Машина за хляб - 13 част

  • 89 423
  • 997
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 9 785
Оф, тая корона от кога я мисля ooooh!...Трябва да прегледам пак рецептата Crazy. Много се изкушавам с тоя форум Wink.

# 91
  • Мнения: 5 873
  Ванчето, твоята по-прилича на корона, моята е за недорасла главица май  hahaha

 Grinning
килната,не килната,щом не остава ,значи е вкусно.хич не си го слагай. Laughing

Аз намазах короната с масълце веднага,щом извадих  от фурната.Стана   Crazy Crazy Crazy

 Hug

# 92
  • София :(
  • Мнения: 215
  Че малко масло ли има вътре, с нищо не я мажа. Пък и без друго не ми се полага да я ям, само се радвам как я изяждат.
  polin_a, хич не се чуди, направо я прави - много вкусно, много апетитно, и много се лепва на д-то, затова сега само я гледам  Joy
  Тя има и сладък вариант, но при баклава и Тирамису реших, че не им се полага повече сладко за Нова година, ще почакам друг повод да я спретна.

# 93
  • Мнения: 9 785
mimensita, гледам, че си опънала кантара отдолу Joy. Аз не мисля да стигам до там Naughty, но съм решила сега по празниците да хапвам колкото душа иска, пък после newsm39 и глад Shocked.

# 94
  • Мнения: 672
Здравейте момичета!!!
Айде и аз да се похваля направих първата си питка в машината за хляб Grinning, стана страхотна отнесох всички похвали на празника Hug Да видим вие какво ще кажете:
http://i032.radikal.ru/0812/ff/a50c30024c36.jpg
Ето я и рецептата:
3 с.л. краве масло
0,500 мл прясно мляко
1 с.л. захар
1 кубче прясна мая
3 с.л. оцет
2 яйца + 1 белтък
1,100 кг брашно
1 с.л. сол

За намазване: 1 желтък и пожелание сусам

Разтворих кубчето мая в половината мляко със 1 с.л. захар, като набъбна изсипах в машината за хляб и последователно прибавих продуктите описани по горе. Месих тестото на програмата за тесто като не го оставих да втаса до последно - 30мин преди края на програмата го извадих, защото така втаса че имаше опасност да излезе. От тестото направих 3 топки, които намазах с маргарин и разтеглих поставяйки ги една върху друга, между топките сложих сирене. Направих фитил навивайки тестото все едно е палачинка Laughing /как го написах само/. С ножа отрязах парчета от фитила и с отрязаната част ги сложих в намазана с маргарин тава. Е да ви е сладко Joy

# 95
  • Мнения: 5 873
  Че малко масло ли има вътре, с нищо не я мажа. Пък и без друго не ми се полага да я ям, само се радвам как я изяждат.
 

Че кой е ял? LaughingХаха... Laughing

Аз много масло не слагам вътре.Пък като я намажеш друго си казва..... Crazy


Netty,питката ти е страхотна!

# 96
  • Мнения: 9 785
Netty, чета аз пита в машината и малко по-надолу кило и кусур брашно и Shocked. Че чак после hahaha чактисах,че всъщност само си месила тестото и няма как питата да е правена изцяло вътре. Много ти е хубава Peace!

# 97
  • София :(
  • Мнения: 215
 Кантар не ами цяло кантарище, страшна картинка съм станала от такива вкусотии и сега си нося кръста - готвя, гледам как си похапват край мен, а аз си зобя моите манджи и се радвам като видя по-малка цифра на кантара, какво да се прави - суета  Laughing
 Ето го, докато не съм се отказала, и хляба на Умбра, но правен изцяло в машината


 Обикновения хляб ще си го прави половинката, за днес ми стига да вися в кухнята.
 Netty, страхотна питка, дали догодина да не поръчам хляба на теб Wink

# 98
  • Мнения: 438
Нети - страхотна ти е питката!
Искам само да те попитам- как подреди нарязаните парчета и разточва ли 3-те кори?

# 99
  • Мнения: 389
Нети, питката е супер  Peace. Ще си запиша рецептата, защото ще използвам машината тази година за месене и втасване на питката за НГ.

mimensita, побърка си машинката днес бе жена  Wink, ама много хубави неща си сътворила  Peace

А тази корона на Котка съм си я записала и кога ли ще я направя, и аз  Laughing

# 100
  • Мнения: 672
mimensita нямаш проблеми за хляба мила Hug
Ох таз машина е страхотно нещо, но моя корем взе все повече да расте и се питам освен бебе колко килограма отгоре ще си докарам пак Wink
Cvetina-71 не ги разточвах мила корите ами взех с шепи от маргарина и мачках отделните топки първо разстлах едната сирене отгоре другата и опъвах да стане по тънко тестото и да стане по-голям кръг. После навих на руло и рязах парчета и ги подредих едно до друго в тавата. Оставих 15-20 мин да си почине и да довтаса тестото, после намазах с яйце и поръсих със сусам Grinning.
Къде да видя тази рецепта за корона Котка newsm78

# 101
  • Мнения: 438
Нети - много благодаря за отговора !
Много ми хареса питката и се замислям да я направя за Нова година.

# 102
  • Мнения: 672
Аз ще я правя пак за НГ, мъжо така я хареса че сега отърване няма Joy

# 103
  • София :(
  • Мнения: 215
 Благодаря на всички и вашите творения си ги бива  Hug
Netty, копирам направо рецептата, барабар с обясненията на баш майсторката

Солена корона
(източник: http://fidji.canalblog.com/archives/2005/04/02/745491.html)

за тестото (за малка корона) – аз направих двойна доза, съответно всичко х 2
10 гр. мая (прясна, аз сложих суха - цяла опаковка)
150 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
20 гр. пудра захар (аз сложих 1 ч.л.)
5 гр. сол (сложих 2 ч.л.)
40 гр. меко масло

за плънката - въпреки двойната доза тесто, сложих горе-долу същото количество плънка
200 гр. сирене за намазване (аз сложих крема сирене)
100 гр. шунка, нарязана на кубчета (при мен се получи „изчисти хладилник” – сложих малко шунка, малко кремвирш и малко дебърцини)
50 гр. орехи (не сложих)

за отгоре
едно яйце (аз сложих само жълтък)
маково семе

В случая рецептата е за машина за хляб, но аз такава нямам и затова си я омесих по стандартния начин. Първо леко затоплих млякото със захарта и сложих маята в него да шупне (около 15 минути), след това добавих брашното и солта, поомесих. Накрая сложих размекнатото масло и месих, докато се получи гладко и еластично тесто.
Оставих да втасва до удвояване на размерите (около 1 час при мен, кухнята ми е топла).
След това разточих на правоъгълник, намазах със сиренето, поръсих с колбасите (и орехите) и оформих короната. В линка се вижда добре как става, но пак да напиша – правоъгълникът се завива на руло и се разрязва през средата. Двете половини се обръщат с плънката нагоре и се усукват една около друга. Краищата се съединяват, за да се получи корона.
Така оформената корона сложих направо във формата да втасва (използвах кексова форма с дупка с диаметър 26 см., но може и в обикновена тава, както е в оригинала). След втасването (пак около час) намазах с разбит жълтък и поръсих с маково семе.
В оригинала пише да се пече на 200º за 20-25 минути, аз пекох 45 минути на 180º.

 И да не решите, че съм приключила - човекът заспа като порче през зимата, а сутринта ще търси хляб за закуска, така че отивам да заредя един хляб за ежедневна употреба  Laughing
 Хубава ви нощ

# 104
  • Мнения: 3 271
Да се похваля, че въпреки свитото ми сърце заради ужасните отзиви за точно този модел, хляба стана перфектен просто! Половината отиде на обяд и децата питат за още. благодаря и за чудесната рецепта за обикновен пълнозърнест хляб, много ни хареса, само ще добавя още мъъъничко сол.
В темата съм с 2-та крака вече Simple Smile

А вие кога махате бъркалките? Веднага като извадите хляба ли? Защото моите са вътре, едната я махнах като го нарязахме, другата - абсурд, трябва да разчупя хляба, за да излезе.

Общи условия

Активация на акаунт