните отзиви за точно този модел, хляба стана перфектен просто! Половината отиде на обяд и децата питат за още. благодаря и за чудесната рецепта за обикновен пълнозърнест хляб, много ни хареса, само ще добавя още мъъъничко сол.
В темата съм с 2-та крака вече Simple Smile

А вие кога махате бъркалките? Веднага като извадите хляба ли? Защото моите са вътре, едната я махнах като го нарязахме, другата - абсурд, трябва да разчупя хляба, за да излезе.

Общи условия

Активация на акаунт